Yarışmamız 583. Etap birincisi @Aylin42Konya
Kendisini kutluyor ve başarısının sırrını Birinciler Sırlarını Paylaşıyor başlığında paylaşmasının kural gereği mecburi olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Hayırlı yolculuklar, iyi tatiller canım.Evett başlasın bayram yolculuğu bizde gidiyoruz bizimkilere poğaça yaptım kendime ise
Dalından yeni toplanmış yarım avuç fındık
7 hurma ve 3 fındık 3 yemek kasigida yulaftan oluşan kurabiyemi yaptım
Artık onlar onu yerken bende çayın yanında minicik ondan yerim
Fotoğraf nasıl yükleniyor beceremedim ya olmuş halini atacaktim
ben de takip ediyorum, süper başardı.Eki Görüntüle 2181046
Canım bak ne diyecem sen böyle yazınca aklıma geldi
İnstegramda takip ettiğim biri var 40kilo nasıl gider diye
Kadın ameliyatsız tam 40nkilo veriyo 100den 60a yani 1yılda ve ameliyatsız sıkı bi sporla ve diyetle şimdi resim de yükleyeceğim. Bem baya etkilenmiştim kadından karar vermiştim ben de yapabilirim diye
Fatmacım önce bi kocaman kucaklayıp öpmek istedim.Yaa ki zlar Dr abim var senede 1 veya 2 kere memleket e gelir ve meni her gördüğünde kilolarimiz sorar zararlarını anlatır
Yine ameliyat ol dedi 40 kilo verdim diyorum tamam 3 yıl önce verdim aldım falan ama 40 eksigim hiç bu yönü taktir etmez ortopedi uzmanı kemikler şunlar bunlar
Bilmiyorum bu işi yapamam mi ki
Dese bacım 40 vermişsin hadi bı 40 daha ver yok sen yapimiycan ameliyat biraz canım sıkıldı
Neyse artık karar versem bile maddi olarak farkı yatiramam bundan önce ameliyat için altinlarimi bozdurup karar vermiştim
İnşallah öbür geldiğinde artık duymam bunu
açıkçası kaptanım aynı fikirdeyim ama burda yazacağım şeyler hoş olmaz siyaset yaptığımı düşünülür o yüzden yazmayacam . bu arada mide balonu cerrahi bir işlem değil ama genede anestezi alıp vucuduna yabancı bir cisim konuluyor bence gerek yok çünkü zaten diyet yapıyon ee diyet yapacaksam ne gerek var ama şunu destekliyorum yeme bozukluğu olan insanlar var duygusal boşluktan bu insanların piskologa ihtiyacı var yada bizim gibi birbirine destek olan insanlara ama herkeste eleştiri aynı görevi yapmıyor kimi hırslı yapamazssın dersen yapar kimide sen yaparsın demeyi bekler bu ayrımı yapmakta zor burda . mesela ben sen yapamassın veremessin deseler yapacağımı bilsemde yapmam ters teper bu huyumdan nefret ediyorum o yüzden hırslı insanları çok seviyorum.Ne kadar faydalı bir konuya parmak basmışsın.
benim komşularım patır patır kestirdiler kendilerini ki 80 kg yi geçmemiş insanlar bunlar. Gencecikler daha ve her ikisinin de 4 er küçük çocuğu var. Safraları da bir müddet sonra alındı. Yüzleri kireç gibi geziyorlar vitamin eksikliğinden.
Doktorlar sırf fazla kazanç için 7o li 80 li kilodaki insanları bie ameliyat ediyor.
Ben 180 kg birinin bile doğru ellerde zayıflayabileceğine inanıyorum.
Sağlık bakanlığının buna bir dur demesi gerek.
açıkçası kaptanım aynı fikirdeyim ama burda yazacağım şeyler hoş olmaz siyaset yaptığımı düşünülür o yüzden yazmayacam . bu arada mide balonu cerrahi bir işlem değil ama genede anestezi alıp vucuduna yabancı bir cisim konuluyor bence gerek yok çünkü zaten diyet yapıyon ee diyet yapacaksam ne gerek var ama şunu destekliyorum yeme bozukluğu olan insanlar var duygusal boşluktan bu insanların piskologa ihtiyacı var yada bizim gibi birbirine destek olan insanlara ama herkeste eleştiri aynı görevi yapmıyor kimi hırslı yapamazssın dersen yapar kimide sen yaparsın demeyi bekler bu ayrımı yapmakta zor burda . mesela ben sen yapamassın veremessin deseler yapacağımı bilsemde yapmam ters teper bu huyumdan nefret ediyorum o yüzden hırslı insanları çok seviyorum.Ne kadar faydalı bir konuya parmak basmışsın.
benim komşularım patır patır kestirdiler kendilerini ki 80 kg yi geçmemiş insanlar bunlar. Gencecikler daha ve her ikisinin de 4 er küçük çocuğu var. Safraları da bir müddet sonra alındı. Yüzleri kireç gibi geziyorlar vitamin eksikliğinden.
