Yine kavga ettik :(

yok canım erkekler işine gelmedi mi boyle olurlar nerdeee anlamak huyuna gitmek...anlaşmak için sen onun huyuna gideceksin anca

Hep Peace'e kızdım konu başından beri ama bugün anlattığı şey tak etti bana da. Eşi tam anlamıyla öküz. Ulan kadın hasta işte başlarım işine ilgilensene biraz. Ama yok paşamız anca bunları düşünüyor

Bu bir çoğumuzun yaptığı bir hata ben eşimle tartışırsak konuyu orada bırakırım sakinleşene kadar oda alıştı beş dk da olsa yanyana bile durmayız o sinir geçince mantıklı bir orta yol çok daha rahat bulunuyor
Diğer türlü büyüyüp giden bir kavgaya dönüşüyor düşünsen nereden başladığını hatırlamazsın
Eşi tam bir işkolik evet öküzlük ettiğini bende söyledim ama sürekli değişicem denilip değişmemesinden kaynaklanan bir sinir var artık adamda

Eşide hatalı kesinlikle
Ama dediğin gibi işte peace davranışları bu noktaya getirdiya önce onun adım atması ve devam ettirmesi gerek
Bunu sağlayabilse eşide düzelecek bence
Ben hep şu mantıktayımdır ben elimden gelenin en iyisini yapayım olduki karşıdaki adım atmadı son noktaya geldi herşey sonunda benim içim rahat elimden geleni yaptım diyebilmeliyim
Ama bu şekilde devam ederler ve biterse eşinden çok peaece pişman olacak adamın elinde uzun zamandır süregelen sabit bir durum var
Keşke çift terapisine gitseler daha kolay çözecekler

bak ben sana burdaki hatanı söyleyim.
ısrarınla, üstüne düşmenle, defalarca aramanla çok haklı olduğun konuda haksız duruma düşmüşsün.
adam seninle dalga mı geçti, ya da bıdı bıdı mı yaptı şuan hastayım ve seninle uğraşamam de kapat telefonu, bırak arayacaksa o arasın, senin ısrarın neden?
defalarca aramak nedir, neden kendini küçük düşürürsün bu kadar anlamıyorum. adam senin hastalığını ciddiye almadıysa aldıracaksın, üstüne düşerek defalarca arayarak değil, gerçekten hasta olduğnuu gösterip kabuğuna çekilerek.
hala aynı yanlışlara devam ediyorsun.

Yapim boyleydi hep ama evlendikten sonra abartmisim , birlikte yasamadigimiz icin hergun belli bi saat gorusup ayriliyoduk bu kadar yogun bir arada olmadigimiz icin goze batmadi belkide.
Hastalik konusunda haksiz, abartip ise gitmedigimi dusunuyor bide disarda oldugumu duyunca o zaman ise niye gitmedin oldu, sabah daha kotu hissediyodum gitmedim iste. Ben onun annesi degilsem o da benim babam degil, benim hastaligima odaklanip ilgilenmek yerine isi neden dusunuyor bende buna takildim. Ve evet cok fazla arayip yazdim direttim ve sonunda tartistik.

Kisir dongu oldu, ben bazi konularda haksizim cok fazla uzatip ustune gidiyorum. Doluyor, cok sacma seylerde patliyor. O patlayinca ben sussam belki anlamasina firsati olur ama susmayip konusup defalarca aradigim icinde yine ayni seyi yapmis haksiz duruma dusmus oluyorum. O anlarda susmayi basarabilirsem hem kendimi kucuk dusurmemis olurum hemde esim de hatasini anlar.

Yazacagim, tesekkurler.

Bi sure melek olmam, hic ustune dusmemem aramamam gerekiyo, kizsamda patlasamda susmam gerekiyo. Cunku konusunca duramiyorum ve ustelemis ayni seyi ayni hatayi yapip haksiz duruma dusuyorum. Mesela bugun bana gecmis olsun askim diyip ilgilenecegine ise gitmememe takilmasina cook gicik oldum tutamadim kendimi, o anlarda bisi bulup kafami dagitmam gerekiyor. Tek yolu bu biliyorum, ben degismeden iliskimiz degismeyecek.

