• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Karışık.. Boşanmak için Yeterli Sebepler ?

Keşke o süreci yaşamışken dönmeseydim. Sanırım şimdi yeniden başa sarmak zor geliyor.

Yaşadıklarını unutamıyorsun eşine uzak durman öfken bundan

Düzelmeyiz diyorsan uzatmanında bir alemi yok.Ne ilk boşanan siz olacaksınız nede son.

Ben hep birkaç ay sonrasını düşündüm.O beklenen ev yapıldığında eşin ve sen gitmek istediğinde aileside gitmeyeceksin yanımızda kalacaksın dese eşin ne yapar?

Görünen o çünkü .Ailesi beraber yaşamayı isteyen bir aile.Ayrı evlerde olmanız bir şey farketmiyor şimdiye kadar yapışık yaşamışsınız.

Bizim toplumumuzda ''herkes evlenmek ve o evliliği olabildiğince uzun süre devam ettirmek zorunda'' mantığı var.
Eğer şiddet yoksa,aldatma yoksa neden boşanılır ki diye bakıyor birçoğu.
İnsan sevmediği insanla,soğuduğu insanla bütün ömrünü geçirmek zorunda değil.Çocuğu olsa da zorunda değil.Anne olabilir insan ama bu kadın olduğu gerçeğini de değiştirmiyor,biz de bu anlayış yok.İnsanlar anne olunca geri kalan her sıfatını kaybetmek zorunda hissediyor kendini.Boşanırken bile çocuğum babasız büyüyecek benim yüzümden diye kendilerini suçluyorlar ( o da ne demekse ).

Boşanmak için illa şiddet aldatma bilmeme ne olmasına gerek yok, ilk önce bunu bir anlasa herkes herşey daha kolay olur ve kimse kimsenin hayatına burnunu sokmaz belki o zaman :KK66:
Mutlu değilsen boşan sen mutsuzsan bebeğin de mutsuz olur keşke bazıları da örnek alsa mutsuzluk boşanma sebebi :KK51:

Belki bana da bu yüzden zor geliyor. Eşim hemen tamam dese, kimseye hiçbir şey söylemek zorunda olmadan, gitsem mahkemeye boşansam bitse, sanırım bu kadar düşünmezdim. Şimdi sanki herkesi ikna etmek zorundayım, eşimi de. Onun da ilk sorusu, sana ne yapıyorum oluyor ?

Açıklama yapmaktansa biraz daha oturayım şurada diyorum.

Kaynana kayınpeder sorun olmuş onlar gitmiş adam ailesini uzaklaştırmış, sizi de eve döndürmüş, sevmese zaten boşanırsan boşan der eve döndürmezdi sizi istemezdi yani. Ne bileyim ilgi göstermiyor derken ne yapmıyor naskl bir ilişki istiyorsunuz hep yan yana elele mi olalım diyorsunuz mesela adam işten gelince yüzünüze bakmıyor mu, sizinle vakit geçirmiyor mu beraber bir yerlere gitmiyor musunuz. Tamam soğuduysan, istemiyorsan sevgi bittiyse ve o 3 ayda birşeyler tükendiyse, madem dala dava sürüyor ayrıl kendine de eziyet etmem çünkü tekrar ısınamayacaksın gibi duruyor. Ama yok ayrılamam diyorsanız o zaman şikayet etmeyeceksiniz.

Kaynana kayınpeder sorun olmuş onlar gitmiş adam ailesini uzaklaştırmış, sizi de eve döndürmüş, sevmese zaten boşanırsan boşan der eve döndürmezdi sizi istemezdi yani. Ne bileyim ilgi göstermiyor derken ne yapmıyor naskl bir ilişki istiyorsunuz hep yan yana elele mi olalım diyorsunuz mesela adam işten gelince yüzünüze bakmıyor mu, sizinle vakit geçirmiyor mu beraber bir yerlere gitmiyor musunuz. Tamam soğuduysan, istemiyorsan sevgi bittiyse ve o 3 ayda birşeyler tükendiyse, madem dala dava sürüyor ayrıl kendine de eziyet etmem çünkü tekrar ısınamayacaksın gibi duruyor. Ama yok ayrılamam diyorsanız o zaman şikayet etmeyeceksiniz.

