Okudum ben şimdi Çİğdemcim gayet de doğru söylemişsin. Açıkçası ben herkesi merak ediyorum ve iyi kötü sonuçları da duymak istiyorum. Onların kastettikleri farklıymış ama yine de ben küsüp forma gelmeyenlere çok kızıyorum burası kimsenin tapulu malı değil ki... Aslıcım sen boşver biz kaynana çekiştirmeye devam edelim gitsin...
Okudum ben şimdi Çİğdemcim gayet de doğru söylemişsin. Açıkçası ben herkesi merak ediyorum ve iyi kötü sonuçları da duymak istiyorum. Onların kastettikleri farklıymış ama yine de ben küsüp forma gelmeyenlere çok kızıyorum burası kimsenin tapulu malı değil ki... Aslıcım sen boşver biz kaynana çekiştirmeye devam edelim gitsin...
Ay valla gerildim ben yemeğe gidiyorum
Son 1 şey daha burada 1i 1ine kırılacak olsa başta defne(çiğdem)bana kırılırdı ne şakalar yaptık birbirimize.
dur toplu olarak soriym vaktini alacağım biraz ama...eyvahedigeldismile
--Biberonlar cam mı olmalı kaç adet ve hangi ağızlıklardan olmalı?
--Bornoz mu yoksa başlıklı havlu mu daha kullanışlı olur?(bana başlıklı h.gibi geliyor)
--Emzikleri kaç adet ve ne marka olmalı yani birde mesela uyku emziği diyiptemi alıcaz?
--Tulum kullanışlı oluyor deniyor kaç adet almalıyız 0-3 ay arası olanlardan fazla almak istemiyorum çünkü....
--Bebiş için nevresim takımı ve uyku seti kaçtane olursa yeterlidir bunu da fazla almak istemiyorum..ama altına geçer falan diye düşünüyorum çok almak gerekli mi?
--Yatak koruyucu ne oluyor?bunu karyolasında da park yatakta da kullanabiliyor muyuz?
--Bir de bebiş için yumuşatıcı deterjan vs hangi marka daha iyidir?
Canım bilmediklerinde olabilir cevaplamayabilirsin?listeye baktım aklıma takılanlar bunlar şimdilik...
oy oy hoşgeldin özlemciiiim özlettin kendini yaa bu hafta hiç görmedim seni..
hatta 1-2 sayfa önce bile yazdım özlemde girmiyor artk diye inşallah iş yoğunluğundandır dedim herşey yolunda mı bitanem?
Özlem hoşgeldin kuşum. Bir sen bir ben valla bıktım işlerden.
Ama yarın çalışman kötü olmuş
--Bornoz mu yoksa başlıklı havlu mu daha kullanışlı olur?(bana başlıklı h.gibi geliyor)
--Emzikleri kaç adet ve ne marka olmalı yani birde mesela uyku emziği diyiptemi alıcaz?
--Tulum kullanışlı oluyor deniyor kaç adet almalıyız 0-3 ay arası olanlardan fazla almak istemiyorum çünkü....
--Bebiş için nevresim takımı ve uyku seti kaçtane olursa yeterlidir bunu da fazla almak istemiyorum..ama altına geçer falan diye düşünüyorum çok almak gerekli mi?
--Yatak koruyucu ne oluyor?bunu karyolasında da park yatakta da kullanabiliyor muyuz?
Canım bilmediklerinde olabilir cevaplamayabilirsin?listeye baktım aklıma takılanlar bunlar şimdilik...
Geçmiş olsun canımkizlar merhabalar uzun zamandir yazamadim ve girip okuyamadim umarimki hepiniz cok iyisinizdir. Ben ve kizim cokkk iyiyiz hala istanbuldayiz bu hafta sonu donuyoruz artik italyaya. Detayli ultrasona girdik herseyimiz normal cikti cok sukur. Bu arada baskanim kizimizin adinda ufak bir degisiklik yapma karari verdik LARA YESIM olacak insallah. Hepinizi operim. Bal bocugum sohocugumu ayrica operim. :))
Maşşaalah olsun ne güsel hep hissediosun geçen beni 5 gibi uyandırdı zıpır oğlum yapma dedikçe güldürdü beniGünaydın annecikleeeer?
nasılsınız bakalım biz bomba gibiyiz bu gün..
