Yine kavga ettik :(


selam, evet bencede ben hakliydim bu sefer ne alaka yani, hastayim iste o zaman diyoki neden disardasin, atesler icinde yatmiyorum evet ama grip oldum.
neyse son yazismalari da yazdim bak.. o son gitmeden onceki gecesinden de dolmus ayrica. herseyden dolu yani aslinda.
dedigin gibi susmadikca o kendi kendine kalip anlayamayacak onun beyninde bir ben varim "yine dirdir yapiyor, yine usteliyor bos yere" seklinde ondan kendini hic suclu gormuyor. bunu degistirmek icin baya bi sabir lazim
 
adam artık sana karşı çok önyargılı hale gelmiş...Yani normal bişey sorsan da adam trip gibi algılayıp yok yere kırıyor. Sen de gitmişsin Çin gibi yere ne arkadaş ne akraba sadece eş var ona sarıyorsun...Arkadaş edinemez misin? Kafanı biraz başka yerlere vermelisin
 

Şimdi gördüm. Seninle açık konuşacağım Peace. Ben artık düzeleceğinizi düşünmüyorum. Ne senin ne eşinin. Tek suçlu sen değilsin, ama neredeyse bu olayların başı sen olduğun için olay sana patlıyor. Adam kendine öyle bir düzen tutturmuş ki, ağzına öyle bir laf vermişsin ki, her olayda bunu kullanacak. Sense en fazla 1 hafta dayanabiliyorsun değişime, sonrasında aynı. Yani bu dakikadan sonra çok sabırlı olup adamın ettiği hiçbir lafa ses çıkarmasan bile düzelebileceğinizi sanmıyorum. Sen alttan aldıkça, sen sustukça daha çok tepene binecek gibi duruyor. Adam sürekli saygısız bir şekilde konuşuyor. Ne olmuş olursa olsun, saygısız konuşması artık çok can sıkıyor.

Diyeceğim o ki, tabi ki bana düşmez bunu söylemek ama, oturup asla üzerine gitmeden son kez bir konuşmanız gerekiyor bence. Bu evlilik devam edebilecek gibi durmuyor buradan bakınca. Yukarıda bir üye daha demişti sanırım, birbirinize uygun bir çift değilsiniz. Evet çok seviyorsunuz, çok aşıksınız ama çok yıprattınız birbirinizi. Bunu düzeltmek de seneler alır. Ne sende ne de eşinde o seneler boyunca sabır gösterecek gücü göremiyorum.
 


Sürekli gereksiz uzattığın için ve sürekli defalarca aradığın için bir daha sorma diyor yani eşinin yazdıklarında anormal birşey görmedim.

Çok hasta olsan evde yatar dinlenirdin dışarı çıkabilecek gibiysen işe de gidebilirdin .Tam dikkatli olman zamanda işini ihmal etme demiş.Adam seni düşündüğü için söylüyor bi gariplik görmedim.Dışarı çıkmışsın.Sende ben çok hastayım benle ilgilensin diye bekliyorsun galiba.Adamın toplantısı var biraz rahat bıraksan iyi olacak.

Ses tonunu bilmiyorum öfkeli sert konuşuyorsa orada hatalı tabi daha sakin olmalı.Tahammülü kalmamış
 

su anlattiginiz seyin alasini yasiyorum ben..
esim ayni esiniz gibi,herzaman isin mantik kismina bakar ama hicbir zaman hakli oldugum konudan haksiz olarak ayrilmadim.
tribimi attim,lafimin agirligi var.
o tlfu kapattiysam bidaha da aramam ta ki arayip ozur dileyene kadar..
normalde isi gun icinde konusmaya musait degil,tas catlasin 1 kere konusuruz ama beni kirdigi zaman o tlfum susmaz,oyle ki engellerim numarasini,gider isyeri tlfundan arar bu kez yada elinde sevdigim meyve veya tatliyla gelir.
hakli olcam diye kendinizden geciyorsunuz ve en sonunda adamin gozunde lafi ciddiye alinmayan bi insana donuyorsunuz farkindasiniz dimi.