Yazdım zannediyordum. İlgi alaka konusunda onda sorun yok. Hatta bir arkadaş da yazmıştı ilgilenmiyor mu diye, ilgilense de samimi bulamıyorum, o zaman da ne çabuk normale döndün diye tersliyorum. Bende de var, bunu inkar etmiyorum ama elimde de değil.

Belki bana da bu yüzden zor geliyor. Eşim hemen tamam dese, kimseye hiçbir şey söylemek zorunda olmadan, gitsem mahkemeye boşansam bitse, sanırım bu kadar düşünmezdim. Şimdi sanki herkesi ikna etmek zorundayım, eşimi de. Onun da ilk sorusu, sana ne yapıyorum oluyor ?

Açıklama yapmaktansa biraz daha oturayım şurada diyorum.

Kısacası ne yaparsa yapsın onu istemiyorsun .Güvenmiyorsun inandırıcı bulmuyorsun.Gerçekten sevseydin ayrı kaldığımızda da yapardın mı diyorsun.Ne aileni nede başkasını dinlemezdin peşimizden gelirdin gibi.

Boşanıp ailenin yanına dönmek istiyorsun.Tek çekingen aileni onun ailesini eşinin onayını almak.Onlar istiyor diye zorlada duramazsın ki.

Önceki nedenin ailesinin sizinle birlikte aynı evde yaşamak istemesiydi.Eşininde onlar gibi düşünmesiydi.Ayrı bir ev olalım başımızın çaresine bakarız dememesiydi.Biz olamamak.

Şimdi ailesi kısmende olsa kendini geri çekti ama sen yinede mutsuzsun.Çünkü güvenin yok

Galiba ee herşey senin istediğin gibi oldu daha ne istiyorsun diye çevrendekilerden tepki çekmekten korkuyorsun.

Yaşadıklarını unutamıyorsun eşine uzak durman öfken bundan

Düzelmeyiz diyorsan uzatmanında bir alemi yok.Ne ilk boşanan siz olacaksınız nede son.

Ben hep birkaç ay sonrasını düşündüm.O beklenen ev yapıldığında eşin ve sen gitmek istediğinde aileside gitmeyeceksin yanımızda kalacaksın dese eşin ne yapar?

Görünen o çünkü .Ailesi beraber yaşamayı isteyen bir aile.Ayrı evlerde olmanız bir şey farketmiyor şimdiye kadar yapışık yaşamışsınız.

Aslında o konularda sanki içim rahat gibi, birkaç olay oldu, sen nasıl istersen öyle olur dedi. Yılbaşını bu zamana dek hep birlikte kutlarlar, herkes bir araya toplanır. Benim beklediğim de yılbaşı, belki size saçma, basit gelecek ama onlar için çok önemli olduğu için eğer yılbaşında gidelim demezse, bana büyük bir adım olarak geliyor, gidelim derse ve sorun çıkarırsa sanırım işte o zaman kimse tutamaz beni. :) Ev mevzusunu ailesi de bir daha açmaz, o da kabul etmez, buna ikna oldum ama bu pek de bir şey ifade etmiyor.

Biraz önce aradı yarın Edirne'ye gidelim, güzel yerler var gezelim, dedi. Uğraşıyor ama işte samimi gelmiyor. Olmuyor.

Kısacası ne yaparsa yapsın onu istemiyorsun .Güvenmiyorsun inandırıcı bulmuyorsun.Gerçekten sevseydin ayrı kaldığımızda da yapardın mı diyorsun.Ne aileni nede başkasını dinlemezdin peşimizden gelirdin gibi.

Boşanıp ailenin yanına dönmek istiyorsun.Tek çekingen aileni onun ailesini eşinin onayını almak.Onlar istiyor diye zorlada duramazsın ki.

Önceki nedenin ailesinin sizinle birlikte aynı evde yaşamak istemesiydi.Eşininde onlar gibi düşünmesiydi.Ayrı bir ev olalım başımızın çaresine bakarız dememesiydi.Biz olamamak.

