2. Evlilik ve kızım…

Siz zaten kararınızı vermişsiniz.Bilerek babası-babaannesi iyi bakıyor filan yazıyorsunuz ki buradakiler o zaman babasında kalsın desin siz de vicdanınızı rahatlatın. Ama öyle olmuyor işte. Annenizden bunalmışsınız haklısınız ama çözüm bu değil. Bu resmen kızınızı bırakmak olur. Evlenmek istediğiniz kişiye taviz vermişsiniz baştan ben nereye kızım oraya diyecektiniz. İsterse .. istemeyen def olur gider. Sevgilinizin ailesi de evlenmesini istiyormuş ya ailesi mi karar veriyor ne zaman evleneceğine ? Bence bu adam sizi sevmiyor , baskı altında siz de dünden razısınız değerlendiriyor. Kızınızı da istememesi bu yüzden. Evlenmek için evlenecek yani.

ben sizin yerinizde olsam bi yerde işe girerim , kızımı da annemden mümkün mertebe uzak tutarım. Okul sonrası etüde ya da ilgi alanının olduğu bir kursa filan yazdırırım. İşten çıkınca kızımı alırım vakit geçiririm. Evin de bir kaç faturasını öderim , otel gibi kullanırım evi.
 
Kırıcı konuşmak ya da ahkam kesmek istemiyorum ama lütfen denginiz biriyle olun. Evlenip boşanmış çocuğu olan bir kadınla hiç evlenmemiş çocuğu olmayan bir erkek mutlu olamaz ben buna inanmıyorum. Sizi anlama şansı yok. Erkekler kendi çocuklarını bile zor kabulleniyorlar bazen ki başkasının çocuğunu kabullensin sevsin ben buna inanmıyorum. Çocuğunuza yazık etmeyin şimdi bir şeylerin heyecanıyla düşünmeden verdiğiniz kararlar ömür boyu pişmanlığınız olabilir.
 
kedim var ve yarın bir gün evlenmeye kalksam ve evleneceğim kişi kedini istemiyorum dese. hadi be ordan derim zaten buz gibi soğurum. yani kedi için bile böyle düşünüyorum ki sizinki evlat. kendi doğurduğunuz bir can ve ondan daha 1 sene tanıdığınız herif için vazgeçebiliyorsunuz yazık size. herkes anne baba olamıyor söylenecek çok şey varda anlamazsınız, herkes doğurmasa keşke.
 
Onlara bunu hissettirmediği müddetçe duygularından dolayı bir ergeni yargılayamayız herhalde.

Kişisel alanına düşkün biri tabii ki bunu özleyebilir, sebep ne olursa olsun.
 
Kizimin tırnağına yeryüzündeki bütün erkekleri kurban ederim
Hele ki yüzüme diyecek onu istemediğini öyle mi ? Allah sen büyüksün dağına göre kar veriyorsun o saniye biterdi benim için bu ne aymazlık
Onun bir evladı olsa siz diyebilir miydiniz deseniz sizi burda topa tutardik
Kendinize gelin o çocuğun vebali var inanın Allah mutluluk vermez ki zaten karşınızdaki dogru insan değil 8 yasinda kız çocuğu melek o ne demek istemiyorum alışamam vs vs bu mu merhametli aman iyi ki merhametliymis ya merhametsiz olsa ne derdi acaba la havle ya Rabbi sen büyüksün
 
Ya 2 gun gormemeye bile gerek yok bunlar anne cocugu odasindan cikip cikip gelip opuyor benim oglan 11 yasinda kiz daha bebis babasi iceride otururken mutfaga gitsem pesimde yani ayri odalari bile kabul etmiyor sipalar konu sahibi zaten versin babaya yapacak bir sey yok bu akilda ki annede kalmasin cocuk bugun bu adam olmaz yarin baska adam icin yine birakir
 
Adamı sevmeniz evlenmeniz için yeterli sebep değil çünkü sizin kendinizden önce düşünmeniz gereken bir kızınız var. Sizin değil de sevgilinizin ve ailesinin karar verdiği nikah tarihinde evlenirsiniz. Sonra burada kızımı özledim... temalı başlıklar açıp vicdanınızı yatıştırırsınız. Çok anlayışlı sevgiliniz zaten karışmıyormuş yılda 1-2 görüşürsünüz de. Sonra ne mi olur? Sizin bu adamdan çocuğunuz olur, kızınız iyice geri plana gider. Ama 7 yaşındaki çocuğa bu kadar az tahammülü olan insandaki merhamet, yarın size de yetmez. O zaman da dersiniz ki ufacık çocuğum var annemle anlaşamıyorum, ne yapayım? 21 yaşında anne olmuşsunuz zaten, biraz artık yoğurdu üfleyerek mi yeseniz?
 
Yapacağı o zaten o yüzden babane ve babanın bakmasını övüp duruyor. Sokağa evde büyüyen kediyi atıp özgürlüğüne kavuştu, evde hapis gibiydi demekle hiçbir farkı yok bana göre.
 
