Zenginlik ,maddi durum yüzünden terk edilmek

Ya gerçekten seviyor olsaydı bu kadar kolay vazgeçemezdi muhtemelen ama ezik psikolojisi yaşıyor ve yanında kendinden aşağıda birini görmek istiyor.
Muhtemelen bu kişi ile evlenseydiniz bu sebepten bunalıma girip sizi sürekli ezme çabasına girecekti.
En azından başından kurtarmışsınız.

Sevgiliniz mantıklı bir insanmış yolları zamanında ayırmış. Biz bu kararı almaya cesaret etmediğimiz için 9 yıllık evliliğimde bir sürü sıkıntı yaşadım. Müthiş bir onyargiyla defalarca psikolojik baskı yapıldı bana hem eşim hem eşimin ailesi tarafından. Ailem zengin diye en güzel yillarimi burnumdan getirdiler attığım her adım eve aldığım her eşya gozlerine battı. Zengin şımarık damgasindan bir türlu kurtulamadim. Oysaki elimden geldiğince mütevazı davrandim. Senin benim gibiler ne yapsada yaranamaz konu sahibi. Sevigiliyken iyi hoş görünen şeyler evlendikten sonra bir diken gibi batar iki tarafa da. Evlilikte denklik olmazsa olmaz bana göre. Tecrübeyle sabittir.

Ailem zengin diyorsunuz madem yiyin için gezin 21 yaşında koca arama derdine mi düştünüz

O adama da diyorum ki 18bin para mı it hgfsddfffg
ben asgari ücret 5500 olmadan önce 5250 alıyordum ayyy ben öleyim o zaman, ağlıyorum şu an üstelik asgari ücret zammından sonra maaşlarımız hakkında hiçbir konuşma yapılmadı buna da ağlayayım.

gerçekten artık bu ülkede sadece maaşlı çalışmakla hiçbir şey yapamıyoruz. kripto işine girsek desek daha yeni bir arkadaşımız bu yüzden intihar etti. aklıma çok başka bir meslek grubu geliyor onları da burada söyleyemiyorum, söylersem öldürür kk hatunları beni ama onlar da çok kazanmaz gibi geliyor napıcaz yaaa

bence siz kendiniz calissaniz da ailenizden destek almaya devam edebilirsiniz, ben bunda bir yanlislik gormuyorum. asil herkesin sanki calisan insanlarin hepsi birer survivor olmak zorundaymis gibi kendi ayaklarinin uzerinde dur, ailenden sakin para alma vs laflarini itici buluyorum. o yuzden kendinizi sartlandirmayin kendim gecinecegim diye. hayatiniza alacaginiz kisi de bunu sorun etmeyecek biri olsun. evlilikte evet ciftler kendi ayaklarinin ustunde durmali ama daha evlenmeden sizin ailenizden alacaginiz destege laf edecek bunu sorun edecek insanlari hayatinizda tutmayin bence. baya kompleksli gorunuyor disaridan.

mesela arabaya falan takilmak bence ciddi problem. insanin imkani varken sirf millet ne der diye araba mi aldirmayacak? bosverin gitsin uygun degilmissiniz birbirinize.

Her konu da denklik aramak doğru olmasa da bazı şeyler aslında. Hayat görüsunuzun, maddi durumunuzun denk oldugu insanla beraber olmanız daha iyi. Ayrıca daha yaşınız 21. Evlilik konuları için daha çok erken.İşe girin,para kazanın vs. Akışına bırakın yani.

Bir arkadaşım öğretmen, babasının fabrikası var. Memleketlerinde tanınan bir aile. Karşı taraf üsteğmen, memur çocuğu. Ailesine x’lerin kızı dediği zaman o kız çok şey ister yetişemeyiz demişler. Çocuk da hiç öyle biri değil demiş. Gerçekten de değildi, sakin bir insandı. Şimdi evliler. Bu çocuk seni tanıyamamış bence

21 yaşında ciddi düşünmek yerine gidin arkadaşlarınızla eğlenin ayol. Kimi insan karşısındakinin maddi durumunu çok kompleks haline getirir. Bunu bende anlamıyorum, sonuçta herkes çalıştığını kazanıyor. Ara ara konularda bahsederim eşimin ailesinin durumu benimkilerden daha kötüydü çünkü iflas etmislerdi, sonra kendi işlerini açtılar şu an ailemden çok daha iyi durumdalar. Eşim ve bende öyleyiz. İleride de ne olacağı belli olmaz kafasindayim ben maddi konularda.