Şimdi ailesi kısmende olsa kendini geri çekti ama sen yinede mutsuzsun.Çünkü güvenin yok

Galiba ee herşey senin istediğin gibi oldu daha ne istiyorsun diye çevrendekilerden tepki çekmekten korkuyorsun.

Son cümlen harika. Bırak çevreyi, kendim bile aynı cümleyi kuruyorum kendime. Sanırım bu yüzden buraya yazdım. Birileri "eee daha ne istiyorsun" derken, birilerinden de destek alacağımı umarak.

sürekli karışık, daha çok karıştırma kendini. önceki konularınıda biliyorum. sizin içsel dünyalarınız çok farklı eşinle. şöyle düşün, biriniz apartmanda atıyorum 5. kattasınız, diğeriniz 8. kattasınız. arada bir merdiven boşluğunda ortak payda da buluşunca olmuyor. sesleriniz kayboluyor, yankı yapıyor, birbirinizi göremiyorsunuz, varsınız ama yoksunuz birbiriniz için. oysa aynı evde, aynı katta hissetseniz, başka odalarda olsanız bile salonda buluşmak yeter size. çok başka zeminlerdesiniz karşılıklı ve bu yüzden beklentileriniz örtüşmüyor. iki çözüm yolun var, ya hayata dair beklentilerini değiştireceksin, ya da eşin kendini değiştirecek. ikisi de olmuyorsa, yeni bir yola girmek zorundasın. hayat bir defa, bunca mutsuzlukla harcamamalısın.

Aslında o konularda sanki içim rahat gibi, birkaç olay oldu, sen nasıl istersen öyle olur dedi. Yılbaşını bu zamana dek hep birlikte kutlarlar, herkes bir araya toplanır. Benim beklediğim de yılbaşı, belki size saçma, basit gelecek ama onlar için çok önemli olduğu için eğer yılbaşında gidelim demezse, bana büyük bir adım olarak geliyor, gidelim derse ve sorun çıkarırsa sanırım işte o zaman kimse tutamaz beni. :) Ev mevzusunu ailesi de bir daha açmaz, o da kabul etmez, buna ikna oldum ama bu pek de bir şey ifade etmiyor.

Biraz önce aradı yarın Edirne'ye gidelim, güzel yerler var gezelim, dedi. Uğraşıyor ama işte samimi gelmiyor. Olmuyor.

Maalesef o öyle gerikafalı bir ailede yetişmiş onun olağanı o.Şimdiye kadarda sen çok sevdiğin için yeterli sesi çıkarmamışsın bitişik yaşamaya devam etmişsiniz.2 senedir bu böyle olmuş.Baştan sınır konmadığı için nasılsa bunuda kabul ederler demişler.

Sen asla olmaz deyip gidince bunun şokunu yaşadılar bekledikleri bir şey değildi.2 senedir oğlı gelini herşeye tamam demişler.O yüzden de ayrılmak istediğine inanmadılar.

Ama sen herşeyi içindekileri eşine ailesine anlattın.Ailesi aynı kafada olacaktır onların değişeceğine inanmıyorumda eşin belkide hatasını yeni farketti.Aile olmayı biz olmayı yeni öğrenecektir.

İşte yapıyorlarda iş işten geçtikten sonra.Yaptığının bir önemi kalmıyor eskisi gibi.İçindeki kalp kırıklıkları öyle kolay kolay geçmez.

Sürekli karışık bence daha çok zamana ihtiyacın var. Belki başbaşa kaldığınız için de afallamış olabilirsin. Eşinin ufacık bile bir çabası varsa beklemeye değer. Sonuçta senin de o süreçte eşine dair yıpratıcı yaklaşımların oldu(görümcene anlattıklarının gün yüzüne çıkması(görümcene kıl olmuştum o zaman ayrı konu) ,şerfsz falan demen) bunları da düşün

Sürekli karışık bence daha çok zamana ihtiyacın var. Belki başbaşa kaldığınız için de afallamış olabilirsin. Eşinin ufacık bile bir çabası varsa beklemeye değer. Sonuçta senin de o süreçte eşine dair yıpratıcı yaklaşımların oldu(görümcene anlattıklarının gün yüzüne çıkması(görümcene kıl olmuştum o zaman ayrı konu) ,şerfsz falan demen) bunları da düşün

