bizde bir hafta sonra yola çıkıyouz..bir kaç gün sonra hazırlanmaya başlarım..defnenin küçüklerini toplayacagım orda ihtiyacı olana birilerini buluyo kayınvalide...giydirmedigim nice giysi kaldı elimdee.biri kullansın işte ne güzel..
ya kızlar defne biliyonuz biberon kullanmıyo.ama böyle suyu hemde meyve suyunu kaşıkla vermek çok zor oluyo.bide yola çıkacagız sürekli kaşıkla vermek off zor işte.ne ettiysem alıştıramıyorum biberona ne edecegim anlamdım.zeynep hemen almıştı biberonu.agzına alıyo.resmen çigniyo.sonrada sıkıloyo basıyo çıglıgı al agzımdan diyee.ne yapacagım ben..çok istiyorum biberona alışsın diye..artık emzikten vazgeçtimbtek biberonu alsın yeter...ne tavsiye ediyosunuz..
sağol canım.
Annem kadın hastalıklarından ameliyat oldu sezeryan gibi kesiği.
Annem kendi odasında yatıyor geçmiş olsuna gelenler falan.belki bahsetmişimdir annemlerin odasında Duru'nun beşiğide var (14 yaşındaki kız kardeşimin beşiğini bezedik :) ) anneme soruyorlar nerden çıktı bu birden diye ee doğum yaptım bakın kızım oldu diyo duru da beşikte kendi kendine hareketler yapıyor. bizim uzaktan bi akrabanın eşide aaa senin yaşın 50 bak nasılda iri bi bebek doğurmuşsun dedi yaaa kadına gülelimmi ağlıyalım mı şaşırdık.sempatiksalakcinni. kadın şok biz ondanda şok gerçek sandı.
merhaba kızlar
gencer pazartesiden beri sürekli çığırıyo evet çığırıyoo bağırmak ağlamak değil sanki gıcıklığına yapıyor kucağımda koridorda gezdikmi tamam sorun yok aklıma doğum sancım geliyor 5 dk da bir tutan ve hastaneyi yıktıran çığlıklarım gibi sanki birde pipimizden gelen kan devam etmeye başladı hatta arttı.p.tesi tekrar gidecez dr. ultrason çekilecek mecbur ..netten baktım iyice tedirgin oldum basit bir üşütme olabillir,yada üreme sistemlerinde tümör olabilir diyor (allah ım korusunnn) ayrıca kum dökerkende idrardan kan gelirmiş bunuda yeni duydum(( inşallah en baştaki gibi basit bir üşütmedir nolur dua edin kızlar bebişimin bişiyi olmasın
Merhaba arkadaşlar. Umarım herkes iyidir. Pat diye olacak ama ben bugün ameliyat oldum. Hemoroid sorunu için dün dr a gittim. Muayene sonucu hemoroid olmadığını söyledi dr. Yırtık varmış popomda :kedi: İlaçla düzelmez ameliyat olman lazım dedi. Yırtık çok büyük nasıl dayandın dedi. Gerçekten de çok kötüydü. Büyük tuvaletim gelmesin diye dua ediyodum artık. Her kavaboya çıktığımda da çığluık atıyodum acıdan. Neyse bu sabah 9 da lazerle ameliyat oldum ve kurtuldum çok şükür. Genel anestezi oldu. 15 dk sürdü. Şu anda yaralar var ama bir haftaya geçecek dedi. dr.