Doktorlar sırf fazla kazanç için 7o li 80 li kilodaki insanları bie ameliyat ediyor.
Ben 180 kg birinin bile doğru ellerde zayıflayabileceğine inanıyorum.
Sağlık bakanlığının buna bir dur demesi gerek.
Ablam eşimden dolayi bende ameliyati çözüm olarak görüyodum ama senin yazilarini okuduktan sonra tamamen vazgeçtim teşekkürler ablacimaçıkçası kaptanım aynı fikirdeyim ama burda yazacağım şeyler hoş olmaz siyaset yaptığımı düşünülür o yüzden yazmayacam . bu arada mide balonu cerrahi bir işlem değil ama genede anestezi alıp vucuduna yabancı bir cisim konuluyor bence gerek yok çünkü zaten diyet yapıyon ee diyet yapacaksam ne gerek var ama şunu destekliyorum yeme bozukluğu olan insanlar var duygusal boşluktan bu insanların piskologa ihtiyacı var yada bizim gibi birbirine destek olan insanlara ama herkeste eleştiri aynı görevi yapmıyor kimi hırslı yapamazssın dersen yapar kimide sen yaparsın demeyi bekler bu ayrımı yapmakta zor burda . mesela ben sen yapamassın veremessin deseler yapacağımı bilsemde yapmam ters teper bu huyumdan nefret ediyorum o yüzden hırslı insanları çok seviyorum.
Bende tam tersi, sen yapamazsın diyeni yaniltmayi severimaçıkçası kaptanım aynı fikirdeyim ama burda yazacağım şeyler hoş olmaz siyaset yaptığımı düşünülür o yüzden yazmayacam . bu arada mide balonu cerrahi bir işlem değil ama genede anestezi alıp vucuduna yabancı bir cisim konuluyor bence gerek yok çünkü zaten diyet yapıyon ee diyet yapacaksam ne gerek var ama şunu destekliyorum yeme bozukluğu olan insanlar var duygusal boşluktan bu insanların piskologa ihtiyacı var yada bizim gibi birbirine destek olan insanlara ama herkeste eleştiri aynı görevi yapmıyor kimi hırslı yapamazssın dersen yapar kimide sen yaparsın demeyi bekler bu ayrımı yapmakta zor burda . mesela ben sen yapamassın veremessin deseler yapacağımı bilsemde yapmam ters teper bu huyumdan nefret ediyorum o yüzden hırslı insanları çok seviyorum.
Eline, emeğine sağlık kuzum.Asla verdigim sozu unutmam askim ben.Hatta sipatis uzerine yogun bir sekilde manti ve eriste yapiyorum disari.Kuveyte bile gonderiyorum.Sanada gondereyim dicem ama hakiki kayseri mantisi firinlanmaz Yapilir ve hemen buzluga tek sira olacak sekilde tepsiye dizilerek dondurulur.Ama sehir disina mecbur kurutuyoruz.
