- 9 Şubat 2016
- 777
- 1.325
- 33
Bu yazıyı 2 litre su benim için az olduğunun yeni farkına vardığım için paylaştım.Benim gibi 70 ve üzeri Kilosu olanlar sporda yapıyorsanız belli bir su kaybınız oluyor bu yüzden en az 2.5/3 litre su tüketmeliyiz kızlarEki Görüntüle 1986763
Eki Görüntüle 1986765
Her ne kadar herkese hitap eden standart bir formül olmasa da, herkesin kendi vücudunun ihtiyacı olan sıvı miktarını bilmesi 1 günde ne kadar su tüketmesi gerektiğinin saptanmasında yardımcı olacaktır. Yetişkinlerde bu miktarın vücut ağırlığının %3'üne yakın olması gerekir. Yani 100 kg olan bir kişi günde 3 litre, 50 kg olan bir kişi ise günde ortalama 1.5 litre su tüketmelidir. 0.03 çarpanını kilonuz ile çarparak ortalama su ihtiyacınızı bulabilirsiniz. Egzersiz öncesinde, sonrasında ve egzersiz sırasında yeterli sıvı takviyesi alınmalı, susuz kalınmamalıdır.
Eğer egzersiz yapılıyorsa veya terlemeye yol açan herhangi bir aktivite ile uğraşılıyorsa, kaybedilen sıvının telafi edilmesi için ekstra su tüketmeye ihtiyaç duyulur. Kısa süreli egzersizlerde ekstradan 400 ila 600 ml (yaklaşık 1.5 ila 2.5 bardak) su tüketmek yeterlidir ancak 1 saatten fazla süren ağır egzersizlerde (örneğin marathon koşmak) daha fazla sıvı tüketmek gerekir. İlave olarak ne kadar suya ihtiyaç duyulacağı egzersiz sırasında ne kadar terlendiğine, yapılan egzersizin türüne ve süresine bağlıdır.
Sağlığınız için su tüketiminizi ihmal etmeyin.
Günaydın canımmGünaydinlar kizlar
Inş canım.Günaydın herkese...hidden paradise regl olmamak pek kötü oluyor ..hem şişkinlik hem sinirlilik yapıyor bende..inşallah hemen düzene girer canım..
Sabah tartıldım gram gram gidiyor kilolar
Bu ara şu smoothie diyorlar ya onları inceliyorum her zaman kahvaltida aynı şeyleri yemekten sıkıldım..bir iki deneme yapacağım eğer işe yararsa sizede yazarım..
Günaydın canımGünaydın beybiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?