2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ben ve eşim Ramazan da doğmuşuz ben de çok istemiştim bebeğimin ramazanda doğmasını,,Allah'ın izniyle öle de gözüküo galiba:)) En önemlisi hayırlı doğumlarımız olsun inşallah...

çok sağol canım... kan değerlerim iyi.. salı günü yaptırdım dr baktı süper dedi...
benimde eklem bölgem ağrıyo dediğin gibi hareket hiç yok... hep masa başındayım.. ondan herhalde...
çok sağol rahatladım biraz.. opuyorumnanaktan ctesi kontrol var bi sorarım yinede..

canım yaşadıklarını bende yaşadım ve ara ara da yaşıyorum. normal bir durum korkulacak bişey yok. kolay değil vücudumuz da hergün değişiklikler oluyor. :1rolleyes:

slm kızlar.Kandiliniz mübarek olsun.Bugün listemizdeki herkese isim isim dua edelim.Allahtan başka mucizelerimizi koruyacak kimse yok:Saruboceq: Ona sığınalım bu mübarek günde

canım yaşadıklarını bende yaşadım ve ara ara da yaşıyorum. normal bir durum korkulacak bişey yok. kolay değil vücudumuz da hergün değişiklikler oluyor. :1rolleyes:

çok saol suraycım opuyorumnanaktan
ilk kez başıma gelince tedirgin oldum biraz.. ama şimdi rahatım =) çoookkkkkkkkkk teşekkürlerrrr

lapacıcım bende bazen sureklı evde olmama ragmen yanı yorulmama ragmen bayılacak gbı oluyrm

genelde kalkarken cok ac kalkıyrm herald ondan

ya bı de ben hıc doymuyrm yeemek yıyorum acım meyve yıyorum acım her seyı yıyorum ama doymuyrm dıye aglayacaktım

benımde bacagımın yanı dızıımın arka tarafı cekılıyo

bel agrısı da normal dedı dr

HamılelıĞın 3.ayı:
PerŞenbe ve cuma gÜnlerı alı ımran sÜresını oku. Sonra 140 salÂvat getır.
Namazlardan sonra elını karnının Üzerıne koy ve salÂvat getır. Her hafta buĞday, et ve sÜt al.
Sabahları bıraz bal ye. HergÜn aÇ karnına 1 adet elmaya ayetelkÜrsÜyÜ oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabıleceĞın genel tavsıyeler
1-hep abdestlı olmaya ÇalıŞ. Özellıkle yemek yerken.
2-bÜtÜn gÜnahlardan korunmaya bak.
3-elınden geldıĞınce mÜstehap olan Şeylerı yapmaya ÇalıŞ.
4-gecelerı aynaya bakma.
5-sınırlenme. Huzurlu ve sakın ol.
6-kuran dınlemeye ve okumaya ÇalıŞ.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulıllah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve saĞlam bır nara 40 defa yasın sÜresını oku. Bır anda okumayabılırsın. Mesela kaÇ gÜnde 1 haftada oku. Hatta eŞın de okuyabılır. Sonra o narı ye. Rıvayetlerde 40 gÜn ve 40 kez yapılan ameller fazıletlıdır. Unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf sÜresını oku.
10-en az 40 gece kılabılırsen gece namazı kıl.
11–40 cuma gÜnÜ cuma guslÜ al. Cuma namazı okumadan her cuma cuma guslÜ ya da ıŞe gıtmeden sabah hemen al guslÜ nıyet ederken de cuma guslÜne nıyet et. Bunu 40 cuma boyunca yap. Genel olarak hamılelılık dÖnemı 40 hafta. Ve hadısler de dıyor kı:40 cuma guslÜ alan kabır azabından kurtulur.
12-hamılelık boyunca 1 kere de olsa kuran hatım et.
13-hergÜn sabah namazından sonra 50 defa ıhlÂs sÜresını oku.
14-hergÜn sabah namazından sonra 50 defa kadır sÜresını oku.
15-hergÜn 140 defa salÂvat getır.
16-namazlardan sonra 70 defa estaĞfırullahe ve etube ıleyh de ve tÖvbe et.
17– 40gÜn boyunca aÇ karnına kuru ÜzÜm ye. HergÜn 21 adet kuru ÜzÜm ve her kuru ÜzÜm yerken besmele Çek. Yanı 21 kuru ÜzÜme 21 besmele.
18-bebek hareket ettıĞı her an elını karnının Üzerıne koy ve salÂvat getır ve ıhlÂs sÜresını oku.
19-allahı Çok dÜŞÜn.
20-ınsanlara yardım et.
21-mÜmın ınsanların yÜzÜne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktınde kıl.
24-devamlı allah allah dıye zıkırde bulun.
25-eĞer evladının sabırlı olmasını ıstıyorsan elını karnının ÜzerÜne koy ve asr sÜresını oku.
26-evladına hayırlı bır ısım koy ve daha karnındayken elını karnının Üzerıne koy ve ısmıyle ona hıtap et. Unutma ÇocuĞun anne baba Üzerındekı hakkı anne ve babanın ona hayırlı bır ısım vermelerıdır.
27-enbıya sÜresını okumak evladın salıh bır evlat olmasına yardım eder.
28-eĞer anne ve babanın Çocukla Çok ıyı bır ılıŞkısı, baĞı, dıyolaĞu olmasını ıstıyorsan Çocuk doĞmadan anne ve baba evlatlarıyla konuŞmalılar ve Çocuk doĞduktan sonra bu seslere aŞına olacaktır.
29-hamılelık esnasında dÜzenlı beslenme ve temızlıĞe Çok Önem verılmelıdır.

