- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.321
Ama eşinde de hata yok mu sizce? Peace'in huyunu az çok biliyor olması lazım. Onun da biraz huyuna gitmesi lazım. Bu kadın pat diye, sihirli değnek değmiş gibi düzelmeyecek ki. Zamanla, yavaş yavaş olacak ve onun da biraz destek olması lazım. Ama onun da hiç tahammülü kalmamış. Peace adım attıkça o sanki uzaklaşıyor. En ufak şeyde gerginlik çıkıyor. Evet olayın buralara kadar gelmesi belki Peace'in davranışları sebebiyle oldu ama eşi de çok yardımcı olmuyor gibi geliyor bana artık. Ne bileyim bugünkü tavrına çok kızdım sanırım Peace'in eşinin.
Ama eşinde de hata yok mu sizce? Peace'in huyunu az çok biliyor olması lazım. Onun da biraz huyuna gitmesi lazım. Bu kadın pat diye, sihirli değnek değmiş gibi düzelmeyecek ki. Zamanla, yavaş yavaş olacak ve onun da biraz destek olması lazım. Ama onun da hiç tahammülü kalmamış. Peace adım attıkça o sanki uzaklaşıyor. En ufak şeyde gerginlik çıkıyor. Evet olayın buralara kadar gelmesi belki Peace'in davranışları sebebiyle oldu ama eşi de çok yardımcı olmuyor gibi geliyor bana artık. Ne bileyim bugünkü tavrına çok kızdım sanırım Peace'in eşinin.
Bu bir çoğumuzun yaptığı bir hata ben eşimle tartışırsak konuyu orada bırakırım sakinleşene kadar oda alıştı beş dk da olsa yanyana bile durmayız o sinir geçince mantıklı bir orta yol çok daha rahat bulunuyorEvet aynen öyle. Peace'in ilk konusundan beri takip edip yorum yapıyorum, gün içerisindeki mesaj atmalarını aramalarını bıraktı, bu konuda düzelebildi. Ama şu kavgadan sonra üzerine gitme huyundan vazgeçemiyor. Gerçi ben de biraz böyleyim yani kavgadan sonra beni dinlesin haklı olduğumu anlasın diye uğraşıyorum ama 1 uğraşırım 2 uğraşırım. En sonunda yeter bununla mı uğraşacağım diyip ne ararım ne sorarım. Sonra o döner zaten. Peace'in bunu anlayıp da adamdan gerçekten uzak durması lazım. Adam da afedersiniz ama öküz. Nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. Borçlar yüzünden hayatı tamamen iş olmuş. Yahu kızcağızı bir kere aramış günde onda da saçma sapan yok niye işe gitmedin o zaman diye konuşunca böyle oluyor işte. İki ucu moklu değnek.
Eşide hatalı kesinlikleAma eşinde de hata yok mu sizce? Peace'in huyunu az çok biliyor olması lazım. Onun da biraz huyuna gitmesi lazım. Bu kadın pat diye, sihirli değnek değmiş gibi düzelmeyecek ki. Zamanla, yavaş yavaş olacak ve onun da biraz destek olması lazım. Ama onun da hiç tahammülü kalmamış. Peace adım attıkça o sanki uzaklaşıyor. En ufak şeyde gerginlik çıkıyor. Evet olayın buralara kadar gelmesi belki Peace'in davranışları sebebiyle oldu ama eşi de çok yardımcı olmuyor gibi geliyor bana artık. Ne bileyim bugünkü tavrına çok kızdım sanırım Peace'in eşinin.
meraba,
evet olmasi gereken bu, bi sure sonra kendide farkedip normale doner.
bugun olani anlatmak istiyorum, hastayim grip oldum ise gitmedim, o da seyahatte. sabah konustuk soyledim sonra beni oglen aradi disardaydim markete gittim biraz hava alayim eksik bisiler vardi alayim diye, telefonda dediki ya iste hastasin neden disardasin ne gerek vardi cikiyosun yatsaydin ya dedi, sonrada sen iyice cinlilere benzedin dedi (onlar en ufak bisi olsa ise gitmiyolar) onlar gibi devamsizlik yapiyosun boyle isini aksatma dedi, sonra bende otelin nasi rahatmisin dedim o da hee evet cok luks sorma dedi bende neden laf sokuyosun seni soruyorum rahatmi diye dedim o da daha once soylemistim zaten ilk defa kalmiyorum ama sen bir kerede anlamadigin icin dedi. boyle soylendi falan kapadik.
