evet en mantıklısı takmamak...
hepsi bir değil işte.
bencede o uyku ilaçları pek normal değil.
bende düşündüm hatta ilacı aldım ama kullanamadım,elim gitmedi ne bilim...
kendi kendine uyumaya alıştırman lazım ebrucum oda zor işte. hem sabır hem fiziksel güç istiyor. ama 2 hf sıkıntıçekersin 3.hafta rahat edersin.
evet bu listeye bakınca gayet normal görünüyoEbrucum çok geçmiş olsun böyle durumda en kötüsünü düşünüyor insan ama erkenden farketmiş olmak çok büyük avantaj.
Ya ben blmiyordum ıspanakın alerji yaptığını hay Allah.Neyseki çok bişey olmadı hemen geçti.
Zeynep kız bebike göre gayet iyi gelişimi baksana,hemde ipoşta benim oğlan gibi minik doğanlardan.
Türk erkek çocuklarının 7-8 aylar arasındaki kilo boy artışı
En az- En fazla
7 aylık bebek 6000 g 62 cm 10250 g 75 cm
8 aylık bebek 6300g 63cm 10900g 77cm
Türk kız çocuklarının 7-8 aylar arasındaki kilo boy artışı
En az - En fazla
7 aylık bebek 5800 g 60.5cm 9800 g 73 cm
8 aylık bebek 6150g 61.5cm 10350g 75cm
Naptın kahvaltıyı bu sabah tek tek mi verdin?
dün doktorun bana uyku için yazdığı ilaçta zyrtec. oda alerji ilacı...bende hiç kullanmadım canım ne utku da ne bunda...
belkide o dereceye gelmediğindendir..
dr utkuya vermşti iştah açsın diye...
bende veremedim...
ama ebru bi kaç gün kullansın kendine gelir sonra bırakır...
bi kaçgünden bişey olmaz...
ama kendi toparlanır diye diyorum...
evet bu listeye bakınca gayet normal görünüyo
ne üst sınıra yakın ne alt sınıra yakın
tam ortada :lepi:
yok canım bugün bulamaç yaptım tekrar. iştahı yok zaten yesin diye. şu hastalığı atlatalım tek tek verme çabalarına devam edicem...
dün doktorun bana uyku için yazdığı ilaçta zyrtec. oda alerji ilacı...
okudum prospektüsünü,netten bakındım falan.
spraktin ve diğerlerine göre daha masum görünüyor.
yinede veremedim.
ne bileyim ilaçla uyursa ona alışırmış gibi geldi.
zor işler yaaa.... hayret ediyorum nasıl akşam yatıp sabah kalkıyor bu çocuklar. bizde neden yok onlardan :a015:
düzelir canım ya inş...
yaşına kadar sabredin...
herkeze günaydın ,hasta olanlara geçmiş olsun.kızlar moralim çok bozuk eşim rahatsız karaciğerinde sorun çıktı bugun akşam doktora gidecek belki hastaneye bile yatması gerekebilir çok mutsuzum kızım gene dün bütün gece uyumadı rahat 15-16 kere kalkmıştır sinirlerim harap oldu en son sabah ezanı okunuyodu kendimi kaybettim çocuca bi bağırdım güya bağırmıcam diye yattım gece ama dayanamıyorum kendimi tutamadım offff yaa ne olur dua edin eşimde büyük bi sorun çıkmasın..
hf salı ipeği kontrole götürcem kulağı için.
normalde cuma günü aylık kontrolumuz vardı ama dün gittiğimizde tarttı doktor tekrar getirmene gerek yok dedi.
bu ay 650 gr almış 8.250 gr olmuş ama boyu uzamamış hala 69 cm
minyon olucak sanırım hala 70 cm leri göremedik
kızlar dr sizin bebekleri kıyafetleriylemi tartıyo çıplakmı...
bizimki kıyafetle tartıyo...
esra kuşada maşallah... hemen hemen yakın gidiyolar ipoşumla.Ebrucum geçmiş olsun inşallah kötü bi şey yoktur.
Maşallah İpek böceğimize... İnşallah çabucak iyileşir annesi...
Bizimki badisi ve beziyle tartıyo canm.
Kızlar kontrolden geldik.
72 cm ve 8390 gr olmuş Esra: Dr. durumunu beğendi. Hareketleri vs iyi dedi.
Sırtını, göğsünü dinledi. Basit bir soğuk algınlığı, ıhlamur limon içir bol bol dedi.
