2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

papatyacım ben bugün wee in küçük ağızlıklı su alıştırma bardağından aldım. biberon gibi ama kapağında kendinden ağızlık var. biberon emziği gibi değil yani. kızım sevdi sen de dene istersen ucuz bişey zaten.

havvaesen geçmiş olsun. ben de aynı dertten muzdaribim. muayene oldum. bana da ameliyat dedi ama lazer değil normal. dr. spinal anestezi yaparız dedi. sonra bakacak kimsem yok deyince birilerini çağır yanına spinal çok başağrısı yapar bebeğe bakamazsın dedi. ben de vazgeçtim kimse yok gelebilecek. belki türkiyede olurum.

akpakcım ankaraya deniz gelmedi henüz yada iki sene önce yoktu en azından. ben foruma bekarken kaydolmuştum. o zaman ankaradaydım. iki yıldır da girnedeyim kuzey kıbrısta yani. ama iki ay sonra da kocaelinde yaşamaya başlayacağız.bizim durumlar karışık yani. :bbo:

koptum resmen kaydirigubbakcemile3

aman allah korusun elifçim. birşeyi yoktur inşallah canım...

aaa evet biraz pat gibi oldu havvacım. geçmiş olsun canım. umarım daha iyisindir şimdi... bende de doğumdan sonra başladı hemoroid mi yırtık mı bilmiyorum ama. ben dr. gitmeye resmen korkuyorum... neyse canım inşallah biran önce düzelirsin tatlım.

canım bir sancısı falan olmasın.... aman bırakma sen kendini öyle... bebişlerinin sana ihtiyacı var....

hoşgeldiniz canım... elifçik kalabalıktan bunalmıştır... bazen evdeki yalnızlığı arıyorlar tatlım...

aynenn havvacım...

hadi bakalım iyi gezmeler... biliyorsun meliste ööyle... ben geçen gün uykuluyken veriyim biberonu dedim. aldı hatta 30 cc içti ama uyanıkken almıyor belki böyle böyle alışır... istersen sende dene...

hemde babalar gününde olacak iş değil haklısın... bunu yapanlar insan olamaz ya... allah sabır versin sevenlerine... aynen tuğba anne olunca bende daha iyi anladım bazı şeyleri... allah rahmet eylesin.....

kızlar ya kendi kendine uyuyan bebeğime birşeyler oldu.. kaç gndür kendi kendine uyumuoyor. illa ya meme ya sallama ya da yanında beni istiyor... bu kız hiç böyle değildi uykusu gelince kendisi uyuyordu şimdi uyumuyor... yatağa yatırdığımda sanki biryerini kesmişler gibi ağlıyor.... mümkün dğeil kucağıma almadan sakinleşmiyor... bekliyorum almayayım diyorum yok resmen çığlık atarak ağlıyor... napacağım ya....

Eflal de bir ara kendi kendine uyuyordu sonra bıraktı. Sonra br ara tekrar kendi kendine uyudu ama artık uyumuyor. Bırak kendi kendineyi bi ufak beşiğivar onun dışında hiçbir yerde uyumuyor. Gezmeye gidemez olduk. Ama son iki gündür de bir kere arkadaşının arabasında bir kere de ayağımda sallayarak uyudu. Ha bi süre de sadece ayağımda sallayarak uyumuştu Allah^'tan uzun sürmedi. Yani sözün özü prensesim uyku alışkanlıkları dönem dönem değişti. Sanırım seninkine de öyle oluyor.

Teşekkür ederim canım. Aman ihmal etme. Çok kötü bi hastalık ya..
Benim kardeşim de Kıbrıs ta. Çamlıbel de.

Aşı falan mı oldu canım. Aşıda da hassaslaşabiliyolar çünkü

selam kızlar...
2 gundur sokak supurgesı olduk aılecek...
dun sabah kahvaltıyı dolmabahcede denız kıyısında yaptık. ordan ortakoye gıttık gezdık. aksamda sahıle ındık gene cay ıcmeye. bugunde esımle pıknıge gıttık aılecek cok guzeldı ya. mangal falan yaptık. ıpek hıc uzmedı bızı acık hava ıyı geldı heralde bol bol uyudu dınlendı... dolu dolu 1 hafta sonu gecırdık. butun kurtlarımızı doktuk kaydirigubbakcemile3

