2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar. yarın tatil çoook mutluyum bi de siparişini verdiğim "bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" kitabım geldi. daha da bi mutlu oldum

0-2 yaş arası çocuklar için en iyi koruma sistemi
Önden darbeli kazalarda, yüzü yola doğru oturan çocukların %20'si boyunlarından ciddi şekilde yaralanıyor. Çocuklar yetişkinlerden daha zayıf bir yapıya sahip olduklarından, darbe anında boyun omurları başın savrulmasıyla meydana gelen kuvvete direnç gösteremiyor. Çocuk, sırtı gidiş yönüne doğru oturtulduğunda maruz kaldığı darbenin etkisini %89 azalıyor. Bu oturma pozisyonu aynı zamanda koltuğun koruma etkisini bütün vücuda dağılarak göğüs ve karın bölgesinin daha iyi korunmasını sağlıyor.

Isofix bağlantı sistemi: 2-4 yaş arası maksimum güvenlik
2 yaşından büyük çocuklar genellikle öndeki koltuk sırtlığına çarparak kafa ve yüzlerinden yaralanıyorlar. Kazaların %40'ında emniyet kemeri çocuk koltuğu üzerinde yeterince gergin olmadığından ciddi yaralanmalar oluyor. Koltuk güvenliginin artırılması için emniyet kemerinin araca daha sağlam ve özel bir şekilde tesbit edilmesi gerekiyor. ısveç'in girişimiyle kurulan ISO çalışma grubu bu amaca yönelik çalışıyor. 8 yıl süren çalışmadan sonra ISO, çocuk koltugunun araç ile bağlantısını standardize etmek için Isofix adlı bir norm oluşturdu. Bu bağlantı sisteminin kullanılmaya başlanmasıyla 0-4 yaş grubundaki çocukların ciddi yaralanmalarında %22 oranında bir azalma hedefleniyor. Isofix, koltuk tabanı ile sırtının birleşme noktasına takılan 2 adet tokadan oluşuyor. Tabanda 2 kilit.ve koltuk üstünde ise kilit uyarı lambası bulunuyor. Böylece kemer hızlı ve güvenli bir şekilde bağlanabiliyor.

Ben okudum şimdi neye kırıldığını Çiğdemin. Hep aynı konular ya arkadaşlar bu başlık altında lütfen kendiniz için özel ve kırılacağınız konuşardan bahsetmeyin o zaman. Herkes yeterince kırılgan fikirleri tartışmanın yeri değil burası ya bebişle ilgili şeyleri tartışalım. Gereksiz yere alınganlık yapmış ama olacağı bu açmayalım bu konuları. Ayrıca 1 kişiye kızıp foruma gelmemek de saçma geldi ki kötü niyetle 1 şey de söylenmemiş. Kım ne bilsin onun fıkıhlarla vs ilgilendiğini ben de olsam öyle yazardım . Neyse herkesin tercihi ama sinir oldum

Ne oldu ya neden kırıldı

Ya ne oldu bana da anlatın kız çiğdem 1 gün gelmedim karıştırdın mı kız ortalığı klava:

kız ne karıştırıcam ortalığı geçmişe bak anlarsın yazmıyayım şimdi buraya alevlenmesin yine geçmmiş dediğim dün değil ondan önceki gün dün ben de yoktum burada çiğdem kızmış gitmiş..ondan önceki günde Fahriye kızdı bana gelmiycem birdaha dedi okadar mesaj yazdım gelmedi facebooktanda attım cvp yazmış ama gelmeyecek sanırım biraz zaman geçsin belki kızgınlığı geçer...

Yalnız dikkat etmek gereken en önemli şey, arabanızda isofix bağlantısının olup olmadığı. bizim araba 2007 model ama isofix yok. 2. şey de her marka koltuğun aynı modelinin isofixli olanı ve olmayanı var fiyat farkı 2 kat. olmayan koltulara sanayi de 30 tl'ye isofix kiti takılıyor. aklınızda olsun

Selamlar kızlaarr :)

Nasılsınız? özlemişim sizi.. uğrayamadım uzun zamandır... Herkes iyidir inş.