Akşamdan sonra huzursuzluğu vardı, Sürekli çığlık atıyodu. Ancak Calpol içtikten sonra uyuyabiliyodu. Ben dişten şüphelendiğimi söyledim. Ama dr. bunlar israr yolu enfeksiyonunun belirtileri de olabilir dedi. Tedbiren TİT ve kültür istedi. Verdik. Bakalım cumartesi alacağız sonuçlarıİnşallah bi şey çıkmaz
canım bence boşuna üzüyorsun kendini kilosuda boyuda bizimkilerden iyi maşallah hem sen 1 küçük bebeklere göre değerlendir bizimkide mama sandalyesinde yiyior 3 yuastık üst üste koyup hafifi yükseltipte yediriyorum benim canım nasıl isterse ama bizimle beraberde mutlaka sofraya oturtuyorum bu arada nevayı bıurakıp geldim geç kaldım ancak yazayım birde konyada olduğunu görünce hemen yazayım dedim bizim doktorumuz selçuk ünive. tıp fakültesine geçti DOÇ DR. NURETTİN ONUR KUTLU mükemmel bir doktor o kadar üzüldümki ben gittiğine bir götür istersen derimessemayit biz yenidopan zatüresinden 1 ay kaldık hastanede 2800 doğdu ama hastalanınca çok zayıfladı 1 aylıkken 2100 grmdı doktora sürekli gidiyoruz biz o kadar panik oldukki hastalıktan sonra gün içinde hapşursa doktora götürüyoruz bütün testler yapıldı hatta normal bebeklere yapılan testlerin kat kat fazlası yapıldı inan doktordan yüzde doksan eli boş dönüyoruz doktorumuz gülüyor fatıma paronayak yaptın sen anne babanı diyo kızıma muayene ediyor biraz seviyor hiçbirşeyi yok diyip ilaç yazmadan eve yolluyor bu arada dört aylıktan beri dönüyor istediği tarafa iki aydır emekliyor çok çok hareketli bir bebek yani oturtunca oturabiliyor desteksiz ama oturmak istemiyor eşim yatarak daha rahat hareket ettiği için yatmak istediğini söylüyor ama ne biliyim galiba gerçekten paronayak oldum
Zeynoyu uyutup biraz yatayım bari başım geçmedi hala, sonra yine görüşürüz kızlar.....
Ebrucum geçmiş olsun inşallah kötü bi şey yoktur.
Sırtını, göğsünü dinledi. Basit bir soğuk algınlığı, ıhlamur limon içir bol bol dedi.
Akşamdan sonra huzursuzluğu vardı, Sürekli çığlık atıyodu. Ancak Calpol içtikten sonra uyuyabiliyodu. Ben dişten şüphelendiğimi söyledim. Ama dr. bunlar israr yolu enfeksiyonunun belirtileri de olabilir dedi. Tedbiren TİT ve kültür istedi. Verdik. Bakalım cumartesi alacağız sonuçlarıİnşallah bi şey çıkmaz
esra kuşada maşallah... hemen hemen yakın gidiyolar ipoşumla.
piştiler işte nede olsa kaydirigubbakcemile3
meyve sık bol bol... portakal,limon,mandalina sık içir.
ilerlemesin daha çok.
inş idrar tahlillerinizde temiz çıkar. bu arada cmt falan ne diyon bacım cmt işimiz war herhal sempatiksalakcinni
gorusuruz selmacım...
bızım cadı uyanır 1.5 saattir uyuyor...
çorbasını ısıtayım yavaştan.
gunaydın kızlar nasılsınız
ozge gece uyanıp durdu ay cok sınır bozucu oluyo bazen dogdu dogalı hep kalkar gece 3 kezden asagı kalktı yok bazen sasırıyorum 1 defa kalkıyo dıyene saka gıbı doktor bısı yok dıyo normal bunlar dıyo 1 yasından sonra duzene gırıyo dıyo bakalım 1 yası beklıyelım kaydirigubbakcemile3 belkı duzelır
bagırıp duruyo sabahtan benı amme oooo papa neler demıyo esım bu cocuk yakında konusucak ya dıyo bırde boyle yaratık gıbı sesler yapıyo heycanlanınca veya kızınca
Bunu bende çok merak ediyorum Zeynepzor işler yaaa.... hayret ediyorum nasıl akşam yatıp sabah kalkıyor bu çocuklar. bizde neden yok onlardan :a015:
durun bakalım olmazsa bugun dışarı çıkarsam alım bi deniyim..bende hiç kullanmadım canım ne utku da ne bunda...
belkide o dereceye gelmediğindendir..
dr utkuya vermşti iştah açsın diye...
bende veremedim...
ama ebru bi kaç gün kullansın kendine gelir sonra bırakır...
bi kaçgünden bişey olmaz...
ama kendi toparlanır diye diyorum...
Ebrucum geçmiş olsun inşallah kötü bi şey yoktur.
maşallah esraya inş.toparlar hemen bende ıhlamur yapıp içirdim inş.iyi gelir
idrar kültürü ve tahlili bizden de istemişti ahmet bey temiz çıktı bizimkiler inş.sizinde temiz çıkar havvacım.....
aynı revna sabah ablasını görünce çıldırdı nevada diyoki anne bu çocuk sevinince hortlak gibi oluyor diyo
slm kızlar..hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsun...
biz hala atlatamadık...hönk hönk öksürüyor oğlum...
ilaçlara devam ediyorum ama tekrar götürsemmiki dr a ne dersiniz...
iğne falan verse daha iyi olmazmı yaa...
iştahhh sıfırrrr moralimde sıfır....
bu saat oldu hala elimde biberon arkasından geziyorum..bi kahvaltısını yaptıramadım...offff..
ya kızlar bu aralar iştahsız olduğundan meyve çorba saatlerimiz hep boş geçiyor diyebilirim...
çok üzülüyorum...ama tek güvencem meme emiyo diyorum...benden alıyodur değilmi ya..gerekli vitaminleri...çıldıricim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?