Zenginlik ,maddi durum yüzünden terk edilmek

bende aşağılık kompleksi olduğunu düşünmüyorum o daha çok gerçekçi düşündü bana yetemeyeceğini sandı ama ben çok para harcamayan bi insanım anlaşırdık bir şekilde
Kadınlar derin düşünür ama erkekler öyle değil.
Karşısındaki Zengin mi? Zengin.
Ben yeter miyim? Hayır.
Esasında oturup konuşmalıydı tabi böyle kestirip atması hoş değil ama bakalım aklından neler geçirdi

Maddi anlamda yetemeyeceğini düşünmek ve bu yüzden ilişki bitirmek zaten bir kompleksdir. Konu sahibi çalışır kendi kazanır, dilerse babası alır. Sevgilisinden bir şey istememiş ki? Zaten evlenip de elindekiyle yetinemese konu sahibi suçlu olur adam değil. Adamın eti belli budu belli, kendisiyle ciddi düşünen ayağını yorganına göre uzatmalı. Ortada elle tutulur bir şey yokken sevgilisinin durumunu yedirememiş, kıskanmış kızın arabasını altınını.

Ben de ilk başta adam mı kompleksli acaba dedim ama değil bence de. Kızı ve aileyi çözmüş, olmayacağına karar vermiş sadece.
Aynen. Ben de ilk okuduğumda oğlanla empati yaptım o yüzden hiç ezik vs gelmedi. İleride sıkıntı olacağına şimdiden bitirmiş. Esasında dürüst davranmış bile diyebiliriz

Yorumlarda adamın maaşını da ben sordum demişsiniz. Sizin durumunuzun iyi olduğunu biliyor ve üstüne siz maddi durumunu da sorunca adamın vazgeçmesi doğal bence. Ben sevgilimin maaşını bilmem hiçbir zaman sorma gereği de hissetmedim. Çünkü yanlış anlaşılmaya müsait bir konu bence. İleride sizin ihtiyaçlarınızı maddi açıdan karşılayamamaktan korkmuş olabilir. Bir insan lükse alışmışsa düşük bir yaşam standartı o kişiyi zorlar diye düşünüyorum.

Oofff ne alaka ya?
Kıskanmak vs.
Mantıklı düşündüğünde olmayacağına karar vermiş ve bitirmiş.
İleride maddi sebepten kavgalar etseler daha mı iyi olurdu sanki ?
Sinsi değilmiş en azından dürüst davranmış.

Dilediği şeyleri karısına babasının almasını istemiyor adam. Bu kadar zor değil aslında bunu anlamak ama...

Dilediği şeyleri karısına babasının almasını istemiyor adam. Bu kadar zor değil aslında bunu anlamak ama...
2022’de yaşıyoruz, evet anlayamıyorum karımın herşeyini karşılamam lazım zihniyetini. Kadın çalışıyorsa ya da parası varsa kendisi halledebilir. Konu sahibi şu anda babasının aldığı arabaya bindiği ama beyfendi 5. sınıftan beri harçlık istemediği için suçluluk duyuyor, kendini sorguluyor. Adamın konu sahibini böyle hissetirmeye hakkı yok, herkesin kendi aile dinamiği.

Çocuk ayrılık için bahane arıyormuş gibi geldi bana. Ya da irrasyonel şekilde kompleksli. Kendisinin geliri yaşına göre iyiymiş ayrıca memur bir aile yani kompleks yapacak bir durum göremedim. Her ay yurtdışı tatili yapan Londrada Pariste dairesi olan über bir zenginlik durumu yok ki. Ayrıca tek onun aylığıyla geçinmeyeceksiniz üstüne sen de çalışacaksın belki size bir ev verilirdi kira da ödemezdiniz yani kendi hayatınızı rahat kurabilirmişsiniz.
Gerçekten sevse sırf altın takınız arabanız var diye bırakmaz gerçekten saçma.

Kadının çalışıp kendi parasıyla almasında sıkıntı yok zaten. Evlilik olgunluğuna erişmiş, evliliğe adım atmış insanların (kadın ya da erkek) aile desteğini hala arkasında isteyen, bekleyen, bunu normal bulan insanlarla bir hayat kurmak istememesi kompleks değildir, normaldir diyoruz. Adam kompleksli değil sadece böyle biriyle evlenmek istemiyor. Ben de aile desteği bekleyen bir adamla evlenmek istemezdim mesela. Kompleksli mi olacaktım o zaman?

Hanfendi sizinle aynı fikirde değilim, ikna etmek zorunda değilsiniz. Adam bence ezikçe davranmış. Tek böyle düşünen de ben değilim. Size göre mantıklıymış. Şimdi siz aksi düşüncedeki herkesi alıntılayıp off ne alaka ya?? mı yazacaksınız?