Ben hak verdim beyefendiye. Kompleksle alakası yok. Geniş bir pencereden, uzun vadede düşünmüş.
Bu durumda olan pek çok zengin kadın ya da kayın ailesi damadı para ile eziyor.
Yol yakınken ayrılmanız isabet olmuş.

Ailem öyle ezecek biri olsa o değil ben bırakır giderdim ama ailem hiç kendilerini üstten görecek insanlar değil ben bu yüzden bitmesini istemedim

Çok fakir bı akrabamizin oğlu, fakir derken amca işçi emeklisi, evleri gecekondu. Kendi hallerindeler.

Neyse, babası karşı çıkmasına rağmen bı başkomserin kızıyla evlendi.

19 yıl sonra boşandılar. Kız her 5 yılda bir bütün perdeleri, mobilyalari değiştirmek istiyor değiştiriyordu.

Tekrar değişim zamanina kadar anca borcu bitiyordu. Bazen olmayınca olmuyor

Ailem öyle ezecek biri olsa o değil ben bırakır giderdim ama ailem hiç kendilerini üstten görecek insanlar değil ben bu yüzden bitmesini istemedim
Hanımefendi siz ve aileniz öyle insanlar olmaya bilir ama görüştüğünüz kişi neden kendini ateşe atsın?
Benim kuzenim bir eli yağda bir eli balda büyüdü. 40 sene önce Almanya’dan Barbie bebek gelirdi oynasın diye. O zamanlar adının yazılı olduğu altın künyesi vardı. Sonra bu kız gitti yanlarında çalışan işçiyle evlendi. Ama belli standartlara alıştığı için onlardan da vazgeçmedi. Babasının ona açtığı kredi kartını kullanmaya devam etti. Her türlü maddi isteğini babası karşıladı. Ee noldu? Bu da evliliklerini çıkmaz bir hale soktu. Boşanmadılar ama çokta sağlıklı bir evlilikleri yok.
Denkliğin olmaması zor bir durum ve herkes bunla baş edemez. Sadece kendi pencerenizden bakmayın. Empati kurun.

Eski sevgiliniz kendi yağında kavrulmak isteyen biri olabilir, lüks yaşama hevesi de olmayabilir. Bu da onu ezik, kompleksli yapmaz. Herkes yaşamak istediği hayata göre kişileri hayatına almalı. Yürütemeyeceğini hissettiyse isabetli bir karar olmuş.

Adam demeyeceğim cunku 27 yaşındaki bir erkek olgun değildir.
Ve durumu da orta ayardaymıs.kendı kendine tribe girmiş. Hem öyle anlattığınıza gore aşırı bir zenginliğiniz yok .
Kısacası onun ruhu fakir bu iş olmaz zaten.

Ben bekar ve calısıyorken babamın kartıyla kendi maasım kadar canta falan alıyordum sevgilim de biliyodu, müstakbel kayınbabamı batırma ehehehe falan diyodu şakasına. Evlendikten sonra kartını babama geri verdim, böyle daha dogru oldugunu düsünüyorum, kocamınkini aldım ama onda problem yok djdjfkfk

Maddi durumu daha düşük olan kadın olsa zengin koca arıyorsun diye demediğinizi bırakmazdınız.

Mesela ben de kendi maddi durumuma ve sosyal çevreme yakın erkeklerle ilgileniyorum. Karşımdaki kişiyle maddi durumumuz birlikte artsın, bazı yeni şeyleri ilk kez birlikte görelim, yaşayalım, deneyimleyelim istiyorum. Başkasının hayatına eklemlenmiş gibi olmak yerine. Benim hiç gitmediğim yerlere gitmiş, yemediğim içmediğim ultra lüks şeyler deneyimlemiş, hayatında katı marka, lüks vs standartları olan bir insanla ne kadar paylaşımda bulunabilirim?? Bu düşünce beni ezik ve kompleksli mi yapıyor şimdi, çok saçma.

Asko seni dert etmesin
, bu adamin kendine güvenemis olay bu ama pisman olacak :)

dugune 1 ay kaldi ben de hala babamin karttan her seyi cekiyorum valla djdkdhkddh ama evle ilgili degil kendi sefam olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…