- 1 Nisan 2019
- 1.653
- 3.798
- 133
- Konu Sahibi yorgunqueen
-
Polemik çıkarmaya çalışan sizsiniz ama. Ben kimseye üslupsuz bir biçimde cevap vermedim. Son mesajınız dahil olmak üzere yazış tarzınız ortadadır. Tanımadığı insanlara off ne alaka yazmak ya da aynı görüşte değil diye niyetin bozuk vs demek terbiyeme uygun davranışlar değildir.Polemik havamda değilim.
İkna etmek gibi bir çabam da yok.
Herkes kendi kalbinin niyetine göre yorum yazıyor tabi. Ezik ve kompleksli falan filan.
Az buçuk kendiniz hakkında ipucu verdiniz.
Neyse size iyi günleerr
Kast sistemi gibi bir mentalite oluyor herhalde sadece maddiyata bağlı ilişkiyi bitirmek tuhaf bence de. Mesela erkeğin ailesi varlıklı olsa ve bir kız bu yüzden erkek arkadaşını terk ettiğini söylese yine mantıklı bulunacak mıydı?Bu adamin asagilik kompleksi olmadigini,mantikli hareket edip dogru yaptigini dusunenler var gercekten hayretle okudum yorumlari. "Sen babadan zenginsin ben kendim zenginim" cumlesini kuran bir insan nasil normal gelebiliyor acaba size ya? Biz de esimin ailesine gore maddi durumumuz daha iyi.onlar kirada annemlerin kendi evleri arabalari var. Asla boyle bir cumle kurabilecek bir insan degil kendisi. Bu cumle zaten adamin karakterini ortaya koyuyor.Hayretler icerisindeyim
Sizin eşiniz normal olan, iki insan birbini sevip anlaştıktan sonra kimin ne kadar parası olduğu sorun olmamalı. Konu sahibin istekleri olsa adama biraz hak vereceğim. En başından beri kızı sırf daha varlıklı diye kötü hissetirmeye çalışmış. Konu sahibinin yorumlarına bakarsak başarılı da olmuş.Bu adamin asagilik kompleksi olmadigini,mantikli hareket edip dogru yaptigini dusunenler var gercekten hayretle okudum yorumlari. "Sen babadan zenginsin ben kendim zenginim" cumlesini kuran bir insan nasil normal gelebiliyor acaba size ya? Biz de esimin ailesine gore maddi durumumuz daha iyi.onlar kirada annemlerin kendi evleri arabalari var. Asla boyle bir cumle kurabilecek bir insan degil kendisi. Bu cumle zaten adamin karakterini ortaya koyuyor.Hayretler icerisindeyim
Adamın o cümleyi birebir o şekilde kurup kurmadığını, kurduysa hangi konuşmanın üzerine ne amaçla kurduğunu bilmiyoruz çünkü. Adamı tanımıyoruz, adam burada bize kendini ifade etmiyor. Ama konu sahibinin ifadelerinden bir sonuca varabiliyor, adamın ne düşündüğünü tahmin edebiliyoruz.Bu adamin asagilik kompleksi olmadigini,mantikli hareket edip dogru yaptigini dusunenler var gercekten hayretle okudum yorumlari. "Sen babadan zenginsin ben kendim zenginim" cumlesini kuran bir insan nasil normal gelebiliyor acaba size ya? Biz de esimin ailesine gore maddi durumumuz daha iyi.onlar kirada annemlerin kendi evleri arabalari var. Asla boyle bir cumle kurabilecek bir insan degil kendisi. Bu cumle zaten adamin karakterini ortaya koyuyor.Hayretler icerisindeyim
Kesinlikle katiliyorum. Bende bunu soylemek istedim iste. Kiz ilerde kendi parasiyla gidip bisey alsa onu da yediremez boyle tipler. Sadece anne baba olayi degil bu. Kedine yetebilen kadin istemez boyleleri.Sizin eşiniz normal olan, iki insan birbini sevip anlaştıktan sonra kimin ne kadar parası olduğu sorun olmamalı. Konu sahibin istekleri olsa adama biraz hak vereceğim. En başından beri kızı sırf daha varlıklı diye kötü hissetirmeye çalışmış. Konu sahibinin yorumlarına bakarsak başarılı da olmuş.
OkPolemik çıkarmaya çalışan sizsiniz ama. Ben kimseye üslupsuz bir biçimde cevap vermedim. Son mesajınız dahil olmak üzere yazış tarzınız ortadadır. Tanımadığı insanlara off ne alaka yazmak ya da aynı görüşte değil diye niyetin bozuk vs demek terbiyeme uygun davranışlar değildir.
