2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kılzar cızelgeyı nasıl yapıyorsunuz ben bulamadım
yardımcı olurmusunuz

ikili testi mutlaka yaptır canım zaten o kanla bakılıyor. renkli ultrasonu benim doktorum her gittiğimde bakıyor. 4 gün sonra sonuclarım cıkar. insaalh saglıklıdır bebegim ve insallah hepimizinki saglıklıdır.

butterfly resimler süperrrr...şu ilk ultrasondaki siyah beyaz olan resiim aynı benim bebeişimin bu haftaki ultrasonu sanki...baya büyüdüler yaa...
aöaşu renkli olana bittiimm ben negüzel..kaç poz aldı ondan:)))
maşşallahh adasu prensesimize nazar değmesin<.....

Kordon kanı kök hücre açısından zengin bir kaynak olup kök hücre, vücutta bulunan hücre ve doku gruplarına farklılaşabilme, yüksek miktarda çoğalabilme özelliklerine sahiptir. Bu özellikleri nedeniyle çeşitli habis ve selim tümörlerde, ağır kombine immün yetmezlik sendromlu hastalarda hücresel tedavi amaçlı kullanılabilmektedir. Güncel tıp biliminin en parlak konularından birisi kök hücreler ve ilgili çalışmalardır ( Google: stem cell (kök hücre) 26.900.000 sonuç, pubmed (dünya genelinde tıbbi literatür tarama portalı) stem cell: 224682 makale ya da araştırma). Kök hücrelerden kemik, kalp kası, böbrek dokusu, pankreas, çizgili kas, sinir hücresi vb üretilmesi ile ilgili araştırmalar ve çalışmalar bilim adamlarının en çok üzerinde durduğu konulardır. Kök hücre insan vücudunun mucize hücresidir ve pek çok bilim adamına göre gelecek için çok şeyler vaat etmektedir. Kordon kanı en saf kök hücreleri barındıran en zengin kaynaktır. Maalesef ülkemizde her gün binlercesi çöpe atılmaktadır. Bu değerli hazineyi bebeğiniz ve belki siz anne-babası ya da kardeşleri için saklamak son derece akıllıca bir davranış ve çok önemli bir yatırımdır. Güncel uygulamada kök hücreler ile hangi hastalıkların tedavileri yapılabiliyor?
Kan Kanseri Türleri ( Akut ve Kronik Lösemiler), anemiyle seyreden çeşitli kan hastalıkları (Akdeniz anemisi gibi), fagosit bozuklukları, çeşitli depo hastalıkları, solid kanser türleri, kalıtsal anormallikler ve bağışıklık sistemi bozuklukları, plazma hücresi bozuklukları ve diğer pek çok hastalıkta kök hücre tedavileri uygulanabilmektedir. Ayrıca alzheimer, tip1&#8211;2 diyabet, ALS, MS gibi hastalıklar da Ar-Ge çalışmaları devam etmekte olup yakın gelecekte de bu hastalıklara kök hücre tedavileri ile çare bulunmasını bekliyoruz.
Kordon kanı, doğum esnasında bebek anneden ayrılıp göbek bağı kesildikten sonra plasenta ve kordondan toplanan kandır. Özel toplama kitine alınarak ONKİM&#8217; e transferi ONKİM tarafından yönlendirilen profesyonel ekip tarafından yapılır. Onkim olarak, kordon kanındaki zengin kök hücre içeriğinin ani ısı değişikliklerinden etkilenmemesi ve en başarılı şekilde toplanabilmesi için özel olarak seçilmiş uluslararası standartlara sahip kitlerle işlem yapıyoruz. Kordon Kanı ONKİM GMP laboratuarında işlenerek kök hücreler ayrıştırılır. Ayrıştırma işlemi, uluslararası kordon kanı bankalarının da kullanmış olduğu; Sepax Seperatör denilen özel bir otomasyon cihazıyla kapalı devrede el değmeden yapılır. Ayrılan bu kök hücreler, uygun koşullarda yine otomasyon sistemi ile kontrollü kademeli olarak dondurulup sıvı azot (-196oC de) saklanır.
Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Temmuz 2005 tarihinde çıkartılan Kordon Kanı bankacılığı yönetmeliğine göre kordon kanlarının saklanma süresi 15 yıl (o zamana göre kanıtlanmış süre olan) olarak belirtilmiş olmakla birlikte zaman ilerledikçe bu süre doğal olarak artmaktadır. Teorik olarak kordon kanı -196 derecede ömür boyu saklanabilmektedir. Dünya genelinde ilk kordon kanı 20 yıl önce saklanmış ve saklanmaya devam etmektedir.
Ülkemizde Sağlık Bakanlığı, 2005 yılının Temmuz ayında kamuoyuna açıkladığı yeni yasal düzenlemeyle sigorta sistemini zorunlu kılmıştır. ONKİM bir ilki gerçekleştirerek göbek kordonunun saklanmasıyla ilgili her türlü işlemi AK Sigorta teminatı altına almıştır. Banka, kordon kanını ailenin ihtiyacını karşılayacak şekilde saklamayı başaramamışsa aileye sigortadan ödeme yapabilecektir. Sigorta, aynı zamanda kordon kanı bankasının kapanmasıyla doğacak olası kötü sonuçların maddi külfetini de kapsayacaktır. (Ayrıntılar ONKİM tarafından verilen taahütname ve sigorta poliçesi belgelerinde mevcuttur.)
ONKİM Kordon kanı bankası; göbek kordon kanı saklatma bedelini; kordon kanını alma işleminde kullanılan kit, saklama öncesi testler, kök hücreyi ayrıştırma ve yoğunlaştırma işlemlerinde kullanılan FDA onaylı sarf üniteleri ve özel solüsyonlar, sigorta, ilk senenin saklama bedeli olan 100&#8364; ve KDV dahil olmak üzere toplam 2.500 TL olarak belirlemiştir. İlk seneyi takip eden her sene için ise 100 &#8364; saklama ücreti alınmaktadır. Bu ücret sabit olup değişmez. Ödeme kordon kanı kök hücrelerinin dondurulup saklama işlemi öncesinde yapılan test sonuçlarında sorun olmaması halinde, ailenin tercihi yönünde elden, banka havalesi, nakit ya da kredi kartına taksit seçeneklerinden biri ile yapılabilmektedir. Axess, World, Maximum ve Bonus kredi kartlarına vade farkı olarak 250 TL.Alınmaktadır.
Kordon kanınızı saklatmayı düşünmeniz durumunda yapmanız gereken ONKİM Kök Hücre Teknolojilerinden doğum anında Kordon kanın alınması için gerekli olan özel kiti talep etmeniz (ücretsiz) ve doğum (sezeryan yada normal doğum) zamanını ONKİM yetkililerine bildirmenizdir. Türkiye&#8217;nin neresinde olursanız olun 7 gün 24 saat Kordon kanının alınması için gerekli olan her türlü organizasyon, alanında uzman ekip arkadaşlarımız tarafından yapılacak ve Kordon kanınız ONKİM&#8217; e güvenle ulaştırılacaktır. Kordon kanınızın merkezimizde saklanması durumunda doğum esnasında sizinle yapılan sözleşmenin, test sonuçlarının, sigorta poliçesinin birer nüshaları ile birlikte, taahhütname, bebek kartı dediğimiz kredi kartı görünümlü barkod numarasın bulunduğu kart adresinize 15 iş günü içerisinde gönderilecektir.
Sağlıklı başarılı ve mutlu günler dileriz.