Ameliyattan sonra iki defa sütümü sağıp döktüm. Anestezi Esra ya geçmesin diye...Allahtan yedek sütlerle idare etti yavrum.
ben bu çocuğu uyutamıyorum artık pes ettim uyku saati gelince geriliyorum resmen gözünden uyku akıyo ama nasıl direniyo resmen avazı çıktığı kadar ağlıyo yaa neler deniyorum yok uyumuyo başım ağrıdı resmen uyutayım derken neden böyle yapıyo acaba yaa uykusu gelen çocuğu beşiğine yatırırsın olmadı sallarsın uyur bu nuh diyo peygamber demiyo hayır dursa uykusu yok dicem uykusuzluktan gözler kayıyo uyku başına vuruyo ama naapsam nafile off çok bunaldım herkesi herşeyi bırakıp kaçasım var
hani derler ya böcek ilacı kullanılmayan meyve sebze tercih edin diye
yurt dışına ihraç edilen ürünlerde kurt varmı diye bakarmış avrupalılar böcekli bitki popülermişşşşş
şimdiiiiii
bende kurtlu kiraz var :roflol:
ben bu kirazı nasıl yiyecem cokacimcoook
kurtlar da protein niyetine mi inecek mideye sempatiksalakcinni
kurtlu kiraz dedim diye hemen ağzınız sulanmasın haaaa :roflol:
geçmiş olsun canım
hamak ve salıncak iyi fikir arkadaşıma katılıyorum kaydirigubbakcemile5
ankaraya deniz mi gelmiiiiişşşşşş akannehir sempatiksalakcinni
Allah korusun aklına kötü şeyler getirme internetten okumak pek iyi değil
bazen çok bilgi kötü oluyooo
geçmiş olsun canım ya hiç söylemiyor da bak bak bakkkk
ama neden genel anestezi yaptılar ki
genel anesteziden nefret ettim Allah bir daha göstermesin gerçi hasta olunca da yokluğunu göstermesin geri hastalık da göstermesin
uy bu nasıl cümledur da sempatiksalakcinni
melila damla ver 2 damla uyku saati gelince. istersen dr unu ara sor melilayı. danışmadan olmas tabi
hoşgeldin aramıza! en fazla 6. aya kadar sürüyormuş gaz sancısı
düğüne gittik geldik
ayyy çok yoruldum
öldüm bittimmmm
elif çok korktu yavrum gelirken arbada nasıl ağladı anlatamam kelimeler kifayetsiz kalır
herhalde ilk defa öylesine ağladı boğazı ağrıdı öksürdü ama ağlamaya devam nefesi kesildi ama ağlamaya devammmm galiba karanlıktan ve kamyon seslerinden korktu.
çünkü eve gelip yatağa yatırdım sakinleşti ve iki dak sonra gülücüklerrrrrrr akannehir ben şok tabi akannehir
ordan da korktuğunu anladım
canım yavrummmm :ecrin_bebek:
onu çok seviyorum :asigim:
slm canlarım bn de oğluşu uyuttum yeni sayılır..
sütüm vardı onu mayalıycam..ısıttım soğumasını bekliyorum bu saatte(
küçük kavonozlar aldık oğluşuma taze taze yoğurt yedircem hergün..
bu arda hasta bebeklere çooooook geçmiş olsun
canlaım ya kıyamam bn onalra..annecikler dua edin hemen telaşa kapılmayın
inş. kocaman olacak meleciklerimiz..
zaten hep dualarımızdalar:)))
kızlar bu arad bana stres yasak tamamen ..kendim vardım bu kanıya
bi olaya üzüldüm gün mutlaka sütüm azalıyor hemde çok farkedilir bi şekilde
ama mutluysam tam tersi oluyor
taşıp geliyor..eşim bile farkadiyor yani o derece..
vayy be ne de çabuk etkileniyo bu memikler herşeyden
HAVVA canım ya geçmişolsun..totoşuna şifa versin rabbim:))
bizde bir hafta sonra yola çıkıyouz..bir kaç gün sonra hazırlanmaya başlarım..defnenin küçüklerini toplayacagım orda ihtiyacı olana birilerini buluyo kayınvalide...giydirmedigim nice giysi kaldı elimdee.biri kullansın işte ne güzel..
ya kızlar defne biliyonuz biberon kullanmıyo.ama böyle suyu hemde meyve suyunu kaşıkla vermek çok zor oluyo.bide yola çıkacagız sürekli kaşıkla vermek off zor işte.ne ettiysem alıştıramıyorum biberona ne edecegim anlamdım.zeynep hemen almıştı biberonu.agzına alıyo.resmen çigniyo.sonrada sıkıloyo basıyo çıglıgı al agzımdan diyee.ne yapacagım ben..çok istiyorum biberona alışsın diye..artık emzikten vazgeçtimbtek biberonu alsın yeter...ne tavsiye ediyosunuz..
