- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.301
Peace eğer adama "yine" sürekli mesaj atmasaydın ve aramasaydın gerçekten bu sefer seni haklı bulacaktım. Çünkü bu sefer sen haklısın. Ama yine kendine hakim olamadığın için olay eşine dönüyor o laflar söyleyebiliyor. Halbuki ilk konuşmanızda beni düşüneceğine işi aksattığımı düşündüğün için teşekkür ederim diyip kapatsan ve aramasan soramasan mesaj atmasan, adama dank edecek. Diyecek ulan ben ne yaptım. Ama sen onun üzerine gittin yine bu yüzden de sanki eşin haklıymış gibi oluyor.
Kendine ve çenene hakim olamadığın sürece eşinin en suçlu durumlarında bile sen suçluymuşsun gibi olacak, seni suçlayabilecek.
selam, evet bencede ben hakliydim bu sefer ne alaka yani, hastayim iste o zaman diyoki neden disardasin, atesler icinde yatmiyorum evet ama grip oldum.
neyse son yazismalari da yazdim bak.. o son gitmeden onceki gecesinden de dolmus ayrica. herseyden dolu yani aslinda.
dedigin gibi susmadikca o kendi kendine kalip anlayamayacak onun beyninde bir ben varim "yine dirdir yapiyor, yine usteliyor bos yere" seklinde ondan kendini hic suclu gormuyor. bunu degistirmek icin baya bi sabir lazim
bak bugunku kavga , demin yazdim ama gormemissin:
bugun olani anlatmak istiyorum, hastayim grip oldum ise gitmedim, o da seyahatte. sabah konustuk soyledim sonra beni oglen aradi disardaydim markete gittim biraz hava alayim eksik bisiler vardi alayim diye, telefonda dediki ya iste hastasin neden disardasin ne gerek vardi cikiyosun yatsaydin ya dedi, sonrada sen iyice cinlilere benzedin dedi (onlar en ufak bisi olsa ise gitmiyolar) onlar gibi devamsizlik yapiyosun boyle isini aksatma dedi, sonra bende otelin nasi rahatmisin dedim o da hee evet cok luks sorma dedi bende neden laf sokuyosun seni soruyorum rahatmi diye dedim o da daha once soylemistim zaten ilk defa kalmiyorum ama sen bir kerede anlamadigin icin dedi. boyle soylendi falan kapadik.
baya gicik oldum tutamadim kendimi mesaj attim aradim bi kac defa acmadi, dedim neden bu sekilde konusuyosun bunun icinmi beni ariyosun gicik gicik laf sokmalar sacma sapan konusmalar hastayim diyorum hala umursamiyosun falan dedim.
o da 5dk aram vardi aradim fabrikadayim dedi, hemen bi delirme cildirma dur ne mesaj telefon bombardimana tutuyosun dedi, en sevmedigim sey tembellik sende isi aksatiyosun bos yere eger hastaysanda disarda ne isin var dedi, zam zamani sonra mudurune ne diceksin dedi , bende gercekten hasta oldugum icin gitmedim suanda odaklanman gereken sey bu benim isim zam falan degil dedim. oda zam derken terfi anlaminda diyorum dedi sonrada aman banane o zaman napiyosan yap aptal olmasam bunlara karismam zaten, sonra gelip bana zirlama dedi.
bende daha cok sinirlendim yazdim sen benim kocamsin hastaykende isimde sorun oldugundada yanimda olmalisin , ayni sekilde bende senin dedim ne istiyosun niye boyle ofkeli tepkili davraniyosun, beni arayip guzel konusacagimiza falan bu sekilde baya bi yazdim , aradim bi kac kez ve acmadi cevapta yazmadi.
yani ne dusunuyo bilmiyorum kendi bugune kadar 1 kez evde kaldi hastayken evet cok sorumluluk sahibi isine gucune evet ama ben hastayim cidden grip oldugum icin gitmedim disari ciktim dolandim diye ateslerde yatmiyorum diye bana laf ediyo isi zammi falan dusunuyo benim nasil oldugum onemli degil.
