Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Soğan kürü de iyi geliyor diye biliyorum

Günaydın canım ben verdiğin tarifi akşamdan yaptım birde dr. Verdiği ilaç iyi geldi bugun regl oldum
Ayy bi ben olamadim yok o sular filan da ise yaramadı ayy şiştim şiştim

Soğan kürü de bir işe yaramadı bi an önce olsan da kurtulsam kendimi menepoza girmis gibi hissediyorum
Lovedreams dün bakıldı canım hormonlara her sey fayet düzgündü

Havalardan olabilir ya da stresten olabilir canım.Ben korunma haplarından dolayı geç oldum.

Kızlar eşim cips almış akşam, içinden bi tane alıp bana uzattı ve yemezsen ölümü gör dedi bitki çayı yapıyorum gülüyor anormal birşey yapıyor muşum gibi. Spor yapıyorum evde o da var tbi bırak şu sporuda çocukla ilgilen diyor.Zaten sporu oğlumu uyuttuktan snra yapıyorum dünde oğlumuz uyanırsa o ilgilenir bende sporumu yaparım diye düşündüm bir telf geldi dışarı çıktı tbi bnde hem oğlumuzu oyaladım hem spora devam ettimsonra hayırdır diyor nerden çıktı bu diyet ye boşver diyor beni sabote ediyor bence anormal olan ben değilim o anormal.

Birde akşam geç saatte 10-11 gibi acıktım diyo tavuk sote çiğ köfte fln istiyo bende yapıyorum ama yemiyorum tbi senin yerinede yiyeceğim diyorvazgeçmemi istiyor sanırım ama yemezlerbaşınızı ağrıttım ksr bakmayın

Aynı eşimde öyleydi baktı sonuç güzel oluyor eşi güzelleşiyor fıstık gibi oluyor artık spor yapmıyorum diye söyleniyor

Aynı eşimde öyleydi baktı sonuç güzel oluyor eşi güzelleşiyor fıstık gibi oluyor artık spor yapmıyorum diye söyleniyor
Başlarda kızıyordum içimden şimdi gülüp geçiyorum hatta ben artık sende şunu iç ekmek az ye göbegin erisin, gel beraber spor yapalım diyorum

diyetlife gurur duyuyorum gercekten... masallah hakkat motivasyonun kaynagi nedir.. 15 kilo oldumu sen geleli fazladanda bir spor yapiyorsun bir before after atsana gönlümüz gözümüz acilsin

Motivasyonumun kaynağı gururum galiba. Eşimin bana yaşattıkları bu yaşanılanlara ailemin de şahit olması benim gururumu çok kırdı. Üstünden 2 ay geçti ama ben hala o günü "sende zayıfla o zaman" sözünü unutamıyorum. O şiddetli kavgamızı kendi ayıbını benim kilolarimla örtme çabasını, biz kavga ederken kızımın çığlıklarını, bavulumu hazirladigim ani,ailemin resmen can havliyle kendilerini bize atmalarını unutamiyorummmmm. Bunlar bende acayip bir etki yapıyor. İntikam doluyum galiba bilmiyorum.
Ben diyete 104.4kg ile başlamıştım. İşte 15 kilo oldu resim olayına gelince 80 kg'da atıcam kendime öyle bir hedef koydum.

resmi cekercen kafanin resimde olmiycak sekilde yada resmi kesip atarsin...inanilmaz degistigine inaniyorum cünkü cokta spor yapiyorsun seni ne zaman aldik takima ne zaman basladin dur bir bakayim daha 6 hafta anca olmus

Bende çok merak ettim ama şimdi...

Cidden muhtesem bir azmin var... Ne de çabuk gidiverdi kiloların.

Merhaba güzel takımım benim

Biliyorsunuz ki yaz geliyor ve çoğumuz bunu fırsat bilip daha çok hırslanmışken bir kısmımız da -özellikle uzun süredir diyette olanlar- tamamen çaresizliğe kapılmış durumda... Çaresizlik içerisinde gittikçe biraz daha inançlarını kaybediyor sanki. Hemen hemen hepimizin problemiyse aynı; duygusal açlık. Ben en diplere battığımda elimden tutan cansutr Nesli Han Enise07 sayesinde vazgeçmedim ve sırf onlara karşı daha fazla mahçup olmamak için toparlandım. Bu süreçte hem hayatımı, hem diyetimi düzene sokan bir kaç öneriyi de sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; sizleri çok seviyorum asla yalnız değilsiniz meleklerim. Lütfen sizde kendinizi umutsuz hissederseniz bizlere yazmaktan çekinmeyin