Bahane etmiş gibi evet denklik önemli ama bahane gibi olmuş anlattıklarınızdan bunu çıkardım

Elbette ki her ailenin ve kişinin olaylar karşısında tavrı farklıdır. Ancak 27 yaş bir şeyleri mantıklı düşünüp değerlendirmek için gayet yeterli. Kendi imkanları ile istediğiniz ya da alıştığınız hayatı size sunamayacağına karar vermiş olmalı.
Şöyle örnek vereyim; ben asgari ücretin biraz daha üstünde bir maaşla sadece babamın çalıştığı bir evde büyüdüm. Ancak evimiz ve arabamız vardı ve altınlar, tatiller havalarda uçuşmasa bile şartlara göre hiç sıkıntı çekmedim. Zaten kendim de çalışmaya başlayınca bir şekilde daha da rahat ettim. Sonrasında evlendim ve eşim de ben de çalışıyorduk. Evimiz kira... pandemi ile birlikte ikimiz de işsiz kaldık. Ben hala çalışmıyorum ve eşim yeni iş buldu sayılır. Tabi ki bu süreçte bir sürü borç birikti ve hayat standımız epey düştü.
Sizin bahsettiğiniz gibi "lüks" hayata alışık olmasam bile şuan içinde bulunduğum şartlar zor geliyor. Yani istediğim bir şeyi almak için ertelemek, başka bir borcu ödemek için istediğim şeyden vazgeçmek... Bir süre sonra maalesef eşler arasında da huzursuzluğa sebep oluyor.

Dayım zengin bir adam , kızı iki üniversite bitirmiş , yüksek lisans yapan biriydi. Görüştüğü biri vardı. Egitim ve maddi olarak asla denk değillerdi . Oğlanın ailesi tanışmaya geldiğin de yaşadıkları ortamı , arabaları falan görünce ,annesi sen bu kızla yapamazsın , ileride çok sıkıntı olur yetemezsin demiş. Ki dayimlar da aile olarak mütevazı insanlardır. Ayrıldılar sonuç olarak. Oğlanın kararının doğru ve yerinde olduğunu düşünmüştüm o zaman

Kendini yetersiz hissetti muhtemelen. Benim de vardı böyle bir erkek arkadaşım ve bir anda ayrıldı benden. O da biz farklı dünyaların insanlarıyız demişti de ben anlamamıştım o zaman şimdi şimdi dank ediyor demek istediği şey. O daha ona muhtaç olacak ve beklentisi farklı olacak bir kadın istiyordu. Sizinkinde durum biraz daha farklı olabilir. Yani adam sizi evlilik sorumluluğu alacak biri gibi de görmemiş olabilir. Muhtemelen yazdığım iki sebepten biri. Eğer çok seviyorsanız konuşun ama hemen değil. Biraz bekleyin sonra arkadaşça yazın bence. Belki bir orta yol bulursunuz.

Bende de var benzer bir hikaye. Kuzenim varlıklı bir ailenin tek kızı. Altında üst segment arabası, özel okullardan iyi eğitimi falan var. Bir dönem birlikte olduğu, evlenmeyi düşündüğü adam lüks spor arabalarla gezen, tatilini kendi yatında yapan, jet sosyeteyle zamanın ünlü mekanlarında takılan bir adamdı. İyi de çocuktu ama olmadı, olduramadılar.

Polemik havamda değilim.
İkna etmek gibi bir çabam da yok.
Herkes kendi kalbinin niyetine göre yorum yazıyor tabi. Ezik ve kompleksli falan filan.
Az buçuk kendiniz hakkında ipucu verdiniz.
Neyse size iyi günleerr

Siz lüks yaşamiyorum sanırsınız
Ama alıştınız hayat size normal geldiği için lüks görmüyorsunuz
Benzer ortamda büyüdüm. Lise sonda arabam vardı, benim için normaldi. Arkadaşlarım tren ve otobüsle okula geliyordu, bu benim için sorun değildi ama onlar sorun ediyordu. Ben seni gideceğin yere kadar bırakırım demem bile yanlış anlaşiliyordu.
Kısacası kendisi ezik olmasada ezik gibi hissetmiş olabilir. Size ayak uyduramacağını düşünmüş olabilir vs. Veya sizin tersinize uyumlu olmadığınızı düşünüp ayrılmak istemiş olabilir. Maddi boyutu bahanesi olmuştur belkide

Bu adamin asagilik kompleksi olmadigini,mantikli hareket edip dogru yaptigini dusunenler var gercekten hayretle okudum yorumlari. "Sen babadan zenginsin ben kendim zenginim" cumlesini kuran bir insan nasil normal gelebiliyor acaba size ya? Biz de esimin ailesine gore maddi durumumuz daha iyi.onlar kirada annemlerin kendi evleri arabalari var. Asla boyle bir cumle kurabilecek bir insan degil kendisi. Bu cumle zaten adamin karakterini ortaya koyuyor.Hayretler icerisindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…