Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Kızlar bugün yürüyüşte bi binanın önünden geçerken dükkan camında kendimi gördüm ve kendimi gerçekten iyi hissettim çünkü neredeyse 10 senelik montumun içine girdim iki sene önce Doğumdan sonra aldığım çirkin 46 bedenlik mantoyu da dolaba kaldırdım tekrar görmek bile istemiyorum! bundan daha güzel bi his olamaz bence insanı inanılmaz motive ediyor inşallah hepimiz hedef kilomuza biran önce ulaşır ve daha büyük mutluluklar yaşarız hepinizi öpüyorum burası bana çok güzel şeyler kattı ve katmaya devam ediyor

Daha akşam yemeği yemedim ama menümü yazayım bende geç oluyor kimse yorumlamıyor sonra

Sabah;
3 dilim yulaf ekmeği, 1 kade maydanoz-dereotu, 1 küçük domates, 1 çiğ biber, 1 tk zeytin ezmesi, kk peynir. (Erken kalkıp öğlene doğru kahvaltı yapabildim bu yüzden 3 dilim oldu malesef).

Öğle (saat 3 buçukta) ;
3-4 yk zeytinyağlı tuzsuz bamya ve 1 kase yoğurt.

Akşam;
2 kepçe mercimek çorbası, 3-4 yk fırında sebze cipsi ( tatlı patates, sarı-turuncu havuç, kereviz ve mantardan), 1 büyük kase yeşil salata.

Su 2 lt.
Spor 20 dk bisiklet.
30 dk hafif tempo yürüyüş.

Bu arada kurdeşen dökmemin sebebi büyük ihtimalle yumurta. Bir süre yiyemeyeceğim malesef. Kahvaltıya yumurta yerine tok tutması için avokado eklesem nasıl olur?? Bilen biri bi yardım etsin bana lütfen
moni Wydra

Menü yorumlayamıyorum epeydir. Misafirler git gel yaptıkları için geç saatlerde giriyorum vakit kısıtlı olunca da sadece etiket yapanların yorumladım o kadar.
Menüde hafif bi protein eksiği harici herşey dengeli görünüyor.
Yumurta yerine aklıma direk et ve baklagiller geliyor.
Tok tutuculuğunun yanı sıra protein bakımından da zengin. Onu da peyniri biraz arttırarak dengeleyebilirsin.
Salatalık havuç da yiyebilirsin tok tutar
Seni tok tuttun diye life yönel
Ancak proteini ihmal etmemelisin
Her kilo için 1 gram protein almalısın

Geçmiş olsun.
O filmi yerine takmalısın.

Öyle oluyor zaten ben aynaya bakmazdım şimdi aynanın önünde üstümü değiştiriyorum.
Çünkü buranın motivasyonu bi harika

pofff öğlen yemekte tatlı çıkar yemem şimdi de 1 kg baklava alıp gelmişler gene yemiycem benım gibi tatlıya düşkün biri hemde. Sanki inadına gözüme sokuyorlar

Yeme yeme gitmeli o kilolar

Akşam aynı menü :)

Teşekkürler
Bugün de çok az yiyerek deneyim dedim
Su içtiğimde saatlerce karnım şiş oluyor
Normal mi bilmiyorum ama acayip rahatsız oluyorım
Omletin tarifini verebilirsin evet
Mantıklı
Tok tutan bir omlet olabilir.

Selam hanımlarr ben geldi mm
Tartı bugün 75 gösterdi ayy patlicammm
3 kilo ödem olur mu ya , hadi 1 kilosu kilo diyelim 2 kilosu ödem
...
Vee bugün 21 gün şeker diyetimin ilk günüüüü
Patates hariç mecburrn yicemmm tabi kızartma değil çorbada olursa ya da haşlama
Menüm
Öğle 13.00
1 dilim kepekli ekmek
1 kase şehriye
...
Akşam 15.30
1 kase tavuk sote
5 kaşık bulgur pilavı
Salata.
2 dilim kepekli ekmek
.....
Oğlan uyuyor uyansın en geç 20.00 de elma yeriz birlikte.
Su 600ml ama 3 litrelil şişelerim hazır yanından kalkmama izin verirse minnak gidip içeceğim :))
Spor yok. Her zamanki gibi hafif egzersizler yapacağım.
Havalar bi açsa da patka gitsek ya hep yagmur gidemiyorum bu aralar
...
Çay diye ölüyorummm ama şekersiz içeceğime hiç içmem daha iyi

