- 11 Aralık 2016
- 1.370
- 3.903
- 48
NEDEN KİLO ALDIM
Hatunlar ben emzirirken bile diyet yapmış insanım şimdi kendime kızıyorum tam 11 ay önce ben 54 kiloya indimsonra ramazan ayı girdi düzensiz beslenme derken 3 kilo geri aldım yemenin hazzını bir daha alınca daha bırakamıyor insan ben bırakamadım. Hatta bi ara eşimle kv den gelirken onların orada ki fırından ponçik ekmeklerinden alırdık sıcak sıcak gece 1 de kahvaltı yapar gibi yağlı ballı ekmekler yedim ve maalesef Kasım ayında 62.5 kiloya çıktım çok üzgünüm çok pişmanım koruyamadım diye o yüzden canlarım bu takıma katılmak benim için büyük şans çünkü normalde iradesiz bir insanım ben ve buraya karşı sorumluluğum beni disipline etti hepinizi çok seviyorum inşaAllah geri dönüşümsüz veririz kilolarimizi
Neden kilo aldım???
2.doğumdan 8 ay sonra çektirdiğim bir fotoğrafta kendimi gördüm..pek fenaydım..
O sırada bir özel hastane açıldı baktım diyetisyen var hemen gittim..bana nasıl besleniyorsun diye sordu?
Sabah kahvaltı yok..işe git poğaçacı falan..öğlene pide lahmacun akşam gel yemek falan ..uçur zıvır Nutella falan..yağ oranım galiba yüzde 32 çıkmıştı..
Sonra başladım be 3 ay kadar gittim harfi harfine uyguladım 57 kilo olmuştum..yeniden elbise giymeye başladım..sonra eşim tayin oldu falan..ortam değişikliği yalnızlık asosyal bir hayat..kendimi yemeye verdim ..değişik pasta börek denemeleri..annemler gidiş..kalabalık yemekler ..velhasıl kilo verdim ama hiç koruyamadı
Neden Kilo Aldim
ergenlikten sonra kilom 70 civarina oturmustu..1,62 boy elbette fazla kilo... tam anlamiyla ne zaman kilo almaya basladim...ise baslamam kesinlikle bir etken..düsünün yeni ise girdiniz ve sizin bölüm (chips,cikolata,sekerlemelerin oldugu bölüm) haftanin 5 günü ellerimle paketlere dokunuyor bire bir temasdayim..1 gün almazdim 2 gün almazdim ama en gec hafta sonuna dogru yaklasik 20 tl bir abur cubur alisverisi yapardim....baslarda...cikislarda yemek yemezdim yorgunluktan yatardim...sonra alisinca..gece yemelerim basladi...beni uzun süredir taniyan bilir benim eve en erken varis saatim 22:45 (almanya saati)...ben tek yemek yemeklede kalmazdimki...atistirmalarimda olurdu...is yeri zaten hem stress atma (calisirken stress atabiliyorum) ama yinede stress olabildigim bir yer (müsteriler)
okul konusuna hic girmiyorumtembellikten dolayi uzayan gereken ilgiyi almaya bir oku var ama yinede meslegimi seviyorum baslamak icin can atiyorum evet bir celiski var
duygusallik: bu yüzden cok seyi yanlis oldugunu bile bile tüketebiliyorum... neden ? birseyler yemek beni mutlu ediyor
inanin kalktiginiz saatte, gittiginiz heryere, yaptiginiz menülere karisan.... yada arkanizdan bile olsa olumsuz yorumlar yapanlar olunca insanin cildirmasina adim kaliyor
misal:
- her gün yumurta mi yenirmis
- o spor salonuna sirf ordaki büyük dus icin gidiyor..bosversene
- gene abur cubur aldin degilmi (halbuki almamistim)
- pat pat ne yapiyordun sen odanda(spor yapiyordum )
taabiiki bunlar Bahane degil...sadece bu yorumlari duydukca cnm SIKIliyor...SIKilinca yiyorum... yani seytan cemberi...
simdi duyuyorum sesleri... bu kaptan olmadan 88 lerden basladi hatta bir ara 76 kadar inmisti yani....tam tamina 12 kilo nasil verdi diyorsunuz
Bu olumsuz ve beni daraltan, negativ sözler yoktur...... Velilerim Türkiyedeydi cünkü.
dipnot: sizin yazilari alintiladim...herkes herkesi okusun diye..kimsenin hikayesi kaybolmasin diye
Neden kilo aldım?
Tek nedeni var ki; duygusal açlık.
Bende üzüldüğünde yemek yiyenlerdenim. Aslında 16 yaşıma kadar hiç kilo problemi yaşamadım hatta zayıftım annemin zorla yemek yedirdiği kemiklerimi saydığı zamanları hatırlıyorum. (O çocuk nasil bu hale geldi aceba
Peki antidepresan kullanırken ne yaptım da kilo aldım?
Antidepresanlarım ağır dozlardı yaşima göre bu nedenle çok fazla yan etki gördüm mesela tokluk hissi hissetmedim ve durmadan yedim, günde 20 saate yakin uyutuluyordum, tansiyonum, sekerim zatem hep düsüktür ama ilaç iyice düşürüyordu ve ben sürekli şekerli yiyecekler yiyordum. Bu dönem çok ağır geçtiği için okulumdan da ayrılmıştım ve sürekli evdeydim, odamdan disari asla cikmazdim yalnizca markete gider aburcubur alır gelirdim... Öyle ki günlük yaonizca aburcuburdan aldigim kalori 3000 kaloriyi buldugu oluyordu. Bu sekilde kilo aldim. Kolay kilo veren ve kolay kilo alan bir insan oldugum icin kisa sürede taninmaz hale geldim :)