2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kaydirigubbakcemile3ben burada birine küssem sadece ona tavır yapar yazdıklarıyla ilgilenmem okadar gerçek hayatta da bu böyledir birine kızdığımız zaman herşeyden elimizi eteğimizi çekmiyoruz ki kızıyoruz birdaha da konuşmuyoruz bazende gün geliyor barışıyoruz ama neden küsüp gidiyorlar ki anlamadım.

tatlım zaten alıngalığa gerek yok tabi ki çekiştiricem kaynanamı istemeyen okumaz geçer ben anlatınca rahatlıyor muyum? evet. o zaman ben yazarım kimse kusura bakmasın.
walla ben de merak ediyorum doktoruma bile bahsediyorum sizlerden :)

Son 1 şey daha burada 1i 1ine kırılacak olsa başta defne(çiğdem)bana kırılırdı ne şakalar yaptık birbirimize.

ayyy canım benim ben sevdiğim insanlara kolay kolay kırılmam.Burası sanalda olsa insan birbirini gayet iyi tanıyor bence birbirini seven de seviyor şimdi biz bir araya gelince ben didemi yıllardır tanıyormuş gibi olacağım eminim...kaydirigubbakcemile3

(mesela didemin ne kadar cadı bir gelin olduğunu biliyorum:roflol:)

Seve seve cevap vereyim.
-ben cam biberon almadım. düşer kırılır diye. bir de onların gaz yapmama özelliği yok. Ben BPa free olan Dr. Browns'ın iki tane biberonunu aldım. (biri 120 cc-biri 220 cc)
bunlara yedek bir paket başıl aldım pakette 3 tane vardı. 6. ayda bir boy büyük emzikle değiştirdim.
_bornoz nerdeyse 2 yaşında kullnamaya başladım. iki tane başlıklı havlu almıştım yetti onlar. bornoza şimdi bile ıslak bedenini zor sokuyorum. küçükken imkansız. ben bir de havlunun içine mermerşahi tülbent kestirmiştim (1metreye 1 metre) suyu çabuk emsin üşümesin diye.
-emzikte avent marka kullnadık daha doğrusu tuttuğu tek emzik o oldu. genelde emzikle arası pek iyi değildi. chicco ve nuk denemiştik almadı onları. şimdi eltimin kızı 5 aylık o da sadece aventi tuttu. 2 tane yeterli oluyor. aventin kendinden kapağı da olduğu için ayrıca emzik kutusu almamıştım.
-tulum 6-7 tane yeter zaten 2 sini yenidoğan alsan (50 cm) diğerlerini 56 cm alırsın 2 ay falan rahatlıkla giyer. 3. bebeğin boyutlarına bağlı. iri bebek olursa 0-3 ayla kurtaramazsın 3-6 aya geçersin
-2 ya da 3 nervresim takımı yeter. ben 1 tane uyku seti almıştım. onun renklerine uygun 2 de nevresim aldım. yetti.
-yatak koruyucu benim bildiğinm alez. ama ben kullanmadım. onun yerine can bebenin altaçmasını çarşafın altına seriyorum aynı işi görüyor.
- Yumuşatıcı kullanmadım.çünkü durulama suyunda devreye giriyor. kalıntı olur diye korktum. hacı şakir granül sabun tozunun makine olanını kullandım. 1 yaşına kadar ayrı yıkadım. şimdi bizimkilerle yıkayıp, 2. durulamayı yapıyorum tüm çamaşırlara.

umaraım faydalı olr. başka sorun olursa yine cevaplarım

oy oy hoşgeldin özlemciiiim özlettin kendini yaa bu hafta hiç görmedim seni..
hatta 1-2 sayfa önce bile yazdım özlemde girmiyor artk diye inşallah iş yoğunluğundandır dedim herşey yolunda mı bitanem?

saolasın canım... farkındayım... bazen giriyorum okuyorum... tamda o kötü konuşmalara denk geldiim sanırım amaann dedim zaten canım sıkkın bir de başka problemleri okumak istemiyorum dedim yazmadan çıktım...

çok şükür iyiyim canım... sorma öle yoğunuz ki baksana yarın bile işe gelecekmişiz.... tiksinççç...
belimin ve bacağımın ağrısı dışında çok şükür iyiyiz... korkuyorum bel fıtığımı olacağım acaba diye... bazen ayağımın üzerine basamıyorum... sinir sıkışması oluyor sanırım... ileriki aylarda Allah sabır versin...

