Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Bulmacayı çözün
Sanırım 10 dl me yakın ekmek yemiş maviş sonrada regl yakın şiştim diyo
dün sabah halbuki atmıştım kimse okumamış 1 dilim ekmek neye eş diye neyse bidaha atayım bulmaca çözülsün
1 ince dilim ekmek yerine geçen besinler

1 ince dilim ekmek———————————————-> 25 gram

1 ince dilim buğday, çavdar, yulaf, kepekli ekmek—–> 25 gram

1/2 adet hamburger ekmeği———————————-> 25 gram

1/3 sandviç ekmeği———————————————> 25 gram

3 adet grissini—————————————————> 20 gram

1 adet galeta—————————————————–> 19 gram

2-3 adet tuzlu bisküvi—————————————-> 20 gram

1/8 adet yulaf—————————————————> 25 gram

2 silme çorba kaşığı un————————————–> 15 gram

1 kase tarhana çorbası—————————————> 15 gram

1 silme çorba kaşığı pirinç pilavı————————-> 15 gram

2 silme çorba kaşığı bulgur pilavı———————–> 15 gram

2 silme çorba kaşığı kuskus——————————-> 15 gram

3 silme çorba kaşığı erişte———————————> 15 gram

2 çorba kaşığı makarna————————————-> 15 gram

2 çorba kaşığı şehriye—————————————> 15 gram

1 orta boy pişmiş patates———————————–> 100 gram

2 orta boy kestane——————————————–> 30 gram

1 su bardağı dolusu yağsız patlamış mısır————->20 gram

Yarım küçük boy haşlanmış mısır———————–> 20 gram

13-18 adet çubuk kraker————————————> 20 gram

1 çay kaşığı beyaz leblebi———————————–> 20 gram

1 çay bardağı sarı leblebi———————————–> 20 gram

Bitnesin de sana kalsin diye.Kiz Allah senin iyiligini versin emi Bu kadar kiymetli olan ne pestili kayisimi,
Üzüm ve dut pestili, hemde cevizli olanı.
Izinden dönünce hoşgeldine gelenler oluyor. Onlara ikram ederim, ama herkes tadımlık alır, ben çok abartıyorum. Napıyım çok seviyorum

Okudum ve dehşete kapıldım. Biz meğer neler yiyormusuz

okudunda akşam niye leblebileri götürdün ya cadı
Ya dün aslında evde kalacaktım.
Eşimle hadi gidip masaya bakalım dedik.
Iyiki gitmişiz. Benim beğendiğim masa indirimdeydi, dün geri eski fiyata yükselmiş. Neyse tanıdık vardi dünkü fiyattan verdi. Hazır oraya kadar gitmişken (aramızda 25 km var) torunları görelim dedik.
Onlarda babannenin orda mangal yapıyormuş. Ille mangala gelin dediler.
Gittik ısrar kıyamet 1 tane tavuk parçası yedim. Cayın yanınada taze leblebi getirdi. Tr. 'den gelmiş. Tadına bakiyim dedim, demez olaydım.
Ordan kalktık, görümceme uğradık. Oda pestil çeşitleri ikram etti.
Aslında suçlu onlar, ceza bana kesiliyor

bacım ne yalan söyleyim bende olsam yerdim şaka biyana içinizdeki vatan hasreti bir leblebiye bile yansıyor . bu arada masan hayırlı olsun güle güle kullan . dün bizim kızlarda bisküvileri dökmüşler masaya ameliyat arası yiyolar bende su içmeye geldiydim gel dediler bitane bari al . yooooo ben yemem biliyonuz arkamdan konuşuyolar kadındaki azme bak bitane bile almıyorgerçi sevmemde öyle şeyleri ama versinler fındık ceviz badem hurma dibine vururum

Ben aslında kurabiye filanda severdim. Artık yedikten sonra ağzımda bıraktığı tat hoşuma gitmiyor. Çok çok canım istemezse yemiyorum.

bu arada kuruyemiş tüketen arkadaşlara itafen dikkat edilecek şeyler...............
En çok tüketilen 5 kuruyemiş

Leblebi: 100 gramında .2 kalori var. Bir çay bardağı leblebi, bir dilim ekmeğe eş değer.
Yararı: Yatmadan önce bir avuç sade leblebi, zararlı asitleri emerek yok ediyor. Lifli yiyecekler grubunda olduğu için leblebi, bağırsak tembelliği konusunda da faydalı. Ülsere ve reflüye de iyi geliyor.

Badem: Gramında 596.8 kalori var. Günde 6-8 adet tüketilmeli.
Yararı: Çinko, demir, kalsiyum, potasyum gibi mineraller ve E vitamini içeriyor. Ayrıca Omega 3 oranı çok yüksek. Kalp-damar hastalıklarında koruyucu etkisi var. Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini de artırıyor.

Ceviz: Gramında 654.5 kalori var. Günde iki adet ceviz yemek gerekiyor.
Yararı: İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri sayesinde, zekâ gelişimini destekliyor, fosfor-kalsiyum içeriği ile kemik ve dişleri güçlendiriyor. Potasyum içeriği sinirleri uyarıyor ve enerji veriyor. Hafızayı kuvvetlendirip kolesterolü düşürüyor.

Fındık: Gramında 636.2 kalori var. Günde 10-12 adet yenilmesi öneriliyor.
Yararı: Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller ile protein ve E vitamini açısından oldukça zengin. Beden ve zihin yorgunluğunu gidermesinin yanında kolesterol düşürücü ve kalp ritmini ayarlayıcı etkisi bulunuyor.

Fıstık: Gramında 529.6 kalori var. Günde 6-8 adet yenilmesi yeterli.
Yararı: Antepfıstığı vücuda enerji veriyor, yorgunluğu gideriyor, bedeni ve zihni kuvvetlendiriyor. Ayrıca karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım ediyor. Kalp hastalıkları riskini azaltıyor.

Eger yoğ yoğ yogurtsa tam 10 puant fatmam

Not: telinin otomatik yazılımını kapatabilirsin

Ooo hocam ilk 10 aldık

Menün sporun suyun 10 numara 5 yıldız canım

Teşekkürler canım

Yarın guZel eksimiz geliyor İnşallah

İnşallah canım Rabbim şefaat lerine nail eylesin inşallah

Bu cuma sen ve Aylin42Konya gümbür gümbür geliyor.

Bizde tıngır tıngır geliyoruz oylemi

Guzel menü kutlarım canım

Dün fıstıklar kurudu anneme yardıma gittik seçtik cuvalladik gece geç saatlere kadar sürdü ondan gelemedim
Hoş takımda eksikligimde çok hissedilmisayy kızlar sabah sabah trip atasim geldi

Hepimize hayırlı sabahlar sevgili takımım güzel bir gün dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…