- 22 Mart 2022
- 223
- 487
- 53
- 32
Onlara bunu hissettirmediği müddetçe duygularından dolayı bir ergeni yargılayamayız herhalde.Kusura bakmayın, sizi gerçekten kırmak istemem. Ancak depremde evi yıkılan anneannesini: o dönemde 19 yaşında reşit bir insan olan kızınızın, evinizde istememesinin mantıklı bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Umarım anneniz şu anda iyidir ve düzenini kurmuştur.
Ya 2 gun gormemeye bile gerek yok bunlar anne cocugu odasindan cikip cikip gelip opuyor benim oglan 11 yasinda kiz daha bebis babasi iceride otururken mutfaga gitsem pesimde yani ayri odalari bile kabul etmiyor sipalar konu sahibi zaten versin babaya yapacak bir sey yok bu akilda ki annede kalmasin cocuk bugun bu adam olmaz yarin baska adam icin yine birakirBir çocuğun yeri annesinin yanıdır. Onu dünyaya getirmeyi siz tercih ettiniz, boşanmayı da ebeveynleri tercih etti. Bu durumda şu hayatı seçme tercihi olmamış bir kız çocuğu olarak onun daha önde tutulması gerekir, sizin ya da sevgilinizin değil. 8 ve 2.5 yaşlarında oğullarım var. Biraz önce küçüğü babası yatırsın dedim, ağla ağla bir hal oldu çocuk. İşimi bitirene kadar beklettim, ben yatırdım. 8 yaşındaki oğlum beni iki gün görmese annem annem der durur. Hiç düşünemiyorum ki benden kilometrelerce uzakta olsun. Geçen sene haftada bir kez başka bir şehre gidip geliyordum, onda bile anne ne zaman gelirsin, ben geldikten ne kadar sonra gelirsin diye sora sora bir hal oluyordu garibim. 5 yaşında yuvası dağılmış bir çocuk var, aradan henüz 2 sene geçmiş. Daha yeni düzenine alışamamıştır. Sizin bunları düşünüyor olmanız gerekirken evliliği düşünüyor olmanız bencilliğinizi gösteriyor. 5 yaşında bir kız çocuğu var, tüm dünyası anne ve babasından oluşuyor. Sonra o dünya yıkılıyor, iki sene sonra yerine yeni yeşermeye başlayan yıkık bir dünya geliyor. Tam bu dünyaya alışmaya başlarken dünya bir daha yıkılıyor.
Siz iyi misiniz? Gerçekten böyle bir yıkıma gerek var mı? Daha 28 yaşındasınız, önünüzde çok zaman var. Kızınızın biraz büyümesini bekleyemediniz mi?
Yapacağı o zaten o yüzden babane ve babanın bakmasını övüp duruyor. Sokağa evde büyüyen kediyi atıp özgürlüğüne kavuştu, evde hapis gibiydi demekle hiçbir farkı yok bana göre.Cocugumu sindiremeyen adami sindirim sistemin son asamasindan atarim gider siz vicdan rahatlatmak icin yazmissiniz buraya yok babannesi iyi bakar yok annem oyle dedi boyle dedi sevgilim ileride belki ister bu arada evet verin cocugu babannesine belliki anne tarafinda degeri yok o cocugun
O yuzden evlensin zaten biraksin bu duruma ozgu bir sey degil belli evladi kiymetli olan bastan sevgilisine cocugu babaya vericem demezdi kabul gormek icin cocugunu atan kadinda kalmasin zatenYapacağı o zaten o yüzden babane ve babanın bakmasını övüp duruyor. Sokağa evde büyüyen kediyi atıp özgürlüğüne kavuştu, evde hapis gibiydi demekle hiçbir farkı yok bana göre.