sabah sabah içim daraldı yazık oldu gencecik fidanlara helede babalar gününde ne yapacak şimdi onların anaları babaları zaten çok üzülüyordum anne olunca içim daha bir çok acıyor tören yapıyorlardı izlerken yüreğim dayanmadımafoldumben hepimizin başı sağolsun o köpeklerde sürüm sürüm sürünsün gebersin inş. Alllahım şehitlerimizin ailelerine çok ama çok sabır dayanma gücü ihsan etsin benim içim kan ağladı kimbilir onların yüreği nasıl yanıyordur nasıl dayanacaklar yazık çok yazık :çok üzgünüm:
havvaesen geçmiş olsun. ben de aynı dertten muzdaribim. muayene oldum. bana da ameliyat dedi ama lazer değil normal. dr. spinal anestezi yaparız dedi. sonra bakacak kimsem yok deyince birilerini çağır yanına spinal çok başağrısı yapar bebeğe bakamazsın dedi. ben de vazgeçtim kimse yok gelebilecek. belki türkiyede olurum.
akpakcım ankaraya deniz gelmedi henüz yada iki sene önce yoktu en azından. ben foruma bekarken kaydolmuştum. o zaman ankaradaydım. iki yıldır da girnedeyim kuzey kıbrısta yani. ama iki ay sonra da kocaelinde yaşamaya başlayacağız.bizim durumlar karışık yani. :bbo:
kızlar ya kendi kendine uyuyan bebeğime birşeyler oldu.. kaç gndür kendi kendine uyumuoyor. illa ya meme ya sallama ya da yanında beni istiyor... bu kız hiç böyle değildi uykusu gelince kendisi uyuyordu şimdi uyumuyor... yatağa yatırdığımda sanki biryerini kesmişler gibi ağlıyor.... mümkün dğeil kucağıma almadan sakinleşmiyor... bekliyorum almayayım diyorum yok resmen çığlık atarak ağlıyor... napacağım ya....
onlar ınsan degıller canım...günaydın kızlar.
aa yerim ben onu havuzda cıbıl cıbıl.. anlat sonra bize, severse ben de götüreyim..burak da hiçç sevmiyodu suyu, oynaya oynaya alıştırdık çok şükür..
maşallah kızına sevilcim. ateşlendi demişsin, in oğlunda iyileşir tatlım..şifa olsun aşılar.
çok sevindim canım,inş bi daha tekrarlamaz..
sağol canım, evet tek isteğim onların mutlu olması, burda ya da orda.
geçmiş olsun canım..saırım şimdi istanbuldasınızdır..neler yaptı ecrin hnm yolda..
gerçekten sinir bozucu..ama gerçek te olabilir, televizyonlarda üzerinde sigara söndürülmüş cocukları bile görüyoruz..bunlar anne değil,anneliği haketmiyor..
ben oğlumun tırnağını acemilikle derin kestim diye vicdan azabından öldüm ogün, bunlar nasıl insanlar!!!! hayret!!!!!!!!!!!
cok gecmıs olsun...selam herkese..
kızım dün akşamdan beri hasta...
ateşi 38 e çıktı. calpolle düşürdük gece biraz rahattı ama sabah yeniden ateşlendi. yine ilaç verdim şimdi uyuyor, çok halsiz. inşallah devam etmez ateşi çok üzgünüm.
canım gecmıs olsun annen adına sevındım. kısa zamanda eskı saglıgına kavusur ınsallah.Günaydın
ben geldim .
Annem çok şükür iyi cuma günü hastaneden çıktı.Annem ve Duru'ma kız kardeşim bakıyor biraz zor olacak onun için hem hasta hem bebek hem ev işi-yemek falan derken yorulacak ama akşamları iş çıkışı elimizden geleni yapacağız artık.