BU arada derece konusunda buyuk caba harcayacagim hic suphen olmasin.Ama bayram gercekten korkutuyor beni.Isy dan katdesim geldi bugun,bide onlarla bayramda Kayseriye gidecegiz.Annem yine dokturecek ama almamamk icin elimden geleni yapicam sozzz
ben döverim o nuuuAntepia27 fatma ablam bende sana yürekten inanıyorum sen o kadar güzel kilolar verdin ki dahada veriyosun azimli güçlü bi kadınsın kim ne derse desin ben zaten veriyorum diye düşün onların dedikleri seni sadece hirslandirsin bak senin abin herzaman yanında değil senede bi duyuyosun dediklerini benim eşim hep dibimde hergün kiricak bişey yapiyo şimdide artık her hafta tartiya çikartiyo bide niye 1.5 veya niye 2 kilo veriyosun çok az diye bana neler ediyo
günaydın canım.Günaydın güzellikler
Ben yine bi sürü alıntı yaptım iyi mi
Yine beceremedim yaaa
Hepsini kaybettim bide iyi mi
Ne güzel sohbet ediyorsunuz
Buranın enerjisi çok güzel gerçekten
Alıntılamayi bana anlatmışsınız
Çok teşekkür ederim ama yine olmadı
Bir daha ki sefere ins
kuzum burda bunu yaşayan okadar çok kadın varki ...... demin yazdığım gibi hepimizin psikolojik destege ihtiyacı var herkeste sen yapamassın yada aşşalama aynı görevi yapmıyor benim gibi kuma gömebilir kafasını daha çok kilo alıp geriye dönülmeyecek hallere gelebilir bana herkes ay ne çok kilo almışssın dediklerinde daha çok yiyordum kendilerine baksınlar diyordum ve evden dışarı çıkmıyor kimseyle görüşmüyordum bu lafları duymamk için sadece işe gidip geliyordum taki yeni işe başlayan güvenlik görevlisi bana teyze nereye gidiyorsun diyene kadar . tabi haşimato olduğumun farkında değilim sürekli bunalımdayım habire antidepresan veriyolar ve ben şişiyorum yiyorum kısır döngünün içindeyim . vucudum tepki gösterdi balon gibi şiştim ve teşhisi bir sağlıkçı olarak 10 sene sonra konuldu .Ablam eşimden dolayi bende ameliyati çözüm olarak görüyodum ama senin yazilarini okuduktan sonra tamamen vazgeçtim teşekkürler ablacim
bende fatma gibi gazla yağla mazotla çalışıyorumBende tam tersi, sen yapamazsın diyeni yaniltmayi severim
yanlız değilsin fatmam biz bogalar hassas bir okadar duygusal acıkta pohpohlanmayı isteyen tipleriz
günaydın cnmGünaydın güzellikler
Ben yine bi sürü alıntı yaptım iyi mi
Yine beceremedim yaaa
Hepsini kaybettim bide iyi mi
Ne güzel sohbet ediyorsunuz
Buranın enerjisi çok güzel gerçekten
Alıntılamayi bana anlatmışsınız
Çok teşekkür ederim ama yine olmadı
Bir daha ki sefere ins
Eki Görüntüle 2181046
Canım bak ne diyecem sen böyle yazınca aklıma geldi
İnstegramda takip ettiğim biri var 40kilo nasıl gider diye
Kadın ameliyatsız tam 40nkilo veriyo 100den 60a yani 1yılda ve ameliyatsız sıkı bi sporla ve diyetle şimdi resim de yükleyeceğim. Bem baya etkilenmiştim kadından karar vermiştim ben de yapabilirim diye
Bana sorarsan fatmam hiç gerek yok.
Ameliyatda olsan kilo vermen ve koruman kendi elinde olacak , ameliyatın maddi manevi risklerini anlatmaya gerek bile yok .
40 kilo vermiş birisin niye bi 20-30 daha veremeyesin ?.
Bu konuda aylininde görüşüne başvur derim . Tavsiye edermi gerek yokmu der bilmem .
Senin 100 kilo civarındaki fotonu biliyorum ameliyatlık bir durum yok bence ...
Bak abinin bu dayatmasını fırsata çevir ve hırs yap
Akşam dedin bak moniş bayram sonrası iyi kilo verirsen seni listeye alabilirim demişayrıca bak aylin. sara , habibe gibi 100 üstü bacılar nasıl başarıyor veriyor takır takır maşallah .
Sen neden yapmayasın ?
Bu konuda saranın menülerini toplayıp çıktısını al ve bir hafta sende aynen yap derim
bak fatmacım geçen pek heves ettin diye ayline sana olmak istiyorsan ol dedim ama bir yazı atacam oku
Mide küçültme operasyonlarında potansiyel 3 büyük tehlike var.
1- Ameliyat öncesi cerrahi riskler ve ölüm oranları hastaya yeteri kadar anlatılmıyor
Mide kelepçe operasyonunu bir tarafa bırakırsak diğer bütün ameliyat tekniklerinde uygulanan işlem büyük cerrahi operasyon. Burada sindirim sisteminin bir bölümü alınıyor ya da yeri değiştiriliyor. Komplikasyonların (kanama, enfeksiyon, anastomoz kaçağı vb.) riski yüksek. Kolayca oldu bitti estetik operasyon türünden ameliyatlar değil. Ölüm oranları yüksek, bizim ülkemizde daha da yüksek. Hastalara çoğu merkezde bu riskler konusunda yeterli bilgi verilmiyor.