Eşim de konuşmalar sırasında beni hep buralardan vuruyor :) Sen bana ne ağır hakaretler ettin, neler saydın; ben sana bir kez olsun böyle laflar etmedim, ben sevdiğim için anlayış gösterip unutuyorsam; sen de unut diyor. Bu açıdan bakınca haklı evet ama ne bileyim. Bir aile danışmanına ya da psikoloğa gitmem iyi olacak sanırım. Dediğiniz gibi biraz daha zamana bırakmalıyım. Umarım zaman güzel şeyler getirir. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Sürekli Karışıkta herşey hemen olsun gibi bir duygu var.Mesela o evden ayrılma olayına çok şaşırmıştım..Evden ayrılayımmı diye konu açmışken bir bakmıştım ailesinin yanında 10 gün içinde hemencecik gitmiş.Yine kayınpederi geldiğinde gideceğini sanmıyordum kocasıda gelince bir baktım 3 gün içinde evine geri dönmüş.Şartlar olgunlaşıncaya kadar diretir ailesiyle durur diyordum.

Olaylar o kadar ani gelişiyor ki

Sürekli Karışık eşinin hareketlerine göre ne söylese haklıydı bence.Kocası telefonda vıdı vıdı yapıp ahkam keseceğine gelip yüzleşseydi ailesine sahip çıksaydı.

Görümcesine sırrını vermek gibi bir hata etti diyede görümcesi dediklerini yetiştirmemeliydi.Demekki ayrılmalarını istiyordu sinsinin önde gideniymiş.

sürekli karışık, daha çok karıştırma kendini. önceki konularınıda biliyorum. sizin içsel dünyalarınız çok farklı eşinle. şöyle düşün, biriniz apartmanda atıyorum 5. kattasınız, diğeriniz 8. kattasınız. arada bir merdiven boşluğunda ortak payda da buluşunca olmuyor. sesleriniz kayboluyor, yankı yapıyor, birbirinizi göremiyorsunuz, varsınız ama yoksunuz birbiriniz için. oysa aynı evde, aynı katta hissetseniz, başka odalarda olsanız bile salonda buluşmak yeter size. çok başka zeminlerdesiniz karşılıklı ve bu yüzden beklentileriniz örtüşmüyor. iki çözüm yolun var, ya hayata dair beklentilerini değiştireceksin, ya da eşin kendini değiştirecek. ikisi de olmuyorsa, yeni bir yola girmek zorundasın. hayat bir defa, bunca mutsuzlukla harcamamalısın.

Ben geçen zaman içinde yeterince ödün verdim. Artık değiştirecek ya da ödün verecek bir şeyim kalmadı. Bundan sonra iş eşimde. Ben olanları unutabilmek, yeniden başlayabilmek için uğraşacağım. Umarım eşim de değişmek için çabalar. Biraz daha zaman gerek sanırım. Zaman gösterecektir.

Bence kendine derhal meşgale bul, oyalan, eskiyi bırakmaya çalış düşün düşün kafayı yiyeceksin. Evet yaşadıkların kolay değildi ama şans verdiysen sonuna kadar ver, gideceksen bu durduk yere olmasın. Sonra ya acaba kalsa mıydım, çocuğum için ne iyiydi diye kendini yer bitirirsin. İlerde olumsuz bir şey olunca sen suçlu olursun. O şansı ya hiç vermeyecektin madem verdin gitmeyeceksin, çünkü sebep yok.

Dediğim gibi psikolojik destek al, depresyondasın şu an ve kendine iş bul tez elden, çalış ya da hobi falan edin. İnsan boşta kalınca aklına 40 tilki giriyor, kurguluyor sürekli...

Sanırım dediğiniz gibi araya bir kez soğukluk girdi. Ama öfkeleniyorum, elimde değil, nasıl deveyim ? Hooop söylediği bir laf geliyor aklıma, sorsam kavga çıkıyor sonunda, sen öyle dedin sen de böyle dedine dönüyor olay. Bu yüzden çoğu zaman eşim cevap vermiyor, boşver geçti gitti diyor ama geçmemiş oysa.