Esim hatali kabalik etti, yani onemli olan ise gitmemem degildi bugun ama iste o oyle dusunuyor. Sinirimi icimde tutup susamadim yazdim da yazdim aradimda aradim, sonunda haksiz oldum yine yaptiklarimla.
Cozum cok belli, ben kendimi geri cekmeden , ustelemeyi didiklemeyi birakmadan degismeyecek bisey, en son boyle konusmustuk sen yap bunlari olgunlas dirdir yapma agzimin icinde yasama azcik alan ver sonra benden istedigin neyi yapmiyosam gel konus bana hakli ol laflarimi yedir yeterki huzurlu olalim demisti.
Suanda haklida olsam usteler ararsam yazarsam ustune gidersem kontrol etmeye calisirsam haksiz durumuna dusuorum..

Gun icindeki arama mesaji biraktim ama kavgadan sonra susamiyorum icimde bi ofke yukseliyor hakliyimmbiliyorum bunu anlatasim geliyo aradikca yazdikca dirdir yapmis uzatmis oluyorum siniri asiyorum yani konusmaya zorlamis olarak ve haksiz duruma dusuyorum..
Ben aramasam yazmasam sussam eminimki o anlayacak, 1 de anlamasa 5. De anlayacak .. Nasi tutucam kendimi?
O kadar herseyde suclu oldumki hakli olunca hemen bi ozur bisey bekliorum sonra da ustelip haksiz duruma dusuyorum. Ona gore insanlar davranislariyla birbirini sevdigini gostermeli, yani ben yemek yaparak, yorgunsa rshatsiz etmeyerek, o borcumuzu odeyerek bana hediye alarak vs vs. demissin ya hayati is olmus ona sorsan bu benim icin bizim icin borclardan kurtulup cocuk yapabilmemiz icin vs... Kotu degil cok caliskan, ama bazi seyleri atliyor bazen, analtiyorum beklentimi diyoki sende bana alan tani biraz rahat ver usteleme ben robotun degilim biraz gevsek biraksan sorunumuz kalmicak diyor kavgalari uzatma diyor vs vs vs. Fazla bisey diyemiyorum cunku haksiz oldugum yerlerde cok. Onlari kendimce assam sonra konusmaya yuzum olacak .

Bu konunu taa en başında da yazmıştım bi yolunu bul demiştim msj atmamanın, mesaj paketini mi iptal edersin artık bişekilde yap zorla kendini...Bunu yaparsan adam da değişecek ama neden bu kadar tavsiyeye rağmen aynı şekildesin? Bana bu kadar tavsiye veren olsaydı keşke

Ciddiye almadi disarda oldugumu duyunca neden disardasin evde olman gerekir hastasin, hem niye isi aksatiyorsun vs dedi. Cok fazla yazdim ve aradim sinirlenip agresif mesajlar attim. Sonundada isteyken bu kadar aradigim icim haksiz duruma dustum.
Israrim hakli oldugumu hissedip kendime yediremiyorum nasi boyle konusur diye yaziyorum ariyorum sinirleniyorum. Susup kendi kendime kalsam hic bisey yapmasam esas yapilmasi gereken o , hakli olan aramaz haksiz olan arar, bizde hep tam tersi.
Bide en son yazdi ofkeli falan degilim her seferinde sacmaliyosun, evden nasil gittigim belli bize yasattigin harika gecemize ragmen demis. Uyu diye tutturdugum seyahat oncesi geceden bahsediyor.

bire süre ayrımı yaşasanız acaba çok yorucu bir hayat yaşadığınız ,sürekli hır gür gençliğinize yazık gerçekten