Dün giremedim eşim evdeydi onunla ilgilendim
salı günü rahatsızlanıp
işten eve gelmişti ateş kusma bulantı...dr.da ne
olduğunu anlayamadı ilaç yazdı ama şimdi iyi çok
şükür...biz de gece hiç uyuyamadık:gitme:teyzeleri
kızmayın bana ama oğluşum beni resmen uyutmuyor
dün sabah başladı tekmeleri akşama kadar dinledim hep
yarım saat bile uyumadığına eminim resmen içimi çıkartıyor
yavrum.Gündüz tamam da yatağa yattım uykumun tam
tatlı yerinde dalacakken şiddetli bir tekme indiriyor.Hadi
oğlum tamam uyu artık diyorum yok sağa dönüyotum sola
dönüyorum sırtüstü yatıyorum durmuyor yavrum. eşim elini
koyuyor karnıma resmen acıdı bana saat 2.5 oldu ve ben hala
uyuyamamıştım hem de nasıl uykum vardı anlatamam size neyse
maşallah diyim oğluma o iyi olsun da annesi uykusuz gecelere hazır
olsun.Benim anlamadığım bebişler içimizde kaç saatte bir uyuması
gerekiyor.Benimki hiç uyumuyor ama yaaaaakannehir
Amin canım cümlemizeselam arkadaşlar,herkesi ve güzel bebekleri öpüyorum..nasılsınız..
dün doktordaydım,iğnelerim bitmişti,yeniden yazdırdım,ayrıca kasık bölgemde çok ağrım vardı.bıcak keser gibi.tahlil yaptırdık .temiz çıktı.idrar yolu enfeksiyonu değilmiş.doktorum magnezyum eksikliği olabilir diye magnezyum yazdı,birde bu haftalarda rahim hızlı büyüyor,kaslarda ,rahim bağlarında ağrı olur normal dedi.bugün daha iyiyim .ama oturup kalkarken zorlanıyorum.yine kramp giriyor.rabbime şükürler olsun ,bugünleri de gösterdi bana...
inşallah bu sayfadaki herkes yavrusunu sağlıkla kucaklar ...
opuyorumnanaktan :)kıslarrr şimdi eşime gosterıyodum mavılı bı takım dedım kı oglumuz olsaydı şu takımı alırdık bak cok hosmus dıye... eşim naptı bılıyomusunuz...
bagıra bagıra benım bıtanecık kızım var ben herseyın en guzelını kızıma aırım napcan oglan seylerını dedı:):):)( sözde bunları kızına duyuruyo:):):)
Yatak dar olunca kundak yapmak gerekiomuş ben kundak kısmını pek sevmioum mumya gibi en iyisi demek büyük almakyatağın genişliğine çok dikkat edin abimler aldı yiğenim yatamadı çok dardı sürekli çarpıp uyanıyordu
ben kraft atlanta bebek arabasını beğendim orta yollu bişi yeni bebekkende yatırabiliomuşşsun onun gibi bişi mi canım ben de kararsızımhımm..canım benim istediğim aslında ilk doğduğu andan itibaren kullanabileceğim birşey ..hani ilk aylar yatak gibi kulanabileyim..şu çanta şeklinde olanlara ne deniyo onu pek sevmiyorum..
eklediğin özellikte acaba benim istediğim gibi mi görmek lazım.sempatiksalakcinni
Dr brownya kızlar şu gaz yapmayan biberon hangi markaydı ya liste yapıyorum da ben
sersuma sen nerede oturuyosun
Bana kızdı canım yaa :kedi: kırdım özelden de yazdım bir ara girdi dün ama okumadı heralde ya da kırgınlıığı geçmedi onu kırmak istememiştim ama abuk subuk konuştum işte insan bazen nası konuşcaıını bilemio işte salak kafam benim yüzümden bütün günü de kötü geçmiştir.Çünkü insan hamile olunca daha bi kafaya takıo çok üzgünüm ama inş. afferder dalga geçtii mi sandı daahaa dogrusu yazış tarzımdan uslubumdan dolayı öyle işte yani :çok üzgünüm:Canımm şimdi gördüm bir arkadaşa kızmış galiba alla alla
bu günlerde bu topiğe ne oluyor böyle Fahriyeciğim de bana
kızdı gitti daha da gelmedi herkes hassaslaşıyor galiba
giderek ama burada kimse kimseye kötü niyetle bir şey söylemiyor
kiiii Bir de Çiğdemin neye kızdığını anlayamadım ben..ohaoldumsmile.
saolasın canım... farkındayım... bazen giriyorum okuyorum... tamda o kötü konuşmalara denk geldiim sanırım amaann dedim zaten canım sıkkın bir de başka problemleri okumak istemiyorum dedim yazmadan çıktım...
çok şükür iyiyim canım... sorma öle yoğunuz ki baksana yarın bile işe gelecekmişiz.... tiksinççç...
belimin ve bacağımın ağrısı dışında çok şükür iyiyiz... korkuyorum bel fıtığımı olacağım acaba diye... bazen ayağımın üzerine basamıyorum... sinir sıkışması oluyor sanırım... ileriki aylarda Allah sabır versin...