baya gicik oldum tutamadim kendimi mesaj attim aradim bi kac defa acmadi, dedim neden bu sekilde konusuyosun bunun icinmi beni ariyosun gicik gicik laf sokmalar sacma sapan konusmalar hastayim diyorum hala umursamiyosun falan dedim.
o da 5dk aram vardi aradim fabrikadayim dedi, hemen bi delirme cildirma dur ne mesaj telefon bombardimana tutuyosun dedi, en sevmedigim sey tembellik sende isi aksatiyosun bos yere eger hastaysanda disarda ne isin var dedi, zam zamani sonra mudurune ne diceksin dedi , bende gercekten hasta oldugum icin gitmedim suanda odaklanman gereken sey bu benim isim zam falan degil dedim. oda zam derken terfi anlaminda diyorum dedi sonrada aman banane o zaman napiyosan yap aptal olmasam bunlara karismam zaten, sonra gelip bana zirlama dedi.
bende daha cok sinirlendim yazdim sen benim kocamsin hastaykende isimde sorun oldugundada yanimda olmalisin , ayni sekilde bende senin dedim ne istiyosun niye boyle ofkeli tepkili davraniyosun, beni arayip guzel konusacagimiza falan bu sekilde baya bi yazdim , aradim bi kac kez ve acmadi cevapta yazmadi.
yani ne dusunuyo bilmiyorum kendi bugune kadar 1 kez evde kaldi hastayken evet cok sorumluluk sahibi isine gucune evet ama ben hastayim cidden grip oldugum icin gitmedim disari ciktim dolandim diye ateslerde yatmiyorum diye bana laf ediyo isi zammi falan dusunuyo benim nasil oldugum onemli degil.
mesela bu durumda nasil ben sessiz kalabilirim, o beni aradiktan sonra susup durabilirimki. telefonda boyle gicik konustu bende soyleyeceklerimi soylemeden rahat edemedim bir suru yazdim aradim falan.
en son yazdiklarima da cevap bile vermedi.
Yapim boyleydi hep ama evlendikten sonra abartmisim , birlikte yasamadigimiz icin hergun belli bi saat gorusup ayriliyoduk bu kadar yogun bir arada olmadigimiz icin goze batmadi belkide.Öff eşinizin burnu çok havada. Başlarda hep sizi hatalı gördüm ama şu an yavaş yavaş eşinizin de farkına varıyorum. Sizin yapınız bu, muhtemelen evlenmeden de böyleydiniz ve sizi tanıyordu. Bir şey söylediğiniz anda saldırmaya hazır bekliyor. Normal bir şeyi bile tartışmaya çeviriyor. Bugün için sonuna kadar haklısınız. Hastasınız ve bir kadın ilgi bekler elbette eşinden. Üstelik yalnızsınız da. İnsan eksikleri kapatacak kadar iyi, çalışamayacak kadar kötü olabilir. Ayrıca toplu ortamlara hastayken girilmez, herkese bulaşabilir. Modern ülkelerde insanlar bu nedenle en ufak şeyde işe gitmez. Eşiniz haksız.
Elbette elli kere aramanız doğru değil ama sizin onurunuz için doğru değil. Adam umursamayıp cevap vermedikçe onurunuz kırılıyor, iyice sinirleniyorsunuz çünkü. Nasıl açmaz, cevap vermez diye yanıt alana kadar diretiyorsunuz. Bu sefer o da ters tepiyor.
Konu başından beri sürekli düzelmeye çalışıp, hatayı kendinde arayıp duran biri var karşımızda. Belki de bunun eşinizin sizi sindirmesinden kaynaklı olduğunu düşünmeye başlıyorum. Yani adam öyle bir "ben haklıyım, sen hatalısın" moduna girmiş ki siz sürekli kendinizi suçlar olmuşsunuz.
