offfff çok yoruldum yıka ütüle ama bitti çok şükür çeyiz serer gibi serdim misafir odasına:)))
şimdi sadece çantayı hazırlamak kaldı herşey hazır içine konacak sadece...ya kızlar yatak bezi
alıyor musunuz doğ.çantasına bir de bebek için şampuan ve vucut losyonu koyacakmısınız?
offfff çok yoruldum yıka ütüle ama bitti çok şükür çeyiz serer gibi serdim misafir odasına:)))
şimdi sadece çantayı hazırlamak kaldı herşey hazır içine konacak sadece...ya kızlar yatak bezi
alıyor musunuz doğ.çantasına bir de bebek için şampuan ve vucut losyonu koyacakmısınız?
canım yatak bezi eğer özel hastanede yapacaksan onlar koyuyorlar yatağa canım bebek banyo yapmıyacak canım hastane malzemeleri ile siliyorlar canım sadece bebeyağını pişik kremini alırsın canım yanına ikisi kullanılır bence
anladım canım sağol.ee biz ne zaman yıkayacağız bebeği öyle beyaz beyaz mı kalacak ki????Yatak bezi hastanede seriyorlar canım. pişik kremi dışında bişey almana gerek yok. zaten bebeği yıkamıyorlar. siliyorlar sadece. vücudunu kaplayan o kremsi tabaka onu mikroplara karşı kouyromuş.
yıkamak zorunda kalırlarsa da (çok kan bulaşması, mekonyum bulaşması falan durmunda yıkıyorlar)sadece suyla kirini akıtıyorlar.
yatak bezi dediğinn edir anlamadım canım ben.
ama hastanede öyle şampuanla falan yıkayacaklarını sanmıyorum.yada versen şampuanı geri gelirmi oda meçhul.yıkanacaksa da vardır hastanenin şampuanı vs.ilk zaman silip getiriyolar bebeği sanırım o üstündeki beyazlıkları falan.normal doğunca çıkışta temizleniyo diye duymuştum.ama sezeryanda direk sudan alındığı için daha kirli oluyolarmış.
canım içinde gaz sıkışması gibi oluyor sanki ağır birşey sıkıştırıyor gibi 5 10 sn sonra geçiyor ağrısız kasılmalar artık normal canım doğuma hazırlık yapmaya başlıyor rahim canım
hmmm evet haklısın yıkamıyorlar bebeği.özel hastanede yapacağım doğumu kısmetse...pişik kremi ve yağı vereliniortak
didoba dideeem biz bu göğüs pedlerini bu evicap kapsulleri(dün aldım bu arada 1 ay sonra kullanmaya başlıycam)hastaneye götürücez yanımızda dimi????emziklerini de koysam mı ki çantaya hemen emer mi hangisini emeceğini de bilmiyorum 6 tane var sterilize edip koysak mı?ayyy kafam karıştı valla iyice. normal doğum düşünüyorum ya hesapta öyle 1 gece kalıcaz hastanede onu koysam mı bunu koysammı düşünüp druyorum galiba biçok şeyi almak gerekicek yanımıza...
anladım canım sağol.ee biz ne zaman yıkayacağız bebeği öyle beyaz beyaz mı kalacak ki????
yatak bezi böyle dikdörtgen bişey yatağa seriliyor ped tarzında bişey canım.yaaa ben de merak ediyorum biçok şey geri gelmeyebilir de .
bir de bu hastane çıkışının içinde dünyanın parçası var tulumuydu alt üst pijamasıydı böyle gömlek gibi ince şeysiydi biz bütün bunlrı vericez hangilerini giydiricekler ki acaba?
Bir de be hastane çıkışını yıkadım ütüledim düşünüyorum ebelere nasıl vericez onları poşete koyup değil heralde acaba küçük şu en minik hurçlardan alıp ona mı koysam:uhm:
bana boyle oluyor canım yanıyor ama bebek yapıyor zannedıyordum nefesım kesılıyo sankııı
didoba dideeem biz bu göğüs pedlerini bu evicap kapsulleri(dün aldım bu arada 1 ay sonra kullanmaya başlıycam)hastaneye götürücez yanımızda dimi????emziklerini de koysam mı ki çantaya hemen emer mi hangisini emeceğini de bilmiyorum 6 tane var sterilize edip koysak mı?ayyy kafam karıştı valla iyice. normal doğum düşünüyorum ya hesapta öyle 1 gece kalıcaz hastanede onu koysam mı bunu koysammı düşünüp druyorum galiba biçok şeyi almak gerekicek yanımıza...
Canım göbeği düştükten sonraki gün yıkıyoruz bebeği. bizim 9. gün düşümüştü 10. gün yıkadık. 10 gün hafif nemli bezle sildik gıdısını koltuk altlarını falan. ama çok garip oluyor böyle kulaklarının arkası saç dipleri falan hep beyaz beyaz. yine de çok güzel kokuyor o hali bile.
1-O gömle gibi şey zıbın zaten onu veriyorsun, ya da aldıysan iç dış zıbın kalın olananı ver. 3. ihtimal de 1 beden büyük body (gödeğindeki mandalı bastırmasın diye)
2-tulumu vereceksin ya da alt üst takım hangisini giydirmek istiyorsan. Şapkası eldiveni de tabi
3- içine patikli alttan vereceksin (acaip üşüyorlar doğunca)
4- çorap
5- penye battaniye
6- bez.
bunların hepsini çantanda ayrı bir torbada tutarsan hemşirelere kolayca veririsin.
ben iç dış zıbın almamışım daha doğrusu ne olduğunu bilmiodum...
şimdi ayırdım ben
hastane çıkışının içinden;
-Battaniyesi
-tulumu(patikli zaten)
-zıbını(gömlek gibi)
-eldiveni
-şapkası
-bezi
-çorabı
bunları ayırdım ayrı koyacağım çok sağol cnm..Şeniz
Ben göğüs pedi koydum ama hiç kullanmadım hastanede. ilk gün gelmiyor zaten öyle akacak kadar süt. sen 2 çift her ihtimale karşı koy. ben koca kutuyu koymuştum saf gibi. kremleri kapsülleri yanında götür tabi. daha ilk saatte sızlıyor göğüsler. emzik 1 tane koy lazım olur belki. ne kadar erken alışırsa o kadar rahat tutabilir. Anne me.mesine en yakın emzik aventinki. ege çok tutmadı emzik. tek tuttuğu avent oldu. (chicco, nuk, wee denedik)
bi de herşeye hazırlıklı ol. normal doğum diye niyetlenirsin farklı gelişir süreç (örnek 1 ben ) yedeklerin olsun hep. hastane için bebeğe 3 takım koy. kendine en az 2 gecelik/pijama. kullanmadığını geri getirirsin ama ihtiyaç olunca eve gidip birilerinin alması gerekecek. o an o stres bile geriyor insanı. ben 2 takım pijama koymuştum. daha 1. gün ikisi de kan oldu. sonra eşimi yollayıp 3.yü getirttik. 3. gelene kadar gerildim. zaten ruh halim dengesiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?