Duru öksürüyor Salı günü dr a götürdük boğazları kızarmış antibiyotik verdi ama ateşi 37.5 geçerse ver evde dursun diye yazıyorum dedi bende ateşi çıkmadığı için vermiyorum kuru kuru öksürüyor ama yavrum.
geçmiş olsun canım.aşısı falan mı vardı durduk yere mi ateşlendi.
canım ben butun kış ipege nane-lımon ve ıhlamur verdim. tıpkı bızım ıctıgımız gıbı.Teşekkür ederim çok şükür iyi.
Ihlamur mu ? nasıl vericem bizim içtiğimiz gibi mi? bi araştırayım hemen sağol.veren var mı ıhlamur aranızda.
ay cok alemmiş yaaaaaaa iri bebek dogurmus he Allah ıyılıgını versın kaydirigubbakcemile3yavrum daha kaç aylık bebekler yapmayın ya ne denizi ben dr a sormuştum internettende baktığım kadarı ile deniz zaten yasak bağışıklık sistemleri yeni oluştuğu için havuz afilli yasak sakın sokmayın mikrop yuvası havuzlar.hatta kızlar yazmıştım ama tekrar söyliyeyim güneş kremi koruyucu falanda sürmeyin sıcakta dışarı çıkarsanızda arabasının kapağını ört direk güneş ısığına tutma dedi yanı 5 dk falan güneş alsın tabii ama güneşlensin diye tutma dedi .inşallah biran önce düzelir.
sağol canım.
Annem kadın hastalıklarından ameliyat oldu sezeryan gibi kesiği.
Annem kendi odasında yatıyor geçmiş olsuna gelenler falan.belki bahsetmişimdir annemlerin odasında Duru'nun beşiğide var (14 yaşındaki kız kardeşimin beşiğini bezedik :) ) anneme soruyorlar nerden çıktı bu birden diye ee doğum yaptım bakın kızım oldu diyo duru da beşikte kendi kendine hareketler yapıyor. bizim uzaktan bi akrabanın eşide aaa senin yaşın 50 bak nasılda iri bi bebek doğurmuşsun dedi yaaa kadına gülelimmi ağlıyalım mı şaşırdık.sempatiksalakcinni. kadın şok biz ondanda şok gerçek sandı.
aman aman bız sıramızı savdık darısı olmayanlara akannehirmaşallah kuzularına yinede canım daha çok çalışır onuda 5 yapar sen daha ne kadar ilgeleneceksin valla biz bir tanesine zor bakıyoruz sanada maşallah 2 tane kocaman oğlan birde bebiş takdir etmemek mümkün değilalkisalkisalkis
ay bak bu hiç aklıma gelmemişti canım inş. ondandır Allahım olmayanlara isteyenlere bekleyenlere nasip etsin şu an çok erken bir kardeş için :kedi:
geçmiş olsun canım annene iyi olmasına sevindim kardeşinde biraz zorlanır ama Allah onunda yardımcısı olsun
duruya da geçmiş olsun umarım çabucak iyileşir oda
canım kıyamam çok geçmiş olsun bu sıcaklar da bir giydir bir çıkar bebekleri hasta etmemek mucize valla
koptum delikafadulden:roflol:sırnaşık şey
amaannn bende delı oluyorum boceklere hıc tahammulum yokbenim evimide böcekler bastı delirdim resmen kocişin kafasının etini yedim ilaç aldı geldi dün akşam ilaçladı bizde aşağıda kaynanamlarda yattık çünkü ilacı satan adam bebek varsa kokusundan etkilenir evde durmayın demiş sabah kalkttım heryeri açtım güzelce havalandırdım süpürdüm sildim oh mis gibi oldu ama haftaya yine ilaçlanması gerekiyormuş etkili olması için arka tarafta bahçe var hep ordan geliyor birde benim ev ikinci katta nasıl çıkıyorlar şaşırıyorum hepte sineklik olan camı açıyorum ama oluyor işte hayatta en tahammül edemediğim şey böcekler ıyyyyyyyyyyyy:bbo:-tatlicadiarzu-
hadı bakalım hersey gonlunuzce olsun yenı hayatınız sıze hep guzellıkler getırsın canım.bu akşam istanbulda son gecemmmm.....
