Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Süper. Günlük olarak mesaj yazma sayımız kaç olmalı ? Asgari sınırı var mı ?

Kızlar süper bir granola bar tarifim var :) açlık ve tatlı krizlerinize bire bir

Malzemeler

*3 tane muz
*1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
*1 yemek kaşığı bal
*2 avuç kuru üzüm
*Yarım bardak fındık (orta kalınlıkta aşırı parçalamadan çekin)
*Yarım bardak badem (orta kalınlıkta aşırı parçalamadan çekin)
2 buçuk - 3 bardak organik yulaf ezmesi
Zevkinize göre Hindistan cevizi rendesi ve tarçın

Hepsini karıştırıp yağlı kağıda seriyoruz. Ne ince ne kalın olacak... 160 derecede iki tarafını da 15 er dakika pişiriyoruz.

Diyeti bozmadan tatlı krizimize iyi gelecek Harika bir tarif

Evet Karatay tarzı yapıyorum ekmek kesinlikle Yok. Genelde 2 öğün yapmaya çalışıyorum. Öğlen çok acıkırsam kendimi kesmek için sütlü kahve falan içiyorum.
Ekmek yerine ceviz yiyorum.
İkisinin de kahvaltı gibi olması denk geldiğinden yemek yapmaya üşendim canım ondan öyle oldu kolayıma geldi . Kahvaltıyı da çok seviyorum ondandır..

Nurciloji G gunesli gunler psikologg
kızçelerim ilk günden nerelerdesiniz siz bakıyım
Merhaba moni. Kurallari okudum da, bebekle çok zor sanırım ben yapamayacağım. Her gün girip menü yazmak filan. Benim için çok zor ve burda kimseyi beklentiye sokmak ve hayal kırıklığına ugratmak istemiyorum Beni affedin lütfen. Başlamadan yapamayacağım bir şeyin içine girmemis olayım.

yettimmm
Canim yaaa bir de "hayat" diye almis nickini
IŞIĞA DOĞRU GİT HAYATT IŞIĞA DOGRUUU
kız gben gülmekten kendime gelemiyorum ha la,Allah iyiliğini versin,incecik ol emi

İyi akşamlar kaptanım moni

Casper da gelmişş tamamız heh
iyi akşamlar iyi akşamlar efenim

Gönül yaşı her daim genç olanlardanım ben de tatlım ..
hem kendi, hem gönlü genç yenam benim
Gitmiyorsun tabi sen burda kal bizle kall gidene elleme

Tamam
Tamam dedi ya

canım benim o senin güzel görüşün

tatlım listen çok az değil mi?
kahvaltın yok, saat 4 e kadar aç kalmışsın, akşam yemeğinde çok az ve geçe kalmış
aslında saatleri geç değilde ayarlı olsa süper menü olabilirmiş.
bu kadar az yersen çok acıkırsın
spor ve sıvı tüketimin harika
yarım litre olan çay yeşildir umarım

Süper. Günlük olarak mesaj yazma sayımız kaç olmalı ? Asgari sınırı var mı ?
mesajı zorunlu sayıyla yapmak istemedim, amacımız gün içinde paylaşımın bol olması motivasyon için gerekli
seni gün içinde burada görmek isterim

çok güzel

selam canımcım, gönül kalmandan yana. Bebekle zor diyorsan bir şey diyemem.
bizle veya bizsiz sakın pes etme, vermen gereken 10 kilo sadece , yaza kadar sen onu halledersin
hep istediğin kiloda olman dileğiyle

bugün yediklerim

uyanınca
1 bardak su

sabah
2 yumurtayla omlet
maydanoz,2 çeri domates,beyaz peynirli
yeşil çay

ara
yeşil çay
3 kuru kayısı

öğle
2 kepçe vicdan çorbası
yarım kase yoğurt
1 y.kaşığı zerdeçal
1 y.k chia tohumu

ara
yaseminli yeşil çay
3 kuru kayısı

akşam
vicdan çorbası
salata

ara
1 d. ananas
1 aktivia
1 bardak sıcak su

su:3 litre
spor:yok

Merhaba bugun cok yogundum giremedim.
Sabah muzlu yulaf ezmesi
Oglen 2 dilim su boregi
bir kasik pataes puresi ustu ispanak
Aksam corba nohut karniyarik salata(misafirlikteydim mecbur yedim )
Su 2 bucuk litre
Spor yok malesef
Kotu bir baslangic oldu

Tüm gün aç kalmışsın ama olmaz ki
Sabah kahvaltısı metabolizmayı hızlandırır. Spora gitmeden önce 2 ceviz 1 bardak süt icip oyle gitseydin spor ile kas yakmak yerine spor ile kas yapardın. Aç spor yapmak tehlikeli bi iş. Uzmanlar bile diyor spordan önce enerji verecek şeyler sonra da protein tüketin diye.

