Canım benimm çok motive oldum teşekkür ederim@cansu-S yazdıklarının hepsini okudum örnek aĺınacak birisin muhteşem olmuşsunşuan bende ilk fotondaki gibiyim. Yazdıklarını dikkate alıcam canım darısı başımıza azmin elinden birşey kurtulmazmış umarım bize de kilolarımız bizi terkettiğinde böyle başarı hikayemizi paylaşmak nasip olur aminnnnn
Canım benimm çok motive oldum teşekkür ederim
Canım kahvaltına süt, peynir ekle protein dolu ve zengin olsun :) onun dışında çoook güzelMenüm sabah 10.00
Bir yumurta
Bir dilim ekmek
Salata
Yeşil çay
Ara:bir portakal
Öğlen 13.00:
bir kase pırasa yemeğı
Bir dilim ekmek(tam tahıllı)
Bir parça tavuk göğüs haşlama
Salata
Akşam19:00
Bir parça tavuk göğüs haşlama
Bir kase lahana çorba
Bir dilim ekmek
2.5 litre su
Gün içinde yeşil çay
Spor: 20 dk bisiklet
10 dk yürüyüş
Spordan bacaklarım kas yaptı biraz bölgesel çalışsam iyi olacak
Lovedreams sende mi izinden artıyla dönenlere katıldın kız siz kesin ideal kilosunda gelir diyorduk malum en hırslılarımızdansın
Listede değildin sanki ayy ben yine karıştırdım ben akşamları boyle uçuyorumYok kız ne artısı perşembe 52.2 kiloydum o gün regl oldum cuma günü 51.3 kiloya düştüm 100 verdim ama artı da değilim
Bol bol yedimListede değildin sanki ayy ben yine karıştırdım ben akşamları boyle uçuyorum
Neler yaptin bakalım izinde bal
Haklısın canım bugün yoğurt bile yok menümde yarın markete gideceğim canısı :)Canım kahvaltına süt, peynir ekle protein dolu ve zengin olsun :) onun dışında çoook güzel
Sağol kaptanimben sabah kahvaltisindaki masayi bildigim icin aksamida hafif tutmus.. lokum olmiyaydi iyidi ama 1 taneyi görmiyelim... o kahvalti sofrasi cok fenaydi cok
evet canim birakacksinYalnız ilaca davam mı edicem bırakıcam mı şimdi dr sormak aklıma gelmedi
Sağol tatlim çok işime yarayacak
supersin canımMerhaba güzel takımım benim
Biliyorsunuz ki yaz geliyor ve çoğumuz bunu fırsat bilip daha çok hırslanmışken bir kısmımız da -özellikle uzun süredir diyette olanlar- tamamen çaresizliğe kapılmış durumda... Çaresizlik içerisinde gittikçe biraz daha inançlarını kaybediyor sanki. Hemen hemen hepimizin problemiyse aynı; duygusal açlık. Ben en diplere battığımda elimden tutancansutr Nesli Han Enise07 sayesinde vazgeçmedim ve sırf onlara karşı daha fazla mahçup olmamak için toparlandım. Bu süreçte hem hayatımı, hem diyetimi düzene sokan bir kaç öneriyi de sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; sizleri çok seviyorum asla yalnız değilsiniz meleklerim. Lütfen sizde kendinizi umutsuz hissederseniz bizlere yazmaktan çekinmeyin
1- Kendinizi Dinleyin
Benim en çok ihtiyacım olan şeydi. Bir dönem her şeyin canı cehenneme diyerek sadece kendime odaklandım. Beni mutsuz eden neydi? Cevap sürekli yemek yememdi. Peki neden yemek yiyordum? Farkettim ki ben aslında yemekleri aç olduğum için yemiyordum çünkü yerken zaten o yemeklerin hiçbirinin tadlarını bile almadan sadece yemeye odaklanıp mideme ağrılar girdiği halde devam ederek yiyordum. Taktım kulaklığımı kendimle başbaşa kaldım ve kendime sordum; "Bunu neden yapıyorum?" uzuun uzun düşündüm. En derinlere indim yani duygusal olarak yediğim ilk anlara. Ardından bu anları objektif bir şekilde yorumladım. Çocukluğumdan beri ne zaman kendimi yalnız hissetsem yemeklere sarıldım ve en acı yanı bundan hep çevremdekileri suçlu tuttum. Hayır aslında asıl suçlu bendim bu sebeple ilk kendimi affettim ardından bütün kızgınlıklarımı, yaşadıklarımı affettim. Nankörlüğü bırakıp tüm kalbimle yanımda olan insanlar için teşekkür ettim. Ve ardından adımlar attım bununla ilgili.
Yani; lütfen altında yatan asıl sebebi bulun. Sizi aç olmadığınız halde yemek yemeye, diyetinizi bozmaya iten ne? Bunun üstüne gidin ve kendinizi affedin. Bunların üstünü kapatmayın çözümleyin.
2- Sabah Kahvaltısı
Keyifle yapılan sabah kahvaltısının mutluluk hormonu salgılamamıza yardımcı olup diyetimize sadık kalmamızı sağladığını biraz geç oldu ama öğrendim. Sabah mutlaka 1 bardak suyla başlayın ve kahvaltınızı asla geciktirmeyin, aksatmayın. İnanın güne nasıl başladığınız tüm gününüzün nasıl geçeceğini gösteriyor. Her sabah aynaya bakın ve çok güzel olduğunuzu kendinize söyleyin, kendinizi sevin. Sabah kalkınca saatlerce pijamalarınızla oturmayın kalkın kendinize vakit ayırın. Güne bu şekilde başlamak tüm günümün iyi geçmesini sağlıyor.
