2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bencede söyle şeyma çok uzun ayrı olmak istemiyorum de sesini çıkartmaz ama plan yapıldıysa kayınvalidene ne dersin bilmiyorum

ooooo ben hayatta ayrı kalamam kocişimden t.dağa gittim de 4 gün zor durdum.
açık açık söyle ben okadar erken gitmek istemiyorum senden ayrı kalamam de bak ozaman o da nasıl dayanamıycak....

dedim... bişey demedi bakalım gelsın konusuruz herhalde... ya 1 ay dogum bıle yapsam cocugumun babsı yanımızda olmıcak.. otobusle donmeye razıysan kal bunu goze alabılcekmsıın dedı... cunku gıtcegım yol 19 saat.. oda haklı bı yerde

Ya neden gidiyorsun gitme sen de....Kız kociş bırakılır mı 1 ay benimki hayatta istemez bırakma anam bırakma sonra beraber mi döneceksiniz kaynananla

evet tatlım sonra beraber doncez... ya ben zaten yanlız basıma yatamıyorum bı dogurcam gozume uyku gırmez yanlız herhalde... özel kendı aracımız oldugu ıcınde kocam dınlene dınlene gıdersın dıyo... olmadı 1 hafat rapor alsın gelsın benle sonra gıtsın ya

kızlar buraya yazsam olur mu hallisna arkadaşımız düzenlemişti bir liste ama ben kendi listemi paylaşsam kızar mı acaba???

BUNLAR HASTANE İÇİN yani çantaya konacaklar...

anne için
Cam biberon 125 ve 250ml
doğum&bebek çantası
2 adet gecelik önden düğmeli
1 adet pijama
2 adet emzirme sütyeni
diş fırçası
diş macunu
4 adet kilot
sabun
havlu
tarak/fırça
loğusa tacı:)))
Makyaj çantası
deodorant/parfüm
el aynası
5-6 adet ped
ıslak mendil
kuru peçete
Hırka ya da şal
1 adet terlik
2 çift çorap
Göğüs pedleri
Göğüs kremi
Hastane için tek kişilik nevresim tk(hastane nekadar temiz olursa olsun yatamam)
tek kullanımlık kilotlar
Loğusa külodu 2 adet
Fotoğraf makinesi/kamera

bebiş için
En küçük boy bebek bezi
bebek poposu için ıslak mendil
bebek şampuanı
bebek losyonu
yumuşak küçük havlu
Hastane çıkışı
bir tane de takım yedek
Göbek bağı bandı
Araba koltuğu
emzik
Sivrisinek vs için tülbent yüz bezi

Bunlarda normal zamanda gerekli olacaklar...
Alt değiştirme ve bakım yatağı
Bebek bezleri
Bebiş için tırnak makası
bebiş ilaç kaşığı
Vucut termometresi
Pişik kremi bepanten
Bebiş için sabun
Bebek banyo süngeri
Banyo termometresi
Bornoz,başlıklı havlu
Biberon ısıtıcısı
Biberon fırçası
Biberon taşıyıcısı/termos
Sterilizatör
4 adet önlük
Tulumlar
Omuz mendilleri
15 adet uzun kollu zıbın en küçük
5 adet alt üst pijama
emzirmek için yastık
Süt muhafaza poşetleri
Uyku seti
Yan yatırma yastığı
Hazır bebek battaniyesi
Burun aspiratörü
uyku emzikleri
emzik bandı ve emzik zinciri
4 adet penye battaniye
kısa kollu badiler
Süt sağma makinası
Eldiven
Şapka
Patik
alt değiştirmek için didemin dediği gibi bir yere giderken hazır yastıklı...
çamaşır filesi
yumuşatıcı
bebiş deterjanı

Puset
Araba koltuğu
Küvet
Parc yatak

eksikler yanlış şeyler olabilir kızlar bu benim listem kopya çekebilir yenilerini ekleyip bazılarını silip kendinize liste yapabilirsiniz....

hastane için nevresim mi aslında evet gerekebilir ama özel hastane olunca istemez gibi yeterince temiz oluyolar hele bi olmasın onca parayı ödedikten sonra. ssk anlaşmalarıda yok

Kulak pamuğu var canım sterilazatör var(yada kaynatırsın) bebek süngeri var banyo için istersen ekle sen kendi listene

hastane için nevresim mi aslında evet gerekebilir ama özel hastane olunca istemez gibi yeterince temiz oluyolar hele bi olmasın onca parayı ödedikten sonra. ssk anlaşmalarıda yok

Ben de aynı şeyi düşünüyorum canım ama ben mesela yastık kılıfı alacağım 2-3 adet yaz günü terlenir filan hem süslü olur hem de ben en lüks otelde bile başka yastık kılıfında yatamam

serdem aynı beni anlattın geçen sene 5 yıldızlı otele gittik ben yastık kılıfı doldurdum valize arkadaşlar dalga geçti ama napiyim bende yatamıyorum

serdem aynı beni anlattın geçen sene 5 yıldızlı otele gittik ben yastık kılıfı doldurdum valize arkadaşlar dalga geçti ama napiyim bende yatamıyorum

Ay valla biz kadınlar tikliyiz erkeklerde yok hiç öyle problem ben havlum da olmadan gitmem mesela özellikle yüz havlusu eşim iş için gittiğinde koyarım hiç kullanmaz terlik bile otelinkini kullanır ben hayatta kullanmam mantar filan olur diye. Sanırım o yüzden Allah bize bebiş nasip ediyor erkeklerin elinde düşünsenize bebişler nne olur biz de annelik iç güdüsü var her şeyi detaylı ince düşünüp koruyucu önlemler alabiliyoruz. Benim eşim de koca bebeğimdir aynı yani Masal bakalım kime benzeyecek

Halissa bir selam verdin gittin anlatsana kızını ne dediler başka.

Didemcim hoşgeldin canım bir el at listeye tecrübelerinle

selam bayanlar..bakıyorum alış-veriş listeleri oluşmaya başlamış...bende hepsini bir alırım diyorum ama bugün bizim semtte sosyete pazarı vardı...dayanamadım aldım yine hem kendime hemde bebişe birşeyler..

Naçizene bir kaç önerim olarak. Defnecim senin listeni baz alarak söylüyorum. Hastaneye bebek için şampuan vs. götürme. Göbeği düşene kadar bebek yıknamıyor. bebişleri silip giydiriyorlar. Ped de götürme steril edilmiş gazlı bezli pamuk veriyorlar kanama için. altınıza aynı alt açma gibi hasta örtüsü seriyorlar. sadece yastık kılıfı yeterli olabilir.

4 tane önlük yamışsın. sen onu en az 10 yap. kusma+salya günde 5 kere bile değşeilir. önlükleri de arkadan bağcıklı değil. kalın bantlılar var onadan alın.(ikea'da 6 lı havlu önlüklerden 2 paket olabilir mesela)
Tırnak makasını tutma kısmı kendi elinize uygun olanını alın. üreticiler bebek kendi tırnağını kesecek zannediyor galiba. tutma yerini de minicik yapıyor :)

kulak pamuğu kullanmak yasak zaten :)

burun aspiratörü şart. olmazsa olmaz bence (chicco öneririm. diğerleri arap bebekler için gibi uçları çok geniş.)

aklıma gelenler bunlar şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…