Yapacağı o zaten o yüzden babane ve babanın bakmasını övüp duruyor. Sokağa evde büyüyen kediyi atıp özgürlüğüne kavuştu, evde hapis gibiydi demekle hiçbir farkı yok bana göre.
O yuzden evlensin zaten biraksin bu duruma ozgu bir sey degil belli evladi kiymetli olan bastan sevgilisine cocugu babaya vericem demezdi kabul gormek icin cocugunu atan kadinda kalmasin zaten
 
Merhaba . Bende ıkıncı evlılıgımı yaptım . 1 yıldır evlıyım . Çocuğumun babasından ayrıldığımda oğlum 4 aylıktı . 2018 de ayrıldım 2023 de esımle tanıştım . 2024 de de evlendık . Ama benım çocuğumun hıc babası ıle ılıskısı yok tanımıyor bıle . Ayrıldıktan sonra 2 defa gördü oda o zaman benimle barışmaya çalıştığı ıcındı . Barışmayacağımı anlayınca çocuğu da görmek ıstemedı . Benım sımsıkı esım daha önce bır evlılık yapmış ama çocuğu yok . Edım oğlumla bag kurmak ıcın çok çabaladı ılıskımızın 2. Ayında yüz yüze tanışmaya başladı tabı o zaman arkadaşım dıyerek tanıttım oğlum hastahalandıgında hastahane ye gıttıgımde oda hemen geldıgı ıcın oylelıklr tanıdı . Hemen ardından aılemle görüşmek ıstedı . Ben aılenın yerınde olsam hayatına bırı gırdıgını bölmek ısterım tanışmam lazım dedı çok ısrar edınce aıleme soyledım . Oğlum la çok çabuk kaynaştılar tabı esımın emegı çok ben çalışırken bıle oğlumu evden annemden alıp balık tutmaya , maca falan götürüyordu . Ben oğlum berbere bıle benimle gıdıyor dıyınce aldı trasa o götürdü o günden sonra . İlk evlendık 3 gün sonra annemden aldık beraber yaşadık . Oğlum eşime baba demeyı sectı . Esımde hep oğlum der . Bır kere babası sorun çıkardı esım çok sınırledı oğlumu benden alamazsın bu zamana kadar nerdeydin dıye batırdığında dıken döken oldum . Oturduk güzelce oğluna anlattık . Esıme benım babam sensın ben senı çok sevıyorum dedı .esım çok merhametlı sesını bıle yükseltmeyen mükemmel bır ınsandır . Allah ondan razı olsun . Çocuğum babalık duygusunu tattı . Sımdı beraber ders yaparlar oyun oynarlar maça gıderler çalıştığı kendı dükkanına goturur. Bunları hep kendı düşündü ılk baştan berı . Benım babamda olmayınca annem kız kardeşim ben 3 kadının ıcınde yetısıyor dıye esım yanında erkek fıguru görsün dedı . Ben onları gördükçe duygulanıyorum . Oğlum esımın gelısını kapıda karşılıyor boynuna sarılıp hocgeldıın baba dıyor oda onu mutlu etmek ıcın eve eli dolu gelıyor
 
Nasıl aramızdakı ılıskıye sınır koymasın dıyebılıyorunuz . Ben esıme ılk baştan berı bır gun evlendıgımızde 5 tane çocuğum olsa senden benım oğlumu ıstemezsen senden boşanırım bunu bil benimle devam etmek zorunda degılsın ama sonradan bana bırsey çıkarırsan benı yıkarsın ve sensen vazgecerım dedım . Sınırınızı ılk başta belırlemenız gerekiyordu . Mesela şu an aynı durumda kaynım da çocuğu olan bır kadınla beraber . Ama benım görümcem ne dıyor bılıyor musunuz abimle görüşmeye başlayınca çocuğunu tamamen babasına vermıs çocuğunu sevmeyen kımseyı sevemez yarın burgun evlenıp çocuğu olduğunda onu da bıze atacak dıyor . Esımın aılesı bıle çocuğunu vermesınden yana degıl
 
yorumları hiç okumadan yazıyorum.
ben olsam aile evinden ayrılırım, sevgilimi de bırakırım, kızımla kendime yeni baştan bi hayat kurarım.
kız çocuğu olan bi kadın ya da erkek bence yeniden evlenmemeli, zaman çok kötü kimsenin niyeti anlaşılamıyor.
kızımı korumak için evlenmezdim.

ayrıca annene de yazıklar olsun.
 
bu kadar soru işaretiyle hala nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz aklım almadı.
kızınız o sizin ya, küçük bide, nasıl ayrı kalmayı göze alabiliyorsunuz?
hangi aşk evlat aşkından büyük olabilir? bide çocuğunuzu istemiyor adam, hala nasıl aşık kalabiliyorsunuz?
ay çok kızdım ya kusura bakmayın.
 
Şuan çalışıyorum ama maaşım ayrı eve o zaman yetmiyordu hala da yetmiyor maalesef. Sadece birikim yapabildim.

Çalışıp ailenize maddi destek sağlasanız mesela?
Bu adamdan koca olmaz. 28 yaşındasınız gençsiniz kendinize sıfırdan hayat kurmak istiyorsunuz belli ki. Ama olmaz o iş yaş.
Kızınıza eşya değil diyen biriyle ne paylaşıyorsunuz benim aklım almıyor.
 

Bence o değil konu. Çocuğun hem annede hem babada yerleşik düzeni olmalı. Belli ki babada var olması gerektiği gibi. Anne dış kapının dış mandalı olma yolunda.
bu konuda annenin evleneceği kişi kızı kesinlikle istemiyor bariz şekilde ve annede kaldığında huzursuzluk çıkacak.
Kızına yuva hissiyatını vermeyecek biriyle evlenmezsin.
 
Daha tanışmamış bile kızla, 1 yıldır görüştüğü adam kızını tanımıyor. Tanımak için efor da harcamıyor çünkü en başından istemediğini belli etmiş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…