2009 Mayıs Anneleri

beyaz canım ben pek geçmişi okuyamıyorum biriktiği için. bende yeni süt vermeye başladım.keçi sütünü inşallah bugünlerde alıp denicem.ben pınarın +6 yzan sütünü kullnaıoyurm.
hım görmedim cnm o sütü bi bakayım netetn ne özellikleri varmış sağol tatlım
sağol cnm
cnm sen emziriyorsun tabiki verme
bizim beslenme olayı sadece mama+ ek gıda gibi bişey oldu
o yüzden araştırdım ve keçi sütü anne sütüne çok yakınmış bol protein varmış
denemek istedim bende
az kilo alıyor benim kız
başlarda defneyle aralarında 1 kilo vardı benimki öndeydi
şimdi seninki 8000 küsür olmuş bizimki 7,5 bile yok
canım sıkılıyor baya:1no2:

sağol cnm inşşşşşşşşş
bim var burda bi bakayım bende
sütçü kovalamaktan sa
bugün kaçırdım sanırım duymadım sesini
ama burdaki bim de görememiştim
markasını biliyormusun?

özlemcim markası kay süttü sanırım.bu arada cnm dağhanda 7 kilo bence canını sıkma bende 4 gündür ek gıdaya geçtim,öneml olan sağlıklı olmaları bence..kafana takma kiloyu..

Yorumlarınız için cok sağolun kızlar.Valla artık bu konuyu acmasın baska birsey istemiyorum.Olacağı varsa olur zaten kımse engel olamaz.
Ayse hoşgeldin canım.Vay gelinin ve senın basına gelene desene.Tasınma işi de soğukta cok zor valla hastalık olmadan halledersın insallah.

Bırsen senınde pazar superdı desene.Koltuklarını gule gule kullan canım.Uzerıne örtersın birsey boşver madem beğenıyordun.

Ferda oh misafirli bir pazar gecırmışsın neguzel.Bende Zara yı cok beğenıyorum ama kalıpları cok kuçuk Bora ya 1 yası ancak oluyor.

Pınar kolay gelsin canım.Uslu durur insallah Defne de annene sevmek kalır.Bora wc ye bile izin vermıyorda.

Banu,Tulay,Ceren iyi calışmalar kızlar sizin tatıl bitti.

Özlem kecı sutu cok faydalıymış.Ama ne bileyım cesaret edemıyorum ben.Kahvsaltısına kecı peynırı alıcam baslayınca.Belki birkac ay sonra baslarım.

Ay baska kim vardı ya.Alıntı yapınca kilitlenıyor benım pc.Zaten antıka oldu.

Birde Bora uykuya dalamıyor kızlar.Uyku saatlerı kabusum oldu.Ayak ve salıncak istemiyor nasıl uyur su bebekler ya.

kızlar benim hemşire arkadaşımın bebeği 860 gram doğdu demiştimya kız üç ayı bitti keçi sütünü sulandırarak vermeye başladı altıncı ayın sonundada sulandırmadan verdi maşallah çok sağlıklı bir bebek tabi ben cesaret edemiyorum süt vermeye daha anne sütüne an yakın süt keçi sütü kızlar ben durunun yoğurdunu keçi sütüyle mayalıyorum

sağol incihancım tatil çabuk geçiyor ev işi kızlar yemek derken

tülaycım iyiyim tatlım geldimi mama sandalyen

[
gunaydın cnm hosgeldın a.s.
gelının basına gelen kotu olmus yaaa
cnm kuzuna masallah gelısımı ıyı
cnm ıns kan tahlıllerı normal cıkar

sağol teyzesi. evet inşallah normal çıkar.taşıyıcılık olsa da bi problem olmaz diyor doktor ama,yinede kafan takılıyor işte(

canım,düğün adana'daydı. bizimkiler tarsusta yaşıyor. yoksa aynı şehirde olsa eve gidip hallederdim,ama malesef. neyseki kıyafetimin tamamı siyah dantel ile kaplıydı,belli olmadı dıştan.
taşıma şirketini de hallettim çok şükür. cumartesi taşınıyorum kendi evime:))
kuzum içinde şubat ayını bekliyoruz bakalım ne çıkacak tahlilde.

geçmiş olsun cnm düğünde olanlar kötü olmuş
maşallah oğluşunaiyi kilo almış
sağol canım.

dişiniz hayırlı olsun canım. bende yaklaşık 2 hafta önce kuzumun dişi çıktı sandım. ama kontrolde doktor baktı,görünürde bişi yok dedifisfisfis bende amma yaygara yapmıştım haa diş başlığındakaydirigubbakcemile3

süt konusu benimde çok kafama takılıyor. anne sütünü günde 2 defa verebiliyorum. o da doyuyormu bilmiyorum bile. keçi sütünü de bende duydum canım. evet,pastorize keçi sütü de var büyük marketlerde. kay marka. bende 6.ayı doldurunca süt vermeyi düşünüyorum. mama ile besleyince içim rahat etmiyor. benim kuzu da çok yiyor maşallah!! doyuramıyorumkaydirigubbakcemile3

hoşbulduk canım. taşıma şişrketini ayarladım kısmetse cumartesi taşınıyoruz. annem de gelecek. melih kaan'la o ilgilenicek.
sana da kolay gelsin valla!