Son düzenleme:
moni ve kızlar
Sabah- öğle zaten yemiştim yazdığım gibi
Gün içinde birşey yemedim, ara öğün falan
Zaten yoğundum dediğim gibi
Yoksa yerdim aslında
Diyetten değil yani.
Su :1400 olucak doğru (son bardağım kaldı)
Spor da aynen 40 dak yürüyüş
Akşamı tekrar yazayım
Ufak değişim oldu
Balık, ıce tea, salata, iki parça ekmek (ekmek bölünmüştü)
Tam doyamadım ama kesti olsun
Allah bereket versin

Menümü vereyim

Sabah -08.00
Yeşil mercimekli omlet

Ara-14.00
3 tam ceviz

Ara-15.30
1 portakal
1 bardak süt

Akşam
Yarım porsiyon lahana makarnası
3 yemek kaşığı yoğurt

Ara
1 kupa yeşilçay

Su
2600 ml

Spor
120 ip atlama = 24 puan
120 dakika yürüyüş = 360 puan

Toplam= 384 puan
Adımsayarımın pili bitti. Pili de bi değişik o yüzden artık yürüyüşe dakika tutuyorum mecburen adımsayarıma uygun pil bulana kadar.

Acıktırmayan Yeşil Mercimekli Omlet Tarifi

Malzemeler
2 yemek kaşığı yeşil mercimek
2 yumurta
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz
Karabiber ve pulbiber

Yapılışı
Akşamdan yeşil mercimeği suya doydum sabah kabuklarını ayıkladım ve yumuşayana kadar suda haşladım. Yeşil mercimekleri süzgece koydum soğurken de bir kasede diğer malzemeleri karıştırdım. Sonra yeşil mercimeği de ekledim ve bi güzel karıştırdım. Azıcık zeytinyağı koyulmuş tavada pişirdim.

Not: Acayip derecede tok tutuyor. Bugün hiç acıkmadım sadece metabolizmam yavaşlamasın diye yemek yedim o kadar.

Lahana Makarnası Tarifi

Soğanı jülyen doğra ve yağda karamelize olana kadar pişir biber ve domates salçası ekle. Jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ekle bir güzel kavur. Jülyen doğramış lahanaları ekle bir kavur. Baharatları ekle yine kavur.
Eğer çok acıkan bir iseniz o zaman piştikten sonra için biraz haşlanmış nohut katın tok tutar.

Bunda malzemeleri yazmıyorum çünkü kişi sayınıza göre kendiniz ayarlayın diye.

Ekledim tarifi yukarda. Hiç acıkmadım bugün sadece yemek için yedim. Hiç yemezsem metabolizma yavaşlar ve vitamin kaybederim diye. Yarın da yine aynı omleti yapacağım.

Yavaş yavaş gider onlarda.
Çayı şekersiz içmeye başla alışıyorsun

Devamını buraya yazayım bugğn kuzuma söz verdim ,anne senin için zayıflayacak diye. Çünküü
Doğumdan sonra 9 ay içinde 23 kilo verdim.
( neye alerjisi oldupunu bulmak için tek tek denedim yiyecekleri ve full tuzsuz şekersizdi) sonra azıttım bi almaya başladım 1.5 senede 17 kilo. Zayıf olduğum zamanlar ne güzel oynardık parkta kayardık koşardık falan. Şimdi kayydırağın başına sığamıyorum , mesela evde yerde araba oynayalım diyor. Göbeğimden oturamıyorum ki devriliyorum hemen
İşte tam da bu yüzden zayıflayacağım

Kahvaltıda yumurta yemek çok iyiydi benim için. Dediğin gibi et ve baklagillere ağırlık vereyim birazda. Sağol canım yorum için

Sağol tekrardan
Ben de yapayım
Yarım gün idare etse de razıyım İnan
Yalnız yeşil mercimek aylardır almıyorum
Hep kırmızı mercimek
O da çorba için
Yarın alayım
Öbür gün Denerim mutlaka

Selamsss
Ödem olmuştur belki de anlamadım valla :))
Hayırlısı olsun

Kahvaltıda yumurta yemek çok iyiydi benim için. Dediğin gibi et ve baklagillere ağırlık vereyim birazda. Sağol canım yorum için

Aynen yumurta hayat kurtarıyor ama olsun sağlık daha önemli

Sağol tekrardan
Ben de yapayım
Yarım gün idare etse de razıyım İnan
Yalnız yeşil mercimek aylardır almıyorum
Hep kırmızı mercimek
O da çorba için
Yarın alayım
Öbür gün Denerim mutlaka

Dene muhakkak idare eder de eminim öncedem hep acıktığımdan yiyordum ama bugün hiç acıkmadım resmen muhteşemdi resmen. Tok tutuyor diye tarife rastladım inanmadım başta deniyim değişiklik olsun dedim ve bayıldım. Abarttığım günlerin ertesinde bu omleti yaparım artık acıkmadğımdan iyi kalori yakarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…