çok haklısın canım... ben de okudum hepsini kimse şimdi bana da kırılmasın ama hem üzüldüm hem sinir oldum böyle yapınca burdakilerin bizlerin tadı daha da çok kaçıyor kimsenin haberi yok... bir kişinin dediği ettiği için bir daha topiğe gelmiyorum denmez... ben de alınganım kırılganım şu sıra herşeye ağlıyorum ama bu çok komik... ben de buraya herşeyi yazmak isterim her türlü dert sorun vs... olanlarınkini de okumak isterim insanların artık her duyduklarını kendilerine yakıştırmamayı öğrenmeleri lazım... yoksa doğum sırasında bile evladını kaybeden bir çok anne var... olduğumuz güne bugünkü sağlığımıza şükretmeli başına kötü bişey gelenler içinde geçmiş olsun dileklerimi üzüntülerimizi iletmeliyiz bence.. Fahriye de çiğdem de yok yere üzüldüler kırıldılar... eğer okuyorlarsa lütfen gelsinler.. herkes birbirini anlayacak diye bişey yok... anlayabilen de olacak anlayamaynda...

Özlem hoşgeldin kuşum. Bir sen bir ben valla bıktım işlerden.
Ama yarın çalışman kötü olmuş

hoşbuldum tatlım... sorma.. yemin ederim gün sayıyorum şuradan koşarak kaçmak için :)
bir ayarlama yapıcam artık bütün gelip burda tatilimi öldüremem... bişey derim erkenden kaçarım artık... varya hiç sormuyorlar bile hamilesin iyi misin gelebilecek misin sağlık sıkıntın var mı? yookkk geliyoruzzz... ya belki bir planım belki bişeyim var.. yok ama nerde... Allah nasıl biliyorsa öle yapsın....

kızlar bu gün tam 3 gün oluyor bebişimin hareketlerinde acayip bir kuvvetlenme hissediyorum.Dün eşimle mutfak masasında yemek yiyoruz lw den aldığım tişörtüm var dı üzerimde e artık göbiş büyüyünce yapışmaya başladı karnımın sağ tarafına şiddetli bir tekme yedim eşim de gördü şok olduk ikimizde tişörtümün üstünden baris belli şimdi de bakıyorum resmen inip kalkıyor.ve saat tutuyorum bakalım ne zaman uyuyacak şimdilik 1.5 saattir hiç durmadan kesintisiz hissediyorum:))))

merhaba güzel anneler bu gün nasılsınız bakalım babamız evdeydi dışarı çıktı gireyim dedim o gelmeden gezmeye gideceğiz birazdan işlerini halletsinde sizler iyisinizdir inşallah

ayy ben de gerildim bir yemek yiyip geleyim :))) içimiz açılsın :)))

Aslımmm sen nasılsın? bir türlü denk gelemedik seninle :)))

düşüncelerime ve soru işaretlerime tercüman olmuşsun, bende merak ediyorum bunlarııı

Günaydın kızlar biz geldik :)
Geçmiş olsun canım
Maşşaalah olsun ne güsel hep hissediosun geçen beni 5 gibi uyandırdı zıpır oğlum yapma dedikçe güldürdü beni
Amin canım cümlemize
opuyorumnanaktan :)
yatağın genişliğine çok dikkat edin abimler aldı yiğenim yatamadı çok dardı sürekli çarpıp uyanıyordu
Yatak dar olunca kundak yapmak gerekiomuş ben kundak kısmını pek sevmioum mumya gibi en iyisi demek büyük almak
ben kraft atlanta bebek arabasını beğendim orta yollu bişi yeni bebekkende yatırabiliomuşşsun onun gibi bişi mi canım ben de kararsızım
ya kızlar şu gaz yapmayan biberon hangi markaydı ya liste yapıyorum da ben
Dr brown

Bana kızdı canım yaa :kedi: kırdım özelden de yazdım bir ara girdi dün ama okumadı heralde ya da kırgınlıığı geçmedi onu kırmak istememiştim ama abuk subuk konuştum işte insan bazen nası konuşcaıını bilemio işte salak kafam benim yüzümden bütün günü de kötü geçmiştir.Çünkü insan hamile olunca daha bi kafaya takıo çok üzgünüm ama inş. afferder dalga geçtii mi sandı daahaa dogrusu yazış tarzımdan uslubumdan dolayı öyle işte yani :çok üzgünüm:

canım haklıyım ya da değilim kimse kızıp gitmesin daha fazla yorum yapmayacağım zaten bu konuda ama Fahriye arkadaşımız için üzüldüğümü bilsin yeter yine de onu bekliyoruz burada haberi olsun...