Olsun tatlım her bebek aynı olmaz sıkma canını. Defne'de mama yemeden önce az kilo alıyordu mamaya başlayınca aldı kiloyu. Doymuyordu kuzum. Ama şimdi mama yiyor ya beni daha uzun aralıklarda emiyor diye sütüm arttı sanki. Aman boşver bacım. Öyle böyle büyüyorlar hayırlısı ile. Sağlıklı olsunlarda gerisi boş a.s.

Yok bacım malesef durmuyor kuzum. Kucakta durmak istiyor. Temizlik yalan oldu. Zaten akşama spora gideceğim için 4 gibi evden çıkıp kayınvalideme gitmem lazım. Yarın annem 2 gibi benden çıkıp işe gidiyor. O gittikten sonra yaparım artık :çok üzgünüm:

Maşallah kuzuya a.s. Benim kızım evde yaptığım yoğurdu yemiyor. Bende Babymix veriyorum akannehir

Allah'tan siyahmış canım kurtarmış seni akannehir

Oh taşıma işide hallolmuş hadi kolayca taşınırısnız inşallah a.s.

ayşecim hayırlı olsun düğününüz neyse allahtan siyah giymişssin. inşallah hayırlısıyla taşınırsın canım biran öncede yerleşirsin.

işlerımı bıtırıp gerı geldım
evı temızledık bıraz cocukların corbaları yoktu onlara corba yaptım yedırdım sımdı onlar oynuyor bend eoturuyorum yurutec aldık bız az az koyuyorum halı olan yerde fazla ılerlıyemıyorlar ama halı olmayan parke ve fayanslarda cok guzel gezıyorlar

byaz bacım hayırlı olsun dısınız benım bebışler hıc anne sutu alamadı kecı sutunu dusunuyorum ama benımkılere yogurt bıle gaz yapıyor bılemıyorum bu kontrold tekrar dr sorucam gercı daha once 1 yaşa kadar kullanma demıştı

ılgıncım sen nrden buluyıon kecı sutunu hazır satılıyormu

cerencım bayagı haraketlı bır dugun olmuş :)) mevlam hayırlı etsın ınsallah

pınar sen temızlık yapamamışsın ben bıtırdım bıle :)))

dıger bacılarım hepınızede opuyorum unuttugum yok umarım bıraz balık hafızalı oldumda

Canım bravo valla bitirmişsin işleri. Benim kız durmadı ki bişey yapayım. Yanında oturdum kaldım. Çorbasını yedirmeye çalıştım püskürüp durdu yemedi. Ama karnı aç biliyorum. Mama yaptım onu şapur şupur içiyor şimdi zilli. Neyse alışıcak heralde. Yeni tatlar olduğu için garipsiyor sanırım:uhm:

Yürüteç bende istiyorum aslında ama ne bileyim ya kaç ay kullanıcak ki boşuna mı para acaba :uhm:

canım ne koyuyorsun corbasına tadınımı sevmdıkı
ben yurutcı doktoruma sordum yarım saatten fazla ıcınde durmasın gunde bırkac kez koyabılırsın dedı kayınvalıdem ucuzlarında almış 30 tl bırsey dıger markalılar daha guzel ama 120 falan

offf kızlar ya 1 saat once oglusumun sol ayagının bırazcık kısa gıbı oldugunu dusundum esımede gosterdım boguları aynı hızada degıldı cok kotu oldum yaa ıns bıze oyle gelıyordurr

oyle bısey olsa kalca usgde cıkması gerekırdı
esımde ıste aksama sıfaya gıdebılırız ıns

[cnm hayırlı olsun ilk dişiniz..:dance:

ya kızlar ek gıdaya ilk basladığınızda sebze veya meyve püresi ve kahvaltıdan kaçar kasık veriyordunuz