mesela bu durumda nasil ben sessiz kalabilirim, o beni aradiktan sonra susup durabilirimki. telefonda boyle gicik konustu bende soyleyeceklerimi soylemeden rahat edemedim bir suru yazdim aradim falan.
biraz oncede cevap yazdi "ruh hastasi gibi toplanti ortasinda 20 kere aradigin icin dimi? canini aldim sanki ondan yirtindin boyle . herkes bana bakiyor adamlar soka girdi. tam bir utanc kaynagi masallah. harikasin ya" yazdi.
bende "laflari sokup kapadin telefonu, hastayim ise gitmedim ama onemsedigin sey is oldu, bende kendimi aciklamak istedim ve neden boyle davrandigini sordum sana " yazdim. o da gerek yok aciklamana her seferinde, gaza gelme 2 kelime duydun diye dedi. bende neden tepkilisin bu kadar ofkelisin hemen herseye dedim. o da hicbiseye ofkeli falan degilim sacma sapan ayni seyi soyleyip durma her seferinde, evden nasil gittigim ortada her zamanki harikaliginla gecirdigimiz mukemmel gece demis. yani o uyu uyu diye tutturdugum hafif tartistigimiz son gecesi iste.
boyle yani........
meraba,
evet olmasi gereken bu, bi sure sonra kendide farkedip normale doner.
bugun olani anlatmak istiyorum, hastayim grip oldum ise gitmedim, o da seyahatte. sabah konustuk soyledim sonra beni oglen aradi disardaydim markete gittim biraz hava alayim eksik bisiler vardi alayim diye, telefonda dediki ya iste hastasin neden disardasin ne gerek vardi cikiyosun yatsaydin ya dedi, sonrada sen iyice cinlilere benzedin dedi (onlar en ufak bisi olsa ise gitmiyolar) onlar gibi devamsizlik yapiyosun boyle isini aksatma dedi, sonra bende otelin nasi rahatmisin dedim o da hee evet cok luks sorma dedi bende neden laf sokuyosun seni soruyorum rahatmi diye dedim o da daha once soylemistim zaten ilk defa kalmiyorum ama sen bir kerede anlamadigin icin dedi. boyle soylendi falan kapadik.
baya gicik oldum tutamadim kendimi mesaj attim aradim bi kac defa acmadi, dedim neden bu sekilde konusuyosun bunun icinmi beni ariyosun gicik gicik laf sokmalar sacma sapan konusmalar hastayim diyorum hala umursamiyosun falan dedim.
o da 5dk aram vardi aradim fabrikadayim dedi, hemen bi delirme cildirma dur ne mesaj telefon bombardimana tutuyosun dedi, en sevmedigim sey tembellik sende isi aksatiyosun bos yere eger hastaysanda disarda ne isin var dedi, zam zamani sonra mudurune ne diceksin dedi , bende gercekten hasta oldugum icin gitmedim suanda odaklanman gereken sey bu benim isim zam falan degil dedim. oda zam derken terfi anlaminda diyorum dedi sonrada aman banane o zaman napiyosan yap aptal olmasam bunlara karismam zaten, sonra gelip bana zirlama dedi.
bende daha cok sinirlendim yazdim sen benim kocamsin hastaykende isimde sorun oldugundada yanimda olmalisin , ayni sekilde bende senin dedim ne istiyosun niye boyle ofkeli tepkili davraniyosun, beni arayip guzel konusacagimiza falan bu sekilde baya bi yazdim , aradim bi kac kez ve acmadi cevapta yazmadi.
yani ne dusunuyo bilmiyorum kendi bugune kadar 1 kez evde kaldi hastayken evet cok sorumluluk sahibi isine gucune evet ama ben hastayim cidden grip oldugum icin gitmedim disari ciktim dolandim diye ateslerde yatmiyorum diye bana laf ediyo isi zammi falan dusunuyo benim nasil oldugum onemli degil.
mesela bu durumda nasil ben sessiz kalabilirim, o beni aradiktan sonra susup durabilirimki. telefonda boyle gicik konustu bende soyleyeceklerimi soylemeden rahat edemedim bir suru yazdim aradim falan.
en son yazdiklarima da cevap bile vermedi.
