tatlım bende senin gibiyim...tek başıma bakıyorum...seninki eğer uyumuyorsa büyük ihtimal doymadığındandır..çünkü bizde öyleydik.ben mama takviyesine başladım ve rahat ettim..tesellim eskiden büyüklerimizin sütü olmayınca pirinç unu veriyolarmış çok şükür şimdi bol mineralli mamalar var...onlardan veriyoruz
gece eğer banyo yaptırırsam 12 de bir yatıyor sabah 6 da kalkıyor...yaptırmadığım zamanlarda 4-5 gibi kalkıyor..gündüzde uykumuz çok iyi...ama midesinde bir yemek kaşığı kadar bile boşluk kalsın...ne kendi uyur nede beni rahat bırakır...
ayfer bahar ebru hepinize teşekkür ederim...teklifimi kırmayıp geldiğiniz için:) sayenizde oğlumla beraber çok güzel bir gün geçirdik....bu arada oğlum o gün ya sizinkileri kıskandı aralarında sütün faydalı olduğunu falan konuştular galiba acayip derece memeye düşkünlüğü arttı..ucum yoktu...öyle bir emiyor ki onu bile yavaş yavaş çıkartıyor artık....slikon gögüs ucuna falan gerek kalmadı anlayacağınız..ve işin en güzel yanı günde 3 öğün çok rahat emerek doymaya başladı...
zayıflamaktan şikayet edenler gelip bir güzel dövecem sizi.. 65 kilo ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim doğum çıktığımda 77 olmuşum.. 3100 gr kızım doğdu ona rağmen 100 gr hangi ara aldım hastanede bilmiyom.. şimdide 73 düştüm zar zor .. kilo yapcak hiçbirşey yemiyorum.. ekmeği kestim tatlıyı kestim.. yakında sporada başlıcam mecburen.. o yüzden hiç şikayet etmeyin bol bol çikolata yiyin bu aralar canım çok çekiyoda yiyemiyom bari siz yiyin :sinifsinif:
aynen bende senin gibiym ve tek bakıyom bebeme...Tesekkür ederim ama stres olmadan günüm gecmiyorki eşim aksamları pek yardımcı olmuyor tum gun tek mücadele ediyorum işin en kötü tarafı aile esrafıda çok uzakta...süt ypabilicek kısa sürede etkin bir yiyecek içicek biliyomusunuz?
Bende aralarda süt bırakamazsam başlarım pirinç unundan mamalar falan düşünüyorum. Benim olmadığım aralarda onlardan takviye olabilir biberonla beslenmesi yerine kaşıkla yer.
ah canım sende benim durumumdasın bende gurbetteyim kımsem yok tek başıma idare ediyorum saolsun eşimde yardımcı olur şuan onun işleride çok yogun ve akşam gelince bide ders çalışıyo ocakta sınava var bişeyde diyemiyorum bende kafayı yemek üzereyim ama bugun iii yim benımde öle dogru dürüst sütüm yok canını hiç sıkma daha gider sütün, süt yapan bişeyde yok ben herşeyi denedim maalesef en iii uyku yapıyo onuda nasıl yapabılırsek
oooo ooo sen girmeyeli baya olmuş dogurdum oglum abi oldu bile yok canım normal doguramadık kesip aldılar benim bebişim biraz uykusuz hiç anasına çekmemiş ama dün gecemiz süperdii uyudu paşam
doğumdan beri 10 kilo fazlalığım var ve göbeğim halen 5 aylık gibi gitmiyor bir türlü hala hamile pantolonu giyiyorum ben napsam yaaaaaaaa...
aynen bende senin gibiym ve tek bakıyom bebeme...