bu gecee sssooonnnnn ....
biraz soonnrraaaaa bu kapııdaaaann sonn kez çıkıppp yineeeeee kendimii vuracağımmmm yoolllaarraaa...
kaydirigubbakcemile3
canım oyle okudugun seylerın etkısınde kalma. nette olur olmadık turlu turlu sey yazıyor. korkma bıseycıgı yoktur. cok cok gecmıs olsun...merhaba kızlar
gencer pazartesiden beri sürekli çığırıyo evet çığırıyoo bağırmak ağlamak değil sanki gıcıklığına yapıyor kucağımda koridorda gezdikmi tamam sorun yok aklıma doğum sancım geliyor 5 dk da bir tutan ve hastaneyi yıktıran çığlıklarım gibi sanki birde pipimizden gelen kan devam etmeye başladı hatta arttı.p.tesi tekrar gidecez dr. ultrason çekilecek mecbur ..netten baktım iyice tedirgin oldum basit bir üşütme olabillir,yada üreme sistemlerinde tümör olabilir diyor (allah ım korusunnn) ayrıca kum dökerkende idrardan kan gelirmiş bunuda yeni duydum(( inşallah en baştaki gibi basit bir üşütmedir nolur dua edin kızlar bebişimin bişiyi olmasın
kızlar evet kesınlıkle zeynebe katılıyorum...Elifcim öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım ciddi bir sorun yoktur. İnternete fazla bakma insanı korkutuyor orada yazanlar. Basit birşeyse boşu boşuna endişelenmiş oluyorsun. Doktorun teşhisi koysun ona göre bak internete bence. Çok çok geçmiş olsun Gencerimize...
Ayrıca kızlar lütfen bebeklerinizi güneşlendirmeyin. Bakın benim doktorumda kesinlikle güneş yok dedi. ogleden sonra yani 4 gibi ancak deniz kenarına gidebilir. havuz kesin yasak denizde eger cok sıcaksa bebegin korkmayacağı ve üşümeyeceği şekilde hızlı olarak olabilir. cok iyi kurulanacak ıslak kalmayacak. bence hic sokmayın daha iyi.
ve yine çok önemli bende daha önce yazmıştım güneş kremi yasak. bebeklerin tenleri çok ince kimyasallar geçiyor tenlerinden vucutlarına. güneşten koruyacağız. uzun kollu ve uzun bacaklı kıyafetler giyecek ama ince olacak üstü tabiki. şapka takacak. lütfen dikkat edin yazık ondan sonra hasta oluyorlar sizden çok onlar çekiyor sıkıntısını.
15:00 den önce güneşe deniz kenarına çıkmak yok. şapkasız asla. unutmayın bunları.... ayrıca gözlerinide güneş ışınlarından koruyun çok zararlıymış. mumkunse uv ışınlarından koruyan güneş gözlükleri kullanabilirmişiz. ama güzel bir şapka ve gölgede durmak ta yeterli bence....
aynen aynen... ıpekte sureklı cıglık cıglıga. ses cıkardıgını farkettı ondan yapıyo bence... gozu sureklı uzerımde. hıc yalnız kalmaya gelemıyor...elif dorukta bugünlerde devamlı cıglık atıyor ama sesini duymak hoşuna gittigi için diye dusunuyorum ben. ayrıca oynarkende mutlaka yanında olmamı istiyor. gözleri devamlı beni arıyor evin içinde ve beni izliyor oynarkende. yanlızlık istemiyorlar sanırım bu dönemde. kucagımdaykende cok mutlu oluyor. kıpır kıpır ayaklarıyla kollarıyla seviniyor. dönemleri bence canım. oyuncaklarını yanına koy sende yanında otur sanırım bagırmaz diyorum ben.