Armut: EĞer anne hamıleyken armut yerse evladı gÜzel ve ıyı ahlaklı olur. Kalbın gÜÇlenmesıne, mıdenın temızlenmesıne, gÜzellık ve cesaret verır. Armutta b1,b2,b6 ve c vıtamını vardır.
Nar: Cuma gÜnlerı kahvaltı yapmadan nar yemek Çok ıyıdır. Bulantıyı engeller. KansızlıĞı gıderır. Tansıyona da ıyıdır.
ıncır: Kuranda adına yemın edılen meyvedır. AĞız kokusunu gıderır ve kemıklerı gÜÇlendırır
kavun: Anne hamıleyken kavun yerse evladı gÜleryÜzlÜ olur.

Bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercımek, lahana, marul, bal, fasÜlye, Şeftalı, zeytınyaĞı, fındık ve sÜt ÜrÜnlerı tÜketmek Çok yararlıdır. Fındık vs yerken aŞırıya kaÇmamak ıyıdır.

Bunlar hem tıptan hem de hadıslerden yararlanılarak edınılmıŞ bılgılerdır

çok sağol pembe.. sabah kahvaltımı etmiştim.. bal yemiştim... kan şekeri yada tansiyon düşüklüğü değildi.. farklı bir histi... neyse geçti artık... mademki sizlere de oldu çok kafama takmayacağım yerimseniben

oyyyfff..yerim onlayıı.. miniş miniiş.. pek ciciler... senmi yaptın?

evet canım ben yaptım üstüne ponpon koyduklarım da var arkadaşlarım diyo bu kız işi ya erkek olursa diye bende dedim erkek olursa sökerim üstündeki işlemeleri başka bişi yaparım dedim zemuszemuszemuszemus
çok kolay bi patik bu

nasıl olmuşşşş :))))))[/QUOTE]

ayyyyyyy bayıldım ben bupatiklereee nasıl yaptın yaaaaaaaa ben de yapmak istiyorum ama elimden gelirmi ki böle işler.(

mrb kızlar herkesin kandii mübarek olsun. allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almak nasip etsin inşallah

nasıl olmuşşşş :))))))

ayyyyyyy bayıldım ben bupatiklereee nasıl yaptın yaaaaaaaa ben de yapmak istiyorum ama elimden gelirmi ki böle işler.([/QUOTE]

canım ben varya örgü nedir bilmem :))) arkadaşım hediye yapmış bana çok beğendim bana da öğret dedim saolsun gösterdi 25 ilmekle başlıyorsun 30 sıra haroşa örüyorsun ondan sonra 12 sıra kesiyorsun 4 sıra düz 4 sıra ters 8 adet örüyorsun (ön kısmı oluyor burası) bitincede dikiyosun başka bişeyi yok :)))

ayyyyyyy bayıldım ben bupatiklereee nasıl yaptın yaaaaaaaa ben de yapmak istiyorum ama elimden gelirmi ki böle işler.(

canım ben varya örgü nedir bilmem :))) arkadaşım hediye yapmış bana çok beğendim bana da öğret dedim saolsun gösterdi 25 ilmekle başlıyorsun 30 sıra haroşa örüyorsun ondan sonra 12 sıra kesiyorsun 4 sıra düz 4 sıra ters 8 adet örüyorsun (ön kısmı oluyor burası) bitincede dikiyosun başka bişeyi yok :)))[/QUOTE]

ellerine sağlık güzel olmuş.... güle güle giysin minişşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…