Ya inan kelin ilacı olsa başına sürer diye boşuna dememişler. Ben de böyleyim hani senin kadar olmasam bile bazen kavga sırasında kesin haklı olduğum şeyin üzerine o kadar çok gidiyorum ki hay senin çenene tüküreyim diyorum kendi kendime. Çok iyi anlıyorum seni aslında. Ama benim çok çok çok abartı bir durum olması lazım susmamam için yoksa öyle mi tamam der susarım. Mesaj atan o olur. Bunu yapmak çok zor. Kendimi tutmak çok zor. Ama bunu yapmak zorunda olduğunun farkına var. Benim erkek arkadaşım senin kocan gibi değil. Bu şekilde saygısız olmaz o yüzden de bir şekilde idare ediyoruz. Bende kendimi tutuyorum. Sen artık tutmak zorundasın bunu bil

yok canim ya bizim cok abarti bi durum olmasada usteliyorum. evet kendini tutmak cok zor bisey, icinde sinir yukseliyor o anda , sirtinin kasinip kasimaman gibi :) hele yanyanayken daha zor direk ortam degistirmek gerekiyor.
biliyorum... aramicam bisey yokmus gibi davranicam normal, laf sokarsada duymazliktan gelicem pozitif olcam, size sonuclari cuma aksami yazicam........

Adam az bile söylemiş yazık evine gelmiş ağız tadıyla yarım saat bişeye bakamicak mı. Sende o arada işlerini görseydin kahveyi sen yapsaydın aonrasında izleyeceğiniz filmi seçseydin. o ara o yarım saat geçerdi zaten. Normalde bozulabilirsin tabi ama kötü bi eşikten dönüldüğü bi süreçte ağır gelmiştir adama. Dizinin izlemediği bölümünü açın kahve yapın ve beraber izlemek istediğinizi söyleyin. Gerginlik devam ediyorsa da anında yumuşar bu hareket biraz öZür birazda "tamam seni anladım" niteliği taşır çünkü

Peace selam canım. Bence biraz amaaaaaaaan ne halin varsa gör demeyi öğrenmen lazım. Biraz da empati yap. Şu kontrol duygundan da kurtul artık. Annen de böyle mi? Sizi çok mu kontrol ederdi? Bu davranış öğrenilen bir davranış çünkü.
Ablam da böyle çok arardı. Mesajlar aramalar delirtene kadar. Karşıdakine de yazık insanın çelik gibi sinirlerinin olması lazım.
Bence kendine eşinden başka bir iş bul. Bu olayda sen haklısın ama bu yaşadıkların eşine yaşattıklarının bir sonucu.
Kendine hobi bul. Film dizi kitaptan öte bir şey ama. Ebru olur örgü olur alsın üstünden şu negatifliği. İnşallah iyi olur canım

peki gerçekten ne zaman susmayı başarabileceksin?
susmayınca bu adam senden uzaklaşmayacak peace, ama böyle üstüne düşmeye devam edersen bu adam senden uzaklaşacak, haberin olsun.

peki gerçekten ne zaman susmayı başarabileceksin?
susmayınca bu adam senden uzaklaşmayacak peace, ama böyle üstüne düşmeye devam edersen bu adam senden uzaklaşacak, haberin olsun.

Susmak mi? Hicbir zaman.Adamin canina tak edince bosanirsa belki.O da bosanmaz y.disinda cunku.Duygusal bagi kopsada karisiyla, gurbette yalniz kalmamak adina bosanacagini dusunmuyorum.
Bosuna da akil vermeyin peace e..170 sayfadir ayri ayri 1000 tane yorumda denmistir ama anlamiyor kendisi.Bir insan hic mi degistirmeye calismaz kendisini.Hic.

bize de hak veriyor aslında, ama iş kavga esnasında susmaya geldi mi yapamıyor onu.
adam telefonu kapatıyor ardından defalarca mesaj atmak, aramak nedir? bir kere telefonu açmayan insanı ben ikinciye asla aramam ki? kendine yazık ediyor boştan yere.

Selam, nasilsin?
bencede biraz rahat olabilmem lazim.
sacmaliyorum biliyorum, dun sesimi cikarmadim sustum. kendi aradi mesaj atti, o arayana kadar hic bisi yapmadim. bugunde kendi yazmis ben seni cok seviyorum diye. belkide cok iyi olucaz kendimi biraz ceksem..
dun sinirlerim bozuldu hastayim cidden hala bana is guc diyor disari ciktim diye inanmiyor hasta olduguma diye cok fazla aradim yazdim tum hincimi mesajlardan cikardim.
bir kursa yazilicam sanirim, boyle zaman gecmiyor cunku. arastiriyorum dil kursu, yemek kursu ne varsa yazilcam biseye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…