2- Metabolik cerrahi ameliyatların uzun dönem riskleri henüz iyi bilinmiyor
Bu operasyonların uzun dönemli yan etkileri yeni yeni ortaya çıkıyor. 20-30 sene sonra neler olacağını henüz iyi bilinmiyor. Bilebildiklerimiz, vücudun asidik baz dengesi değişiyor, uzun dönemde safra taşları oluşuyor (bazı cerrahlar bu nedenle safrakesesini de çıkarıyorlar, yani iş çığırından çıkmış durumda). Kronik vitamin eksiklikleri ortaya çıkıyor, bu eksiği kapatmak için hastalara sentetik vitamin yüklemesi yapılıyor. Bu operasyonların bir bölümünde bir süre sonra engellenemeyen kemik erimesi ve osteoporoz oluyor. Genel olarak bu kemik erimesi tedaviye cevap vermiyor. Kemik kırıkları, boy kısalması oluyor.
3- Sağlam dokunun çıkarılması çok ciddi bir olay ve etik kurallar çiğneniyor
Cerrahi operasyon genel olarak iki amaçla yapılır. Hasarlı bir organın çıkarılması ya da tamiri için. Cerrahide sağlam dokuların operasyonlarda korunması esastır. Organ nakilleri ya da doku transplantasyonları dışında cerrahi olarak sağlam dokuya müdahale edilmez. Vücutta her dokunun, her organın farklı bir işlevi var. Her hücre, içinde binlerce kimyasal işlemin yapıldığı müthiş bir fabrika. Mide gibi devasa görevleri olan bir organın üçte ikisinin kesilip çıkarılması ve bağırsakların yerinin değiştirilmesi metabolik ciddi sonuçlar doğuruyor. Yukarıda sıralanan uzun dönem risklerin göze alınması için hastanın yaşamının ciddi tehlikede olduğu sorunları olması gerek. Bir estetik düzeltme için metabolizmada bu kadar sistemle oynamak, hem etik hem de tıbbi hata. Ayrıca rant uğruna uzman olan olmayan yüzlerce metabolik cerrahi merkezi açıldı, ameliyat komplikasyon oranları arttı. Bugün ülkemizde ilaç reklamları Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmış durumda. Çünkü ilaç kullanma indikasyonu ancak konusunda uzman doktorlar tarafından konulur. İlacın olumlu-olumsuz etkileri yine hekim tarafından yapılır ve izlenir. Ancak sürekli şarkılı sözlü ameliyat reklamları yapılıyor ve insanlar etkileniyor. Bakanlığın acilen önlem alması gerekir, yoksa estetik uğruna gencecik insanların ölümünü engellemek mümkün olmaz.
Obezite tedavisi için ne yapmalı?
Obezite ciddi bir sağlık sorunu. Obezitenin nedenini bulmadan bilimsel tedavisi mümkün değil. Nedeni sadece organik hastalıklar değil, psikolojik sorunlar da olabilir. Hormon bozukluğuna bağlı bir hastanın ya da psikolojik yeme bozukluğu olan kişinin kilo sorununu ameliyatla çözmek mümkün değil. Obezite tedavisi ciddi bir ekip işi. Endokrinoloji ve metabolizma uzmanı, beslenme uzmanı ve psikologdan oluşan bir ekibin koordineli çalışmasıyla obezite gibi komplike bir sorun çözülebilir. Obezitede metabolik cerrahinin alanı yok mu; tabii ki var. Vücut kitle indeksi çok yüksek “morbid obez” olan hastalar için cerrahi tedavi hayat kurtarıcı olabilir. Ancak bu operasyonların artısı ve eksisi ile hastaya çok iyi anlatılması ve uzman kişilerce tam donanımlı merkezlerde yapılması koşuluyla. Ameliyat olacaksanız iyice araştırın, olası sorunlar için bilgi toplayın, sonra karar verin.
