2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Canım emerek doyuyorsa çokta endişelenme..
Bak sana bi alıntı yapim
Çocuğum yemek yemiyor kitabından
"Diğer besinleri altıncı aydan itibaren sunmak en mantıklısıdır. Bazı çocuklar bunları memnuniyetle yer; muhtemelen bazılarının bu besinlere gerçekten ihtiyacı vardır. Ama “sunmak” diyoruz, “ağzına tıkıştırmak” değil; çocuğun yeme ya da yememe özgürlüğü vardır. Meme emen pek çok çocuk 8. ila 10. aya, hatta daha sonrasına kadar bu besinleri denemek bile istemez. Gayet sağlıklı ve mutludurlar, kiloları ve boyları normaldir, psikomotor gelişimleri kusursuzdur. Memeyle yeteri kadar beslenirler ve bu yüzden başka bir şey istemezler.
Son gülen iyi güler. Meme emen çocuklar başka besinleri geç kabul ederler, ama ettiklerinde de genellikle marketlerde satılan mamaları ve öğütülmüş besinleri sevmeyerek doğrudan annelerinin yemeklerine geçiş yaparlar. Meme emen çocuk, 2. yaşını doldurduğunda genelde etli mercimek, patatesli omlet, jambonlu sandviç yemeye başlar; minik ellerini kullanarak her birinden kaşık kaşık yer, birbiri ardına ısırıklar alır.
Mamaların “yardımcı besin” olarak adlandırılmalarının bir nedeni vardır; anne sütünü tamamlamaktan başka bir işlevleri yoktur. Çocuğunuz meme emiyor ve sonra meyve yemek istemiyorsa hiçbir şey olmaz; ancak önce meyve yiyor, sonra da midesi anne sütünü almıyorsa işte o zaman bir şeyler kaybediyor demektir. Daha çok meyve, daha az süt bir zayıflama reçetesidir.
Mama, emzirmeden sonra önerilir; emzirmeden önce ya da emzirme yerine değil. Sadece bu şekilde çocuğunuzun yeterince süt içtiğini garantileyebilirsiniz."

ebru canım bende sana katılıyorum benim kızımda çok emdiği için herşeyi doyasıya bitirmiyo bende hep değişik şeyler yapmak istiyorum eksiklik duyuyorum kendimde

elleşme bence çocuğa ne güzel kilosu var o kurmuş düzenini 1 yaşına kadar esas olan anne sütü keşke benimkide emse canavar gibi çok şükür herşeyden yiyior ama genede kilo almıyor sen düzenini bozma çocuğun

ayy bende bu konuda çok endişeleniyordum..
ama benm oğlan 8 kilo ya var ya yok...
hastalığından sonrada iyice zayıfladı..
ama bakıyorum persentile 8 iyi diyo...
sorun etmiyorum artık...

canım çok sağol bende araştırdım bazı doktorlar 1 yaşına kadar eğer anne sütü varsa önce anne sütü ek gıdayıda alışması açısından emdikden sonra verin diyolar bazı doktorlarda tam tersi ek gıdayı artık öğün olarak yemeye başlamalılar diyolar ben duruyu cerrahpaşada takip ettiriryorum en son 6 ayda gittik şimdi kasımın başında tekrar kontolümüz var ordaki doktorda bana 1 yaşına kadar önce anne sütü dedi ama yeterse tabi böyle yiyen çocukları görünce ben hatamı yapıyorum diye korkuyorum ama senin yazdığında biraz beni rahatlattı canım tekrar teşekkür ederim..

emiyorsa emzirin kızlar ben artık ne yapacağımı şaşırdım zorla emziriyorum böyle oluncada sütüm çok azaldı günde 2 kere sağıyorum ancak 100 cc oluyor artık ne yiyieceğimi şaşırdım bugün deli gibi yiyip içiyorum bakalım nolacask ısırgan rezene su süt humana herşey çiyorum artık kusucam üffffffff

benim kızçeler birbirini yiyiormuş küçük ablasını yolmuş suratını kanatıp saçını çekmiş ablasıda küçüğü ısırmış allah kadıncağıza yardım etsin ikisi paylaşamıyoprlar cicianneyi kıskanmaya başladım valla

slm kızlar konu bebeklerin emmesi sanırımm
ah ahh benimki bıraklı nasıl özlüyorum emzirmeyi içim buruk oluyo
ama amerken daha düzensizdi emdiğinde ek gıdayı pek istemiyodu nezman nasıl ne vereceğimi şaşırıyodum

didem elinden su düşmesin. süt için en gerekli şey süt. tabi bu aradada bol bol emzirmeye çalış. emmekte beyne mesaj gönderiyor ve çogaltıyor sütü.

kızlar teşekkürler tarhana tarifi için. bi denim bakalım nasıl olcak. normal ıslatarak tarhana yapıyorum ama doruk pek sevmiyor. doktorda kıymalı yap hem protein icin gerekli malum biz süt ürünü alamıyoruz. neyse bakalım sever insallah pasa.

bak sen cadalozlaraa kaydirigubbakcemile3 alsanaalsanasmile

günde 3lt su içiyorum süt içiyorum ısırganlar falanda cabası 4 saatte birde sağıyorum bilmemki napsam

:roflol::roflol::roflol:

didem sütü en çok getirien şey boza dır
ben kendimden biliyorum sabah akşam boza iç tavsiyem

Canım her çocuk bir olmaz işte.Her annenin sütüde bir olmaz.Demek sütün hala çocuğu doyuruyor ve de ihtiyaçlarını karşılıyor, sevin ne üzülüyosun..
Ya bende işte buna kızıyorum standart şeyler söylüyor doktorlar.Kimi çocuk 4.ayında talep eder.Hem duygusal açıdan yemeğe hazırdır,hem belki ihtiyacı vardır.Ona yok verme 6 ay sade anne sütü derler.6.ayı dolunca da hemen şöyle öğün olmalı,böyle öğün olmalı.
Tabiki alıştırmaya çalışmak lazım ama böyle talep etmediği ve de ihtiyacı olmadığı halde,yedirmeye çalışmanın hiç bi yararı yok,aksine zarar olcak,.ocuk yemekten uzaklaşcak..
Pediatri portalında bi doktor,günlük iki bardak sütteki besinler bir yaşına kadar karşılıyormuş bi bebeğin ihtiyacını diye yazmıştı.
Aman yiyende büyüyo yemeyende büyüyo :)

Eflal de artık sadece geceden geceye emiyo. Ve hatta dün gece emdi ama uyumadı ağladı. Mama yaptım 100'lük içti.Sanırım artık o da bitiyor. Mama içince 11'de gece 3-4 arası da kalkmadı. Sabah 6:30'a kadar uyudu. Sabah da emmedi zaten. Ve göğüslerim de şişip rahatsız etmiyor artık. Buraya kadarmış.:gitme:

kızlar yaren_h hülya girmedi bugün dimi..burak ı dr a götürecekti...noldu acaba...
reyhanda girmiyo ne zamandır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…