1- Kendinizi Dinleyin
Benim en çok ihtiyacım olan şeydi. Bir dönem her şeyin canı cehenneme diyerek sadece kendime odaklandım. Beni mutsuz eden neydi? Cevap sürekli yemek yememdi. Peki neden yemek yiyordum? Farkettim ki ben aslında yemekleri aç olduğum için yemiyordum çünkü yerken zaten o yemeklerin hiçbirinin tadlarını bile almadan sadece yemeye odaklanıp mideme ağrılar girdiği halde devam ederek yiyordum. Taktım kulaklığımı kendimle başbaşa kaldım ve kendime sordum; "Bunu neden yapıyorum?" uzuun uzun düşündüm. En derinlere indim yani duygusal olarak yediğim ilk anlara. Ardından bu anları objektif bir şekilde yorumladım. Çocukluğumdan beri ne zaman kendimi yalnız hissetsem yemeklere sarıldım ve en acı yanı bundan hep çevremdekileri suçlu tuttum. Hayır aslında asıl suçlu bendim bu sebeple ilk kendimi affettim ardından bütün kızgınlıklarımı, yaşadıklarımı affettim. Nankörlüğü bırakıp tüm kalbimle yanımda olan insanlar için teşekkür ettim. Ve ardından adımlar attım bununla ilgili.
Yani; lütfen altında yatan asıl sebebi bulun. Sizi aç olmadığınız halde yemek yemeye, diyetinizi bozmaya iten ne? Bunun üstüne gidin ve kendinizi affedin. Bunların üstünü kapatmayın çözümleyin.

2- Sabah Kahvaltısı
Keyifle yapılan sabah kahvaltısının mutluluk hormonu salgılamamıza yardımcı olup diyetimize sadık kalmamızı sağladığını biraz geç oldu ama öğrendim. Sabah mutlaka 1 bardak suyla başlayın ve kahvaltınızı asla geciktirmeyin, aksatmayın. İnanın güne nasıl başladığınız tüm gününüzün nasıl geçeceğini gösteriyor. Her sabah aynaya bakın ve çok güzel olduğunuzu kendinize söyleyin, kendinizi sevin. Sabah kalkınca saatlerce pijamalarınızla oturmayın kalkın kendinize vakit ayırın. Güne bu şekilde başlamak tüm günümün iyi geçmesini sağlıyor.

3- Sorun odaklı değil çözüm odaklı düşünün
Sürekli 'ben şişmanım, çirkinim' demek yalnızca sorunun büyümesine yol açıyor. Bunun yerine kelimelerin sihrine başvurun ve 'Gün geçtikçe inceliyorum, çok güzel olacağım.' diyin...

4- Motivasyonunuzu düşüren insanları duymayın.
Mümkünse görüşmeyin. Ve lütfen onlara kızmayın. Sürekli olarak birilerini negatif yönde eleştiren insanlar aslında kendi zayıf noktaları çok fazla oldukları için yaparlar bunları. Karşısındakinin zayıf noktalarını onların gözlerine sokar kendi içlerinde 'o da güçsüz' rahatlaması yaşarlar. Yani bu tür insanlara takılarak yalnızca kendimizi yıpratırız. Mümkünse sizi anlayabilecek kişilerle, diyetinize saygı duyan kişilerle bol vakit geçirin.

5-Her gün tartılmayın.
Bu ciddi anlamda bir takıntı, rahatsızlık veriyor inanın bana . Yalnızca motivasyon düşürmeye sebep olan bu takıntımızdan kesinlikle vazgeçmeliyiz.

6-KALORİ SAYMAYIN!
Benim en büyük hatam yeşilcayın bile kalorisini hesaplayarak kendimi tüketmekti. Lutfen bu hataya düşmeyin. Uzun süre bu yöntemi denemiş biri olarak söylüyorum ki aynı kaloride beslenip kilo aldığım da oldu, kilo verdiğim de oldu. Önemli olan kalorisi değil besin değerleri. Unutmayın 300 kalorilik yoğurtla 300 kalorilik yaş pasta aynı değildir. Protein zamanla, yavaş yavaş sindirilir, tok tutar, kan değerlerini düzeltir, sindirimi esnasında kalori yakar. Şeker anında kana karışır, cabuk acıktırır, kana hızlı karıştığı için büyük kısmı yağ olarak depolanır ve şekeri eritmeden asla yağ yakamazsınız.

Bunlar beni rahatlatan, motivemi, inancımı yükselten maddelerdi...
Ama öyle bir madde var ki sanırım beni en çok kendime getiren buydu

7- Hayatımda ne değişti?
Giden -16.4 kiloyla hayatımda çok şey değişti. Ve ben bunları listeledim. Bunu ayrı bir mesaj şeklinde paylaşmak istiyorum. bu listeyi mutlaka yapın.

