2008 Ekim Anneleri

Hee gezerukk herif nereye kadar gitmeme izin verir orasini bilmiyomm ama kacamak yaparim ins ne zaman gelecenizz

YOK CANIM YAPMADIM ŞAKAYI...HER ŞAKANIN ALTINDA Bİ GERÇEK PAYI VARDIR DİE ALINIR FALAN DİYE DÜŞÜNDÜM ÇOK İNCEYİMDİR DE:asigim: KADIN ŞEVKLE BAKIO ELİNDEN GELDİĞİNCE HEVESİNİ KIRMAYIM DEDİM...HATTA BAZEN BİZ İYİCE YAŞLANMADAN 2-3SENE SONRA BİTANE DAHA YAPIN DA ONU DA BÜYÜTELİM DİO AMA BENİM GÖZÜM YEMİO :1shok:
ortalığı topaladım, bulaşıkları yıkadım karnımı da doyurdum ama hala yerimden kaklamiiiim, sıpanın uyanmasını bekliiim, ne zaman gidcez bilmem

TEMBEL KARI NE ZAMAN GİTCEN NE ZAMAN GELCEN

bugün dedesi gelip keremi parka götürmek istiomuş sabah eşim aradı izin verion mu die...olur dedim yakın zaten hava aldırsın bende işimi yaparım

ince bi yastığı var yastğıı beline kadar getirttirip öyle yatırıyorum boynu tutulmasın diye, dhaa mı yüksek yatıriim fisfisfis

evet canım mama yedirirken biraz daha yüksek bi yastık koy yatağına bizim yastıklar gibi onda yatarken verirsen daha iyi olur a.s

Aslinda dogru dusunmussunn hernekadar da saka olsaa akillarindan gecmiss der benim kayinvaldemde cok iyi bakar biyere gidince icim rahat birakirim ama annemlere birakamam icim rahat etmez cunku 2 tane kucuk kardesim var ve her seferinde hacer icin kavga ediyolar haceri ben tutacam sen tutcan diye paylasamiyolar ve cocuk 2sinin arasinda kaliyoo simdi ben yokken yine almak isterler tutamazlar dusururler diye korkarim yoksa annemde bakarda kardeslerim sorun oluyoo

bugün dedesi gelip keremi parka götürmek istiomuş sabah eşim aradı izin verion mu die...olur dedim yakın zaten hava aldırsın bende işimi yaparım

ayy ne güzell :lepi: keroş eğlenirr hihoyyyt
benim babacığımda çok sever torunlarını parka götürmeyi mest oluyoo torunlarını parka götürünce :asigim:

Altıncı Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık dengeli bir biçimde oturabiliyorum ve sırtüstü yatarken anneme ya da etraftaki bir eşyaya uzanarak kendimi oturur duruma getirebiliyorum. Mama sandalyemde otururken bana doğru sallanan nesneleri yakalayabiliyorum ayrıca. Doğduğum zamanki kilomun iki katından bile fazla oldu artık ağırlığım. Büyüklerin kol ve bacaklarıyla yaptıkları hareketleri de taklit etmeyi beceriyorum.

Altıncı Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Aynadaki görüntümü ellemeyi, onunla konuşmayı çok seviyorum. Acaba annemle babam gibi konuşmayı ne zaman öğreneceğim? Çıkardığım sesler hala onların konuşmalarına pek benzemiyor çünkü! Yine de annemle babam her çıkardığım yeni sese alkış yapıyorlar, seviniyorlar, hatta benden sonra aynı sesleri tekrar ediyorlar. Ben de daha sık konuşmaya ve yeni yeni sesler çıkarmaya çalışacağım o zaman, madem bu kadar önemli bir şey bu! Hatta ben de onların çıkardıkları sesleri tekrar etmeyi deneyebilirim belki! Artık sadece sevdiğim insanlara değil, sevdiğim oyunlara ya da şarkılara da gülümsemeye başladım.

Neden sonuç bağlantılarını kurmayı öğrendim; mesela şu oyuncağı öttürmek için üstündeki düğmeye basmak gerekiyormuş; plastik topumu oturduğum koltuktan aşağı hızla attığım zaman zıplayıp tekrar yere düşüyormuş. Artık oyunlarım daha eğlenceli olacak! Buarada düşürdüğüm ya da gözden kaybettiğim nesneleri aramaya başladım, arama davranışlarım da bu dönemden itibaren gelişmeye başlarmış zaten.

Günde yaklaşık 11 saat uyuyorum. Tabi bu 11 saatlik uykuyu yalnızca gece uyuyacağım demek değil hala; arasıra geceleri uyandığım oluyor.

Oyun:

En sevdiğim oyuncaklar bloklar, toplar, aynalar, tahta kitaplar, oyuncak telefonum, bir de kutusundan fırlayıp duran yaylı kuklam!

Aşılarım:

Bu ay Hepatit B aşımın ve 5'li karma aşımın (Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, Menenjit aşısı) 3.dozlarını oldum.

Beslenme:

Artık yutma refleksim oldukça gelişti. Ancak henüz dişlerim olmadığı için katı gıdaları çiğneyemiyorum. Sindirim sistemimin yağ ve karbonhidratları emme işlevi ve yabancı proteinlere karşı koruyucu mekanizması da yine bu dönemde gelişiyormuş. Bu geçiş döneminde bana verilmeye başlanan ek gıdalar yumuşak ve düşük allerjenik özellikte olmalı. Benim için anne sütünün yanısıra en uygun besleyiciler unlu, sütlü mamalar ve yoğurttur. Allerjen olmadığı için pirinç unu tercih edilebilir. Dördüncü ayımdan sonra meyve ve sebze püreleri yemeye da azar azar başlayabilirim. Sebze pürelerini annem patates, havuç, kabak ve pirinç ile hazırlıyor. Elma, şeftali gibi meyvelerin pürelerini de seviyorum. Annem vitaminlerini kaybetmemeleri için bu püreleri yaparken cam rende kullanıyor. Ayrıca portakal ve mandalinaya da bu ay başlayabilirmişim

takvimde hiç 5 ay 4 hafta 2 gün olur mu , kaç gündür bununla uğraşıyorum bi türlü değişmiyo,4 hafta 2 gün nasıl olur .bizim yarın 6. ayımız doluyor.ama takvim öyle demiyo .:uhm:kafamçok.olayı çözemedim gittii.karıştı

neden olmasınn kii kaydirigubbakcemile3 4 hafta 28 gün +2 30 gün yapar yarın 6 aylık olcaksınız iştee kaydirigubbakcemile3

ıklımı yere bırakıyorum emeklemesını desteklemek ıcın sevdiği bırkac sey koyuyorum uzanmaya calıssın dıe,bızımkı akıllı altındakı ortuyu cekıo,ulasıo oyuncaklarına-tatlicadiarzu-

ya senın kopyaladıgın yazıda da dıodu zaten ben hatırlıyorum.emme refleksı baskadır dıodu.katı gıdadakın yutma ıle emmerkenkı yutma bır degıl dıodu.

yarın görcez bakalım bu takvimi ne olacak

sen ısrarla anlamak istemiyorsun kaydirigubbakcemile3 takvimin sana gıcığı yokk yani ...merak ettim sen olsan hafta gün hesabı yazsann nasııll yazardın kaydirigubbakcemile3 5 ay 4 hafta kaç gün yazardınn 6 aylık olacağı zamann

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…