ONKİM Kök Hücre Teknolojileri A.Ş.

allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...kızlar arada sırada sizinde kasıklarınız ağrıyomu daha doğrusu sızı?

kızlar detaylı ultrasonda cok önemli bütün organlarını inceliyorlarmıs. 20 hafta da mı bakılıyor biliyormusunuz

zaten bu devreler hepsi birbirine benzer :) ayy bi dogsalarda fotograflarını paylassak. aslında doktor baya cıkıs aldı ama bana 3 tanesini verdi

Mopsy ciğim çok faydalı bir bilgi canım tşk ederim paylaştığın için.
rica ederim canım.

ya bu ultrason resimlerini bilgisayara nasıl yüklediniz acaba????

Kizlar rahimimde biseyler oluyor.. ya hafif kasilmalar mi yada bebek mi hareket ediyor anlamadim.. sanki biseyler iceriden itiyormus gibi hissedliliyor.. yoksa bu rahim kasilmasi mi?? bilmiyorumkismile

canım sen nerelerdesin?
bir daha ne zaman gideceksin o zaman seninkide baya belli olur.
bize ultrason sonunda söyledi tam kesin olmamakla birlikte kız gibi görünüyor dedi. 3 boyutluya göre mi belirledi bilmiyorum.

Aslında hep buralardayım,takip ediyorum ama pek yazamıyorum:) Ben geçen hafta gitmiştim 2li test için daha küçük dedi doktor,yarın tekrar gidicem.Muhtemelen cinsiyet tahmini yapmaz doktorum,daha erken der. Bende 1 ay sonra öğrenirim artık,hayırlısı bakalım. Bu arada havuz işini ne yaptın? 3 ay dolduğuna göre başlarsın dimi?? Ben mart başında başlamayı düşünüyorum gaziye,tabi tembellik yapmazsam:)

Merhaba arkadaşlar, ben de Allah kısmet ederse Eylül annesi olacağım. 10 haftalık hamileyim. Uzun zamandır takip ediyordum sizi ancak birtürlü birşeyler yazmak kısmet olmadı. Butterfly sanırım sen de ankaradasın senden rica etsem doktorunun kim olduğunu bana söyler misin? Şuana kadar 2 doktor değiştirdim, şuan 3.süne gidiyorum. Hala emin olamıyorum. Ben Allah nasip ederse normal doğum yapmak istiyorum ve malesef bugüne kadar gittiğim özel doktorlar daha şimdiden sezeryan 5 dklık iş gibi yorumlarda bulunuyor. İyice kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar...

canım ben batıkentte otuyorum evimize yakın havuz acılmıs ama acıkcası üseniyorum.haftasonu ev isleri misafirler falan yogun geciyor. haftaiçide hamilelik yoruyor beni eve gidince yemege esim yardım etmese yemeye biel halim kalmıyor

hosgeldin aramıza canım. ben mesada burcu karamürsele gidiyorum. cok cici bir doktor. hacettepe mezunu 35-40 yasları arasında. riskli gebelik üzerine uzmanlıgını tamamlamıs. ilk gittiğimde cok soguk gelmişti daha sonra maille bir sey danısmak istedim 2-3 kez aradı cok yardımcı oldu. dogumumuda mesada yapmayı düşünüyorum. burcu hanımada benim 2 arkadasım gitmişti onların tavsiyesiyle gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…