Ve size söylemek istediğim çok önemli bir sey var meleklerim

Hayatta her şey o tartıdaki rakam değil. Sizi siz yapan, sizi değerli kılan yalnızca görünümünüz değil. Siz zaten çok değerlisiniz, çok seviliyorsunuz ve zaten değerli olduğunuzu bildiğiniz için kendinizi guzel bir vücuda yakıştırıp bunun uğruna çaba veriyorsunuz. Lütfen kendinizi değersiz hissetmeyin, kendinize bu süreçte bu duyguyla eziyet etmeyin. Siz her halinizle çok güzelsiniz. Gerçekten sırf kilolarınız yüzünden sizi değersiz gören insanlar varsa lütfen onlara hayatınızda yer vermeyin. İnanın sizin güzel kalbinizi göremiycek kadar kör insanların eksikliği size bir şey kaybettirmez kazandırır. Onlardan onlarca var sizden yalnızca bir tane. Kendi kıymetinizi bilin.

Sevin kendinizi.
Ben sizi çok sevdim.

okumadan begenelim sunuda birazdan yorumlarim

Hayatımda Ne Değişti?
Giden -16.4
Kalan 9.2

1- Giyim Tarzım
Feminen bi tarzım olmasına rağmen hayatımın büyük bir kısmı pofidik montlarla, spor ayakkabılarla, spor giyimle geçti. Çünkü tarzıma uygun 42-44 beden bulmak zor oluyordu bulduğumsa yakışmıyordu. Şimdi 38 bedenim ve daha şimdiden istediğim her seyi giyebiliyorum. Ve şunu söyleyebilirim ki satış danışmanindan fısır fısır 42 beden isterken şimdi 38 beden istemek bile ayrı bir özgüven veriyor. Bir mağazada aralıksız yarım saat kıyafet deniyorum keyifle oysa eskiden resmen işkenceydi.

2- Sosyal Hayatım
Ben kilolu olduğum için kendimi her şeyden kısıtlamıştım. Bir kafeye gidip oturmak bile büyük bir cesaret gerektiriyordu. Şimdi gezmekten, buluşmalardan o kadar keyif alıyorum ki... İlk defa pofidik mont altına gizlenip en ücra köşeye arkam herkese dönük sessiz sedasız oturmadan, gayet özgüvenli oturup sohbetlere katılıp keyif alabiliyorum. Bütün sosyal yasamım değişti.

3- Hareket edebilme özgürlüğü!
18 yaşında obezite hastası bir kızın ayakkabısını giyerken bile nefes nefese kalması çok ağır bir durum. Yaşım 18di ama sanırım vücut yaşım annanemlr aynıydı. Şimdi uzun süreler yüksek tempo spor yapabiliyor, ağırlık kaldırabiliyor olmak çok güzel bir his.

4- Yürüyüş
Yok artık diyeceksiniz ama bu bir gerçek :) önce ördek gibi yürürdüm, bacaklarım yaz günleri hep yara olurdu onun sıkıntısını çekerdim. Şimdi hiiiiç birinden eser yok.

5- Bir anda artan arkadaş sayısı
Benim sinirimi bozuyor ama çoğu insanın hoşuna gidiyor. Bu konuda daha önce ban yediğim için susuyorum.

6- Özgüven
İtiraf ediyorum yavas yavaş yükselmeye başladı hatta annem şikayetci. Kendini güzel hissetmek çok farklı bir sey.

7- Yüzün güzel ama şismansın
En büyük değişiklik ve en büyük mutluluk şu kelimeden kurtuldum. Artık güzel ve seksi sözcükleri sonunda ama olmadan duyabiliyorum :)

Benden simdilik bu kadar :) devami basari hikayeme saklı

@diyetlife senden de bekliyoruz :)

cok güzel derlemissin tatlim sadece 5. Kural yani eger takinti yapacaginizi biliyorsaniz.. evet her gün tartilmayin.. ama ben özellikle kacamaklardan sonra yine SIKI bir döneme giriyorsam yada rock gibi programmlarda mutlaka her gün tartilirim yediklerim yaptiklarim nasil etki ediyor görmek isterim...
Takinti olmiycaksa hergün tartilabilinir... ama cansu takinti yaptigi icin ona faydadan ziyade zarar verdi...

Diger maddelere aynen imzami atarim.

Dipnot: Annemden uzaklasmam gerek

Hahahah tesekkür ederim beybim ah annen ya annen seni cok sevdiginden ugrasiyor bence

@cansu-S yazdıklarının hepsini okudum örnek aĺınacak birisin muhteşem olmuşsun şuan bende ilk fotondaki gibiyim. Yazdıklarını dikkate alıcam canım darısı başımıza azmin elinden birşey kurtulmazmışumarım bize de kilolarımız bizi terkettiğinde böyle başarı hikayemizi paylaşmak nasip olur aminnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…