Ama akşamına ve ertesi güne dengelemesem veremezdim.yemesem içimde kalırdıİyi ki yemişsiniz künefeyi
Yok canım adanalıyım.23 nisanda tarsusa gitmiştik, 1 mayısta da hataya gidelim dedik ailecek gezme amaçlı.
hatayda büyüdüm bende o yüzden sordum iyi yapmışsınız canım benimYok canım adanalıyım.23 nisanda tarsusa gitmiştik, 1 mayısta da hataya gidelim dedik ailecek gezme amaçlı.
Harbiyeye de gittik herzamanki gibi harikaydı şelale.çok kalabalıktı.baharatçılar çarşısından bol baharat kekik,zeytin,nar ekşisi,defne sabunu aldım.biberli ekmeklere bakmakla yetindim bir de hurmalı kömbeye.çoook severşm ama yemedim.antakya usülü et döner ve künefeyle kapattım günü.gitmeyen herkese tavsiye ederim.bu arada mardinde mecburi hizmet yaptık orası da aynı kapadokya gibi büyülü bir şehir.ordan urfaya taşındık.urfa ,antep harika yerler.hatayda büyüdüm bende o yüzden sordum iyi yapmışsınız canım benim
ya yemekleri zaten beni cezbediyor acılı ekmek demişken diyetteyim diye bende bayadır yapmadım evde işyerindeki arkadaşlar bile istiyor yapmıyosun artık diye. diyet bitince artık:)Harbiyeye de gittik herzamanki gibi harikaydı şelale.çok kalabalıktı.baharatçılar çarşısından bol baharat kekik,zeytin,nar ekşisi,defne sabunu aldım.biberli ekmeklere bakmakla yetindim bir de hurmalı kömbeye.çoook severşm ama yemedim.antakya usülü et döner ve künefeyle kapattım günü.gitmeyen herkese tavsiye ederim.bu arada mardinde mecburi hizmet yaptık orası da aynı kapadokya gibi büyülü bir şehir.ordan urfaya taşındık.urfa ,antep harika yerler.
MalesefGene mi
Sezon dışında turlar oluyormuş, bizde bu sene eşimle güneydoğu turu istiyoruzHarbiyeye de gittik herzamanki gibi harikaydı şelale.çok kalabalıktı.baharatçılar çarşısından bol baharat kekik,zeytin,nar ekşisi,defne sabunu aldım.biberli ekmeklere bakmakla yetindim bir de hurmalı kömbeye.çoook severşm ama yemedim.antakya usülü et döner ve künefeyle kapattım günü.gitmeyen herkese tavsiye ederim.bu arada mardinde mecburi hizmet yaptık orası da aynı kapadokya gibi büyülü bir şehir.ordan urfaya taşındık.urfa ,antep harika yerler.
Selamhanımlar.canım cok sıkkın. Ben ki üniversitedeyken ( yüksek okulda 2000 küsür kişi vardı) sınıf arkadaşları okulun en güzel kızlarını seçerken bana demişlerdi ki 3. sensin, azıcık boyun biraz daha uzun olsa 1.bile olabilirdin diye de takılmışlardı :).. Her neyse konumuz şu aynanın yerini değiştirdim yatağa oturunca kendimi görüyorum artık. Görmez olaydım oğlanı ayağımda uyuturken gördüm kendimi. 3.güzel seçilen ben( güzellik yarışması değil erkek arkadaşlar aralarında) şimdi 100 kilo gözüküyorum bu da canımı çok sıkıyorrr o kadar azim ettim bu hafta kilometrelerce yürüdüm sonuç yarım kilo gitti. Bana yardım edin ne yapabirimm(((
Menüm
Saat 11.30
600 ml karbonatlı limonlu su
3 kepçe tuzsuz maydanozlu limonlu şehriye çorbası ( kepçem küçük. )
1 kepçe salata ( tuzsuz )
3 yemek kaşığı bulgur pilavı
1 kaşık yeşil fasulye
........
