Hoşbuldummm akşam bizim takım buradaymış kaçırdım bende şimdi bi uğrayım dedimteşekkür ederim kuzum hoşgeldin
Paylaşımın kapısına astım ama size de lazım.
Kutsal su siparişi verdim, gelince iletirim.
Eki Görüntüle 2117008
Tsk ederm cok yardimci oldu.bundan sonra boyle ilerleyimhımm evet sıkıntı büyük
O zaman şöyle yapalım. Sen evdeki yemeklerden ye yine. Bende öyle başlamıştım.
1. yemeklerin yağını azaltsan evdekiler yer mi? Senin 1 öğünde tüketmen gereken yağ miktarı 1yk. Bunu 1tk yemek 1tk salata diye düşünebilirsin. Yağı tamamen kesersen kabız olursun.
2.Karbonhidrat grubunu her öğüne ekleyeceğiz ama;
1dilim ekmek / 1 kepçe çorba / 2yk pilav,bulgur, makarna demek. Bunlardan birini seçeceksin
3. Hergün sebze/protein tüketilecek. Bu nasıl olacak peki? sabah yediğin peynir ve yumurta protein. ya 2kk peynir, ya 1yumurta 1kk peynir gibi..
Öğlen ızgara, haşlama yiyebilirsin. et porsiyonu 1 avuç. yada etli/kıymalı sebze 6-8yk, yada 4yk kurubaklagil. Yediğin herşey susuz olmalı. etin yanında mutlaka salata, yoğurt, ayran olmalı
akşamda öğlen yediğinin yan tersini yiyebilirsin. et yediysen sebze; sebze yediysen et gibi.
Ara öğünlerin olsun. 2 tam ceviz içi, 1sb yoğurt, 2 hurma, 2küçük meyve, 1bardak süt gibi.
akşam 7den sonra birşey yeme. Meyve şekeri akşam yağ yapabilir. kızartma yada kızartılarak yapılan yemeklerden uzak dur. Hergün egzersiz yapmaya çalış. en az 30dk yürü. yada çocuk varsa onlarla hoplamalı zıplamalı danslı oyunlar oyna. terlemezsen spor yapmış sayılmazsın.
şimdilik bu kadar. Oldukça uzun bile oldu. Buraya yazdıklarım diyetisyenlerin genel olarak yazdığı şeyler. Yıllar boyunca edindiğim diyetisyen tecrübelerime göre yazdım.
Son olarak patates yeme. Yersende haşlanmış soğuk patatesi ekmek yerine yüket. 1 orta boy patates 1 dilim ekmek.
Sırrı da aldıkİhtiyacım yok çünkü aç yaşıyorum.
Karnımın gurultusunu benimsedi herkes.
Rica ederim monişim. Destek için buradayım.tatlım selam,
menüne gerekli cevaplarılydznp ayşecim vermiş zaten
önerilerini dikkate alırsan, inan mutlu olursun
şöyle yapalım dün gece de yazmıştım, bu sabah yeni başlangıcımız olsun ve akşam senden harika bir menü bekliyorum
yine hızır gibi yetişen ayşem gerekli bilgileri vermiş
her zaman yardımcı oluruz bitanem sen gün içinde bol bol yaz, danış, sor biz burdayız
diyetisyen kontrolündeyim 11 aydır, fikir açısından listemi paylaşırım
tatlım yazmaya devam edebilirsin motive olmak adına, listeye girmen şart değil her zaman destek oluruz yeter ki pes etme yaza hayallerinde ki sen olarak gir
günaydın canım
ödemdir çoğu hallederiz yeter ki sen kendine ve bize inan
gün içinde daha çok aktif ol tatlım, ne kadar paylaşım o kadar motivasyonun artar
hoşgeldin canım,ben ayşe takım kaptanıyım.
inşallah tatlım, az birkilon var yaza kadar halledilir
Merhaba ben burayi okudum şok oldum.o günkeryneia isimli arkadasimiz ortak alana kaybettik öldü diyince,elim ayagim boşaldı cok üzülmüştüm.her ne kadar tanimasam da etkilemisti beni.sabaha kadar uyuyamamistim.yani eğer bu kötü bir sakaysa cok büyük ayip.uyenin yasamis olmasina ayribi sevindim tabii,ama böyle öldü gibi numaralar hic yakışmadı.cok saskinim suan. keryneia siz nereden almistiniz bu haberi acaba?
Rica ederim. Ben sık sık uğrarım. Menüleri ne bakar gerekirse uyarılarımı yazarım. Eğer beğenip geçtiysem. Beğenmişim demektir.Tsk ederm cok yardimci oldu.bundan sonra boyle ilerleyim
Senin adına üzüldüm. Kötü bir oyuna alet olmuşsunBizde hala cok saskiniz, cunku arkasindan cok agladik uzulduk..
Canım bir arkadasımız bir haftadır haber alamayınca aradı, hastanede yatiyor durumu iyi degil dendi.. bir kac gun icinde ise öldüğünü duyurdu bu tanidigi ve saniyorum tanidigi gibi tanittigi kisi kendisiydi. Cok manasiz bulduk, cunku biz eski 13. grup arkadaslari olarak birbirimize her zaman her konuda destek olmaya calistik. Neden boyle birsey yapma geregi duygu hic bilmiyorum. Yorum yapmak istemiyorum acikcasi.
Paylaşımın kapısına astım ama size de lazım.
Kutsal su siparişi verdim, gelince iletirim.