Canım acımazlar insana işyerleri hep böyle şefin müdürrün vs.kim varsa çok rahatsız olduğunu anlat bel ağrısı bende de oluyor ama gün içinde sürekli olarak değil.Özellikle yataktan kalkarken belim kilitleniyor sanki bir de 10-15 dk dan fazla ayakta durursam kötü oluyor.Ama dediğim gibi sağlığından ve bebişinden de kıymetli değil işin.müdürüne anlat durumu çok rahatsızım yarın gelemeyeceğim de. ama iş yerindekilerle kötü olmadan tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler mecbur sevmediğin insanlarda olsa derdini anlatıp rahatsızım diyeceksin.

ıkı yasında kızım var ıkıncıye hamıleyım dıye goruslerımı yazıyorum
cam bıberonu hıc kullanamadım en ıyı plastık avenın gaz yapmayan bıberonları ıyı..ama 250 lık al derım ben kucuk almıstım hepsı kaldı 6 aydan sonra 250 cc yı gecıyolar

baslıklı havlu kesınlıkle bornozu gıydırmesı buyuk dert benım kızım halan bornoz kullanamıyo

emzık en ıyı chıco derım nuk acaıp ses cıkarıyo gıcık oluyodum bıde emzık cok alma benım kızım almadı ıstemedı 6 aydan sonra alıstı ılk 6 ay ıcın aldıgım butun emzıkler zıyan oldu ıkı tane yeterlı alırsa emzıgı hemen alabılırsın

tulum mutlaka alttan cıt cıtlı al arkadan olanlar kullanıslı degıl bacak kenarlarında mutlakka cıt cıt olsun ve mumkunse 3 6 aylık olanları al tabı onemlı degıl cok param var ustunde buyuk durmasın dıyosan 0 3 al..

yatak koruyucu mutlaka al bebekken cok kusuyolar buyuyuncede cıs kacırma durumları oluyo yatak koruyucuyu makınaya atıp yıkayabılırsın ama yatak yıkanmaz

uyku setı almadım ıyı kı almamısım bı carsaf bı ortu ısımı gordu kızım cok agır seylerı sevmıyo

yumusatıcı dalın deterjan dalın

sevgıler

Canımmm çok teşekkürler faydalı olmaz mı birçok şeyi kaydediyorum listeye..
Biliyor musun çevremizde yakınımıda hiç ama hiç bebek büyüten ya da yeni büyütmüş olan yok.kafamız okadar çok sorularla dolu ki anlatamam ilerleyen zamanlarda yine yeni sorularım olabilir bitanem sağolŞeniz

Canım ben şunu çok iyi biliyorum pc ortamında tlf mesajlarında işte ne biliym yazıyla iletilen düşüncelerde söylemek istediğinin aksi anlaşılabiliyor bunu ben yıllar önce en yakın arkadaşımla yaşamıştım küçük bir şaka yaptım msn de ama o yanlış anladı üstelik aramızda acayip şakalar geçerdi onun yaptığı şakalarınsa haddi hesabı yoktur..ama sanal ortamdan yazdığım için çook yanlış yönlere çekti ve kızdı.çünkü yazıda vurgu ses tonu vs.olmayınca böyle oluyor.
Çiğdemcim çok şeker bi insan ben eminim geri dönüp yazacağına bize..

Offbenim görümcem vs.. var ama herkes farklı bişi sölüo mesela bebek arabası ama nşimdi almasanda olur ben doğru düzgün çıkarmadım ki pek kullanılmıo dio (nisan sonunda doğmuştu).Eee sen çıkarmadıysan ben de mi çıkarmıcam şimdi ne alaka en iyisi artık kimsee bişi sormıcam sizin yazdıklarınızdan faydalanıcam alıcam ya da kullanıcam bizimklerden de özellikle görümcem derlerse negerek var bilmem ne ben böle aldm ben böle kullanıoum dicem kimse karışmasın bana yaa zaten canım sıkkın (sitedeki kırılmalar yüzünden.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…