Şimdi gördüm. Seninle açık konuşacağım Peace. Ben artık düzeleceğinizi düşünmüyorum. Ne senin ne eşinin. Tek suçlu sen değilsin, ama neredeyse bu olayların başı sen olduğun için olay sana patlıyor. Adam kendine öyle bir düzen tutturmuş ki, ağzına öyle bir laf vermişsin ki, her olayda bunu kullanacak. Sense en fazla 1 hafta dayanabiliyorsun değişime, sonrasında aynı. Yani bu dakikadan sonra çok sabırlı olup adamın ettiği hiçbir lafa ses çıkarmasan bile düzelebileceğinizi sanmıyorum. Sen alttan aldıkça, sen sustukça daha çok tepene binecek gibi duruyor. Adam sürekli saygısız bir şekilde konuşuyor. Ne olmuş olursa olsun, saygısız konuşması artık çok can sıkıyor.
Diyeceğim o ki, tabi ki bana düşmez bunu söylemek ama, oturup asla üzerine gitmeden son kez bir konuşmanız gerekiyor bence. Bu evlilik devam edebilecek gibi durmuyor buradan bakınca. Yukarıda bir üye daha demişti sanırım, birbirinize uygun bir çift değilsiniz. Evet çok seviyorsunuz, çok aşıksınız ama çok yıprattınız birbirinizi. Bunu düzeltmek de seneler alır. Ne sende ne de eşinde o seneler boyunca sabır gösterecek gücü göremiyorum.
Beni 20 kez değil eşimmeraba,
bugun yine tartistik, biraz once yazdim olanlari. yani mesela bu olayda nasil susabilirim sinirimi, soyleyeceklerimi kendime saklayip susabilirim ? isin kotusu hakli olsamda artik o beyninde kodlamis haksiz diye kapris yapiyor bos yere kavga cikariyor diye ondan ciddiye almiyor , cevap vermiyor veya iste uste cikiyo. ben ne kadar konusursamda o kadar kotuye gidiyor. belki sussam kendi farkeder ama ben sinirleniyorum susamiyorum, aradim yazdim baya uzun uzun bi kac bisey yazdi , en son yine cevap vermedi. simdi yazmis "ruh hastasi gibi toplanti ortasinda 20 kere aradigin icin dimi? canini aldim sanki ondan yirtindin boyle . herkes bana bakiyor adamlar soka girdi. tam bir utanc kaynagi masallah. harikasin ya" yazmis.
ustelemem konusunda hakli annesi degilim 1 kereden fazla biseyi soylememin bi anlami yok. yetiskin bireyiz ikimizde onu kontrol etmek zorunda degilim.
gereksiz meraklarim iliskimizi bozuyor esimi bunaltiyor beni de kucuk duruma dusuruyor.
ve bugun yaptigim gibi ust uste aramamda oyle.
suanda zor olan esimin tahammulu az, sabri az ya en ufak sacma seyde sinirlenip bana laf sokabiliyo veya hemen bi genelleme yapip off yine baslama yapabiliyo oysaki basladigim bisey yok mesela. o durumda hadi sonra gorusuruz diye giderse veya telefonu kapatirsa kendimi aciklama geregi duyuyorum o ise hic anlamiyo hala beni dirdir yapiyo bos konusuyo olarak dusunuyo cunku gozundeki halim bu suanda.