Diyabet ameliyatı olanların üçte ikisi tekrar diyabet oluyor
Ünlü bilim dergisi JAMA’da, diyabetin ameliyatla tedavisi konusunda yayınlanan SOS çalışmasının sonuçları çok ilginç. Diyabetli olan ve mide küçültme operasyonu geçiren hastaların üçte biri 2 yıl içinde tekrar diyabet oluyor. 10 yılda ise ameliyat olan hastaların üçte ikisi yeniden diyabetli oluyor. Aynı çalışmanın bir başka ilginç sonucu daha var. Diyabetin tedavisi için metabolik cerrahi ameliyatı olan hastaların, ameliyat olduğu andaki diyabet süreleri başarıda çok önemli. Diyabet süresi 1-3 sene iken ameliyat olmuşsa hastaların dörtte üçü 10 yıl sonra tekrar diyabet oluyor. Eğer diyabet süresi 4 yıldan daha eski ise başarı oranı çok daha düşüyor. Hastaların yaklaşık % 60’ı ilk 2 yıl içinde, % 90’ı da ilk 10 yıl içinde yeniden şeker hastası oluyor.
Antepia27 canım ameliyatı boş ver sağlıklı beslenip sporuda hayatına dahil edersen başarırsın yeterki iste ki sen bunu daha önce başarmış birisin
Benim endokrin doktorumda ben senin yerinde olsam hiç düşünmem ameliyat olurum dedi ama ben korktuğumu söyledim korkmakda haklısın çünkü riskleri var deyince o anda karar verdim ben diyetle sporla kilo verecem diye ve bir ay süre istedim doktorundan bir ay sonra verdiğim kiloyu görünce helal olsun dedi ameliyat olmadan da kilo verilebilir yeterki istensin karar senin ama sen kimseye kafanı takma diyetini sporunu aksatma derim ben
saracım günaydın biz daha öncede fatmayı yüreklendirdik ve 40 kiloyu verdi kendi azmiyle ben ameliyat olması taraftarı olmadım bu işin içinde olduğum için her ameliyat bir risktir aksilik olacak diye bişey yok belki aksi bir durum olmayacak ama ameliyat sonrasıda gene diyet yapacak hayatı boyunca ee diyet yapacaksam neden kesilip biçilelelim demi?
ben bunu diyete başlamadan önce arkadaşlarıma balon takıldı bende istedim ama bana takmadı iyikide takmamış sonra yaşadıklarını görünce okadar ağrı çekmeye gerek yok ee onlarda dikkatli beslenmesi gerekiyor dedim 6 ayda 10 12 kilo verdiler hepsi 2 ayda geri aldılar ozaman dedim bu sağlıklı beslenmeyi bizim gibi kilo almaya müsait insanlar hayatları boyunca dikkat etmesi gerekiyor hayatımdaki ışık bu oldu bu durum. genel cerrahım balon taktıklarına beni çağırıp bak ablamız böyle rahatsızlıkları olduğu halde kendi azmetti 20 kilo verdi dedi sizde biraz dikkat edin ama kimse bu sözleri ciddiye almadı hepsi kilo alarak dönüyorlardı. kısacası fatma istesin 40 değil 50 kilo bile verebilir belki uzun vadede olur ama yapar tabi sizlerde...............
Fatmama bende inanıyorum hepimiz kilo verecez birbirimize destek olarak başaracaz
Fatmacım önce bi kocaman kucaklayıp öpmek istedim.
canım abin mutlaka seni düşündüğünden diyordur. Bazı kişilerin yapısı bu şekilde. Severken boğuverirler elinde kalırsın. Motive edişi demek böyle ki birde doktormuş. Doktorlar bize göre daha sert, duygusuz yani nötr oluyorlar.
Benim de küçük oğlum sebep olmuştu kilo vermeme.
Net şekilde, artık zayıfla yoksa öleceksin demişti. Ben biliyorum ki beni çok sevdiğinden ve kaybetmek istemediğinden söyledi.
Demin de dediğim gibi, hayata siyah ve beyaz bakan kişilerin grisi olmuyor. Tabii alınıp kırılabiliyoruz ama bunu da göz ardı etmemeliyiz kuzum.
Ben sana inanıyorum, çok güzel olacak birazcık sabır.
Antepia27 fatma ablam bende sana yürekten inanıyorum sen o kadar güzel kilolar verdin ki dahada veriyosun azimli güçlü bi kadınsın kim ne derse desin ben zaten veriyorum diye düşün onların dedikleri seni sadece hirslandirsin bak senin abin herzaman yanında değil senede bi duyuyosun dediklerini benim eşim hep dibimde hergün kiricak bişey yapiyo şimdide artık her hafta tartiya çikartiyo bide niye 1.5 veya niye 2 kilo veriyosun çok az diye bana neler ediyo
Ablam eşimden dolayi bende ameliyati çözüm olarak görüyodum ama senin yazilarini okuduktan sonra tamamen vazgeçtim teşekkürler ablacim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?