ayy sonunda uyudu tekrar,uyanık olduğu süre içinde ne bir iş yapabiliyorum ne de nete bakabiliyorum,hep onla beraber olmak zorundayım bırakmıyor cnm oğlum çok seviyor beni..:))
neyse biz çorbamızı içtik güzelce,sevdi dağhan çorbaları,mama kaşığı ile 25 kaşık filan içmiştir yeter zaten ilk hafta için.. zorlamıyorum fazla..
Ayşecim kolay gelsin sana..
Gülhan yinemi aynı senin velet,ne yapmalı bunları bilmiyorumki..Allahtan sesin iyi geliyor telefonda hatta geçende kendi kendime ne güzel hayat dolu sesinden belli dedim ve bende toparlandım,senden etkilendim aman böyle devam et yenilme sakın boraya!!!
Pınarcım mama verceğini bildiği için belkide almıyordur çorbayı..Nede olsa daha kolay yemesi..Sende benim gibi bişey yapamadın desene,bide ben uyuyuncada yapamıyorum ses olmasın diye,yandım valla..
bu arada kızlar mama sandalyesi almayı düşünenler,bizim komşu kızına ıkea dan almış ne gerek var pahalı bişeye işimizi görüyor dedi,ne kadar diye sormadım ama isterseniz bakın sizde beğğenirseniz,piyasaya göre daha ucuz galiba..
Çalışan arkadaşlarıma kolay gelsin..
yakında kimse yokmu yaa gelinde bi çay içelim..

Selamlar Kizlar,

Doktor randevum vardi sabah. Gecen tansiyonum 150/90 cikmisti. Annemde tansiyon hastasi oldugu icin, 24 saat süreyle durmasi gerekli bir alet bagladilar, her yanimda kablo var ve 15 dk bir tansiyonumu ölcülüyor. Doruk emerken sagda solda gördügü kablolari cekistiriyor, alet calisirken cikardigi sese gülüyor, emmeyi birakiyor. Cok stresliyim bugün:bbo:
Gelirken esim kafami karistirdi, bilgisayar aldik. Aslinda laptop almak istiyordum ama o istemiyordu. Yeni yila dogru cikacak modelleri bekliyorduk. Her neyse, bilgisayarlar erken gelmisler ve "hadi alalim" diyince, "hadi al bakalim" dedim. Sonra da pisman oldum. Evdeki bilgisayarimiz henüz is görüyordu aslinda ama eskidigi icin yavaslamisti epey. Birde Dorugun resimler ve videolar kasiyordu. Hata mi yaptim acaba, kararsiz kaldim? "Bu bilgisayarida ablama götürürüz" diyince iyice gicik oldum. Birde hamalligini yapacagiz. Üstüne simdi birde monitor almaya kalkar bizimki.

Okuduklarimdan aklimda kalanlar...

Aysun oglumun hakkini yemiyeyim, aslinda uykusu iyi geceleri. Ama öyle uzun uyumuyor, emmeye kalkiyor 2-4 kez. Bu aralar bazen geceleride uyaniyor, sanirim disten. Carsamba günü bende su jel isini sorayim bir doktoruna...

Özlem kilo olayini dert etme bencede. Kizinin doyduguna emin ol yeter. Sagligida yerindeyse, sisman olmasina ne gerek var ki? Ayrica nacizane fikrim, bisküvit verme bence. Neden dersen, aslinda bu konuda cocuk doktorlari ne diyor bilmiyorum ama, bence kof bir besin maddesi. Sadece doymasini ve kilo almasini saglar belki. Besin degerleri yüksek gidalara alissa daha iyi degil mi?
Ve unutmadan ilk disiniz hayirli olsun, öptüm fistigimi. Darisi bizimkilerin basina...

Birsen koltuklariniz hayirli olsun, resimleriniz icinde cok üzüldüm. Gecenlerde aynisi bizimde basimiza geldi. Bilgisayarimiz bozuldu ve resimleri format cekerken kurtaramama riskimiz vardi. Tamire verdik, bir sürü para ödedik. Simdi hepsini cd.lere aktardim ama keske önceden yapsaymisim...

Gülhan'cigim, esinde Bora'nin zor bir bebek oldugunu ve senin ne kadar gerildigini biliyor. Ikide bir bu konuyu acmasa keske. En azindan Bora biraz düzeldiginde ve sorunlarini kendi kendine cözmeyi ögrendiginde bu konuyu bir daha konussaniz daha iyi olur zannimca.

Bozon, bende cok yoruldugumda ve uykusuz kaldigimda sütümde bariz azalma oluyor. Ama depo falan yapmadim zamaninda, cok pismanim. Neyseki simdiye kadar oglumun ac kalmasi gibi bir sorun yasamadik ama süt alistigi tempoda gelmeyince sinir oluyor.

Semra'cigi, senin esinde alemmis ha. Ne yani, iki tane cocugu olmus, onlar biraz büyüsünler hele...Cok cocugun bu devirde bir anlami yok ki! Eskiden olsa, kol gücüyle calisiliyormus ve insanlarin istikbal gibi dertleri yokmus. Sehir yasaminda 2 cocuk bence ideal. Benim esim 2.yi bile istemiyor...

Pinar'cigim tesekkürler canim. a.s.

Fulya, Ferda Banu selamlar kizlar sizede...
Unuttuklarim kaldi mi acaba?

seherim canım ben hazır alıyorum markette var benim arkadaşım hep keçi sütü kullandı bebeğine maşallah erken doğan bir bebek için son derece sağlıklı gelişimide iyi bende kay marka alıyorum zaten tek o markanın keçi sütü var aldığım yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…