Ben hala duzelmemizi istiyorum, niyet olarak yani. esimde istiyordur eminim. ama sadece istemek yetermi, cidden olur mu yapabilirmiyiz bilmiyorum.
soyleki, esime bulasmazsan birsey baslatmazsan kavga cikmasi cok az ihtimal o genelde sinirlari korur. ama suanda en ufak bir hamlede savas moduna giriyor, ne yapsam kavga cikarmak icin yaptigimi dusunup direk kabalasiyor. ettigi laflar cok can sikiyor artik .
ben kendimi duzeltebilsem bir kac ay , normale donebiliriz, ama bende cok sabirsizim duramiyorum.
belki bugunde aramasaydim yazmasaydim kendi kendine kalip dusunup farkedecekti, buna firsat vermiyorum..
ona gore baslatan benim, onun icinde biriktirende benim, ben duzelirsem iliskimiz duzelir. ben duzelmezsem duzelmez boyle dusunuyor.
Sürekli gereksiz uzattığın için ve sürekli defalarca aradığın için bir daha sorma diyor yani eşinin yazdıklarında anormal birşey görmedim.
Çok hasta olsan evde yatar dinlenirdin dışarı çıkabilecek gibiysen işe de gidebilirdin .Tam dikkatli olman zamanda işini ihmal etme demiş.Adam seni düşündüğü için söylüyor bi gariplik görmedim.Dışarı çıkmışsın.Sende ben çok hastayım benle ilgilensin diye bekliyorsun galiba.Adamın toplantısı var biraz rahat bıraksan iyi olacak.
Ses tonunu bilmiyorum öfkeli sert konuşuyorsa orada hatalı tabi daha sakin olmalı.Tahammülü kalmamış
adam artık sana karşı çok önyargılı hale gelmiş...Yani normal bişey sorsan da adam trip gibi algılayıp yok yere kırıyor. Sen de gitmişsin Çin gibi yere ne arkadaş ne akraba sadece eş var ona sarıyorsun...Arkadaş edinemez misin? Kafanı biraz başka yerlere vermelisin
su anlattiginiz seyin alasini yasiyorum ben..
esim ayni esiniz gibi,herzaman isin mantik kismina bakar ama hicbir zaman hakli oldugum konudan haksiz olarak ayrilmadim.
tribimi attim,lafimin agirligi var.
o tlfu kapattiysam bidaha da aramam ta ki arayip ozur dileyene kadar..
normalde isi gun icinde konusmaya musait degil,tas catlasin 1 kere konusuruz ama beni kirdigi zaman o tlfum susmaz,oyle ki engellerim numarasini,gider isyeri tlfundan arar bu kez yada elinde sevdigim meyve veya tatliyla gelir.
hakli olcam diye kendinizden geciyorsunuz ve en sonunda adamin gozunde lafi ciddiye alinmayan bi insana donuyorsunuz farkindasiniz dimi.
hamileyim,yurtdisindayim,kimim kimsem yok ve 3 yasinda yaramaz bi oglum var,esim is dolayisiyla sehir disinda ve bende 2 gundur griptim,bunu adam biliyor gecmis olsun dedi gecti..yas mi tutayim napayim?bidaha da arama firsati olmadi ama msjlar atti.
ise gitiigim zamanlarda beni cok uyarirdi sakin isyerini ufak hastaliklar icin boslama diye,hic bu yuzden gocunmadim.
zaten esim saglikci,griple nezleyi cok ciddiye alan bi adam degil.
kendi de atesler icinde yansa o isin basina gider,bende cok gittim hastayken onun itelemesiyle.
kotu mu yaptim peki..o an eziyet gibi geliyordu ama cok tutulan eleman oldum,sefim beni o halde gorunce taksi cagirip kendi eliyle eve yollardi zaten.
aynisini yapin demiyorum ama esiniz anladigim kadariyla tecrubeli,ona kulak verin.
anlamsiz ergen tartismalarina girmeyin.