Lütfen ama lütfen kendinize hakim olun, devamlı aramayın. O arasın, sorsun, döndüğünde yaklaşımlarına bakın.
sana özel mesaj attım...Bak
bak senin cozumun şu kafanı biraz dağıtmak
surekli eşine odaklısın buluttan nem kaparcasına ve seni cok iyi anlıyorum cunky onu herseyin yapmışsın..ailen baban kardesin sevgilin herseyin...ve gunlerin onun geziden donmesini beklemekle geciyor...boyle olmaz sonra adam ayrılalım der cok uzulursun....biraz kendine ugraslar bul o aradıgında sen musait olma mesela bikere de...kursta ol arkadasınla sinemada ol...hastaysan kimseden ilgi bekleme mesela..bir de dediği lafa kızınca dişlerini sık asla bişey soyleme olumlu yaklaş....
o artık oyle bi hale gelmiş ki sırf seni gıcık etmek için konuşmaya baslamış....ne dese melek ol...melek taktiğini uygula...hayırdır başına taş mı düştü derse bilmem de gulumse....melek ol...ve bunu sürdür...lütfen :)
Eşide hatalı kesinlikle
Ama dediğin gibi işte peace davranışları bu noktaya getirdiya önce onun adım atması ve devam ettirmesi gerek
Bunu sağlayabilse eşide düzelecek bence
Ben hep şu mantıktayımdır ben elimden gelenin en iyisini yapayım olduki karşıdaki adım atmadı son noktaya geldi herşey sonunda benim içim rahat elimden geleni yaptım diyebilmeliyim
Ama bu şekilde devam ederler ve biterse eşinden çok peaece pişman olacak adamın elinde uzun zamandır süregelen sabit bir durum var
Keşke çift terapisine gitseler daha kolay çözecekler
Evet aynen öyle. Peace'in ilk konusundan beri takip edip yorum yapıyorum, gün içerisindeki mesaj atmalarını aramalarını bıraktı, bu konuda düzelebildi. Ama şu kavgadan sonra üzerine gitme huyundan vazgeçemiyor. Gerçi ben de biraz böyleyim yani kavgadan sonra beni dinlesin haklı olduğumu anlasın diye uğraşıyorum ama 1 uğraşırım 2 uğraşırım. En sonunda yeter bununla mı uğraşacağım diyip ne ararım ne sorarım. Sonra o döner zaten. Peace'in bunu anlayıp da adamdan gerçekten uzak durması lazım. Adam da afedersiniz ama öküz. Nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. Borçlar yüzünden hayatı tamamen iş olmuş. Yahu kızcağızı bir kere aramış günde onda da saçma sapan yok niye işe gitmedin o zaman diye konuşunca böyle oluyor işte. İki ucu moklu değnek.
bak ben sana burdaki hatanı söyleyim.
ısrarınla, üstüne düşmenle, defalarca aramanla çok haklı olduğun konuda haksız duruma düşmüşsün.
adam seninle dalga mı geçti, ya da bıdı bıdı mı yaptı şuan hastayım ve seninle uğraşamam de kapat telefonu, bırak arayacaksa o arasın, senin ısrarın neden?
defalarca aramak nedir, neden kendini küçük düşürürsün bu kadar anlamıyorum. adam senin hastalığını ciddiye almadıysa aldıracaksın, üstüne düşerek defalarca arayarak değil, gerçekten hasta olduğnuu gösterip kabuğuna çekilerek.
hala aynı yanlışlara devam ediyorsun.
Gun icindeki arama mesaji biraktim ama kavgadan sonra susamiyorumicimde bi ofke yukseliyor hakliyimmbiliyorum bunu anlatasim geliyo aradikca yazdikca dirdir yapmis uzatmis oluyorum siniri asiyorum yani konusmaya zorlamis olarak ve haksiz duruma dusuyorum..
Ben aramasam yazmasam sussam eminimki o anlayacak, 1 de anlamasa 5. De anlayacak .. Nasi tutucam kendimi?
O kadar herseyde suclu oldumki hakli olunca hemen bi ozur bisey bekliorum sonra da ustelip haksiz duruma dusuyorum. Ona gore insanlar davranislariyla birbirini sevdigini gostermeli, yani ben yemek yaparak, yorgunsa rshatsiz etmeyerek, o borcumuzu odeyerek bana hediye alarak vs vs. demissin ya hayati is olmus ona sorsan bu benim icin bizim icin borclardan kurtulup cocuk yapabilmemiz icin vs... Kotu degil cok caliskan, ama bazi seyleri atliyor bazen, analtiyorum beklentimi diyoki sende bana alan tani biraz rahat ver usteleme ben robotun degilim biraz gevsek biraksan sorunumuz kalmicak diyor kavgalari uzatma diyor vs vs vs. Fazla bisey diyemiyorum cunku haksiz oldugum yerlerde cok. Onlari kendimce assam sonra konusmaya yuzum olacak .