kız hakkaten pat dıye oldu...Merhaba arkadaşlar. Umarım herkes iyidir. Pat diye olacak ama ben bugün ameliyat oldum. Hemoroid sorunu için dün dr a gittim. Muayene sonucu hemoroid olmadığını söyledi dr. Yırtık varmış popomda :kedi: İlaçla düzelmez ameliyat olman lazım dedi. Yırtık çok büyük nasıl dayandın dedi. Gerçekten de çok kötüydü. Büyük tuvaletim gelmesin diye dua ediyodum artık. Her kavaboya çıktığımda da çığluık atıyodum acıdan. Neyse bu sabah 9 da lazerle ameliyat oldum ve kurtuldum çok şükür. Genel anestezi oldu. 15 dk sürdü. Şu anda yaralar var ama bir haftaya geçecek dedi. dr.
Ameliyattan sonra iki defa sütümü sağıp döktüm. Anestezi Esra ya geçmesin diye...Allahtan yedek sütlerle idare etti yavrum.
kesınlıkle korkmustur.hani derler ya böcek ilacı kullanılmayan meyve sebze tercih edin diye
yurt dışına ihraç edilen ürünlerde kurt varmı diye bakarmış avrupalılar böcekli bitki popülermişşşşş
şimdiiiiii
bende kurtlu kiraz var :roflol:
ben bu kirazı nasıl yiyecem cokacimcoook
kurtlar da protein niyetine mi inecek mideye sempatiksalakcinni
kurtlu kiraz dedim diye hemen ağzınız sulanmasın haaaa :roflol:
geçmiş olsun canım
hamak ve salıncak iyi fikir arkadaşıma katılıyorum kaydirigubbakcemile5
ankaraya deniz mi gelmiiiiişşşşşş akannehir sempatiksalakcinni
Allah korusun aklına kötü şeyler getirme internetten okumak pek iyi değil
bazen çok bilgi kötü oluyooo
geçmiş olsun canım ya hiç söylemiyor da bak bak bakkkk
ama neden genel anestezi yaptılar ki
genel anesteziden nefret ettim Allah bir daha göstermesin gerçi hasta olunca da yokluğunu göstermesin geri hastalık da göstermesin
uy bu nasıl cümledur da sempatiksalakcinni
melila damla ver 2 damla uyku saati gelince. istersen dr unu ara sor melilayı. danışmadan olmas tabi
hoşgeldin aramıza! en fazla 6. aya kadar sürüyormuş gaz sancısı
düğüne gittik geldik
ayyy çok yoruldum
öldüm bittimmmm
elif çok korktu yavrum gelirken arbada nasıl ağladı anlatamam kelimeler kifayetsiz kalır
herhalde ilk defa öylesine ağladı boğazı ağrıdı öksürdü ama ağlamaya devam nefesi kesildi ama ağlamaya devammmm galiba karanlıktan ve kamyon seslerinden korktu.
çünkü eve gelip yatağa yatırdım sakinleşti ve iki dak sonra gülücüklerrrrrrr akannehir ben şok tabi akannehir
ordan da korktuğunu anladım
canım yavrummmm :ecrin_bebek:
onu çok seviyorum :asigim:
bı derdı olmasın? gaz falan olabılır mı???kızlar ya kendi kendine uyuyan bebeğime birşeyler oldu.. kaç gndür kendi kendine uyumuoyor. illa ya meme ya sallama ya da yanında beni istiyor... bu kız hiç böyle değildi uykusu gelince kendisi uyuyordu şimdi uyumuyor... yatağa yatırdığımda sanki biryerini kesmişler gibi ağlıyor.... mümkün dğeil kucağıma almadan sakinleşmiyor... bekliyorum almayayım diyorum yok resmen çığlık atarak ağlıyor... napacağım ya....