Saat 14.00
1 elma
1 kase şehriye çorbası
.....
Saat 15.30
1 kase içine bulgur pilavı,fasulye ,çorba katıştırdım yedim
....
Su:3litre
Spor : evde egzersiz henüz 15 dakika ama 1 saat yazıyorum. Birazdan başlayacağım evi toplayayım
Ay kuzum uzun uzun yazmışsın çok teşekkürler .hayatımda hiç bu kadar uzun süre kilolu kalmamıştım . 1.5 senedir kiloluyum. Önceden de alıp veriyordum ama hiç diyet yaptığımı hatırlamam hep kendiliğinden gidiyordu. Şimdi dikkat ettiğim halde olmuyor.bu da zoruma gitmiyor değil tabi ama canımız sağ olsun Rabnim dermansız dert vermesin. Öğünlerimin cevabını yazayım bugğn geç kalktık biraz kahvaltı atladım akşam da yememek için öğle saatlerinde acıktıkça yedim erken biyireyim öğünü diye zaten 2 gün oruç tutacağım inşallah gerisi zaten ramazan . rçoruç tutunca huzurlu ve dingin oluyorum ben bunu yemek yemememe ve bu sayede bağırsaklarımın bana stres yaratmamasına bağlıyorum. Çünkü insanlar yemek yeyince mutlu olurlar ben ise bağırsak ağrısı çekip gergin oluyorum. 25 yaşıma kadar içtiğim su 20 litre yoktur ve de kola bağımlısıydım ama yine de kilolu değildim 60 62 arası gidiyordu. Bu su içmeme ve kola yüzünden şimdi bağırsaklarım tembel ve su içmeden kesinlikle çalışmıyor yemek yeyince ölüyorum mahvoluyorumCanim suanda kilon 77 degilmi? Oyle yaziyor profilinde. Gozunde buyutme inan bana bu bir surec baslayinca devami geliyor sonuca degil surece odaklanirsan, omur boyu saglikli beslenicem ki bedenim, sacim, cildim saglikli olsun, kendime iyi bakayim diye dusun her gununu saglikli beslenmeye ver, yapabildigin kadar egzersiz yap birazda olsa aktif yasamaya calis o zaman sonuca degil surece odaklanabiliyosun ve cok seviyosun bu sureci. Ben oyle hissetmeye anca 1 ayin sonunda basladim artik egzersiz yapmayi cok seviyorum, saglikli beslenince hem kilo vericegimi hemde vucudum, ruhum icin iyi bisey yaptigimi biliyorum.
Bi sure yap bunu sonra bak o makarnalari yiyince nasil hissediceksin. Onceden 2 tabak yedigin makarnayi o zaman yarim tabak yesen gereksiz bi fazlalik ve doyma hissi gelicek. Olucak bu, ama pes etme lutfen. Yoksa malesef seneler cabuk geciyor ve seneler sonra yine bugunde olursun..
simdi baslamisken birakma ve devam et sonuc kesinlikle geliyo.
Bu aradada bolca belgesel film falan izle that sugar tarzinda belgesel filmler var ve cok motive ediyo. Ne yemeliyiz neyi neden yememeliyiz kismini aydinlatiyo ve insan gaza geliyo.
Umarim yardimci olabilmisimdir..
Bu arada her halimizle guzeliz, eminim sen suandada cok guzelsin.
