- 9 Şubat 2016
- 777
- 1.325
- 33
Bel öçümünde en çok benim çıkar kesin.Doğumdan sonra o göbek gitmedi bir türlü.şimdi biraz kg verince sarktı resmen aşağı doğru sarktı çok kötü görünüyor.Tüm Takimin Dikkatine Pazartesi Ölcüm var !
Mezuralari hazir edelim.
Lütfen herkes bunu okusun. Yalnızca 2 dakika. 2
"Her üyenin, yarışma kurallarını içeren Karar Defterini okuması zorunludur.
Kararların güncel hali her zaman son mesajdır."
Tek başınaysanız ve kilolu iseniz, sizinle aynı şeyleri hisseden insanlarla bir arada bulunmak, onlardan yardım almak, gerektiğinde destek olmak kilo verme sürecinizi hem eğlenceli hem de hızlı hale getirir.
Takımımız uzun süredir kapalıydı. Kepenklerini biz açıyoruz. Odalarını tek tek biz havalandırıyoruz. Buraya soluğumuzla bizler can veriyoruz. Bunun için üstlenmemiz gereken sorumluluklar var. Kesinlikle "kural" ismini koymak istemiyorum çünkü bizler esir değiliz. Bizler bu işin bilincinde, düşünen, paylaşan ve gelişen bireyleriz. Gökyüzüne uzanma için dala tutunarak boy atan sarmaşıklar misali bizim de dallarımız olacak.
İşte o dallar;
Yeni katılan üyelerin 3 hafta deneme süresi olacaktır. Deneme süresi boyunca takip edilen üye, kurallara uymadığı taktirde takıma alınmayacaktir.
1-)Günde en az 5 mesaj yazma zorunlulugu vardir,bu en az rakamdir,haftada 35 mesaj altina düsen üye 2.sari karttan sonra takimdan çıkarılacaktır.
2-)En geç ertesi gün sabah bir önceki gün ne yedik,ne ictik,hangi sporu kac dakika yaptik yazmak mecburidir.
3-)Diger arkadaslarin listelerine yorum yapilacak ve kendimizce dogru ve yanlislari yazilacaktir.Bu durum birbirimizin motivesini artıracaktır.
4-) Yaptığımız her kaçamağı İTİRAF başlığı ile listemize yazıyoruz, kalorisine göre kendimizin/kaptanımızın ya da takım arkadaşlarımızın belirlediği bir sporu yapıyoruz. (Kaçamak karşılığı ödevimiz olan spor en fazla 1 hafta ertelenebilir.)
5-) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşı da sorumluluklarımız vardır. Bunun için topikte son yazmış olduğumuz yazıdan itibaren geçmişi kontrol etmeliyiz. Böylelikle arkadaşlarımızın paylaştığı bilgileri ya da bizlere verdiği cevapları gözden kaçırmayız ve bol bol sohbet edip kaynaşabiliriz.
6-) Güncel kilo durumlarımızı cuma günü Türkiye saati ile en geç 13:00 e kadar yüzde olarak hesaplayarak yazıyoruz. Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan ya da yapmayan arkadaşlarımıza sadece 2 hafta müsamaha gösteriliyor. Bir kez daha tekrarlaması durumunda malesef takımdan ayrılıyor ve tekrar yarışması mümkün olmuyor.
*Kilo Verme Yüzdesi Hesaplama
Geçen haftaki kilodan bu haftaki kilo çıkarılır
100 ile çarpılır ve geçen haftaki kiloya bölünür
Misal olarak geçen hafta 70 kg bu hafta 68,7kg dersek
70-68,7=1,3 kg
1,3 x 100 =130
130/ 70 =%1,857
*virgülden sonraki 3. Rakam 5 ve 5 in katları olduğu durumlarda yuvarlama yaparak 1 sayı ekliyoruz bu durumda yüzdemiz %1.86 oluyor
*Takım Yüzdesi Hesaplama
Takımdaki tüm üyelerin yüzdeleri toplanır ve takımdaki üye sayısına bölünür sonuç takım yüzdesidir yuvarlamalar burada da geçerlidir.
7-)Ay sonunda her üye ay başındaki kilosunun % 2 sini vermek zorundadır ( buda 57 kilo birisi için 1 kg 78 kg biri için 1, 5 kg ediyor ortalama ki bu bir ayda verilebilecek bir rakamdır)bu kuralı iki kez gerçeklestiremeyen üye diskalifiye edilecektir
3 hafta üst üste kilo veremeyen bir sarı kart alir 2 sarı kartta diskalifiye edilir
Sarı kart sadece takım içi ilk üçe girilirse silinir.