çok haklısın canım... ben de okudum hepsini kimse şimdi bana da kırılmasın ama hem üzüldüm hem sinir oldum böyle yapınca burdakilerin bizlerin tadı daha da çok kaçıyor kimsenin haberi yok... bir kişinin dediği ettiği için bir daha topiğe gelmiyorum denmez... ben de alınganım kırılganım şu sıra herşeye ağlıyorum ama bu çok komik... ben de buraya herşeyi yazmak isterim her türlü dert sorun vs... olanlarınkini de okumak isterim insanların artık her duyduklarını kendilerine yakıştırmamayı öğrenmeleri lazım... yoksa doğum sırasında bile evladını kaybeden bir çok anne var... olduğumuz güne bugünkü sağlığımıza şükretmeli başına kötü bişey gelenler içinde geçmiş olsun dileklerimi üzüntülerimizi iletmeliyiz bence.. Fahriye de çiğdem de yok yere üzüldüler kırıldılar... eğer okuyorlarsa lütfen gelsinler.. herkes birbirini anlayacak diye bişey yok... anlayabilen de olacak anlayamaynda...
hoşbuldum tatlım... sorma.. yemin ederim gün sayıyorum şuradan koşarak kaçmak için :)
bir ayarlama yapıcam artık bütün gelip burda tatilimi öldüremem... bişey derim erkenden kaçarım artık... varya hiç sormuyorlar bile hamilesin iyi misin gelebilecek misin sağlık sıkıntın var mı? yookkk geliyoruzzz... ya belki bir planım belki bişeyim var.. yok ama nerde... Allah nasıl biliyorsa öle yapsın....
Seve seve cevap vereyim.
-ben cam biberon almadım. düşer kırılır diye. bir de onların gaz yapmama özelliği yok. Ben BPa free olan Dr. Browns'ın iki tane biberonunu aldım. (biri 120 cc-biri 220 cc)
bunlara yedek bir paket başıl aldım pakette 3 tane vardı. 6. ayda bir boy büyük emzikle değiştirdim.
_bornoz nerdeyse 2 yaşında kullnamaya başladım. iki tane başlıklı havlu almıştım yetti onlar. bornoza şimdi bile ıslak bedenini zor sokuyorum. küçükken imkansız. ben bir de havlunun içine mermerşahi tülbent kestirmiştim (1metreye 1 metre) suyu çabuk emsin üşümesin diye.
-emzikte avent marka kullnadık daha doğrusu tuttuğu tek emzik o oldu. genelde emzikle arası pek iyi değildi. chicco ve nuk denemiştik almadı onları. şimdi eltimin kızı 5 aylık o da sadece aventi tuttu. 2 tane yeterli oluyor. aventin kendinden kapağı da olduğu için ayrıca emzik kutusu almamıştım.
-tulum 6-7 tane yeter zaten 2 sini yenidoğan alsan (50 cm) diğerlerini 56 cm alırsın 2 ay falan rahatlıkla giyer. 3. bebeğin boyutlarına bağlı. iri bebek olursa 0-3 ayla kurtaramazsın 3-6 aya geçersin
-2 ya da 3 nervresim takımı yeter. ben 1 tane uyku seti almıştım. onun renklerine uygun 2 de nevresim aldım. yetti.
-yatak koruyucu benim bildiğinm alez. ama ben kullanmadım. onun yerine can bebenin altaçmasını çarşafın altına seriyorum aynı işi görüyor.
- Yumuşatıcı kullanmadım.çünkü durulama suyunda devreye giriyor. kalıntı olur diye korktum. hacı şakir granül sabun tozunun makine olanını kullandım. 1 yaşına kadar ayrı yıkadım. şimdi bizimkilerle yıkayıp, 2. durulamayı yapıyorum tüm çamaşırlara.
umaraım faydalı olr. başka sorun olursa yine cevaplarım
Bana kızdı canım yaa :kedi: kırdım özelden de yazdım bir ara girdi dün ama okumadı heralde ya da kırgınlıığı geçmedi onu kırmak istememiştim ama abuk subuk konuştum işte insan bazen nası konuşcaıını bilemio işte salak kafam benim yüzümden bütün günü de kötü geçmiştir.Çünkü insan hamile olunca daha bi kafaya takıo çok üzgünüm ama inş. afferder dalga geçtii mi sandı daahaa dogrusu yazış tarzımdan uslubumdan dolayı öyle işte yani :çok üzgünüm:
Canımmm çok teşekkürler faydalı olmaz mı birçok şeyi kaydediyorum listeye..
Biliyor musun çevremizde yakınımıda hiç ama hiç bebek büyüten ya da yeni büyütmüş olan yok.kafamız okadar çok sorularla dolu ki anlatamam ilerleyen zamanlarda yine yeni sorularım olabilir bitanem sağolŞeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?