2009 Eylül Anneleri

cnm ya 12 de yatıp 6 da kalkıyor demişsin bu aralıkda acıkmıyormu hiç.yani sen genede beslemmiyormusun..ben her gece saatimi kuruyorum 3 saatte bir kalkıp mama veriyorum...benim kızıda bazen uyandırmasam 5 6 saat uyuyor acaba uyandırmamamkmı gerek....:uhm:

cnm senin bebendemi emmiyo...aynen benim kızım gibi...biberona alıştı gögsümü hiç istekli tutumuyo resmen kavga ediyoruz emzirirken...acaba benim kuzumda çomisteyerek mememi tutarmı bigün...
sen hangi mamayı veriyosun günde kaç kez ve kaç ölçek...:çok üzgünüm:

tubacım bunun için canını hiç sıkma yaaa milletim agzı durmaz ben rejim yapıp zayıfladıgım zamanlarda hasta falanmısın diye soranlar oldu şişmankende hamilemisin diyee boşversen yaaa buna üzülünürmü ne güzel tığ gibisin işte bütün istediğin kıyafetleri giyersin biraz yaş geçince zaten ıster ıstemez alırsın gönlünce yemene bak ben şuan yiyorum ve kalori hesabı yapıyorum yedıkçe toplamaya korkuyorum(((

doğumdan beri 10 kilo fazlalığım var ve göbeğim halen 5 aylık gibi gitmiyor bir türlü hala hamile pantolonu giyiyorum ben napsam yaaaaaaaa...

bende aynıyım 59-60 ile hamile kaldım 80 ile gittim şuan 73 kiloyum:gitme::gitme:

aynen bende senin gibiym ve tek bakıyom bebeme...
Bende aralarda süt bırakamazsam başlarım pirinç unundan mamalar falan düşünüyorum. Benim olmadığım aralarda onlardan takviye olabilir biberonla beslenmesi yerine kaşıkla yer.

cnm pirinç unu demişsin nasıl yapıcaksın bu pirinç ununu...kimisi sulandırılmış sütle yapıyormuş kimisi sadece suyla...bu arada kaşık kaşık beslemenin zorlugunu ben bilirim sadece 15 gün dayanabildim..dayadım biberonu..hem ona hem sana çok eziyet oluyo umarım sen başaşrırısın kaşıkla yedirmeyi..mafoldumben

kader arkedeşim..hem gurbetteyiz kimsemiz yok hem sütümüz yok :gitme::gitme::gitme:

doğumdan beri 10 kilo fazlalığım var ve göbeğim halen 5 aylık gibi gitmiyor bir türlü hala hamile pantolonu giyiyorum ben napsam yaaaaaaaa...

kız bende 3 4 aylık hamiş gibiiyim halen hamile pantolonu giyyom...ötekiler olmuyo eskiler yan i..hihoyyyt

sen çok yaşaaa emiiikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3eee askerle evlenirsek böle oluruz

ilk zamanlar sarılık diye bende uyusa bile kaldırıp emziriyodum.ama tzaman zaten hemen aranmaya başlıyor..elini ağzına atıp emmeye çalışıyor.. ülker hero baby lactum 1 veriyorum mama olarak..4 saatte bir toplam 5 ölçek yiyor genelde...gelişimide iyiydi..64 cm 6700 dük.. uyursa uyandırma canm bırak yatsın:)

kızlar eslemle ayşe de girmiyor yahu kaç gün oldu. hele emsal hiç yok ortalıkta. bircandan yaseminden zeynepten haber varmı?

Canım emsal gayet ii onunla görüşüyoruz ama diğerlerinden bilgim yok.

canım bildiğin gibi 4 saatte bir sağıyorum şimdi yeni sağılmış süt dışarda 6 saat kalabiliyormuş ben termos aldım ona koyuyorum çok mecbur kalmadıkçada 3 saati geçmiş sütü vermiyorum. bu 4 saat içinde kızım çıkan sütü 2-3 öğünde içiyor genellikle. bu arada dolaptan çıkarılan süt ısıtıldıktan sonra yalnızca 1 saat dışarda kalabiliyor en çok dikkat et o nedenle. canım ben mama vermiyorum sadece anne sütü.