3- Sorun odaklı değil çözüm odaklı düşünün
Sürekli 'ben şişmanım, çirkinim' demek yalnızca sorunun büyümesine yol açıyor. Bunun yerine kelimelerin sihrine başvurun ve 'Gün geçtikçe inceliyorum, çok güzel olacağım.' diyin...
4- Motivasyonunuzu düşüren insanları duymayın.
Mümkünse görüşmeyin. Ve lütfen onlara kızmayın. Sürekli olarak birilerini negatif yönde eleştiren insanlar aslında kendi zayıf noktaları çok fazla oldukları için yaparlar bunları. Karşısındakinin zayıf noktalarını onların gözlerine sokar kendi içlerinde 'o da güçsüz' rahatlaması yaşarlar. Yani bu tür insanlara takılarak yalnızca kendimizi yıpratırız. Mümkünse sizi anlayabilecek kişilerle, diyetinize saygı duyan kişilerle bol vakit geçirin.
5-Her gün tartılmayın.
Bu ciddi anlamda bir takıntı, rahatsızlık veriyor inanın bana . Yalnızca motivasyon düşürmeye sebep olan bu takıntımızdan kesinlikle vazgeçmeliyiz.
6-KALORİ SAYMAYIN!
Benim en büyük hatam yeşilcayın bile kalorisini hesaplayarak kendimi tüketmekti. Lutfen bu hataya düşmeyin. Uzun süre bu yöntemi denemiş biri olarak söylüyorum ki aynı kaloride beslenip kilo aldığım da oldu, kilo verdiğim de oldu. Önemli olan kalorisi değil besin değerleri. Unutmayın 300 kalorilik yoğurtla 300 kalorilik yaş pasta aynı değildir. Protein zamanla, yavaş yavaş sindirilir, tok tutar, kan değerlerini düzeltir, sindirimi esnasında kalori yakar. Şeker anında kana karışır, cabuk acıktırır, kana hızlı karıştığı için büyük kısmı yağ olarak depolanır ve şekeri eritmeden asla yağ yakamazsınız.
Bunlar beni rahatlatan, motivemi, inancımı yükselten maddelerdi...
Ama öyle bir madde var ki sanırım beni en çok kendime getiren buydu
7- Hayatımda ne değişti?
Giden -16.4 kiloyla hayatımda çok şey değişti. Ve ben bunları listeledim. Bunu ayrı bir mesaj şeklinde paylaşmak istiyorum.bu listeyi mutlaka yapın.
Ve size söylemek istediğim çok önemli bir sey var meleklerim
Hayatta her şey o tartıdaki rakam değil. Sizi siz yapan, sizi değerli kılan yalnızca görünümünüz değil. Siz zaten çok değerlisiniz, çok seviliyorsunuz ve zaten değerli olduğunuzu bildiğiniz için kendinizi guzel bir vücuda yakıştırıp bunun uğruna çaba veriyorsunuz. Lütfen kendinizi değersiz hissetmeyin, kendinize bu süreçte bu duyguyla eziyet etmeyin. Siz her halinizle çok güzelsiniz. Gerçekten sırf kilolarınız yüzünden sizi değersiz gören insanlar varsa lütfen onlara hayatınızda yer vermeyin. İnanın sizin güzel kalbinizi göremiycek kadar kör insanların eksikliği size bir şey kaybettirmez kazandırır. Onlardan onlarca var sizden yalnızca bir tane. Kendi kıymetinizi bilin.
Sevin kendinizi.
Ben sizi çok sevdim.
Ayy okurken kendimi gördüm sankiCansu-S canısı ben 28 yaşındayım.Kütahya'da doğdum ama Eskişehir'li olduk artık.Bir oğlum var 2 yaşında benim kg sorunumda hamilelikte başladı.Boyum 1.62 kilom 80.7 ile başladım yanlış hatırlamıyorsam 78.3 tüm en son.böyle bildiğin tombiğim.lise mezunuyum-üniye geçiş yaptım ama kaydımı dondurup evlendim.bu konuda kendime çok kızıyorum neyse geçmiş zaman, bu kadar kg aldığım için de kendime kızıyorum ne vardı o kadar yiyecek diye çünkü o kadar çabalıyorum ki eger hedef kg ulaşırsam bir daha asla bu kg çıkmayacağım.Giysi benim büyük sorunum inş kurtulurum bu kglardan
Kız sakinBol bol yedim
Haha valla yedim şaka değil tek avantajım galiba sporu bırakmadım ondan kilo almadım ama vermedimde biraz diyetten soyutlamak istedim kendimi birde kızım 3 hafta hastaydı onunla uğraştım ben hastaydım 1 hafta grip 1 hafta şiddetli baş ağrım vardı dün iyiydim bugün yine başım ağrıyor bakalım mr sonucum ne çıkacak
Ben bu Cuma geri dönmek istiyorum yeter bu kadar haylazlik en azından Nisan 13 e kadar 40 lı rakamları görmek istiyorum
Şimdi azcık eleştircem ben bu menüyü kahvaltıdan başlayalım. Kaşar ne kadardı? Ve kesinlikle çesitli bir kahvaltı değil kızlar unutmayın en çeşitli ve en fazla yememiz gereken öğün kahvaltı (kendime de söyledim bunusabah 07:15
Kaşarlı menemen
akşam 17:00
1 karniyarik (kizartmadim
salata
yoğurt
19:00
5 tane kavrulmamis fındık
en az 2 lt su
40 dk yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?