Merhaba bugun cok yogundum giremedim.
Sabah muzlu yulaf ezmesi
Oglen 2 dilim su boregi
bir kasik pataes puresi ustu ispanak
Aksam corba nohut karniyarik salata(misafirlikteydim mecbur yedim )
Su 2 bucuk litre
Spor yok malesef
Kotu bir baslangic oldu
Bu menü ile kilo vermek bir yana alırsın bile
Misafirlikte ikram edilen herşeyi yemek zorunda değiliz. Çorba nohut salata yeterli olurdu bence. Yağlı yağlı karnıyarık olmamış. Ama zamanla menülerin yerine oturur.
Ben birgün misafirlikte baktım bana göre hiçbirşey yok midem rahatsız diye bir tek çorba içtiğim olmuştu
Kilo verdikçe yemek istemeyeceksin

Benim sorunum ne yitecegimi pek bilmemek.evde ki seyleri yiyorm onun yerine diyete uygun ne yapcagimi bilemiyorm.misafirliktekinide ekmeksiz yedim diye motive etmistm

selam canımcım, gönül kalmandan yana. Bebekle zor diyorsan bir şey diyemem.
bizle veya bizsiz sakın pes etme, vermen gereken 10 kilo sadece , yaza kadar sen onu halledersin
hep istediğin kiloda olman dileğiyle
Teşekkür ederim pes etmeyecegim inşallah veririm. Ben de çok heves ettim ama dediğim gibi girip diskalifiye edilmektense hiç başlamamak daha iyi sanki:) Belki seneye işe başlayınca daha rahat olurum da fırsat bulabilirdi..

Benim sorunum ne yitecegimi pek bilmemek.evde ki seyleri yiyorm onun yerine diyete uygun ne yapcagimi bilemiyorm.misafirliktekinide ekmeksiz yedim diye motive etmistm
hımm evet sıkıntı büyük
O zaman şöyle yapalım. Sen evdeki yemeklerden ye yine. Bende öyle başlamıştım.
1. yemeklerin yağını azaltsan evdekiler yer mi? Senin 1 öğünde tüketmen gereken yağ miktarı 1yk. Bunu 1tk yemek 1tk salata diye düşünebilirsin. Yağı tamamen kesersen kabız olursun.
2.Karbonhidrat grubunu her öğüne ekleyeceğiz ama;
1dilim ekmek / 1 kepçe çorba / 2yk pilav,bulgur, makarna demek. Bunlardan birini seçeceksin
3. Hergün sebze/protein tüketilecek. Bu nasıl olacak peki? sabah yediğin peynir ve yumurta protein. ya 2kk peynir, ya 1yumurta 1kk peynir gibi..
Öğlen ızgara, haşlama yiyebilirsin. et porsiyonu 1 avuç. yada etli/kıymalı sebze 6-8yk, yada 4yk kurubaklagil. Yediğin herşey susuz olmalı. etin yanında mutlaka salata, yoğurt, ayran olmalı
akşamda öğlen yediğinin yan tersini yiyebilirsin. et yediysen sebze; sebze yediysen et gibi.
Ara öğünlerin olsun. 2 tam ceviz içi, 1sb yoğurt, 2 hurma, 2küçük meyve, 1bardak süt gibi.
akşam 7den sonra birşey yeme. Meyve şekeri akşam yağ yapabilir. kızartma yada kızartılarak yapılan yemeklerden uzak dur. Hergün egzersiz yapmaya çalış. en az 30dk yürü. yada çocuk varsa onlarla hoplamalı zıplamalı danslı oyunlar oyna. terlemezsen spor yapmış sayılmazsın.
şimdilik bu kadar. Oldukça uzun bile oldu. Buraya yazdıklarım diyetisyenlerin genel olarak yazdığı şeyler. Yıllar boyunca edindiğim diyetisyen tecrübelerime göre yazdım.
Son olarak patates yeme. Yersende haşlanmış soğuk patatesi ekmek yerine yüket. 1 orta boy patates 1 dilim ekmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…