Adamin bu cumleyi hangi amacla ve hangi konusmanin ustune kurdugunun bir onemi yok onemli olan oyle bir cumle kurmus olmasi zaten. Boyle bir cumle kurmak benim hicbir zaman aklima gelmez mesela.bu karakterde degilim cunku.kiz zaten adamdan bisey istememis ki kolyesi var diye ayrilmis cocuk bu size anormal gelmiyor mu? Yetemicegini dusundu diyosunuz iste zaten bunun adi kompleks oluyor.siz kompleks ne demek onu bilmiyorsunuz bence.Adamın o cümleyi birebir o şekilde kurup kurmadığını, kurduysa hangi konuşmanın üzerine ne amaçla kurduğunu bilmiyoruz çünkü. Adamı tanımıyoruz, adam burada bize kendini ifade etmiyor. Ama konu sahibinin ifadelerinden bir sonuca varabiliyor, adamın ne düşündüğünü tahmin edebiliyoruz.
İlk mesajımda adam kompleksli ya da siz farkında olmadan gözüne sokuyorsunuz demiştim. %50 ihtimaldi ikisi. Konu sahibinin diğer mesajlarını okuyunca adamın kompleksli olma ihtimali %10’a düştü benim açımdan.
Ben yetemeyeceğini düşündü demedim hiçbir mesajımda. Kim dediyse muhatabınız o’dur bu konuda.Adamin bu cumleyi hangi amacla ve hangi konusmanin ustune kurdugunun bir onemi yok onemli olan oyle bir cumle kurmus olmasi zaten. Boyle bir cumle kurmak benim hicbir zaman aklima gelmez mesela.bu karakterde degilim cunku.kiz zaten adamdan bisey istememis ki kolyesi var diye ayrilmis cocuk bu size anormal gelmiyor mu? Yetemicegini dusundu diyosunuz iste zaten bunun adi kompleks oluyor.siz kompleks ne demek onu bilmiyorsunuz bence.
ben aile desteği beklemiyorum aslında kendi maaşım olursa kendi imkanlarımla ev kurmak isterdim keşke bunu ona da hissettirebilseydimKadının çalışıp kendi parasıyla almasında sıkıntı yok zaten. Evlilik olgunluğuna erişmiş, evliliğe adım atmış insanların (kadın ya da erkek) aile desteğini hala arkasında isteyen, bekleyen, bunu normal bulan insanlarla bir hayat kurmak istememesi kompleks değildir, normaldir diyoruz. Adam kompleksli değil sadece böyle biriyle evlenmek istemiyor. Ben de aile desteği bekleyen bir adamla evlenmek istemezdim mesela. Kompleksli mi olacaktım o zaman?
Şahsen ben konu sahiplerinin ilk mesajlarına bakarım, konuyu okur ona göre yorum yaparım. Başta size de adam kompleksli gelmişken, sonradan konu sahibinin mesajlarını okuyup fikir değiştirdiğiniz halde adam hakkındaki çıkarımlarımı mantıklı bulmamanız ilginç. Konu sahibin tüm mesajlarını okumak ya da kişiliğini çözümelemek zorunda değilim. Konu sahiplerirnin dürüst bir şekilde dertlerini anlattıklarını varsayarak yorum yapıyorum. Sizin bu açıklamanız sayesinde acaba konu sahibinde bir durum mu var diye mesajlarına şimdi bakacağım. Yine de alıntı yaparken insanların genelde konulardaki tüm mesajları okumadığını, ilk mesajı okuyup cevap yazdığını unutmayın.Adamın o cümleyi birebir o şekilde kurup kurmadığını, kurduysa hangi konuşmanın üzerine ne amaçla kurduğunu bilmiyoruz çünkü. Adamı tanımıyoruz, adam burada bize kendini ifade etmiyor. Ama konu sahibinin ifadelerinden bir sonuca varabiliyor, adamın ne düşündüğünü tahmin edebiliyoruz.
İlk mesajımda adam kompleksli ya da siz farkında olmadan gözüne sokuyorsunuz demiştim. %50 ihtimaldi ikisi. Konu sahibinin diğer mesajlarını okuyunca adamın kompleksli olma ihtimali %10’a düştü benim açımdan.