9-) Takım içerisinde herhangi bir siyasi konuşma, siyasi içerikli paylaşımda bulunma, din-dil-ırk-mezheple ilgili rencide edici taraf tutucu herhangi bir paylaşım kesinlikle yasaktir. Bu tür yaklaşımda bulunan üye diskalifiye edilecektir. Mezhep cemeat vb yorumlarda bulunulmayacaktır. Burasının zayıflamak için olduğu unutulmasın lütfen...
10-)Uzun süre takıma uğrayamayacak durumda olan kişi mutlaka bildirmelidir. İzinli sayılacaktır. İzinli olmayan her üye için yukarıda belirtilen kurallar geçerlidir.Her üye yılda sadece iki kez izin alabilir.İzinli üye izne ayrıldığı kiloya inmeden tekrar listeye alınmaz. (Sağlık, hamilelik vb dışında)
11-)Tüm üyelerin "Karar Defteri"ni okuması mecburidir.http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=154953 (CUMA zayıflama Yarışması Nedir? / Karar Defteri)
12-) Kaptanın olmadığı durumlarda yapılması gereken işler için kardeş takım ile iletişime geçiyoruz.
***Bir gün de almadık bu kilolari,onun için önce sabır sonra meyvesini alacağız***
26.8.2016 dan beri Kaptanligini üstlendigim bu Takimda zamanla yeni uygulamalar ve takip edilmesi gereken bir Yol Haritasi oldugunu yardimci arkadaslarimla fark ettik. Asagidaki maddeler sizlerin ve bizlerin birlikte bu yolculugu yoldan sapmadan el birligi ile Hedeflerimize ulasmamiz icin bir Yol Haritasidir.
cansutr
1.)Her üye Haftalik 35 messag mecburiyetindedir. Bu kontrol edilecek. 2 hafta boyunca 35 in altinda kalan Üye 2. sari karti aldigi icin diskalifiye edilecektir.
2.)Her Üye günlük menüsü, sporunu vesaire.. toplu bir sekilde paylasacak. Menülerde ögünlerin yanina tüketilen saatde not edilecek. Buda kontrol edilecek.Ihmallerde 1 Uyari verilcek tekrarinda 1 sari Kart. 2 ci sari Kartda üye diskalifiye edilecektir.
22.03.17
Menüm
Sabah 08:00
1 Omlet *
Maydanoz
Salatalik
Domates
Öglen 13:00
1 tabak Yogurtlu ispanak
1 kase Salata
Aksam 18:00
5 izgara köfte
1 kase salata
2 yk bulgur pilavi
2 köz biber
Su: 2,5 Litre
Spor: 45 dk tempolu yürüyüs, 30 dk (pilates,hiit,shred vs.)
* Dipnot: 2 yumurta beyazi ile yapilmistir.
Menülerinizi lütfen bu sekilde yazin. Yanina baska gün icerisinde yaptiklarinizi ayri bir messagda anlatirsaniz menüyü okuyup yorumlamamiz daha kolay olacaktir.. Menüde eger birsey aciklama gerekiyorsa * ile isaretleyip Dipnot olarak yazabilirsniz örnekte oldugu gibi.
3.)Diger yarismacilarin listerine Yorum yapilacak. Olmamis, ne bicim menü tarzinda yorumlar görmiycem... Elbette herkez herkezin menüsünü elestirecek, ama alternativ sunacaksiniz bir öneride bulunup yardimci olacaksiniz ,,muz yerine 2 kiwi yiyebilirsin cnm'' seklinde gibi mesela.
4.)Yok benim isim var cocugum var kocam var kaynanam var...Hicbir Bahane duymak istemiyorum !!! Hepimizin bir Hayati var.Hepimiz yetiskin ve sorumluluk sahibi insanlariz. Özel bir durum olur Cenaze, kaza, hastalik vesaire. Taabiiki anlayis gösteririz.
5.)Bölgesel incelmeyi daha iyi gözlemliyebilmek icin herkez ölcülerini Belirtecek.
Bel (en ince yeri):
Göbek Bagi:
Kalca (en cikik nokta):
Bacak (en kalin kisim):
Kol (üst, en kalin kisim):
Bu Bölgelerin ölcümü her ayin son Pazartesi yapilacaktir.
