Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

bak fatmacım geçen pek heves ettin diye ayline sana olmak istiyorsan ol dedim ama bir yazı atacam oku

Mide küçültme operasyonlarında potansiyel 3 büyük tehlike var.

1- Ameliyat öncesi cerrahi riskler ve ölüm oranları hastaya yeteri kadar anlatılmıyor
Mide kelepçe operasyonunu bir tarafa bırakırsak diğer bütün ameliyat tekniklerinde uygulanan işlem büyük cerrahi operasyon. Burada sindirim sisteminin bir bölümü alınıyor ya da yeri değiştiriliyor. Komplikasyonların (kanama, enfeksiyon, anastomoz kaçağı vb.) riski yüksek. Kolayca oldu bitti estetik operasyon türünden ameliyatlar değil. Ölüm oranları yüksek, bizim ülkemizde daha da yüksek. Hastalara çoğu merkezde bu riskler konusunda yeterli bilgi verilmiyor.

2- Metabolik cerrahi ameliyatların uzun dönem riskleri henüz iyi bilinmiyor
Bu operasyonların uzun dönemli yan etkileri yeni yeni ortaya çıkıyor. 20-30 sene sonra neler olacağını henüz iyi bilinmiyor. Bilebildiklerimiz, vücudun asidik baz dengesi değişiyor, uzun dönemde safra taşları oluşuyor (bazı cerrahlar bu nedenle safrakesesini de çıkarıyorlar, yani iş çığırından çıkmış durumda). Kronik vitamin eksiklikleri ortaya çıkıyor, bu eksiği kapatmak için hastalara sentetik vitamin yüklemesi yapılıyor. Bu operasyonların bir bölümünde bir süre sonra engellenemeyen kemik erimesi ve osteoporoz oluyor. Genel olarak bu kemik erimesi tedaviye cevap vermiyor. Kemik kırıkları, boy kısalması oluyor.

3- Sağlam dokunun çıkarılması çok ciddi bir olay ve etik kurallar çiğneniyor
Cerrahi operasyon genel olarak iki amaçla yapılır. Hasarlı bir organın çıkarılması ya da tamiri için. Cerrahide sağlam dokuların operasyonlarda korunması esastır. Organ nakilleri ya da doku transplantasyonları dışında cerrahi olarak sağlam dokuya müdahale edilmez. Vücutta her dokunun, her organın farklı bir işlevi var. Her hücre, içinde binlerce kimyasal işlemin yapıldığı müthiş bir fabrika. Mide gibi devasa görevleri olan bir organın üçte ikisinin kesilip çıkarılması ve bağırsakların yerinin değiştirilmesi metabolik ciddi sonuçlar doğuruyor. Yukarıda sıralanan uzun dönem risklerin göze alınması için hastanın yaşamının ciddi tehlikede olduğu sorunları olması gerek. Bir estetik düzeltme için metabolizmada bu kadar sistemle oynamak, hem etik hem de tıbbi hata. Ayrıca rant uğruna uzman olan olmayan yüzlerce metabolik cerrahi merkezi açıldı, ameliyat komplikasyon oranları arttı. Bugün ülkemizde ilaç reklamları Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmış durumda. Çünkü ilaç kullanma indikasyonu ancak konusunda uzman doktorlar tarafından konulur. İlacın olumlu-olumsuz etkileri yine hekim tarafından yapılır ve izlenir. Ancak sürekli şarkılı sözlü ameliyat reklamları yapılıyor ve insanlar etkileniyor. Bakanlığın acilen önlem alması gerekir, yoksa estetik uğruna gencecik insanların ölümünü engellemek mümkün olmaz.

Obezite tedavisi için ne yapmalı?
Obezite ciddi bir sağlık sorunu. Obezitenin nedenini bulmadan bilimsel tedavisi mümkün değil. Nedeni sadece organik hastalıklar değil, psikolojik sorunlar da olabilir. Hormon bozukluğuna bağlı bir hastanın ya da psikolojik yeme bozukluğu olan kişinin kilo sorununu ameliyatla çözmek mümkün değil. Obezite tedavisi ciddi bir ekip işi. Endokrinoloji ve metabolizma uzmanı, beslenme uzmanı ve psikologdan oluşan bir ekibin koordineli çalışmasıyla obezite gibi komplike bir sorun çözülebilir. Obezitede metabolik cerrahinin alanı yok mu; tabii ki var. Vücut kitle indeksi çok yüksek “morbid obez” olan hastalar için cerrahi tedavi hayat kurtarıcı olabilir. Ancak bu operasyonların artısı ve eksisi ile hastaya çok iyi anlatılması ve uzman kişilerce tam donanımlı merkezlerde yapılması koşuluyla. Ameliyat olacaksanız iyice araştırın, olası sorunlar için bilgi toplayın, sonra karar verin.