hamileyim,yurtdisindayim,kimim kimsem yok ve 3 yasinda yaramaz bi oglum var,esim is dolayisiyla sehir disinda ve bende 2 gundur griptim,bunu adam biliyor gecmis olsun dedi gecti..yas mi tutayim napayim?bidaha da arama firsati olmadi ama msjlar atti.
ise gitiigim zamanlarda beni cok uyarirdi sakin isyerini ufak hastaliklar icin boslama diye,hic bu yuzden gocunmadim.
zaten esim saglikci,griple nezleyi cok ciddiye alan bi adam degil.
kendi de atesler icinde yansa o isin basina gider,bende cok gittim hastayken onun itelemesiyle.
kotu mu yaptim peki..o an eziyet gibi geliyordu ama cok tutulan eleman oldum,sefim beni o halde gorunce taksi cagirip kendi eliyle eve yollardi zaten.
aynisini yapin demiyorum ama esiniz anladigim kadariyla tecrubeli,ona kulak verin.
anlamsiz ergen tartismalarina girmeyin.
 

Ben hala duzelmemizi istiyorum, niyet olarak yani. esimde istiyordur eminim. ama sadece istemek yetermi, cidden olur mu yapabilirmiyiz bilmiyorum.
soyleki, esime bulasmazsan birsey baslatmazsan kavga cikmasi cok az ihtimal o genelde sinirlari korur. ama suanda en ufak bir hamlede savas moduna giriyor, ne yapsam kavga cikarmak icin yaptigimi dusunup direk kabalasiyor. ettigi laflar cok can sikiyor artik .
ben kendimi duzeltebilsem bir kac ay , normale donebiliriz, ama bende cok sabirsizim duramiyorum.
belki bugunde aramasaydim yazmasaydim kendi kendine kalip dusunup farkedecekti, buna firsat vermiyorum..

ona gore baslatan benim, onun icinde biriktirende benim, ben duzelirsem iliskimiz duzelir. ben duzelmezsem duzelmez boyle dusunuyor.
 
Beni 20 kez değil eşim
Annem arasa dahi tahammül edemem
Konunu bilmiyorum ama
Bu kısım anlatıyor herşeyi sanki
 

Bak işte en son cümlende ne güzel söyledin. Adam kendi üzerinden bütün yükü atmış hepsini sana yüklüyor. Taşa takılıp düşse senden bilecek duruma gelmiş. Seni de bu düşünceye o kadar alıştırmış ki, ben buna fırsat vermiyorum moduna girmişsin. Konunun başından beri seni suçladım, gerçi hala bazı konularda seni suçluyorum. Ama artık eşinin yaptıkları da gözüme batmaya başladı. Tabi ki hata senin başta. Arama sorma mesaj atma diye defalarca uyardık seni. Ama bu adam seni çok rahat kırmaya başladı artık Peace. Senin düzelebileceğini de düşünmüyorum artık maalesef. Senin huyun bu, diyorum ya en fazla 1 hafta devam edebiliyorsun sonra yine aynısın. Çok bunaltıcı, çok sıkıcı. Umarım ikiniz de birbirinize daha fazla zarar vermeden halledebilirsiniz
 

hayir ses tonu ofkeli falan degildi azcik laf sokar gibiydi, sende bu cinlilere benzedin isini bosluyosun, disarda ne isin var gerek varmiydi cikmaya yatip dinlenseydin vs derken. bende bunlara takilmasina bozuldum, belki disarda oldugum icin onemsemedi hasta olduguma pek inanmadi. ben biraz ilgi beklemistim.

ofkeli sinirli degil ama biraz gicik konustu telefonda, sonrada ben cok fazla yazdim aradim orda cikti tartisma.
 