onlar ınsan degıller canım...
beddua etmek ıstemıyorum ama Allah bıldıgı gıbı yapsın ne dıyeyım.
cok gecmıs olsun...
ınsallah yukselmez tekrar...
canım gecmıs olsun annen adına sevındım. kısa zamanda eskı saglıgına kavusur ınsallah.
Duru'ma da kocaman gecmısler olsun. noldu kuzuma ya? havalar dengesız soguk mu aldı acaba yavrum?
Teşekkür ederim çok şükür iyi.
Ihlamur mu ? nasıl vericem bizim içtiğimiz gibi mi? bi araştırayım hemen sağol.veren var mı ıhlamur aranızda.
canım ben butun kış ipege nane-lımon ve ıhlamur verdim. tıpkı bızım ıctıgımız gıbı.
çok sukur koca kış geldi geçti 1 kere hastalanmadı daha. bitkilerin gucune cok ınanırım ben. etkısı olduguna emınım...
ay cok alemmiş yaaaaaaa iri bebek dogurmus he Allah ıyılıgını versın kaydirigubbakcemile3
aman aman bız sıramızı savdık darısı olmayanlara akannehir
amaannn bende delı oluyorum boceklere hıc tahammulum yok lmaz:
bu akşam istanbulda son gecemmmm.....
bu gecee sssooonnnnn ....
biraz soonnrraaaaa bu kapııdaaaann sonn kez çıkıppp yineeeeee kendimii vuracağımmmm yoolllaarraaa...
kaydirigubbakcemile3
hadı bakalım hersey gonlunuzce olsun yenı hayatınız sıze hep guzellıkler getırsın canım.
canım oyle okudugun seylerın etkısınde kalma. nette olur olmadık turlu turlu sey yazıyor. korkma bıseycıgı yoktur. cok cok gecmıs olsun...
kızlar evet kesınlıkle zeynebe katılıyorum...
doktorumla konustum dun gunes kremını sordum.
asla dedi. tenı kremı gecırır krem surcegıne guneşe cıkarma dedi.
oglen 11 aksam 4 arası gunesten koruyoruz bebeklerı. sapka takıyoruz,bol sıvı takvıyesı yapıyoruz (yanı emzırıyoruz)
denız ıcınde 6-7 aydan once tavsıye etmem dedı. havuz zaten kesınlıkle yok. e dogal olarak cunku mıkrop yuvası. hıc ama hıc sevmem havuzu. en pis deniz bile en temız havuzdan cok daha temızdır benım ıcın... denız ıcın de eger korkmuyosa aksam 4 ten sonra 5 dk hemen sokup cıkarabılırsın ama ıyıce kurulancak ve gunese direk maruz kalmayacakmış.
krem almaktan vazgectım anlıcagınız...
tatıle agustosun ortasında gıdıcez bızım kız 6 ayını bıtırmıs olucak o zaman aksam 4 ten sonra korkmazsa 5 dk sokar cıkarırım ama su an dusunmuyorum. hele havuza asla...

aynen aynen... ıpekte sureklı cıglık cıglıga. ses cıkardıgını farkettı ondan yapıyo bence... gozu sureklı uzerımde. hıc yalnız kalmaya gelemıyor...
kız hakkaten pat dıye oldu...
cok gecmıs olsun canım sımdı nasılsın ıyımısın?

kesınlıkle korkmustur.
bızım kız oyle kalabalık ve gurultulu yerlerde avazı cıktıgı kadar bagırıyor aglıyor.
2 hf once bı dugune gıttık eve zor geldık. nası aglıyo nası yırtıyo kendını.
alısık degıl o kadar sese. bende hıc sokmuyorum oyle ortamlara artık...
bı derdı olmasın? gaz falan olabılır mı???

kızlar ıpege bıseyler oldu.
yabanileşti.
son 15 gundur bariz şekilde benden ve babasından baska kımsede durmuyor.
benım kucagımda yada pusetınde falan sevdıklerınde sorun yok ama bırı kucagına alsın azcık sevsın en cok 5 dk sonra kıyametler kopuyor. hele bıde bagırarak yuksek sesle sevıyolarsa Allahhhhh yandık...
bı de azcık sesını yukselt hemen dudagını buzup aglıyo resmen anlıyor kızdıgımızı zilli...
şu yabanileşme işini nasıl etcez bilmem...

zeynepcim bence ugrasma yabanileşmesin diye. iyidir biraz bu dönemde yabani olsun herkesin kucagına gitmesinler. bu dönem hepimizin bebeği bunu yapacak.çünkü dönemleri ve ben diyorumki allah insanoğluna büyürken bu tip şeyleri veriyorsa bir nedeni vardır. cocuklar herkese gitmesse zarar da gelmez herkes öpmez. bizde yabancılıyor diye kimseye vermek zorunda kalmayız. kuzular anne ve babalarından yani en cok güven duyduklarından baskasına gitmesin zaten ne işleri var... sevecek olan uzaktan sevsin.