6.)Spor Yarismasi devam ettirilecek. Tüm üyeler her Hafta minimum 140 dk Spor yapmak zorunda. Mazeretsiz 2 hafta boyunca 140 dk dolduramayan Spor Yarismasindan cikarilir. Mazeret bildiren üyede 140 dk sarti aranmiycaktir. Spor yarismasindan atilan üyenin geri dönüsünü listeyi hazirlayan üye karar verir.
7.)Kilo alan üyeler,kilo bildirimi yapmayan, kacamak yapan üyeler ceza alacaklar. Bu cezalari yapmalari mecburidir.Cezayi ayni Hafta icerisinde yapmalari zorunludur.Ceza ertelenmez. Bu ve diger maddeler Takimdaki her Üye icin gecerlidir. Yeri gelir Kaptanda Ceza alir pasa pasa yaparim.
7.1 Cezalardan Kaptan sorumludur. Kaptan yönetimi (neslihan, enise, cansu) ile birlikte üyeyinin durumunu konusup ortaklasa bir kararla bulunan cezaya taabi tutar. Yönetimdeki Üyelerin cezasini Kaptan diger üyelerle birlikte verir. Tüm Yönetimdeki üyeler cezayi ayni hafta icerisinde hak ettiyse Kaptan kendi karar verir. Kaptana ceza uygulamasi söz konusunda Yönetim Kaptan icin bir ceza belirler.
8.) Her üye Bildirimini önceden kaptan veya yardimcilari tarafindan hazirlanmis etap listesine yazmak mecburiyetindedir. Türkiye saati 13:00 e kadar kilo bildirimi yapilmali. Yorum olarak paylasilmis kilo bildirimi dikkate alinmiycaktir. Listeye kopyalanmadigi sürece ,,kilo bildirimi yapmadi'' diye not edilecek. 1 Bildirim yapmayinca 1 sari kart 2 ci sari kart da diskalifiye edilecektir üye. Mazereti olanlar bunu kaptana veya yardimcilara bildirmek zorundalar. Cuma sabahi telasdan kilo bildirimini yetismigcegini bilen arkadaslar Persembe sabahki kilosunu persembeki menü paylasimi ile bildirecekler. 2 cuma üst üste tartilamigcagini bilen arkadaslar vakitlice izin istemeleri gerek.
9.) Takim ici Tarti Günü Pazartesidir. Haftasonun cazibesine kapilmamak icin her Pazartesi (cumaki kilo/pazartesi sabahki kilo/fark) seklinde paylasmak zorundadir. Her ayin son Pazartesinde ölcümde yapilacaktir. Sabahki kilo ile birlikte ölcülerde yazilacaktir. Bunlar bir tablo halinde en kisa zamanda yayinlanacakir.
10.) Yönetim olarak bazi durumlarda programmlar üretip tüm Takimi taabi tutuyoruz (Rocky Haftasi, No Carb Haftasi). Bu programmlari Takimimiz basarisiz oldugu zamanlar.. yada duraklamaya girdigi yada herhangi bir sebebten dolayi iyice aramizda konusup olusturuyoruz. Rocky Programmini hazirlamak icin inanilmaz bir caba göstermistim. Bazilariniz diyetisyene gidip liste uyguluyor olabilirsiniz..yada belli bir Oruc diyeti tarzinda diyetler uyguluyor olabilirsinz..Ama Rocky gibi programmlar sadistligimizden size dayatmaktan zevk aldigimiz seyler degil. Herkesin ayni diyetle ayni sporla ayni Hedefe odaklanip kosmasiydi. Sizden ricamiz o Haftalar esnasinda o listelere uymaniz. Sonucta birinin yapmiyorum deme hakkina sahip olursa Takimin geri kalanina haksizlik olur. Anca beraber kanca beraber.
Yönetici Kadro olarak @Neslisss , @Enise07 , @Cansu-S ile inanin özelden cok konustuk söyle olur sunu yapsak, su oyunu baslatsak, su sistemi yapsak, ama Takimin gamsizligi bizi hep frenledi. Her üye ile ilgileniyoruz, hepinizi yorumluyoruz, motive etmeye calisiyoruz yöneticiler olarak icimizden geldigi icin. Hepinizin arkasindan kosuyoruz..Hepimizin ortak Hedefine en güzel sekilde ulasmasi icin cabamiz...yoksa 1ci olunca elimize birsey gecmiyor. Sizden bekledigimiz sadece kurallara göre hareket edip, burayi bir is gibi ciddi alip sorumluluk duymaniz ki burasi benim 3 cü hatta 4 cü isim sayilabilir.
Mazeretsiz buranin Ihmali söz konusu olamaz. Sayilan maddeler aynen uygulanacaktir.
