- 1 Mart 2015
- 4.295
- 16.721
- 208
Amin saram.Bende Konyada kalmak istemiyorum.Biktim akrabalarindan.O kadar gorgusuz,karaktersizler ki.Esimin yigeni demis ki: Herkes amcami yedi birazda ben yiyeyim demis.Maddi anlamda.Bu kadar karaktersizler yani.Emekli oldu hala ev alamadik kirada oturuyoruz.Neyse basinizi agrittim kusura bakmayin.Kendimi kaptirmisimHmmmm anladım canım hakkınızda hayırlısı olsun
benim eşimde kendi memleketinde kalmak istemeyip gitmek istese benden mutlusu olmazdı valla evi üç güne paketlerdim
Hele sukurnbuldum tarifi ama internetten buldum onu yaptim nohutu felan hasladim bile simdi, onda salatalik tuz ve fasulye yok, koymadim. Acaba 100 gr pismis nohutmu,Ayran aşı diyeti, özellikle bayanların tercih ettiği kısa vadeli bir diyet türüdür. Aslında diyetten ziyade belli bir süre mideyi ve bağırsakları detoksa sokmak diyebiliriz. En fazla iki üç gün süren bu diyeti uzun süre yapmamak gerekir. Ayran aşı diyeti yaptığınızda 2-3 gün içerisinde ortalama 1.200 gr kadar verebilirsiniz. Diyetteki mantık vücuda kalsiyum, karbonhidrat ve protein vererek yağların yakılmasını hedeflemektir. Diyet süreci başladığında midede var olan eski katı atıklarda azalacağından vücut ağırlığı düşecektir. Bakalım ne varmış bu diyetin içeriğinde.
Malzemeler
Hazırlanışı
- 100 gr nohut
- 100 gr yeşil mercimek
- 100 gr buğday
- 100 gr kuru fasulye
- 6 adet orta boy salatalık
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayran
- Çok az tuz
- 1 yemek kaşığı nane
Yeşil mercimek hariç diğer bakliyatları akşamdan suda bekletiyoruz. Ertesi gün bütün malzemeleri haşlıyoruz. Bakliyatlar haşlandığı zaman iki katına çıkacağı için isterseniz küçük buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Bu şekilde daha sonra ayran aşı diyeti yaptığınızda tekrardan uğraşmak zorunda kalmazsınız. Tabi kalabalık bir şekilde diyet yapacaksanız tabi ki tüketebilirsiniz. Daha sonra yoğurt, ayran, nane ve az tuz koyarak çırpıyoruz. İçerisine salatalıkları doğruyoruz. Bu hali cacık gibi görünüyor ama daha koyu yapacağız. Bu arada yoğurt ve ayran az yağlı olursa kalori alımımız açısından daha iyi olur. Bakliyat karışımından 6 yemek kaşığı ilave ediyoruz. Bu şekilde diyetimizin ana karakterini oluşturmuş oluyoruz.
Aklınıza takılabilir belki. ''Bütün gün bumu yenecek'' Ayran aşı diyeti yaparken bütün gün ayran aşı yemiyoruz tabi ki. Kahvaltıda 1 kepek yada çavdar ekmeği, 50 gr light beyaz peynir, bir adet haşlanmış yumurta, domates, salatalık, siyah yada yeşil çay. Yeşil çay olursa daha iyi olur. Bunda sonraki süreçte yaptığımızı karışımdan yiyeceğiz. Akşam saat sekize kadar 2-3 saat arayla bir kase bu karışımdan tüketiyoruz. Detoks 2-3 gün sürecek daha fazla yapmıyoruz. Bu süreçte tatlı yada şekerli, hamur işi gıdalardan uzak duruyoruz. Kısacası sadece bunları tüketiyoruz. Bu diyeti uzun süre yapmanız vücuda gerekli olan diğer mineral ve vitaminleri almanıza engeller. Bu şok bir süreçtir. Sadece midenizin ve bağırsaklarınızın rahatlamasını sağlar.
teşk ederim kızlar evet çok şükür tam geçmessede dayanılacak düzeyde hele bakalım yarın ne diyecek doktor.
ablam bizim evin alt katında tüm saydigin spor aletelri var.ama ben çok tembelim ve hiç zamanim yokhiç alma sen şehirde yaşıyorsun spor salonları var eminim eve alıp askılık yaparsın
Amin saram.Bende Konyada kalmak istemiyorum.Biktim akrabalarindan.O kadar gorgusuz,karaktersizler ki.Esimin yigeni demis ki: Herkes amcami yedi birazda ben yiyeyim demis.Maddi anlamda.Bu kadar karaktersizler yani.Emekli oldu hala ev alamadik kirada oturuyoruz.Neyse basinizi agrittim kusura bakmayin.Kendimi kaptirmisim
hı hı hı evet . ben makarna yemedim ki şimdizaten dolma hiç yemem ki.
Hele sukurnbuldum tarifi ama internetten buldum onu yaptim nohutu felan hasladim bile simdi, onda salatalik tuz ve fasulye yok, koymadim. Acaba 100 gr pismis nohutmu,
Internetteki buldugum tarif: 8 kaşik nohut, 8 kaşik bulgur 8 kaşik yesil mercimek, bunlari haslayip az yagli 1000gr yogurt ve 1 lt suyla karistirip icirtiyor 2 veya 3 saatte bir ve kahvaltisi yumurta vs vs vs diyor.