tatlım benim yaa insan buna da sıkılır mı hiç sevineceğin yerde... 9 kilo almıştım şu an hepsini verdim ve yine 54 kiloyum ama biliyorsun benim boyum uzun 173cm ve çok isterdim 51-52 kilo olabilmek hatta 48e bile hayır demem gel değişleim kilolarımızı:)

nasıl yani canım 24 saat içinde sadece 3 kez mi emiyor?

canım ilk 1,5 ay bende öyle yapıyordum 3 saatte bir kalkıyordum ama sonra kimsenin kaldırmadığını duydum ve gece uykusunda büyüme hormonu salgılanıyormuş o nedenle artık kaldırmıyorum rahat 5-6 saat uyuyor benimde bu arada hem sütüm birikiyor hemde uykumu alıyorum.:lepi:

cnm toplam 5 ölçek derken birseferdemi 5 ölçek veriyosun yani 150 ml...öylemi yanlışmı anladım ben...:uhm:

Tatlım iki aylık bebek üç saatte bi kaldırılır mı hiç beş saate çıkacak onların kalkmaları uyuyosa bırak uyusun.. böyle yaparsan büyüdüğündede her üç saatte bir azda olsa beslenmek ister bebeklerin huylarını biraz bizim davranışlarımız belirliyor ben 12 de yedirip yatırıyorum birdaha altıda kalkıp yiyor o arada uyuyor sonrada dört saatte bir oluyor gün içinde ama gece beş yada altı saat.. zaten uykuda büyüme hormonu salgılanıyor en az beslenmek kadar önemli.. tabi bunlar doktorumuzun söyledikleri ve benim okuduklarım.

benim minnoşum uyumuşken bende kalkayımda yemege başlayayım gelirim hemen fazla kaynatmayın emi hihoyyyt geçmişi okumakta zorlanıyom :dance:

ha kızlar bu arada ben o kadar gayretli bi anneyimki sormayın delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldenburda gezinirken bebek patigi modelleri var..ip aldım örmeye başladım...bebekten fırsat bulup örmek isteyen olursa linki bu ben çok begendim...kolaymışta...

http://www.kadinlarkulubu.com/cocuklar-icin-orguler/262266-karpuz-dilimli-bebek-patigi.html

bu arada ben 6. ay bitene kadar ek gıdaya başlamayı düşünmüyorum. 6. ay bitincede hazır mama vermiycem. buharlı pişiriciyle pişirdiğim sebzeleri, katı meyve sıkacağı ile sıktığım meyveleri ve kendi yaptığımız çorba,yoğurt ve muhallebileri vermeyi düşünüyıorum.

dilekcim termos ne tatlım ne işe yarıyor hayatım? ya dilek yaa deli misin sen yaaa şaka heralde sen hiç benim kadar zayıf olmamışsındır bi yaşasan istemezsin bıktım insanlardan çoğu zaman var ya yemin ediyorum evden çıkmak gelmiyo içimden 42 kiloykenden bahsediyorum tabi şu halimden değil böyle kalsam yine çok şükür ama offff yaaaaa 45 in altına düşmesem bari.. ya kuaföre gidiyorum yanda saçını yaptıran kadın dönüp çok zayıfsınız diyo be salak sanane gece koynuna mı alcaksın ben sana ne şişkosun kocaman dötün var diyomuyum? ay nasıl sinirliyim şu türk kadınına anlatamam daraltıyolar yemin ediyorum beni gidip yurtdışında yaşıycam sırf bu yüzden.

:)aynen öyle kader arkdaşıyız...çok zor bir durum...burada henüz yeniyim ama arkadaslar çok naif herkese tesekkür ederim ilginiz için...
çoğunlukla bebekle ilgileniyorum o yüzden tek tek yazamıyorum mazur görün...

canım şimdi gece yatmadan sütünü sağıyorsun sonra besliyorsun , doğa 5-6 saat uyuyor bu arada hiç süt sağmıyor musun yoksa arada kalkıp sağıyor musun?

benim gittiğim dr da sakın 75. günden sonra geceleri kaldırma yoksa çok zorluk çekersin dedi üst kat komşumun bebeği 5 aylık ve hala kızı geceleri kalkıyormuş bu zamanında bu şekilde alıştırdığı için.

eminecim asıl ben teşekkür ederim hayatım misafirperverliğin için. bi dahakine daha uzun zaman geçirelim hasret giderelim doyamadım walla hiçbirinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…