2. Evlilik ve kızım…

Sorun etmiyor aslında sadece beni tam anlamıyla anlayamıyor başından bir evlilik geçmediği ve çocuğu olmadığı için.
Basimdan evlilik geçmedi, cocugum yok hatta ustune cocuk sevmem.
Evlenecegim adamin çocuğu olduğunu bilsem evlendikten sonra bizimle yasamasini istememek gibi bir haddi kendimde bulamam. Ben kimim ki cocukla ebeveyni arasina girecegim.
Hatta benim icin cocugundan vazgececek adami adamdan saymam.

Evlensinde gorsun boyle
Bi adamdan ve evlilikten hayir gelecegini saniyor Allah Karma arrik neye inaniyorsa yanina mi birakacak senin acaba ? Evlenecegin adam seni gervekten sevse zaten kizinla ister

Sebebi şu

21 yaşında meslek yokken evlenmiş çocuk yapmış
İçinde her şeye hevesi kalmış

Kadın yaşamak istiyor çocuğu ayak bağı görüyor maalesef

Yargılamak istemiyorum ama artık gençler şunu görsün 21 yaşında evlenilmez
21 yaşında çocuk yapılmaz

Bi de ne alaka anne baba varken niye babaanne baksın? O zaman doğurmayacaktınız arkadaş! Kendi uçkurunuz için yapın sonra yine uçkurunuz için başınızdan atın! Ya ben oyuncak bebek bile atamam nasıl rahat bu insanlar sanki ölmüş de babaanne bakar diyor. Ölsen tamam ama sen sağsın niye sen annelik yapmak yerine babaannesini anne olmaya zorlayarak çocuğuna sevgi istismarı uyguluyorsun?
O çocuğun psikolojisini düşünmek bile istemiyorum!

İki tane kızım var dünyanın en iyi insanı da karşıma çıksa çocuklarımdan ayrı kalmak bir seçenek değil benim için...Çok çok iyi düşünüp hep zor olanın üzerine kararınızi verin..Bazı anneler evlenip ilk eşlerinden olan çocuklarını rahatlıkla bırakabiliyor..Ama gelecekte o çocukların ne olacagini hiç öngöremiyor..Çok yakın akrabam ilk eşinden olan çocuklarını bıraktı kızı hiç ama hiç görüşmedi onunla..Oğlu da hapislere girip çıkan birisi oldu...İkinci evliliğinden olan çocukları da büyüdü o eşinden de ayrıldı ve çocukları yine onunla görüşmek istemiyor..Herkes aynı derecede bağlı olamıyor...Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah..En çok ta evladınızin...

Paşam görüşmelerine de karışmazmış.
Lutfetmiş.

Diyemediniz mi senin karışmamana gerek yok, ortak çocuğumuz olduğunda ben zaten azaltılırım kızımla görüşmeyi diye?
Ortak cocuk olunca onceki cocukla niye gorusmeyi azaltiyor yahu? Evlatliktan mi dusuyor bu cocuk.

Konu sahibi başından itibaren evlenince çocuğunu yanına almayacağını söylemiş zaten. Burada da okumuyor muyuz, bu laflarla çocuklu erkeklerle evlenen kadınlar da hiçbir şekilde ısınmıyor o çocuklara, hayatında istemiyor. Kendisi neye şaşırmış anlamadım. Senin çocuğunu hiçbir zaman istemeyecek. Şimdi suratını asan yarın gitsin babasının yanına diyecek. Sen bu evliliği yaparak kızından vazgeçmiş olacaksın. Sevgilinin ailesi de aynı şekilde senin evinde kızını barındırmaz. Artık yeni doğuracağın çocuklarınla "mutlu, mesut" yaşarsın.

Son düzenleme:
su laf kedim icin soylense iliskiden vazgecerim o kadar soyleyeyim.
Kopeklerim var. Evlenince kopeklerini istemem diyen adami oyle bir terk ederim ki aklı almaz.

Ay kici kirik bir herifin köpeklerini evde istemem, annende kalsin dedigini düşündüm, sinir basti durduk yerde.

Yok bence bu vicdan, merhamet işi. Evlenip doğu görevine kocasının peşine gidip evde hizmet ederken neyin hevesini alacak? Muhtemelen aile yapısı, yetiştirilme tarzı bekar kadın olarak-hele ki boşanmış- yaşamaya müsait değil. Karşı taraf da çocuğu kabul etmiyor. Babaya verip evlenmek normal geliyor.

Biraz babaanne , biraz hala evinde sürünür bu çocuk ne yazık ki bu çocuğa bicilen hayat bu.

Ee ama bu sefer yine her şey içinde kalacak hem de 2. kez. Ama tek farkla; bu kez büyük ihtimalle boşanamayacak. Çünkü çocuk sayısı artmış olacak, elalem ne der diye düşünecek, işim yok diyecek.

Cidden böyle insanlara hayret ediyorum, aklım almıyor.

İnşallah kızın babası adamdır da kızına sahip çıkar, bırakmaz.

Asıl sorun koştur koştur ikinci kez evlenmek, kızını görmezden gelmek, evleneceği haberini aile tanışmasında kızına haber vereceğini söylemek, kendi düşüncelerinin geri plana atıldığı, kızının istenmediği bir ilişkide hâlâ onu seviyorum diyebilmek diye düşünüyorum. Çocuklu olduğunu bilip tanışıyorsa bunun lafı bile olmamalı bunlar en baştan konuşulur. Çocuğu istemediği için bir de surat yapmış beyfendi ! Senin de belirttiğin gibi sevgilisinin ailesi kendi oğullarına hizmetçi köle arıyorlar.

Senin meselene gelecek olursak, aktif sosyal bir hayatın olsa bile erkeklerin geneli arızalı. Kafa dengi , anlayışlı, iyi niyetli , trip atmayan prenses olmayan bir erkek bulmak zorlaştı. Yoksa sevgili bulmak kolay.

Yeni kocadan bir çocuk daha yapıp onuda sonradan nereye bırakacağını şaşıracağına o kadar eminim ki.
İnsan nasıl çocuğundan vaz geçebilir yada vazgeçmeyi hesap edebilir evlenmek için hemde.

Öyle çözümü evlilikte arıyor sıkıntı o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…