cnm pirinç unu demişsin nasıl yapıcaksın bu pirinç ununu...kimisi sulandırılmış sütle yapıyormuş kimisi sadece suyla...bu arada kaşık kaşık beslemenin zorlugunu ben bilirim sadece 15 gün dayanabildim..dayadım biberonu..hem ona hem sana çok eziyet oluyo umarım sen başaşrırısın kaşıkla yedirmeyi..mafoldumben
kader arkedeşim..hem gurbetteyiz kimsemiz yok hem sütümüz yok :gitme::gitme::gitme:
cnm ya 12 de yatıp 6 da kalkıyor demişsin bu aralıkda acıkmıyormu hiç.yani sen genede beslemmiyormusun..ben her gece saatimi kuruyorum 3 saatte bir kalkıp mama veriyorum...benim kızıda bazen uyandırmasam 5 6 saat uyuyor acaba uyandırmamamkmı gerek....:uhm:
cnm senin bebendemi emmiyo...aynen benim kızım gibi...biberona alıştı gögsümü hiç istekli tutumuyo resmen kavga ediyoruz emzirirken...acaba benim kuzumda çomisteyerek mememi tutarmı bigün...
sen hangi mamayı veriyosun günde kaç kez ve kaç ölçek...:çok üzgünüm:
kızlar eslemle ayşe de girmiyor yahu kaç gün oldu. hele emsal hiç yok ortalıkta. bircandan yaseminden zeynepten haber varmı?
Dilek sanırım topiktesin. Bişey soracağım sana. Kaç saatte bir besliyorsun kızını. Birde sanırım 4 aatte bir sağıyordun makinayla. GElinimiz makina gönderecek bana. İşe başlayınca kullanacağım ev yakın olduğu için emzirmeyece eve geleceğim öğlen saati. Mamasız idare edebilirmiyiz acaba??. Sen biberonla beslediğin için daha iyi anlarsın kaç cc mama verince kaç saat sonra tekrar besliyorsun??
of kızlar yaa şu kilo konusunda o kadar dertliyim ki anlatamam yemin ediyorum bu konuya o kadar çok sıkılıyorum ki günümün çoğu buna sıkılmakla geçiyo yani tabii ki Allah başka dert vermesin ama. Ya yirmi kilo aldım hamileliğimde ki bi ay erken doğurduğum halde 60 la girdim doğuma bi gün sonra hastaneden çıkarken 52 kiloydum çok beğendim kendimi hah böyle kalayım dedim ama dün tartıldım 48 kilo olmuşum yemin ediyorum oturup ağlıycam sinirimden ki ağlamadığımda olmuyo değil..Ya neler yemiyorum hele bu ara bi dikişte yarım kilo boza içiyorum sütü de geçtim kilo yapsın diye ama yok yok yok böyle giderse yine eski kiloma dönmekten çok korkuyorum yaa yine pantolonlarım olmaya başladı olmasınlar istiyorum bi pantolonla bütün kışı geçireyim ama vermiyim kilo valla her gün dua ediyorum Allaha her gün biraz daha eriyorum ne göbek kaldı ne popo kaldıHayatta hiçbişeyi kimseyi kıskanmadım ama inanın şu kilo alanları emzirirken bide veremeyenleri nasıl kıskanıyorum anlatamam heralde offf yaaa.yine başlıcak millet ne zayıfsın demeye diye stres oldum annemi kaynanamı her gördüğümde iyice zayıfladın yine demelerinden bıktım gerçekten depresyona giricem bu yüzden Allahım ya ne güzel almıştım üç tane daha doğursam belki biraz kalır. bütün bunları yazarken bi yanımda kurabiyeler bi yanımda çorba tıka basa tok olduğum halde hala yiyorum delirecem yaa.
ayfer bahar ebru hepinize teşekkür ederim...teklifimi kırmayıp geldiğiniz için:) sayenizde oğlumla beraber çok güzel bir gün geçirdik....bu arada oğlum o gün ya sizinkileri kıskandı aralarında sütün faydalı olduğunu falan konuştular galiba acayip derece memeye düşkünlüğü arttı..ucum yoktu...öyle bir emiyor ki onu bile yavaş yavaş çıkartıyor artık....slikon gögüs ucuna falan gerek kalmadı anlayacağınız..ve işin en güzel yanı günde 3 öğün çok rahat emerek doymaya başladı...