Hata mı ettim bilmiyorum. Şimdi ne yapmalıyım, onu da bilmiyorum.

Demek ki söylemek istediğiniz herşeyi söylememişsiniz. tavsiyeediyorum diye bir site var. Orada şehirlere göre uzmanları ayırmışlar. İçlerinden psikolog ve İstanbul diye aratıp, çıkan uzmanlar içinde çift terapisi konusunda uzmanlaşmış olanların hakkında yazılmış yorumları okuyup, ona göre bir uzman seçebilirsiniz. İstanbul'da 1-2 tane de değil bir sürü çok iyi, çok tavsiye edilen uzman var diye biliyorum. Bir iki yorum okumuştum. Boşanmayı düşünerek gittik, şimdi iyiyiz yazanlar var.

Bence en azından 1-2 seans eşinizle gidin. Barıştırmaya çalışırlar diye de endişe etmeyin. Ayrılmanız iyi olur dedikleri de oluyormuş. Bireysel olarak ne yaparsınız daha mutlu olursunuz, bu önemli. Onlar da uzman. Ne istiyorsanız söylersiniz. "Ayrılmak istiyorum çünkü geçmişte yaşadıklarımı, söylediklerini unutamıyorum" vs artık içinizde ne kaldıysa dersiniz. Hatta bence gitmeden önce içinizde kalan herşeyi kısa notlar halinde yazın da araya laf girerse unutmayın. En azından söylemek istediğiniz herşeyi söylersiniz, içinizde kalmaz, kızgınlığınız azalır. Öteki türlü içinizi dökmeden boşansanız da kızgın olacaksınız.

Tabii evliliğinizin kurtulma ihtimali de var. Ama bu siz böyle hissederken olmaz. Çift terapisi sonucu iyi hissederseniz, duruma göre bakarsınız.

Sanırım artık evliliği kendime ağırlık ve ayak bağı olarak görüyorum. Ders çalışacağım, çalışamıyorum. Eskiden eşimi çok sevdiğim için yaptığım her şeyi, zor da gelse seve seve yapıyordum. Yani artı eksileri kıyasladığımda eksiler fazla dahi olsa, sevdiğim için değer diye düşünüyordum. Şimdi yaşananlardan sonra yapacağım veya yaptığım hiçbir fedakarlığın değmediğini ve değmeyeceğini düşünüyorum.

Bence kocanıza yeniden deli gibi aşık olsanız da, o sizin için fedakarlık yapmıyorsa siz de yapmayın. Onun size verdiğinden çok fazlasını vermeyin. Karşılığı olmadığı zaman zamanla içerleme dediğimiz şey oluşuyor ve bu bir ilişki için çok zararlı.

blue_ismyheart blue_ismyheart eşimin ailesi memlekete gitti, birkaç aylığına. Yani birlikte çok az zaman geçirdik. Ben sorunu ailesi zannediyordum ama değilmiş. Onlar gideli bir haftayı geçiyor, ilgi sevgi meselesi mi? Bundan da emin değilim ama evet, olabilir, kendimi burada amaçsız hissediyorsam, eşim benim için burada yaşamama yeterli gelmiyorsa, demek ki beklediğim şeyleri bulamamışım. Kendimi de burada sorguluyorum aslında, ilgilenmeye çalıştığında tersliyorum, sürekli eski konuları açıp laf sokmak istiyorum, o da bir yerden sonra bıraktı zaten.

Yukarıda gelen kutusu'na da yazdım. Sanki onun nezdinde herkes çok kıymetliymiş de biz değilmişiz gibi hissediyorum.