Yarın işe geliyormuşuz... nefret ettim artık şu işten... günlerdir izin almıyorum belimin ağrısından kıvranıyorum hep bekledim nasılsa 3 gün tatil dedim ettiler içine... canım çok sıkılıor...

benim arabamda da var eşiminkinde de ama dediğin gibi oradan oaraya sürekli onla mı uğraşıcam hem zaten bunun için 2 yıl var önümüzde aceleye gerek yok yani
alınganlık konusunda ben bu foruma ilk katıldığımda ciddi olmayan konularda konuştuğum ve forumu boşu boşuna meşgul ettiğim için fırça yemiştim arkadaşlardan birinden ama o zamanda öyle söyledim şimdi de aynı şeyi söylüyorum burda sizlerle birlikte olmanın en iyi yanı ben ne anlatmsam helkes anlamasa bile anlayan birileri mutlaka oluyor yani kaynanamı anlatıyorum bu belki bir sürü insanın sorunu ama şu an hamile olup beni anlayan kaç kişi bulabilirim ya da ne bileyim iki gün hastanede yattım herkes sakın kafana takma doğacaksa doğar dedi kimse beni anlamadı o nedenle elbette canımızı sıkan şeyleri yazıcaz evet belki br kaçımız biraz üzülecek ama düşünsenize zor durumda olan bir arkadaşımıza yardım ediyor olmak sizi mutlu etmiyor mu
ben hatırlıyorum canzinin zor günlerinde gece yattığımda bile onu düşünüyordum sonra iyileşti inanılmaz mutlu oldum onun adına bu çok güzel

merak etme canım bende calısıyorum bebeğimin ilk bayramında caısyorum onu bayrama götürecektim ya (((((((((((((

dur toplu olarak soriym vaktini alacağım biraz ama...eyvahedigeldismile
--Biberonlar cam mı olmalı kaç adet ve hangi ağızlıklardan olmalı?
--Bornoz mu yoksa başlıklı havlu mu daha kullanışlı olur?(bana başlıklı h.gibi geliyor)
--Emzikleri kaç adet ve ne marka olmalı yani birde mesela uyku emziği diyiptemi alıcaz?
--Tulum kullanışlı oluyor deniyor kaç adet almalıyız 0-3 ay arası olanlardan fazla almak istemiyorum çünkü....
--Bebiş için nevresim takımı ve uyku seti kaçtane olursa yeterlidir bunu da fazla almak istemiyorum..ama altına geçer falan diye düşünüyorum çok almak gerekli mi?
--Yatak koruyucu ne oluyor?bunu karyolasında da park yatakta da kullanabiliyor muyuz?
--Bir de bebiş için yumuşatıcı deterjan vs hangi marka daha iyidir?

Canım bilmediklerinde olabilir cevaplamayabilirsin?listeye baktım aklıma takılanlar bunlar şimdilik...

oy oy hoşgeldin özlemciiiim özlettin kendini yaa bu hafta hiç görmedim seni..
hatta 1-2 sayfa önce bile yazdım özlemde girmiyor artk diye inşallah iş yoğunluğundandır dedim herşey yolunda mı bitanem?

Okudum ben şimdi Çığdemcim gayet de doğru söylemişsin. Açıkçası ben herkesi merak ediyorum ve iyi kötü sonuçları da duymak istiyorum. Onların kastettikleri farklıymış ama yine de ben küsüp forma gelmeyenlere çok kızıyorum burası kimsenin tapulu malı değil ki... Aslıcım sen boşver biz kaynana çekiştirmeye devam edelim gitsin...

Özlem hoşgeldin kuşum. Bir sen bir ben valla bıktım işlerden.
Ama yarın çalışman kötü olmuş

Son 1 şey daha burada 1i 1ine kırılacak olsa başta defne(çiğdem)bana kırılırdı ne şakalar yaptık birbirimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…