naber kızlar
bugün de dışarı çıktık bugün de karanlık olunca deli gibi ağladı (((
napacam ben böyleeee

markete gitmiştik evybaby ve babystar aldım bakalım onlar nasıl

babalar gününü kutladınız mı?

evet kutladık akpak.... bizde dışardaydık...
oğlum babasına bir tişört tasarladı. dorukun resmini bastırdık tişörte... :)

biz de kutladık da acaba bugün değil miydi diye de aklıma geldi :)
biz de deodorant aldık
saçım dökülüyor kestirdim diyenler kaydirigubbakcemile3
alıntı:
"saç hakkında bilinmesi gerekenler
Beyaz saç asla dökülmez. Yanlış!

Diğer renkteki saçlar gibi, beyaz saçlar dökülebilir. Renk değişimi, saç dökülme oranını etkilemez. Beyaz saçların daha az ya da çok dökülmesi söz konusu değildir.

Jöle kullanmak zararlıdır, saçları döker. Hayır! Jöle, saç spreyi ya da köpük gibi ürünler başına saç dökülmesine yol açmaz.

Babanızın saçları dökülüyorsa, sizin de dökülme sorunu yaşayacağınız kesin. Yanlış, genetik özelliklerin yarısı anneden, yarısı babadan gelmektedir. Bu nedenle yanlız babaya bakılarak kesin bir yargıya varılamaz. Anne tarafından gelen genetik zemin, anne tarafının erkek akrabalarından gelen genler tarafından belirlenir.

Saçlarınızı ne kadar sık uçlarından kestirirseniz, o kadar çabuk uzar. Saçları sık olarak uçlarından kestirmenin çabuk uzaması üzerine değil ancak sağlıklı görünmesi üzerine etkisi olabilir.

Saçları sıcak su ile yıkamak köklere zarar dökülmeyi hızlandırır. Saçları sıcak su ile yıkamak saçlara zarar vermez.

Saç ekimi sonrası ekilen saçlar da dökülebilir.
dökülebilir. Ekilen saç dökülürse bir daha çıkmaz. Hayır. Ekilen saçlar kökleri ile birlikte ekildikleri için ve dökülen kısım sadece görünen teller olduğu için saçlarınız tekrar uzayacaktır.

Ekilen saçlara özel bir bakım uygulamak gerekir. Hayır! Ekilen saçlar herhangi bir özel bakım istemez.

Saçlarımızı ne kadar çok fırçalarsak kadar güçlenir. Yanlış! Sık fırçalamak mekanik travma etkisi yapacağı için saçlarda dökülmeye bile yol açabilir.

Her saç kökünde tek bir saç teli vardır. Hayır! Her kökte 1-4 (ortalama 2.5) saç teli bulunur.

Uzun saç, kısa saça oranla daha fazla dökülür. Yanlış! Dökülen uzun saç kısa saça oranla daha gözle görülür olur.

Ne kadar kısa kestirirsek saçımız o kadar gür çıkar. Hayır. Ne kadar kestirirseniz kestirin; kök sayısı sabit kalacaktır."

aslında evet kımsenın kucagında durmaması ısıme gelıyo bazen cok mıncıklayamıyolar boylece...
kızlar bu arada bende aldım bugün zeynepin okudugu kitabı. "bebek bakımı sorunlarına mucize cözümler"
hadı bakalım ıns sende faydasını gorursun
bak bakalım nasılmıs bızede haber et...
kutladık babamızın yazlık şapkası yokmuş ona şapka aldık pikniğe gittik babamız bizi gezmelere götürdü :lepi:

ıpegın sacları ınanılmaz dokuluyo kızım kel kalacak yakında...

herkeslere gunaydın bu arada :)
açılış benden olsun...
ogleden sonra halamlar gelcek yenı ev zıyaretı :)

Havva canım çok geçmiş olsun...
Burcu geçmiş olsun annen ameliyat olmuş inş.kısa zamanda toparlanır eski sağlığına kavuşur canım...
Hasta olan bebişlerde inş.hemencecik düzelirler...

günaydın kızlar...nasılsınız..bebişler nasıl...biz bugün aşı olcaz...çok korkuyoruz....

günaydın kızlar...nasılsınız..bebişler nasıl...biz bugün aşı olcaz...çok korkuyoruz....

Günaydın Sibelcim yarasın aşıları kuzuma inş.ateşlenmez Burak kıyamam yaa,bizim aşımızda temmuzda bende korkuyorum bu sıcaklarda bide ateşlenirlerse mahvolur kuzular inş.ateşlenmezler yaa...:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…