isyerinden arkadaslarim var, hergun birlikte oglen yemek yiyip muhabbet ediyoruz ama yetmiyo tabi aile yok, Turkiyede ki arkadaslarim yok onlarin yerini doldurmuyor. onu esimlede doldurmam imkansiz
 

siz benim gibi davranmamissinizki. ben hakli olmak icin o telefonu acana kadar ariyorum, cevap yazana kadar yaziyorum falan, zorla hakli olunmazki dimi. hakliysan hakli oldugunu bilip susmak yeterli de iste o an ofkeyle baya bi konusasim geliyo . bundan kaybediyorum, hatali oldugunda onun farkedip aramasi lazim

evet oyle esiniz gibi mantigiyla dusunur her zaman. ve bu sekilde yaparsam terfi alamayacagimi dusunuyor, kendi oyle cunku sadece 1 kere gitmedigi oldu ise, her zaman gider isinin basindadir. ama ben kendi isimi dusunebilirim o onu dusunecegine benimle ilgilenseydi diye bekledim. sizde haklisiniz cocukla birde hamile yurtdisindasiniz, Allah kolaylik versin. ama hakli oldugunuzda esiniz farkina variyor size deger veriyor onemsiyor bunlarda yeterli dimi?
ben bunu zorla almaya calisiorum zorladikca tam tersi oluyor..
 

Cok fazla agzinin icinde yasadigimi herseye kendimi soktugumu ona alan vermedigimi ve boguldugunu soyluyor. yine soyledi gecen fabrika is olayini sordugumda herseye karisiyorsun biraz bosver sanane sanki napicaksin, uyumama da isime de karisma agzimin icinde durma bi alan ver azicik bana falan dedi. 3 yasinda bebegimmi var benim dedi falan.
bu yuzden biraz geri cekilmem icinde kirici davraniyo bazen anlamam icin. ya hic bi aciklamasi yok tabiki yaptigi yanlis ama benden kaynaklandiginin farkindaym, kisir dongu oldu bu ben degismedikce degismeyecek. hayati zorlastirdigimi soyluyor.
umarim.....
 
sana özel mesaj attım...Bak
isyerinden arkadaslarim var, hergun birlikte oglen yemek yiyip muhabbet ediyoruz ama yetmiyo tabi aile yok, Turkiyede ki arkadaslarim yok onlarin yerini doldurmuyor. onu esimlede doldurmam imkansiz

bak senin cozumun şu kafanı biraz dağıtmak
surekli eşine odaklısın buluttan nem kaparcasına ve seni cok iyi anlıyorum cunky onu herseyin yapmışsın..ailen baban kardesin sevgilin herseyin...ve gunlerin onun geziden donmesini beklemekle geciyor...boyle olmaz sonra adam ayrılalım der cok uzulursun....biraz kendine ugraslar bul o aradıgında sen musait olma mesela bikere de...kursta ol arkadasınla sinemada ol...hastaysan kimseden ilgi bekleme mesela..bir de dediği lafa kızınca dişlerini sık asla bişey soyleme olumlu yaklaş....

o artık oyle bi hale gelmiş ki sırf seni gıcık etmek için konuşmaya baslamış....ne dese melek ol...melek taktiğini uygula...hayırdır başına taş mı düştü derse bilmem de gulumse....melek ol...ve bunu sürdür...lütfen :)
 

Hayatınızı zorlaştırıyorsunuz doğru söylüyor. Kendine de eziyet ediyorsun artık. Sana defalarca söyledim geri dur geri dur geri dur. Ama yok yani olmuyor. Ben bile pes ettim artık. Gerçekten söylüyorum bu işin sonu boşanmaya gidecek. Ya tamamen susacaksın her zaman ya da adamın bu saçma sapan kırıcı davranışlarına rağmen konuşmaya devam edeceksin ya da boşanacaksınız kökten çözüm
 
Bak şimdi kocan tabiri caizse öküzlük etmiş oda daha anlayışlı olmalı
ama işte bunun tek çözümü sen yanyanayken ben şunları şunları düzelticem söz veriyorum sende şunları düzelt güzel bir iletişimimiz olsun desen bence elinden geleni yapacak
ancak sen tutarlı olamıyorsun işte bunu bir aşsan
bak bugünkü konuşmada başlayabilirdin değişmeye aradı ilk konuşmayı yaptınız kızdın kırıldın
sonra ne mesaj atsaydın ne arasaydın emin ol bunun farkına hemen varacak ilk fırsatta arayacaktı seni
Ben en başından beri yazıyorum konuna senin düzelebileceğine evliliğinizin boşa gitmeyeceğine inanıyorum
sende inan buna ve yap artık
 