Eninde sonunda boşanacağız sanırım, bunu böyle hissediyorum ama gittiği yere kadar zorlayacağım galiba. Eşim için değil, çocuk için de değil, kendi aklımı netleştirmek için. Bakalım. Bilemiyorum. Hayırlısı olsun.
bu tür aile sorunlrında zaten genel olarak eşi hatalı görüyorum ben,mesafeyi ve ilişkileri ayarlayamadığı için.evet sorun çıkara tepene çıkan bir ailesi vardı ama bu hale getiren taviz veren üstelik bu durumu isteyen biir eşin var ne yazık ki..o istemese ve set çekebilse kv böyle şeyler yapamazdı.
ben de 3 sene kadar önce boşanma noktasna gelmiştim.çok farklıydı sorunlar tabi ama son bir kez deneme fikrinden sonra benzer duyguları yaşadım. sevmiyorum istemiyorum galiba ama acaba kalmasın diye denemek istiyorum dedim.ve ben de sinirliydim,herşeye laf söyleyip kavga çıkarma modundaydım..bunca zaman ben çektim,şimdi o çeksin fazlasını bakalım ne tepki verecek dedim. hatta içimden büyük kavga çıksın da boşanalım diye bile geçirdim..ama o sabretti,kavga etmedi,alttan aldı,değerli olduğumu hissettirdi ve ben tekrar aşık oldum kocama...elbette şak diye olmuyor zamanla...
ama dediğim gibi çaba lazım..daha ne kadar oldu ki vazgeçiyor hemen 2 laf çarpmanla...sen laf sokacaksın alttan alacak,inadına damarına basacaksın haklısın diyecek.buna rağmen el üstünde tutacak.süprsizler yapacak,bi sürü şey..

Eşim de konuşmalar sırasında beni hep buralardan vuruyor :) Sen bana ne ağır hakaretler ettin, neler saydın; ben sana bir kez olsun böyle laflar etmedim, ben sevdiğim için anlayış gösterip unutuyorsam; sen de unut diyor. Bu açıdan bakınca haklı evet ama ne bileyim. Bir aile danışmanına ya da psikoloğa gitmem iyi olacak sanırım. Dediğiniz gibi biraz daha zamana bırakmalıyım. Umarım zaman güzel şeyler getirir. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Demek ki söylemek istediğiniz herşeyi söylememişsiniz. tavsiyeediyorum diye bir site var. Orada şehirlere göre uzmanları ayırmışlar. İçlerinden psikolog ve İstanbul diye aratıp, çıkan uzmanlar içinde çift terapisi konusunda uzmanlaşmış olanların hakkında yazılmış yorumları okuyup, ona göre bir uzman seçebilirsiniz. İstanbul'da 1-2 tane de değil bir sürü çok iyi, çok tavsiye edilen uzman var diye biliyorum. Bir iki yorum okumuştum. Boşanmayı düşünerek gittik, şimdi iyiyiz yazanlar var.

Bence en azından 1-2 seans eşinizle gidin. Barıştırmaya çalışırlar diye de endişe etmeyin. Ayrılmanız iyi olur dedikleri de oluyormuş. Bireysel olarak ne yaparsınız daha mutlu olursunuz, bu önemli. Onlar da uzman. Ne istiyorsanız söylersiniz. "Ayrılmak istiyorum çünkü geçmişte yaşadıklarımı, söylediklerini unutamıyorum" vs artık içinizde ne kaldıysa dersiniz. Hatta bence gitmeden önce içinizde kalan herşeyi kısa notlar halinde yazın da araya laf girerse unutmayın. En azından söylemek istediğiniz herşeyi söylersiniz, içinizde kalmaz, kızgınlığınız azalır. Öteki türlü içinizi dökmeden boşansanız da kızgın olacaksınız.

Tabii evliliğinizin kurtulma ihtimali de var. Ama bu siz böyle hissederken olmaz. Çift terapisi sonucu iyi hissederseniz, duruma göre bakarsınız.

Sürekli Karışık gideceksende bunu yapmadan gitme ne olur.Sen hiçbirşey olmamış gibi davranamıyorsun haklı olarak oda konuşmamayı tercih ediyor ama doğru değil.Evdeki pislik gibi düşün.Temizleyip çöpe atmak yerine halının altına at at ne olacak.Dağ gibi büyüyecek.

Sümenaltı etmek doğru değil.Bir uzman eşliğinde içinizdekileri dökmelisiniz.Ne onun ailesi ne seninkiler etkileneceğiniz hiç kimse olmadan neden böyle oldu neden böyle davrandı gelecekte ne olsun istiyorsunuz evlilikten beklentileriniz neler bunları konuşmalısınız.Çıkan sonuca görede kesin kararınızı verirsiniz.

Back
X