Ben bile şuradaki yazdıklarınızdan o enerjiyi aldım. Adam da almıştır muhtemelen. Sizin düşündüğünüz farklı hissettirdiğiniz farklı olabilir. İki taraf isterse konuşarak aşılabilecek mevzular ama üstüne basarak söylüyorum tekrar; iki taraf da isterse.ben aile desteği beklemiyorum aslında kendi maaşım olursa kendi imkanlarımla ev kurmak isterdim keşke bunu ona da hissettirebilseydim
Ben sizinle ilgili bişey söylemedim ki. Kendi bakış açımın neden değiştiğini yazdım. İster okuyun ister okumayın o kısım beni ilgilendirmez.Şahsen ben konu sahiplerinin ilk mesajlarına bakarım, konuyu okur ona göre yorum yaparım. Başta size de adam kompleksli gelmişken, sonradan konu sahibinin mesajlarını okuyup fikir değiştirdiğiniz halde adam hakkındaki çıkarımlarımı mantıklı bulmamanız ilginç. Konu sahibin tüm mesajlarını okumak ya da kişiliğini çözümelemek zorunda değilim. Konu sahiplerirnin dürüst bir şekilde dertlerini anlattıklarını varsayarak yorum yapıyorum. Sizin bu açıklamanız sayesinde acaba konu sahibinde bir durum mu var diye mesajlarına şimdi bakacağım. Yine de alıntı yaparken insanların genelde konulardaki tüm mesajları okumadığını, ilk mesajı okuyup cevap yazdığını unutmayın.
Aslında bana hep kadın çalışmalı ayakları üzerinde durmalı gibi cümleler kullanmıştı ki olması gereken de bu kadın çalışmalı,ekonomik özgürlüğü olmalıKesinlikle katiliyorum. Bende bunu soylemek istedim iste. Kiz ilerde kendi parasiyla gidip bisey alsa onu da yediremez boyle tipler. Sadece anne baba olayi degil bu. Kedine yetebilen kadin istemez boyleleri.
Hala hissettirebilseydim diyorsun iste bizde bundan bahsediyoruz zaten. Bu seninle ilgili bir problem degil adamin kendi icindeki problemi. Suan bile seni sucluluk psikolojisine sokmus.senin araban,takin oldugu icin suclu olmuyorsun. Adamin ozguveni olsaydi zaten senin maddi durumu yerinde istedigini alabilen bir kiz olmandan mutluluk duyardi.ben aile desteği beklemiyorum aslında kendi maaşım olursa kendi imkanlarımla ev kurmak isterdim keşke bunu ona da hissettirebilseydim
Altınına gücüm yetse seni kandırır alırdım demişti şimdi hatırladım aslında o zaman ortada kolye ya da altın muhabbeti bile yoktu.Sadece evlenirken altın olmalı isterim gelenek görenek falan demiştim büyük ihtimalle bana gücünün yetmeyeceğini düşündü ki bunu da bana söylemişti direkBen bile şuradaki yazdıklarınızdan o enerjiyi aldım. Adam da almıştır muhtemelen. Sizin düşündüğünüz farklı hissettirdiğiniz farklı olabilir. İki taraf isterse konuşarak aşılabilecek mevzular ama üstüne basarak söylüyorum tekrar; iki taraf da isterse.
her şeye rağmen onu seviyorum sizce konuşmak faydalı olur mu daha sonra aramıza maddiyatın girmesini istemiyorum…Hala hissettirebilseydim diyorsun iste bizde bundan bahsediyoruz zaten. Bu seninle ilgili bir problem degil adamin kendi icindeki problemi. Suan bile seni sucluluk psikolojisine sokmus.senin araban,takin oldugu icin suclu olmuyorsun. Adamin ozguveni olsaydi zaten senin maddi durumu yerinde istedigini alabilen bir kiz olmandan mutluluk duyardi.
Yani ben adamın hala çok haksız olduğunu düşünmüyorum kelimelerini yanlış seçiyor olsa da. Babadan zengin kısmını burası için söylemiştir, kendi emeğiyle şu an bi yere gelebilen sayısı az, senin gelenek görenek diye söylediğin şey bazılarının uykularını kaçırıyor maalesef. Kadın halimle erkeğe bohça yaparken bile içim sıkılmıştı ki istememişlerdi bile. Kredi çekip sana bilezik alacağına bunu beklemeyen birini istiyordur bence hakkı da var. Kötü niyetli ya da ezik olduğunu düşünmüyorum, hayattan beklentileriniz farklı sadece.Sadece evlenirken altın olmalı gelenek görenek falan demiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?