Öff eşinizin burnu çok havada. Başlarda hep sizi hatalı gördüm ama şu an yavaş yavaş eşinizin de farkına varıyorum. Sizin yapınız bu, muhtemelen evlenmeden de böyleydiniz ve sizi tanıyordu. Bir şey söylediğiniz anda saldırmaya hazır bekliyor. Normal bir şeyi bile tartışmaya çeviriyor. Bugün için sonuna kadar haklısınız. Hastasınız ve bir kadın ilgi bekler elbette eşinden. Üstelik yalnızsınız da. İnsan eksikleri kapatacak kadar iyi, çalışamayacak kadar kötü olabilir. Ayrıca toplu ortamlara hastayken girilmez, herkese bulaşabilir. Modern ülkelerde insanlar bu nedenle en ufak şeyde işe gitmez. Eşiniz haksız.

Elbette elli kere aramanız doğru değil ama sizin onurunuz için doğru değil. Adam umursamayıp cevap vermedikçe onurunuz kırılıyor, iyice sinirleniyorsunuz çünkü. Nasıl açmaz, cevap vermez diye yanıt alana kadar diretiyorsunuz. Bu sefer o da ters tepiyor.

Konu başından beri sürekli düzelmeye çalışıp, hatayı kendinde arayıp duran biri var karşımızda. Belki de bunun eşinizin sizi sindirmesinden kaynaklı olduğunu düşünmeye başlıyorum. Yani adam öyle bir "ben haklıyım, sen hatalısın" moduna girmiş ki siz sürekli kendinizi suçlar olmuşsunuz.

Lütfen ama lütfen kendinize hakim olun, devamlı aramayın. O arasın, sorsun, döndüğünde yaklaşımlarına bakın.
 

Ya vallahi sizin gibi düşünüyordum en başta. Peace konuştu eşiyle bu konuyu. Ben değişeceğim ama senin de değişmen lazım diye. Adam dedi benim üzerime gelmezsen ben bu kadar sert olmam zaten ama tamam bende dikkatli olacağım diye. Ee ? Sonuç yine aynı. İkisi de değişemiyor, kısır döngüye girdiler. Ya çok ciddi terapi görmeleri gerekiyor ikisinin de bence
 
peac başarabilse herşey güzel olacak
Yapması gerekende hiç zor birşey değil aslında ama kendine inanmıyor işte
Bende sabırla aynı şeyleri söylüyorum belki 1000 msjdan birinde karar verir bir adım atarda evlilikleri kurtulur diye
Yoksa çok geç olacak sonrasında çok pişman olacak
 

Evet aynen öyle. Peace'in ilk konusundan beri takip edip yorum yapıyorum, gün içerisindeki mesaj atmalarını aramalarını bıraktı, bu konuda düzelebildi. Ama şu kavgadan sonra üzerine gitme huyundan vazgeçemiyor. Gerçi ben de biraz böyleyim yani kavgadan sonra beni dinlesin haklı olduğumu anlasın diye uğraşıyorum ama 1 uğraşırım 2 uğraşırım. En sonunda yeter bununla mı uğraşacağım diyip ne ararım ne sorarım. Sonra o döner zaten. Peace'in bunu anlayıp da adamdan gerçekten uzak durması lazım. Adam da afedersiniz ama öküz. Nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. Borçlar yüzünden hayatı tamamen iş olmuş. Yahu kızcağızı bir kere aramış günde onda da saçma sapan yok niye işe gitmedin o zaman diye konuşunca böyle oluyor işte. İki ucu moklu değnek.
 

Ama eşinde de hata yok mu sizce? Peace'in huyunu az çok biliyor olması lazım. Onun da biraz huyuna gitmesi lazım. Bu kadın pat diye, sihirli değnek değmiş gibi düzelmeyecek ki. Zamanla, yavaş yavaş olacak ve onun da biraz destek olması lazım. Ama onun da hiç tahammülü kalmamış. Peace adım attıkça o sanki uzaklaşıyor. En ufak şeyde gerginlik çıkıyor. Evet olayın buralara kadar gelmesi belki Peace'in davranışları sebebiyle oldu ama eşi de çok yardımcı olmuyor gibi geliyor bana artık. Ne bileyim bugünkü tavrına çok kızdım sanırım Peace'in eşinin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…