Eki Görüntüle 2117008
Çok teşekkür ederim O zaman burayı elimden geldiğince takip etmeye çalışacağım:)tatlım selam,
menüne gerekli cevaplarılydznp ayşecim vermiş zaten
önerilerini dikkate alırsan, inan mutlu olursun
şöyle yapalım dün gece de yazmıştım, bu sabah yeni başlangıcımız olsun ve akşam senden harika bir menü bekliyorum
yine hızır gibi yetişen ayşem gerekli bilgileri vermiş
her zaman yardımcı oluruz bitanem sen gün içinde bol bol yaz, danış, sor biz burdayız
diyetisyen kontrolündeyim 11 aydır, fikir açısından listemi paylaşırım
tatlım yazmaya devam edebilirsin motive olmak adına, listeye girmen şart değil her zaman destek oluruz yeter ki pes etme yaza hayallerinde ki sen olarak gir
günaydın canım
ödemdir çoğu hallederiz yeter ki sen kendine ve bize inan
gün içinde daha çok aktif ol tatlım, ne kadar paylaşım o kadar motivasyonun artar
hoşgeldin canım,ben ayşe takım kaptanıyım.
inşallah tatlım, az birkilon var yaza kadar halledilir
cansın canRica ederim monişim. Destek için buradayım.
bilgilendirme için teşekkür ederim, gerçekten merak etmiştimBence artık sizde bu olayı unutun arkadaslar olan olmus.. herkese saglıklı bir şekilde kilo vermeler
rica ederim canımcım birbirimize destek tek amacımızÇok teşekkür ederim O zaman burayı elimden geldiğince takip etmeye çalışacağım:)
aminnnnnSelamın aleyküm kızlarrrrrrrrr
Herkese hayırlı günler
Umarım hepimiz için bol eksili sıfır kaçamaklı bir gün olur ve ertesi sabaha bol eksiler görürüz
Sabah beri ancak uğramaya fırsatım oldu
Küçük kızımın hafif ateşi var diye okula göndermedim eşşek uyanınca bilgisayara el koyduancak kurtardım
Birazdan öğle yemeğimi hazırlayıp karnımı doyuracağım
Sizlere de minik bir yağ yakıcı tüyo vereyim çok lezzetliBildiğiniz cacığı yemeklik kabakla yapın iyice suyunu sıkıp az da sarımsak eklerseniz müthiş bir yağ yakıcı hatta yazın özellikle diyetisyenimiz cacığı hep o şekilde öneriyor İnanılmaz güzel yağ yaktırıyor
Dün pek su içmedim o yüzden bugün biraz daha fazla içmem lazım ki dünü telafi ederim
Bu arada geçmişinize üstün körü bakayım derken bir merak aldı beni satır kaçırmadan okudumhele Patron besmeleyi çekince obaaa dedim nefesim kesildi yeminle neyse halletmişsiniz konuyu ve bundan sonra sağlıkla ve bol motivasyonla devam edersiniz inşallah...Aminnnn
Allah aklı başında insanlarla karşılaştırsın ne diyelim
tatlım ben orada yazan kalorilere pek güvenmiyorum ve kilo vermek istiyorsak hele ki ilk aşamadaysak börekleri falan unutmalıyız.kalori hesabı diyet yaparken mümkün olur. aşmamak adınasayın 5, takım bilir kişileri kalori saymayla diet yapsam sizce nasıl olur
misal bugün börek isitiyorum 2 dilim yesem ama akşama düşük kalorili geçiştirsem
yoksa 6 öğün yap yok karatay 2 öğün paklar senimi dersiniz bi plan olmalı madem yola çıkıyoruz
cansın can
bilgilendirme için teşekkür ederim, gerçekten merak etmiştim
rica ederim canımcım birbirimize destek tek amacımız
Dün bizim takımdan bi arkadaşımızın tavsiyesi üzerine "that sugar" filmini izledim. Sana da tavsiye ederim. günlük kaloriyi nereden aldığın önemli. (Ben bunu bu gün 2. kere mi yazıyorumsayın 5, takım bilir kişileri kalori saymayla diet yapsam sizce nasıl olur
misal bugün börek isitiyorum 2 dilim yesem ama akşama düşük kalorili geçiştirsem
yoksa 6 öğün yap yok karatay 2 öğün paklar senimi dersiniz bi plan olmalı madem yola çıkıyoruz
Monişim ben arada örnek olsun diye senin takıma da menümü yazsam mı? Bizim takıma sabah yazabiliyorum zar zor. Buraya da copy/paste yaparımtatlım ben orada yazan kalorilere pek güvenmiyorum ve kilo vermek istiyorsak hele ki ilk aşamadaysak börekleri falan unutmalıyız.kalori hesabı diyet yaparken mümkün olur. aşmamak adına
kaldı ki hadi böreği yedin kalori günlük miktarını aşmadın ama bu şu demek:börekle tüm kalori hakkını
bitirdin.tüm gün aç kalınacak. ama istesen de aç kalamıyorsun çünkü o börek kan şekerini alt üst edecek ve sen tüm gün bir şeyler yeme ihtiyacı hissedeceksin
sağlıkla, bir düzen içinde dengeli beslenirsek zaten aç kalmıyoruz
benim listelerim den örnek amaçlı paylaşıcam birazdan
çok iyi olur kuzumMonişim ben arada örnek olsun diye senin takıma da menümü yazsam mı? Bizim takıma sabah yazabiliyorum zar zor. Buraya da copy/paste yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?