Yöneticileriniz ciddi anlamda, emek, zaman ve yüreklerini ortaya koyarak bu is icin ugrasiyorlar...sizdende bu emeklere saygi duyup güzel yarismanizi bekliyoruz.
kaç defa daha söylüycez anlamadım ki.
Nasil gerildim anlatamam4.)Yok benim isim var cocugum var kocam var kaynanam var...Hicbir Bahane duymak istemiyorum !!! Hepimizin bir Hayati var.Hepimiz yetiskin ve sorumluluk sahibi insanlariz. Özel bir durum olur Cenaze, kaza, hastalik vesaire. Taabiiki anlayis gösteririz.
8.) Her üye Bildirimini önceden kaptan veya yardimcilari tarafindan hazirlanmis etap listesine yazmak mecburiyetindedir. Türkiye saati 13:00 e kadar kilo bildirimi yapilmali. Yorum olarak paylasilmis kilo bildirimi dikkate alinmiycaktir. Listeye kopyalanmadigi sürece ,,kilo bildirimi yapmadi'' diye not edilecek. 1 Bildirim yapmayinca 1 sari kart 2 ci sari kart da diskalifiye edilecektir üye. Mazereti olanlar bunu kaptana veya yardimcilara bildirmek zorundalar. Cuma sabahi telasdan kilo bildirimini yetismigcegini bilen arkadaslar Persembe sabahki kilosunu persembeki menü paylasimi ile bildirecekler. 2 cuma üst üste tartilamigcagini bilen arkadaslar vakitlice izin istemeleri gerek.
Buraların altını çiziyorum başka da bir şey demiyorum.
hoşbuldum. var biraz bölgesel minik bi yağ tabi gebelik falanda olunca ister istemez oluyo bende istiyorum aslında profesyonel bi analiz yaptırmak ama küçük bi yerdeyim araştırıyorum nerde yaptırabilirsin bulursam yaptırıcam tahminime göre yüzde 21 vardır yağ oranım. boyum 157 kilo 48 paramparça kaslar istiyorum çok şey mi istiyorum bilmiyorum tabi :)) olur mu bakalımHosgeldin cnm.. kilo boy kacti ? eger karnin dümdüz kasli olmasini istiyorsan vücüt yagin en fazla 20% olmasi gerek düzenli eksersiz ve az karbonhydrat tüketmen gerek
Başın sağolsun canım Allah (c.c) sabırlar versin.Mekanı cennet olsun.Kusura bakmayın hanımlar, ani bir kalp krizi sonucu kayınpederimi kaybettik sabaha karşı. O yüzden aklıma bile gelmedi. Şimdiye kadar kilo bildiriminde son dakika yetistigim oldu ama bildirim yapmadığın gün olmadı. Burafa küçük yada büyük herkese sonsuz saygım. Ama gerilmeden önce insanların akıp giden bir hayatları olduğunu kabul edin lütfen. Evet burası bir sorumluluk lakin hayatta da bazen aksattigimiz şeyler olmuyor mu? Örneğin geçen hafta kızım hastaydı. Virüs kaptığı için gözlerine kan oturdu. Göz kapakları şişti ve gözleri tamamen kapandı. Anne olmayanlar anlamayacaktır ama anneler beni anlar tahmin ediyorum. Değil diyet dünya yansa evladim hastayken gözüm görmez. Bazen çıkışlar yaparken lütfen karşınız da ki insanların bir hayatı olduğunu düşünüp öyle konuşun. Burası herkesin gönüllü olarak katıldığı bir yer. Sabaha karşı kayınpederimim kalp krizi geçirdiğini öğrendiğimizde ve 2 saat sonrada ölüm haberini duyunca "ayy girip kadınlar kulübüne haber vereyim" demek aklıma gelmedi açıkçası. Sırf bunun için gerildiyseniz sarı kartı es geçip direk kırmızı da gosterseniz olur.
Canım birde kimse senin durumunu bilmiyordu.(Yarışma kuralları gereği) kaptan böyle karar verdi.Haber verebilseydin eminim bu gerginlik olmazdı.Sen enazından bir dönüş yaptın.tekrar başın sağolsun kuzum.Başın sağolsun canım Allah (c.c) sabırlar versin.Mekanı cennet olsun.