cnm ya 12 de yatıp 6 da kalkıyor demişsin bu aralıkda acıkmıyormu hiç.yani sen genede beslemmiyormusun..ben her gece saatimi kuruyorum 3 saatte bir kalkıp mama veriyorum...benim kızıda bazen uyandırmasam 5 6 saat uyuyor acaba uyandırmamamkmı gerek....:uhm:
:
ilk zamanlar sarılık diye bende uyusa bile kaldırıp emziriyodum.ama tzaman zaten hemen aranmaya başlıyor..elini ağzına atıp emmeye çalışıyor.. ülker hero baby lactum 1 veriyorum mama olarak..4 saatte bir toplam 5 ölçek yiyor genelde...gelişimide iyiydi..64 cm 6700 dük.. uyursa uyandırma canm bırak yatsın:)
cnm senin bebendemi emmiyo...aynen benim kızım gibi...biberona alıştı gögsümü hiç istekli tutumuyo resmen kavga ediyoruz emzirirken...acaba benim kuzumda çomisteyerek mememi tutarmı bigün...
sen hangi mamayı veriyosun günde kaç kez ve kaç ölçek...:çok üzgünüm:
Canım emsal gayet ii onunla görüşüyoruz ama diğerlerinden bilgim yok.
canım bildiğin gibi 4 saatte bir sağıyorum şimdi yeni sağılmış süt dışarda 6 saat kalabiliyormuş ben termos aldım ona koyuyorum çok mecbur kalmadıkçada 3 saati geçmiş sütü vermiyorum. bu 4 saat içinde kızım çıkan sütü 2-3 öğünde içiyor genellikle. bu arada dolaptan çıkarılan süt ısıtıldıktan sonra yalnızca 1 saat dışarda kalabiliyor en çok dikkat et o nedenle. canım ben mama vermiyorum sadece anne sütü.
tatlım benim yaa insan buna da sıkılır mı hiç sevineceğin yerde... 9 kilo almıştım şu an hepsini verdim ve yine 54 kiloyum ama biliyorsun benim boyum uzun 173cm ve çok isterdim 51-52 kilo olabilmek hatta 48e bile hayır demem gel değişleim kilolarımızı:)
nasıl yani canım 24 saat içinde sadece 3 kez mi emiyor?
canım ilk 1,5 ay bende öyle yapıyordum 3 saatte bir kalkıyordum ama sonra kimsenin kaldırmadığını duydum ve gece uykusunda büyüme hormonu salgılanıyormuş o nedenle artık kaldırmıyorum rahat 5-6 saat uyuyor benimde bu arada hem sütüm birikiyor hemde uykumu alıyorum.:lepi:
aynen bende senin gibiym ve tek bakıyom bebeme...
cnm pirinç unu demişsin nasıl yapıcaksın bu pirinç ununu...kimisi sulandırılmış sütle yapıyormuş kimisi sadece suyla...bu arada kaşık kaşık beslemenin zorlugunu ben bilirim sadece 15 gün dayanabildim..dayadım biberonu..hem ona hem sana çok eziyet oluyo umarım sen başaşrırısın kaşıkla yedirmeyi..mafoldumben
kader arkedeşim..hem gurbetteyiz kimsemiz yok hem sütümüz yok :gitme::gitme::gitme:
tatlım benim yaa insan buna da sıkılır mı hiç sevineceğin yerde... 9 kilo almıştım şu an hepsini verdim ve yine 54 kiloyum ama biliyorsun benim boyum uzun 173cm ve çok isterdim 51-52 kilo olabilmek hatta 48e bile hayır demem gel değişleim kilolarımızı:)
QUOTE]
aaa değişcekse ben veriyim dilekcim n olur ben daha kötü durumdayım tuba kabul ediyomusun
Tatlım iki aylık bebek üç saatte bi kaldırılır mı hiç beş saate çıkacak onların kalkmaları uyuyosa bırak uyusun.. böyle yaparsan büyüdüğündede her üç saatte bir azda olsa beslenmek ister bebeklerin huylarını biraz bizim davranışlarımız belirliyor ben 12 de yedirip yatırıyorum birdaha altıda kalkıp yiyor o arada uyuyor sonrada dört saatte bir oluyor gün içinde ama gece beş yada altı saat.. zaten uykuda büyüme hormonu salgılanıyor en az beslenmek kadar önemli.. tabi bunlar doktorumuzun söyledikleri ve benim okuduklarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?