Ama bakliyatlar psitikce cogaldi, o kadari fazla degilmi ya, yersem catlarim aksamleyin heralde. yoksa pismismi 8 kaşik acaba anlamadim.
zehracım o miktar 3günlük olması lazım ben hiç yapmadım bana bakliyat dokunuyor o yüzden bu tür detoxlar yapmıyom. en doğrusunu sara fatma bilir sarayca aebende yaparHele sukurnbuldum tarifi ama internetten buldum onu yaptim nohutu felan hasladim bile simdi, onda salatalik tuz ve fasulye yok, koymadim. Acaba 100 gr pismis nohutmu,
Internetteki buldugum tarif: 8 kaşik nohut, 8 kaşik bulgur 8 kaşik yesil mercimek, bunlari haslayip az yagli 1000gr yogurt ve 1 lt suyla karistirip icirtiyor 2 veya 3 saatte bir ve kahvaltisi yumurta vs vs vs diyor.
Ama bakliyatlar psitikce cogaldi, o kadari fazla degilmi ya, yersem catlarim aksamleyin heralde. yoksa pismismi 8 kaşik acaba anlamadim.
Tamam anladim, pisince cogaldi mashallah gozum korktu bi an cok geldi, bende kardesimle paylasim yarindan yine yaparim tazeTatlım ben hepsinden altı kaşık koydum buna rağmen bir tencereyi iki gün yedim çok bereketli ve tok tuttuğu için fazla yemek istemiyorsun birde ben aşurelik buğday yerine kuru fasulye koydum salatalığıda altı tane değil iki tane koydum ama ben günlük yapıyordum
ah aylin başımı agrıttın bidaha yazmaAmin saram.Bende Konyada kalmak istemiyorum.Biktim akrabalarindan.O kadar gorgusuz,karaktersizler ki.Esimin yigeni demis ki: Herkes amcami yedi birazda ben yiyeyim demis.Maddi anlamda.Bu kadar karaktersizler yani.Emekli oldu hala ev alamadik kirada oturuyoruz.Neyse basinizi agrittim kusura bakmayin.Kendimi kaptirmisim
Aslinda sizlerin yazdigi seylerden benim de hic basim agrimiyor.Ama bazi kisileri sıkmıs olabilirim diye dusunmustum.Önce şu baş ağrıtma olayını söyleyim benim başım ağrımıyor canım ayrıca aynı dertten muzdaripmişiz sen kurtuluyorsun darısı benim başıma eşin nasıl karar verdi gitmeye
ah aylin başımı agrıttın bidaha yazmadeli kız bunda başağrıtacak nevar hepimiz buna benzer sıkıntılarımız oluyor nevar bunda.
Aslinda sizlerin yazdigi seylerden benim de hic basim agrimiyor.Ama bazi kisileri sıkmıs olabilirim diye dusunmustum.
Hayir ve yok kelimesini kullanamadigi icin hep somürduler.Isleri gorulene kadar.Isleri bitiyo hic arayip da amca dayi nasilsin diye soran yok diye cok kiziyo.8 yildir burdayiz ve esim artik biktim dedi sonunda.8 yilda ancak anlayabildi.
Insallah sende kurtulursun canim.Esininde akrabalarina yigenlerine cok duskun oldugunu biliyorum.Umarim tez zamanda Allah aklini basina getirir.
iyi geceler canım bende yatacam birazdan uykum geldi.Ben uyuyayım kızlar sohbet çok güzel ama yarın yoğun bir gün beni bekliyor hepinize iyi geceler
Kahvaltı
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı cornflakes
Akşam üzeri
1 kase mercimek çorbası
1.5 lahmacun
1 bardak ayran
neAfiyet şifa olsun canım
Çok seviyorum dolmayı sarmayı biber patlıcan kabak kuru sebzelerle hatta kabak çiçeğiyle bile çok seviyorum zeytinyağlı etli kuşbaşılı tavuk etli hepsini severim övünmek gibi olmasın çokda güzel yaparım sarmayıda lahanayla pazı yaprağıyla asma yaprağıyla fındık yaprağıyla kara lahanayla yaparım ama ençok asma ve pazı yaprağını severim
Dolmaya ilgili ne çok konuştum dimi 
Orkestra şefi yanlış komut veriyor o orkestra şefinin ümüğünü sıkmak gerek
bu ara tromboline taktım ev spor aletleriyle doldu tabi yapan yok spor merkezi açacam yakında kocamda atacak evden
Belli degil dersem cok komik olucak.Ama gercekten belli degil.Esime Yalovadan mudurluk teklifi geldi.Ordan haber gelirse oraya.Oglum dgs sinavina girdi,konya disi olursa onun yaninada gidebiliriz.Ama esim kesinlikle Konyada kalmak istemiyor.Bide Konyali olan o.Ev sahibine de en gec Kasim ayinda cikicaz dedik.1 yildir cikmamizi bekliyor.Oglunu oturtucakmis.Belirsizlik cok kotu
Akşam uğramasaydın seni de arayacaktı gözlerim
Aman kankim son iki gün menülere dikkat edelim. Yoksaolur
DahaBu günkü Menü
Sabah
Peynir
Zeytin
Domates
Öğlen
Sut ve yulaf ezmesi
2 ceviz
Akşam
2 yumurta 2 kaşık yulaf kepeği ile omlet
Peynir
Domates
Yarım armut
1 avuç kadar üzüm ( Akşam aşırı açlık vardı ancak bastirabildim)
Su 1.5 lt
Spor yine yok. Halimde yok yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?