2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selamm nasılsınız
hg canım

ayy ne güzel ben de biran önce öğrenmek istiyorum
bana rüyamda oğlun olucak dedi birisi

kızlarçıkmadan bu bilgiyide paylaşmak istedim
3lü test yaptırcaklar için
benim dr 4lü test yapacağını söyledi

(alıntıdır)Dörtlü test veya Quadruple olarak isimlendirilen ve yeni yapılmaya başlanan bu test, gebeliğin 16-22’nci haftaları arasında yapılır. Anne karnında üçlü testte yapılan B-hCG,AFP ve E3 ‘e ek olarak dimerik inhibin –A (DıA) ölçümü yapılmaktadır. Down sendromu , trizomi 18 ve nöral tüp defektlerini tespitte kullanılır.

Dörtlü test yapılanlarda üçlü test yapılmaz.Üçlü testin yerine yapılması planlanan bir testtir. Üçlü teste göre güvenirliliği daha yüksek olduğu iddia edilmektedir. Dörtlü testin başarı oranı %80-85’tir.Hatalı ( + ) oranı ise daha düşük olarak bildirilmektedir.
Dörtlü test te ek olarak bakılan dimerik inhibin –A (DıA) kadınlarda yumurtalıktan salgılanan ,FSH salgısını etkileyerek yumurtlamada rol oynayan bir hormondur.Gebe kadında DıA düzeyi ilk 10 haftada giderek artar,25’inci haftada düşer ve gebeliğin sonuna doğru tekrar yükselir.
Down sendromu varlığında DıA düzeyi daha yüksek saptanmaktadır. Anne yaşı DıA düzeyini etkilemekle beraber vücut ağırlığı DıA düzeyini ters orantıyla etkilemektedir.
ABD’ de her yıl yaklaşık 1 milyon gebeye dörtlü test uygulanmaktadır. Bu test üçlü test yerine yapılması planlanan bir testtir, fakat yaygın kullanıma girmesi için yeni ve daha çok çalışmalar gerekmektedir.
Tüm bu testlerin hepsi tarama amaçlı olup %100 güvenilir değildirler.Dörtlü test pozitif sonuç verdiğinde ileri inceleme tetkikleri (2. düzey USG,amniosentez ) önerilmektedir.

evet cnm ben de duymuştum 4 lü testi hatta doktora soracaktım unuttum zaten doktora gittiğimde soracağım herşeyi unutuyorum yeni bişiymiş bu 4lü test yeni yeni uygulanmaya başalanmış.bu sefer gidince soracam muhakkak:uhm:

ben burada yazmıştım... marmara üniversitesinde öğretim üyesi olan bir doktora gitmiştim.. ilk hamileliğimi ondan öğrenmiştim.. o bana dediki 2li test ve amniyosentez benim rutinimdir.. her hastama yaparım.. zamanı gelince konuşuruz dedi... bende pek yanaşmadım amniyosenteze.. %1 risk var çünkü... doktorumu değiştirdim.. ama şunuda biliyorum yurtdışında rutin yapılıyor bu testler gerçektende...
hala duruyorsa benim albume de ekledim doktorun bana verdiği kağıtları.. orada yazıyor yüzdesel olarak daha yüksek şeyleri belirlediği, sadece down sendromu değil bir çok hastalığı tespit edebildiği falan....

bizde sorduk dr
3lü testte 3 hormona bakılıyor 4lüde 4 hormona dedi
4lü nün daha iyi olduğunu söyledi
ücretinide sordum bilgi edinmek isteyenler varsa 65 tl dediler

hg canım

ayy ne güzel ben de biran önce öğrenmek istiyorum
bana rüyamda oğlun olucak dedi birisi

Ayy tüylerim tiken tiken oldu kıııııız:1shok::1shok: Ayy rabbim sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin. Bakalım aylar sonra bunu tekrar düşünelim Bozo'm:CüvCüv::CüvCüv:

teyzelerimiz bis çıkıos yeter artık yorulduk yemek yiyesimiz var akşam belki gireriz öpüyoruz kardeşleri ve annelerini

Ben de giderr kızlar, yemek yapılacak. Ve başım biraz ağrıyor. Nette fazla kalmak da ağrıtıyor.. Görüşürüz güzeller ...

selam güzel anneler.ikli tesren geliyorum ultrason görüntüleri gayet iyi dedi doktor.kan testide haftaya çıkıcak.minişim 5cm olmuş kıpır kıpırdı umarım herşey yolunda gider.

gözünaydın sleppy.çok sevindim canım.darısı başımıza inşallah..bende pazartesi gideceğim.inş iyi çıkar

selam güzel anneler.ikli tesren geliyorum ultrason görüntüleri gayet iyi dedi doktor.kan testide haftaya çıkıcak.minişim 5cm olmuş kıpır kıpırdı umarım herşey yolunda gider.

gözünaydın canım sevindim kaydirigubbakcemile2 kan sonuçlarında ii çıkar inş. bende pazartesi gidicem cinsiyette bi tahminde bulundumu ?

Gözün aydın canım. umarım hiç birimizin bebeginde olumsuz birsey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…