Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Yaaa.... Monişim sen ne kadar tatlısın (gözleri kalp emoji)
Tabiki seve seve.

Ilk yoruma bu menü ile başlayayım o zaman
Kahvaltı tam bir çalışan kahvaltısı olmuş. Ben bu kahvaltı ile 12 kilo vermiştim. Ancak tüm gün su yeşil çay ve 1 de kahve gördüm. Karatay mı yapıyorsun diyeceğim ama ekmek var. Asıl bomba akşam. Patates haşlama ekmeğe alternatif iyi bir secim ama buzdolabından çıkmış bir patatesin glisemik indeksi 50li birşeyken aynı şekilde haşlanmış sıcak patatesin glisemik indeksi 100e yaklaşıyor. (97 diye hatırlıyorum) bu şu demek oluyor; vucudumuza seker ile aynı etkiyi yapıyor. Kan şekerimizi hızlı yukseltip hızlı düşürüyor ve açlık hissi veriyor. 100gr soğanlı kıyma yetmişsin kıyma bu durumda 100grdan az. Brokolide 100gr. Çok az. Günlük alman gereken sebze, meyve, protein miktarının ve günlük kalorinin oldukça aşağısında kalmışsın. Bugün unutmazsam yediklerinin kalori hesabını yapacağım. Bence 400kaloriyi bile geçmeyecek. Detoks mu yapıyorsun? Bir sebebi var mi?
Arkadaşlar kilo vermek tamam ama 1000-1200 kalorinin altında kalındığı zaman vucut kıtlık moduna girer. Bu durumda kilo vermek zorlaşır. Yüzümüz çöker, kas kaybettiğimiz için derimiz gevşer, sarkar. Spor eklemek düşük kalorili diyetlerde pek işe yaramaz.
Uzun süre takıldığımız kilolarda 700-800 kalorilik 2 yada 3 günlük bir detoks yapılabilir ama bu beslenme şekli olamaz.
Lütfen sağlıklı beslenelim.
Zühre sayesinde bu da genel bir mesaj olsun

Buginki menu

Sabah
Peynir patates 2 dilim ekmek

Oglen
Muzlu yulaf ezmesi

Aksam
Yogurt corbasi

Ara dondurma

Su 2 lt
Canım senin menünde de birşeyler tuhaf duruyor ama ne anlamadım
Dondurma değil. 1-2 top dondurma ara öğün olabilir. Külâhını yememek şartıyla
Tekrar tekrar baktım menünmenüne ve salata ve sebze yok. Muzlu yulafın yanında belki salata olmaz ama akşam çorbanın yanında gayet guzel olurdu ve yok tutardı.
Şimdi yeri gelmişken bir genel not daha yazayım size
Özellikle kilosu fazla olan arkadaşlarda (Ben dahil) göz ve beynin tokluğu önemli. Az yedigimiz zaman mutsuz oluruz. Bunun önüne geçmek mümkün. Düşük kalorili sebzeler var. Semizotu taze taze çıktı. Kabak herzaman var. Yada sevdiğiniz başka bir sebze çiğ yenebiliyorsa limon yada yoğurtla. Pişirilecek ise domates, biber yada yemek zevkinize göre ama 1yk yağ ile pişirin. Isterseniz de 1 tencere yiyin.
1 tencere kabak yemeği max. 300-400 kalori yapar ve siz onu bitiremezsiniz. Hem karnınıza hemde gözünüz diyar (havuç, bezelye,patates hariç. Bunlar sınırlı tüketilmeli içindeki şeker ve nişastadan dolayi)

Bu menü güzel. Çeşitli olmuş. Karatay belli :)

Sabah
Haşlanmış yumurta
5 zeytin
Peynir
1 dilik ekmek
Öğle
bezelye
pilav
yoğurt
Ara elma
Bir elma daha
Akşam
Mercimek çorbası
Az barbunya
Az közlenmiş patlıcan kırmızı biber
AZ da helva
Helva akşam galiba
Aslında gayet iyi görünüyordu. Birde pilav bulgur olsaydı muhtemelen akşam canın o helvayı istemeyecekti.
Gün içinde tükettiğimiz şeyler akşamı şekillendiriyor. Örneğin; gün içinde kh tüketmezsek akşam açlık krizine giriyoruz. Vücut sürekli kh istiyor. Sağlıksız kh tükettiğimiz zaman da aynı şey oluyor. Ama sağlıklı kh uzun süre tokluk verdiği için açlık krizlerimiz olmuyor sağlıklı lılarla ilgili bilâhare paylaşım yapacağım:)

Şimdi oldu mu miyav? 1-0 yenik başladın güne. Uyanınca en azından 2 ceviz yada 5-10 badem at ağzına. Bol su iç. Pöç zararlı birşey değildir umarım

Saklıköyün yanına süt de olsaydı şekerini dengelerdi :)

Tsk ederim dikkat edicem bugun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…