Merhaba . Bende ıkıncı evlılıgımı yaptım . 1 yıldır evlıyım . Çocuğumun babasından ayrıldığımda oğlum 4 aylıktı . 2018 de ayrıldım 2023 de esımle tanıştım . 2024 de de evlendık . Ama benım çocuğumun hıc babası ıle ılıskısı yok tanımıyor bıle . Ayrıldıktan sonra 2 defa gördü oda o zaman benimle barışmaya çalıştığı ıcındı . Barışmayacağımı anlayınca çocuğu da görmek ıstemedı . Benım sımsıkı esım daha önce bır evlılık yapmış ama çocuğu yok . Edım oğlumla bag kurmak ıcın çok çabaladı ılıskımızın 2. Ayında yüz yüze tanışmaya başladı tabı o zaman arkadaşım dıyerek tanıttım oğlum hastahalandıgında hastahane ye gıttıgımde oda hemen geldıgı ıcın oylelıklr tanıdı . Hemen ardından aılemle görüşmek ıstedı . Ben aılenın yerınde olsam hayatına bırı gırdıgını bölmek ısterım tanışmam lazım dedı çok ısrar edınce aıleme soyledım . Oğlum la çok çabuk kaynaştılar tabı esımın emegı çok ben çalışırken bıle oğlumu evden annemden alıp balık tutmaya , maca falan götürüyordu . Ben oğlum berbere bıle benimle gıdıyor dıyınce aldı trasa o götürdü o günden sonra . İlk evlendık 3 gün sonra annemden aldık beraber yaşadık . Oğlum eşime baba demeyı sectı . Esımde hep oğlum der . Bır kere babası sorun çıkardı esım çok sınırledı oğlumu benden alamazsın bu zamana kadar nerdeydin dıye batırdığında dıken döken oldum . Oturduk güzelce oğluna anlattık . Esıme benım babam sensın ben senı çok sevıyorum dedı .esım çok merhametlı sesını bıle yükseltmeyen mükemmel bır ınsandır . Allah ondan razı olsun . Çocuğum babalık duygusunu tattı . Sımdı beraber ders yaparlar oyun oynarlar maça gıderler çalıştığı kendı dükkanına goturur. Bunları hep kendı düşündü ılk baştan berı . Benım babamda olmayınca annem kız kardeşim ben 3 kadının ıcınde yetısıyor dıye esım yanında erkek fıguru görsün dedı . Ben onları gördükçe duygulanıyorum . Oğlum esımın gelısını kapıda karşılıyor boynuna sarılıp hocgeldıın baba dıyor oda onu mutlu etmek ıcın eve eli dolu gelıyormerhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
Nasıl aramızdakı ılıskıye sınır koymasın dıyebılıyorunuz . Ben esıme ılk baştan berı bır gun evlendıgımızde 5 tane çocuğum olsa senden benım oğlumu ıstemezsen senden boşanırım bunu bil benimle devam etmek zorunda degılsın ama sonradan bana bırsey çıkarırsan benı yıkarsın ve sensen vazgecerım dedım . Sınırınızı ılk başta belırlemenız gerekiyordu . Mesela şu an aynı durumda kaynım da çocuğu olan bır kadınla beraber . Ama benım görümcem ne dıyor bılıyor musunuz abimle görüşmeye başlayınca çocuğunu tamamen babasına vermıs çocuğunu sevmeyen kımseyı sevemez yarın burgun evlenıp çocuğu olduğunda onu da bıze atacak dıyor . Esımın aılesı bıle çocuğunu vermesınden yana degılVelayeti bende. Çocuğumu yanımda istiyorum ama kızım sonuçta dünyanın en mükemmel insanı da olsa belki kızım rahat etmez babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor ama ben istediğim zaman benim yanıma gelsin istiyorum benimle kalsın ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın. Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım. Ama işte ilerde değişir mi benim kızımı istemez değişir mi diye korkuyorum
yorumları hiç okumadan yazıyorum.merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
bu kadar soru işaretiyle hala nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz aklım almadı.Velayeti bende. Çocuğumu yanımda istiyorum ama kızım sonuçta dünyanın en mükemmel insanı da olsa belki kızım rahat etmez babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor ama ben istediğim zaman benim yanıma gelsin istiyorum benimle kalsın ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın. Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım. Ama işte ilerde değişir mi benim kızımı istemez değişir mi diye korkuyorum
Şuan çalışıyorum ama maaşım ayrı eve o zaman yetmiyordu hala da yetmiyor maalesef. Sadece birikim yapabildim.
Neden çocuk babada kalınca sanki yabancı bir adamda kalıyor muamelesi yapılıyor anlamıyorum. Adam çocuğuna sahip çıkıyorsa ve bakacak birileri varsa çocuğun böyle bir durumda babada kalması çocuk için daha iyi.
Evet dediğiniz gibi anne çocuğunu koruyabilecek durumda olsa bende sizin gibi düşünüyorum, ama konu sahibinin verdiği cevaplara ve aile durumuna baktığımızda çocuğun babada kalması çocuğun hayrına olacak.
Daha tanışmamış bile kızla, 1 yıldır görüştüğü adam kızını tanımıyor. Tanımak için efor da harcamıyor çünkü en başından istemediğini belli etmiş.Bence o değil konu. Çocuğun hem annede hem babada yerleşik düzeni olmalı. Ama bu konuda annenin evleneceği kişi kızı kesinlikle istemiyor bariz şekilde ve annede kaldığında huzursuzluk çıkacak.
Kızına yuva hissiyatını vermeyecek biriyle evlenmezsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?