Ay kuzum uzun uzun yazmışsın çok teşekkürler .hayatımda hiç bu kadar uzun süre kilolu kalmamıştım . 1.5 senedir kiloluyum. Önceden de alıp veriyordum ama hiç diyet yaptığımı hatırlamam hep kendiliğinden gidiyordu. Şimdi dikkat ettiğim halde olmuyor.bu da zoruma gitmiyor değil tabi ama canımız sağ olsun Rabnim dermansız dert vermesin. Öğünlerimin cevabını yazayım bugğn geç kalktık biraz kahvaltı atladım akşam da yememek için öğle saatlerinde acıktıkça yedim erken biyireyim öğünü diye zaten 2 gün oruç tutacağım inşallah gerisi zaten ramazan . rçoruç tutunca huzurlu ve dingin oluyorum ben bunu yemek yemememe ve bu sayede bağırsaklarımın bana stres yaratmamasına bağlıyorum. Çünkü insanlar yemek yeyince mutlu olurlar ben ise bağırsak ağrısı çekip gergin oluyorum. 25 yaşıma kadar içtiğim su 20 litre yoktur ve de kola bağımlısıydım ama yine de kilolu değildim 60 62 arası gidiyordu. Bu su içmeme ve kola yüzünden şimdi bağırsaklarım tembel ve su içmeden kesinlikle çalışmıyor yemek yeyince ölüyorum mahvoluyorum
Turşu kefir et suyu süt ürünleri Onları zaten tüketemiyorum çocuğun alerjisi olduğu için emzirdiğim için, onun haricinde zaten benim kendimin kırmızı et alerjim var yine kendim tüketemiyorum Diyetisyene gittim Bütün tahliller yapıldı her şey normal dedi bana bir liste verdi herkese verdiği listeden sonra o Listenin içinden alerji yapanları çıkarttık. kahvaltıda bir dilim ekmek bir elma falan kaldı ,yani bana bir yararı olmadı zaten Ben bir veya iki öğün beslendiğimde gayet rahatım Ama diyetisyenin verdiği 6 öğün beslenme ile birlikte Ben 2 hafta içinde 3 kilo falan daha aldım az yiyip çok öğün . zaman bu sefer de daha çok acıkmaya başladım Onun haricinde bağırsaklarım için Tabii ki de göründüm tembel bağırsak sendromu işte çok su içeceksin o kadar bitti, en son kolonoskopi yaptıracaktım O da narkozsuz biz yapmayız dedi doktor Halbuki yapılıyor aslında ama narkoz da ben almak istemedim çocuk emzirdiğim için onu da bekliyorum bakalım ,şu an için sıkıntı yok günde 3 litreden fazla su içiyorum o zaman Bir sıkıntm olmuyor ama 2 litrenin altına düştü mü çok fena Hatta ben böbreklerim için bile gittim yani Ama sapasağlam çıktı çok şükür Biraz uzun oldu ama:) velhasıl kelam zamanla inecek ama şıçu an direniyor vüvudum şekeri ve tuzu azalttığım ve sebze ağırlıklı beslendiğim için mi yapıyor anlamadım ki :)Rica ederim faydam olursa mutlu olurum..
bagirsaklarindan dolayi bi doktora gorundunmu peki? Gorunmediysen bence bi gorun istersen sindirim sorunu cekiyorum demissin.
Benim arastirdigim kadariyla sebze, lifli yiyecekler, protein agirli beslenme iyi geliyo sindirim icin. Ayrica tursu, kefir, et sulari iyi geliyo.
Bazi kisilerde sut, yogurt ve peynir sindirimi zor mesela sende oylemi? Ayni zamanda karbonhidratlilarda oyle. Sekerde cok zararli bagirsak icin.
Oruc tutacaksan mantikli o zaman sahura kalkarsin dimi? Sahur mutlaka yap 24 saatten fazla ac kalirsin yoksa.
Bende evlendikten sonra kilo aldim, cocugum bile yok ama evlenince 15 kilo aldim. Ondan oncesi hep zayiftim. Yani 4 senedir boyleyim, suanda hedef kiloma az kaldi sayilir, kendimide cok paralamiyorum yapmam gerekeni yapiyorum insallah ulasicaz orayada . Sende kendini sıkma ama yemek yedigim zaman mutsuzum demissin doktor diyetisyen esligindede devam edebilirsin onlar testleri yapip neyin iyi gelip gelmedigini soyluyolar.