Diyabet ameliyatı olanların üçte ikisi tekrar diyabet oluyor
Ünlü bilim dergisi JAMA’da, diyabetin ameliyatla tedavisi konusunda yayınlanan SOS çalışmasının sonuçları çok ilginç. Diyabetli olan ve mide küçültme operasyonu geçiren hastaların üçte biri 2 yıl içinde tekrar diyabet oluyor. 10 yılda ise ameliyat olan hastaların üçte ikisi yeniden diyabetli oluyor. Aynı çalışmanın bir başka ilginç sonucu daha var. Diyabetin tedavisi için metabolik cerrahi ameliyatı olan hastaların, ameliyat olduğu andaki diyabet süreleri başarıda çok önemli. Diyabet süresi 1-3 sene iken ameliyat olmuşsa hastaların dörtte üçü 10 yıl sonra tekrar diyabet oluyor. Eğer diyabet süresi 4 yıldan daha eski ise başarı oranı çok daha düşüyor. Hastaların yaklaşık % 60’ı ilk 2 yıl içinde, % 90’ı da ilk 10 yıl içinde yeniden şeker hastası oluyor.

gün

günaydın bacım hayırlı sabahlar ya gerek görmüyor yada ciddiye almıyor diye düşündüm geçen ama böyle düşünmekte istemiyorum belki vakti yok yazmaya.
En son cuma girmiş takıma görmemiş olabilir
Habibecim menülerini bi degerlendirmemiz lazım bak soruyorsun ben niye yapamıyorum diye

Çok faydalı bir bilgi sağol canım bir çok kişiye faydası olacak diye düşünüyorum

canım benim sen azimli bir gençsin yaparsın yeterki iste

hayırlı olsun kuzum benim ilk iş günün afferim vampirellam yeme yemeyince daha iyi gurur duydum senle.
Teşekkür ederimm :)

Kaç çeşit çorba yedin?
Ben kuru fasulyeyide çorba niyetine yapıyorum, buna göre 3 çeşit çorba yemiş oluyon
Neyse cıs yememissin 10

Çok seviyorum ablaa :)))

Bu arada hak edilen dereceler yerini bulmuş

Tekrar tebrik ederim aylin, sara, vampirellam

Ayrıca vampirellem işe başlamışsın kuzum hayırlı olsun

Teşekkürler abla :)

Antepia27 canım ameliyatı boş ver sağlıklı beslenip sporuda hayatına dahil edersen başarırsın yeterki iste ki sen bunu daha önce başarmış birisin

Benim endokrin doktorumda ben senin yerinde olsam hiç düşünmem ameliyat olurum dedi ama ben korktuğumu söyledim korkmakda haklısın çünkü riskleri var deyince o anda karar verdim ben diyetle sporla kilo verecem diye ve bir ay süre istedim doktorundan bir ay sonra verdiğim kiloyu görünce helal olsun dedi ameliyat olmadan da kilo verilebilir yeterki istensin karar senin ama sen kimseye kafanı takma diyetini sporunu aksatma derim ben

saracım günaydın biz daha öncede fatmayı yüreklendirdik ve 40 kiloyu verdi kendi azmiyle ben ameliyat olması taraftarı olmadım bu işin içinde olduğum için her ameliyat bir risktir aksilik olacak diye bişey yok belki aksi bir durum olmayacak ama ameliyat sonrasıda gene diyet yapacak hayatı boyunca ee diyet yapacaksam neden kesilip biçilelelim demi?
ben bunu diyete başlamadan önce arkadaşlarıma balon takıldı bende istedim ama bana takmadı iyikide takmamış sonra yaşadıklarını görünce okadar ağrı çekmeye gerek yok ee onlarda dikkatli beslenmesi gerekiyor dedim 6 ayda 10 12 kilo verdiler hepsi 2 ayda geri aldılar ozaman dedim bu sağlıklı beslenmeyi bizim gibi kilo almaya müsait insanlar hayatları boyunca dikkat etmesi gerekiyor hayatımdaki ışık bu oldu bu durum. genel cerrahım balon taktıklarına beni çağırıp bak ablamız böyle rahatsızlıkları olduğu halde kendi azmetti 20 kilo verdi dedi sizde biraz dikkat edin ama kimse bu sözleri ciddiye almadı hepsi kilo alarak dönüyorlardı. kısacası fatma istesin 40 değil 50 kilo bile verebilir belki uzun vadede olur ama yapar tabi sizlerde...............

Fatmama bende inanıyorum hepimiz kilo verecez birbirimize destek olarak başaracaz

Bende bişey ekleyim.
Biyerde okumuştum, hatunun biri ameliyat olmaya karar verip araştırmaya başlıyor. Amaliyat sonrası beslenme dikkatini çekiyor, onu, bunu, şunu yemiycen. Şunları yiyecen , şu miktar yiyecen diye. Kadın diyorki, ben bu şekil yersem ameliyat olmadanda kilo veririm. Öyleyse niye kendimi kestiriyim. Ve azmediyor ameliyatsız büyük kilolar veriyor

Sonuna kadar her ikinize de katılıyorum. Bakın size en büyük örnek banuşum oynakbasi34 124 kg lara çıktığında ameliyata karar verdi , araştırdı, doktorla görüştü son anda vazgeçirdik. O dönem 8. takımda beraberdik , sağolsun söylediklerimizi kulak ardı etmedi. Sonra banuşumla diyetisyene başladık ve 80 li kilolara düştü.şimdi diyete kısa bi sezon arası verdik2. sezonda final yapıcaz inşallah

Ne kadar faydalı bir konuya parmak basmışsın.
benim komşularım patır patır kestirdiler kendilerini ki 80 kg yi geçmemiş insanlar bunlar. Gencecikler daha ve her ikisinin de 4 er küçük çocuğu var. Safraları da bir müddet sonra alındı. Yüzleri kireç gibi geziyorlar vitamin eksikliğinden.
Doktorlar sırf fazla kazanç için 7o li 80 li kilodaki insanları bie ameliyat ediyor.
Ben 180 kg birinin bile doğru ellerde zayıflayabileceğine inanıyorum.
Sağlık bakanlığının buna bir dur demesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…