Ya inan kelin ilacı olsa başına sürer diye boşuna dememişler. Ben de böyleyim hani senin kadar olmasam bile bazen kavga sırasında kesin haklı olduğum şeyin üzerine o kadar çok gidiyorum ki hay senin çenene tüküreyim diyorum kendi kendime. Çok iyi anlıyorum seni aslında. Ama benim çok çok çok abartı bir durum olması lazım susmamam için yoksa öyle mi tamam der susarım. Mesaj atan o olur. Bunu yapmak çok zor. Kendimi tutmak çok zor. Ama bunu yapmak zorunda olduğunun farkına var. Benim erkek arkadaşım senin kocan gibi değil. Bu şekilde saygısız olmaz o yüzden de bir şekilde idare ediyoruz. Bende kendimi tutuyorum. Sen artık tutmak zorundasın bunu bil
Peace selam canım. Bence biraz amaaaaaaaan ne halin varsa görsiz benim gibi davranmamissinizki. ben hakli olmak icin o telefonu acana kadar ariyorum, cevap yazana kadar yaziyorum falan, zorla hakli olunmazki dimi. hakliysan hakli oldugunu bilip susmak yeterli de iste o an ofkeyle baya bi konusasim geliyo . bundan kaybediyorum, hatali oldugunda onun farkedip aramasi lazim
evet oyle esiniz gibi mantigiyla dusunur her zaman. ve bu sekilde yaparsam terfi alamayacagimi dusunuyor, kendi oyle cunku sadece 1 kere gitmedigi oldu ise, her zaman gider isinin basindadir. ama ben kendi isimi dusunebilirim o onu dusunecegine benimle ilgilenseydi diye bekledim. sizde haklisiniz cocukla birde hamile yurtdisindasiniz, Allah kolaylik versin. ama hakli oldugunuzda esiniz farkina variyor size deger veriyor onemsiyor bunlarda yeterli dimi?
ben bunu zorla almaya calisiorum zorladikca tam tersi oluyor..
Ciddiye almadi disarda oldugumu duyunca neden disardasin evde olman gerekir hastasin, hem niye isi aksatiyorsun vs dedi. Cok fazla yazdim ve aradim sinirlenip agresif mesajlar attim. Sonundada isteyken bu kadar aradigim icim haksiz duruma dustum.
Israrim hakli oldugumu hissedip kendime yediremiyorum nasi boyle konusur diye yaziyorum ariyorum sinirleniyorum. Susup kendi kendime kalsam hic bisey yapmasam esas yapilmasi gereken o , hakli olan aramaz haksiz olan arar, bizde hep tam tersi.
Bide en son yazdi ofkeli falan degilim her seferinde sacmaliyosun, evden nasil gittigim belli bize yasattigin harika gecemize ragmen demis. Uyu diye tutturdugum seyahat oncesi geceden bahsediyor.
peki gerçekten ne zaman susmayı başarabileceksin?
susmayınca bu adam senden uzaklaşmayacak peace, ama böyle üstüne düşmeye devam edersen bu adam senden uzaklaşacak, haberin olsun.
Susmak mi? Hicbir zaman.Adamin canina tak edince bosanirsa belki.O da bosanmaz y.disinda cunku.Duygusal bagi kopsada karisiyla, gurbette yalniz kalmamak adina bosanacagini dusunmuyorum.
Bosuna da akil vermeyin peace e..170 sayfadir ayri ayri 1000 tane yorumda denmistir ama anlamiyor kendisi.Bir insan hic mi degistirmeye calismaz kendisini.Hic.
Peace selam canım. Bence biraz amaaaaaaaan ne halin varsa gördemeyi öğrenmen lazım. Biraz da empati yap. Şu kontrol duygundan da kurtul artık. Annen de böyle mi? Sizi çok mu kontrol ederdi? Bu davranış öğrenilen bir davranış çünkü.
Ablam da böyle çok arardı. Mesajlar aramalar delirtene kadar. Karşıdakine de yazık insanın çelik gibi sinirlerinin olması lazım.
Bence kendine eşinden başka bir iş bul. Bu olayda sen haklısın ama bu yaşadıkların eşine yaşattıklarının bir sonucu.
Kendine hobi bul. Film dizi kitaptan öte bir şey ama. Ebru olur örgü olur alsın üstünden şu negatifliği. İnşallah iyi olur canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?