Evet kaptanım nete girmemde sıkıntılarım var. Kilom Sabit izne ayrılmak istiyorum@kkelebeketkisi canım kilo bildirimini bekliyorum.
@Hercai91 meraklardayım nerelerdesin.
breeze3535 izne ayrılmak istediğine emin misin?
Turşu kefir et suyu süt ürünleri Onları zaten tüketemiyorum çocuğun alerjisi olduğu için emzirdiğim için, onun haricinde zaten benim kendimin kırmızı et alerjim var yine kendim tüketemiyorum Diyetisyene gittim Bütün tahliller yapıldı her şey normal dedi bana bir liste verdi herkese verdiği listeden sonra o Listenin içinden alerji yapanları çıkarttık. kahvaltıda bir dilim ekmek bir elma falan kaldı ,yani bana bir yararı olmadı zaten Ben bir veya iki öğün beslendiğimde gayet rahatım Ama diyetisyenin verdiği 6 öğün beslenme ile birlikte Ben 2 hafta içinde 3 kilo falan daha aldım az yiyip çok öğün . zaman bu sefer de daha çok acıkmaya başladım Onun haricinde bağırsaklarım için Tabii ki de göründüm tembel bağırsak sendromu işte çok su içeceksin o kadar bitti, en son kolonoskopi yaptıracaktım O da narkozsuz biz yapmayız dedi doktor Halbuki yapılıyor aslında ama narkoz da ben almak istemedim çocuk emzirdiğim için onu da bekliyorum bakalım ,şu an için sıkıntı yok günde 3 litreden fazla su içiyorum o zaman Bir sıkıntm olmuyor ama 2 litrenin altına düştü mü çok fena Hatta ben böbreklerim için bile gittim yani Ama sapasağlam çıktı çok şükür Biraz uzun oldu ama:) velhasıl kelam zamanla inecek ama şıçu an direniyor vüvudum şekeri ve tuzu azalttığım ve sebze ağırlıklı beslendiğim için mi yapıyor anlamadım ki :)
Ayy çok teşekkürlerAnladim canim sanki diyetisyenin cokta iyi degilmis gibi hissettim yazdiklarindan, sen daha iyi biliyorsun tabiki.
Suyu ihmal etme o zaman, ramazanda ekstra dikkat edersin sahura kadar icmeye bide emziriyomussun , Allah kabul etsin oruclarini canim.
Bu arada bagirsak icin egzersizde cok iyi geliyo yuruyus yapabildigin kadar ev icinde bile olsa.
emzirme bittikten sonra kefir tursu gibi iyi gelen seyleri yiyebileceksin oyle dusun. Imkan yaratabilirsen farkli bi diyetisyene git bence tetkikleri yapip baktir tekrar kilo almayacak sekilde farkli bi yontem soylerler sana.
Bende arastiricam senin icin iyi bir video /kaynak aticam sana.
Sayende biraz gülümsedim.Selamhanımlar.canım cok sıkkın. Ben ki üniversitedeyken ( yüksek okulda 2000 küsür kişi vardı) sınıf arkadaşları okulun en güzel kızlarını seçerken bana demişlerdi ki 3. sensin, azıcık boyun biraz daha uzun olsa 1.bile olabilirdin diye de takılmışlardı :).. Her neyse konumuz şu aynanın yerini değiştirdim yatağa oturunca kendimi görüyorum artık. Görmez olaydım oğlanı ayağımda uyuturken gördüm kendimi. 3.güzel seçilen ben( güzellik yarışması değil erkek arkadaşlar aralarında) şimdi 100 kilo gözüküyorum bu da canımı çok sıkıyorrr o kadar azim ettim bu hafta kilometrelerce yürüdüm sonuç yarım kilo gitti. Bana yardım edin ne yapabirimm(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?