Öncelikle basın sağ olsun. Bizim gerilmemizin sebebi zaman geçtikten sonra bildirim kabul edemiyor oluşumuz. Şahsi olarak algılama. Yani yüzde hesapları ve düzenleme yeterince gerici bir de bildirim yapmayan olunca ister istemez sıkıntıya dusuyoruz. Malum kuralları biz koymadik ama uygulamakla yükümlüyuz. Bunca emek verdiğimiz üyelerin diskalifiye olup gitmesini istemediğimiz için bu gerginlik. Sanırım biraz yanlış anlamissin. Kuzun için de geçmiş olsun dilerim. Saglicakla kal.Kusura bakmayın hanımlar, ani bir kalp krizi sonucu kayınpederimi kaybettik sabaha karşı. O yüzden aklıma bile gelmedi. Şimdiye kadar kilo bildiriminde son dakika yetistigim oldu ama bildirim yapmadığın gün olmadı. Burafa küçük yada büyük herkese sonsuz saygım. Ama gerilmeden önce insanların akıp giden bir hayatları olduğunu kabul edin lütfen. Evet burası bir sorumluluk lakin hayatta da bazen aksattigimiz şeyler olmuyor mu? Örneğin geçen hafta kızım hastaydı. Virüs kaptığı için gözlerine kan oturdu. Göz kapakları şişti ve gözleri tamamen kapandı. Anne olmayanlar anlamayacaktır ama anneler beni anlar tahmin ediyorum. Değil diyet dünya yansa evladim hastayken gözüm görmez. Bazen çıkışlar yaparken lütfen karşınız da ki insanların bir hayatı olduğunu düşünüp öyle konuşun. Burası herkesin gönüllü olarak katıldığı bir yer. Sabaha karşı kayınpederimim kalp krizi geçirdiğini öğrendiğimizde ve 2 saat sonrada ölüm haberini duyunca "ayy girip kadınlar kulübüne haber vereyim" demek aklıma gelmedi açıkçası. Sırf bunun için gerildiyseniz sarı kartı es geçip direk kırmızı da gosterseniz olur.
Neslihancim zaten gereken yorumu yapmis üzerine birsey eklemeye gerek yok...@diyetlife Basin saolsun. Allah rahmet eylesin.Öncelikle basın sağ olsun. Bizim gerilmemizin sebebi zaman geçtikten sonra bildirim kabul edemiyor oluşumuz. Şahsi olarak algılama. Yani yüzde hesapları ve düzenleme yeterince gerici bir de bildirim yapmayan olunca ister istemez sıkıntıya dusuyoruz. Malum kuralları biz koymadik ama uygulamakla yükümlüyuz. Bunca emek verdiğimiz üyelerin diskalifiye olup gitmesini istemediğimiz için bu gerginlik. Sanırım biraz yanlış anlamissin. Kuzun için de geçmiş olsun dilerim. Saglicakla kal.
Gerilmeden önce insanların hayatının akışı olduğunu kabul edelim öyle mi? Hiçbirimiz kahin, medyum değiliz. Siz söylemeden bilemememiz ve tepki göstermemiz kadar olağan bir şey yok. Gelirsin söylersin sarı kart aldım ama bu sebeple aldım dersin sileriz. Ne bu afra tafra? Ne bu trip? Bu takımdan onlarca insan geldi geçti daha hiçbirinden böyle bi tepki görmedik.Kusura bakmayın hanımlar, ani bir kalp krizi sonucu kayınpederimi kaybettik sabaha karşı. O yüzden aklıma bile gelmedi. Şimdiye kadar kilo bildiriminde son dakika yetistigim oldu ama bildirim yapmadığın gün olmadı. Burafa küçük yada büyük herkese sonsuz saygım. Ama gerilmeden önce insanların akıp giden bir hayatları olduğunu kabul edin lütfen. Evet burası bir sorumluluk lakin hayatta da bazen aksattigimiz şeyler olmuyor mu? Örneğin geçen hafta kızım hastaydı. Virüs kaptığı için gözlerine kan oturdu. Göz kapakları şişti ve gözleri tamamen kapandı. Anne olmayanlar anlamayacaktır ama anneler beni anlar tahmin ediyorum. Değil diyet dünya yansa evladim hastayken gözüm görmez. Bazen çıkışlar yaparken lütfen karşınız da ki insanların bir hayatı olduğunu düşünüp öyle konuşun. Burası herkesin gönüllü olarak katıldığı bir yer. Sabaha karşı kayınpederimim kalp krizi geçirdiğini öğrendiğimizde ve 2 saat sonrada ölüm haberini duyunca "ayy girip kadınlar kulübüne haber vereyim" demek aklıma gelmedi açıkçası. Sırf bunun için gerildiyseniz sarı kartı es geçip direk kırmızı da gosterseniz olur.
Günaydın kızlarGünaydın kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?