aslında evet kımsenın kucagında durmaması ısıme gelıyo bazen cok mıncıklayamıyolar boylece...zeynepcim bence ugrasma yabanileşmesin diye. iyidir biraz bu dönemde yabani olsun herkesin kucagına gitmesinler. bu dönem hepimizin bebeği bunu yapacak.çünkü dönemleri ve ben diyorumki allah insanoğluna büyürken bu tip şeyleri veriyorsa bir nedeni vardır. cocuklar herkese gitmesse zarar da gelmez herkes öpmez. bizde yabancılıyor diye kimseye vermek zorunda kalmayız. kuzular anne ve babalarından yani en cok güven duyduklarından baskasına gitmesin zaten ne işleri var... sevecek olan uzaktan sevsin.
hadı bakalım ıns sende faydasını gorursunkızlar bu arada bende aldım bugün zeynepin okudugu kitabı. "bebek bakımı sorunlarına mucize cözümler"
bak bakalım nasılmıs bızede haber et...naber kızlar
bugün de dışarı çıktık bugün de karanlık olunca deli gibi ağladı(((
napacam ben böyleeee
markete gitmiştik evybaby ve babystar aldım bakalım onlar nasıl
babalar gününü kutladınız mı?
biz de kutladık da acaba bugün değil miydi diye de aklıma geldi :)
biz de deodorant aldık
saçım dökülüyor kestirdim diyenler kaydirigubbakcemile3
alıntı:
"saç hakkında bilinmesi gerekenler
Beyaz saç asla dökülmez. Yanlış!
Diğer renkteki saçlar gibi, beyaz saçlar dökülebilir. Renk değişimi, saç dökülme oranını etkilemez. Beyaz saçların daha az ya da çok dökülmesi söz konusu değildir.
Jöle kullanmak zararlıdır, saçları döker. Hayır! Jöle, saç spreyi ya da köpük gibi ürünler başına saç dökülmesine yol açmaz.
Babanızın saçları dökülüyorsa, sizin de dökülme sorunu yaşayacağınız kesin. Yanlış, genetik özelliklerin yarısı anneden, yarısı babadan gelmektedir. Bu nedenle yanlız babaya bakılarak kesin bir yargıya varılamaz. Anne tarafından gelen genetik zemin, anne tarafının erkek akrabalarından gelen genler tarafından belirlenir.
Saçlarınızı ne kadar sık uçlarından kestirirseniz, o kadar çabuk uzar. Saçları sık olarak uçlarından kestirmenin çabuk uzaması üzerine değil ancak sağlıklı görünmesi üzerine etkisi olabilir.
Saçları sıcak su ile yıkamak köklere zarar dökülmeyi hızlandırır. Saçları sıcak su ile yıkamak saçlara zarar vermez.
Saç ekimi sonrası ekilen saçlar da dökülebilir.
dökülebilir. Ekilen saç dökülürse bir daha çıkmaz. Hayır. Ekilen saçlar kökleri ile birlikte ekildikleri için ve dökülen kısım sadece görünen teller olduğu için saçlarınız tekrar uzayacaktır.
Ekilen saçlara özel bir bakım uygulamak gerekir. Hayır! Ekilen saçlar herhangi bir özel bakım istemez.
Saçlarımızı ne kadar çok fırçalarsak kadar güçlenir. Yanlış! Sık fırçalamak mekanik travma etkisi yapacağı için saçlarda dökülmeye bile yol açabilir.
Her saç kökünde tek bir saç teli vardır. Hayır! Her kökte 1-4 (ortalama 2.5) saç teli bulunur.
Uzun saç, kısa saça oranla daha fazla dökülür. Yanlış! Dökülen uzun saç kısa saça oranla daha gözle görülür olur.
Ne kadar kısa kestirirsek saçımız o kadar gür çıkar. Hayır. Ne kadar kestirirseniz kestirin; kök sayısı sabit kalacaktır."
günaydın kızlar...nasılsınız..bebişler nasıl...biz bugün aşı olcaz...çok korkuyoruz....
bende gidiyimde çocukların kahvaltısını hazırlayayım, sonra gelirim yine....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?