Bak işte en son cümlende ne güzel söyledin. Adam kendi üzerinden bütün yükü atmış hepsini sana yüklüyor. Taşa takılıp düşse senden bilecek duruma gelmiş. Seni de bu düşünceye o kadar alıştırmış ki, ben buna fırsat vermiyorum moduna girmişsin. Konunun başından beri seni suçladım, gerçi hala bazı konularda seni suçluyorum. Ama artık eşinin yaptıkları da gözüme batmaya başladı. Tabi ki hata senin başta. Arama sorma mesaj atma diye defalarca uyardık seni. Ama bu adam seni çok rahat kırmaya başladı artık Peace. Senin düzelebileceğini de düşünmüyorum artık maalesef. Senin huyun bu, diyorum ya en fazla 1 hafta devam edebiliyorsun sonra yine aynısın. Çok bunaltıcı, çok sıkıcı. Umarım ikiniz de birbirinize daha fazla zarar vermeden halledebilirsiniz
isyerinden arkadaslarim var, hergun birlikte oglen yemek yiyip muhabbet ediyoruz ama yetmiyo tabi aile yok, Turkiyede ki arkadaslarim yok onlarin yerini doldurmuyor. onu esimlede doldurmam imkansiz
Cok fazla agzinin icinde yasadigimi herseye kendimi soktugumu ona alan vermedigimi ve boguldugunu soyluyor. yine soyledi gecen fabrika is olayini sordugumda herseye karisiyorsun biraz bosver sanane sanki napicaksin, uyumama da isime de karisma agzimin icinde durma bi alan ver azicik bana falan dedi. 3 yasinda bebegimmi var benim dedi falan.
bu yuzden biraz geri cekilmem icinde kirici davraniyo bazen anlamam icin. ya hic bi aciklamasi yok tabiki yaptigi yanlis ama benden kaynaklandiginin farkindaym, kisir dongu oldu bu ben degismedikce degismeyecek. hayati zorlastirdigimi soyluyor.
umarim.....
Bak şimdi kocan tabiri caizse öküzlük etmiş oda daha anlayışlı olmalımeraba,
evet olmasi gereken bu, bi sure sonra kendide farkedip normale doner.
en son yazdiklarima da cevap bile vermedi.
Bak şimdi kocan tabiri caizse öküzlük etmiş oda daha anlayışlı olmalı
ama işte bunun tek çözümü sen yanyanayken ben şunları şunları düzelticem söz veriyorum sende şunları düzelt güzel bir iletişimimiz olsun desen bence elinden geleni yapacak
ancak sen tutarlı olamıyorsun işte bunu bir aşsan
bak bugünkü konuşmada başlayabilirdin değişmeye aradı ilk konuşmayı yaptınız kızdın kırıldın
sonra ne mesaj atsaydın ne arasaydın emin ol bunun farkına hemen varacak ilk fırsatta arayacaktı seni
Ben en başından beri yazıyorum konuna senin düzelebileceğine evliliğinizin boşa gitmeyeceğine inanıyorum
sende inan buna ve yap artık
peac başarabilse herşey güzel olacakYa vallahi sizin gibi düşünüyordum en başta. Peace konuştu eşiyle bu konuyu. Ben değişeceğim ama senin de değişmen lazım diye. Adam dedi benim üzerime gelmezsen ben bu kadar sert olmam zaten ama tamam bende dikkatli olacağım diye. Ee ? Sonuç yine aynı. İkisi de değişemiyor, kısır döngüye girdiler. Ya çok ciddi terapi görmeleri gerekiyor ikisinin de bence
peac başarabilse herşey güzel olacak
Yapması gerekende hiç zor birşey değil aslında ama kendine inanmıyor işte
Bende sabırla aynı şeyleri söylüyorum belki 1000 msjdan birinde karar verir bir adım atarda evlilikleri kurtulur diye
Yoksa çok geç olacak sonrasında çok pişman olacak
peac başarabilse herşey güzel olacak
Yapması gerekende hiç zor birşey değil aslında ama kendine inanmıyor işte
Bende sabırla aynı şeyleri söylüyorum belki 1000 msjdan birinde karar verir bir adım atarda evlilikleri kurtulur diye
Yoksa çok geç olacak sonrasında çok pişman olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?