Haa kızlar birde şu gdo lu mamalar konusunda kafam çok karışık... aldığımız kaşık mamalarında bisküvilerinde hep soya lesitini denen madde var... bu madde gdo lu... zaten soyanın kendisi gdo lu... hafta sonu bütün mamaları araştırdım. hemen hemen hepsinde var... sadece sütlü pirinçli ve iyi geceler bisküvisinde yoktu onları aldım. bu ülkerin numune olarak gönderdiği muzlu bisküvili kaşık mamasında da vardı o yüzden onu kullanmadım.. artık bebişime aldığım herşeyin içindekilere dikkatlice bakıcam....
maşallah kuzularına yinede canım daha çok çalışır onuda 5 yapar sen daha ne kadar ilgeleneceksin valla biz bir tanesine zor bakıyoruz sanada maşallah 2 tane kocaman oğlan birde bebiş takdir etmemek mümkün değilalkisalkisalkis
geçmiş olsun canım annene iyi olmasına sevindim kardeşinde biraz zorlanır ama Allah onunda yardımcısı olsun
duruya da geçmiş olsun umarım çabucak iyileşir oda
koptum delikafadulden:roflol:sırnaşık şey
Cnm gecmis olsun ins. en kisa zamanda iyilesir..Ayrica koptum hikayene
merhaba kızlar
gencer pazartesiden beri sürekli çığırıyo evet çığırıyoo bağırmak ağlamak değil sanki gıcıklığına yapıyor kucağımda koridorda gezdikmi tamam sorun yok aklıma doğum sancım geliyor 5 dk da bir tutan ve hastaneyi yıktıran çığlıklarım gibi sanki birde pipimizden gelen kan devam etmeye başladı hatta arttı.p.tesi tekrar gidecez dr. ultrason çekilecek mecbur ..netten baktım iyice tedirgin oldum basit bir üşütme olabillir,yada üreme sistemlerinde tümör olabilir diyor (allah ım korusunnn) ayrıca kum dökerkende idrardan kan gelirmiş bunuda yeni duydum(( inşallah en baştaki gibi basit bir üşütmedir nolur dua edin kızlar bebişimin bişiyi olmasın
Merhaba arkadaşlar. Umarım herkes iyidir. Pat diye olacak ama ben bugün ameliyat oldum. Hemoroid sorunu için dün dr a gittim. Muayene sonucu hemoroid olmadığını söyledi dr. Yırtık varmış popomda :kedi: İlaçla düzelmez ameliyat olman lazım dedi. Yırtık çok büyük nasıl dayandın dedi. Gerçekten de çok kötüydü. Büyük tuvaletim gelmesin diye dua ediyodum artık. Her kavaboya çıktığımda da çığluık atıyodum acıdan. Neyse bu sabah 9 da lazerle ameliyat oldum ve kurtuldum çok şükür. Genel anestezi oldu. 15 dk sürdü. Şu anda yaralar var ama bir haftaya geçecek dedi. dr.
Ameliyattan sonra iki defa sütümü sağıp döktüm. Anestezi Esra ya geçmesin diye...Allahtan yedek sütlerle idare etti yavrum.
kızz hakkaten pat diye oldu..geçmiş olsun havva'cım..önemli bişey değilmiş gibi anlatmışsın ama yine de dikkat et tatlum,ameliyat sonuçta..
burcuuu annen için tekrar geçmiş olsun, inş kısa zamanda toplarlanıp ayağa kalkar..
SELAM ANNELER BENIM 3,5 AYLIK(25şubat 2010) OĞLUM VAR GAZ PROBLEMİ ÇEKİORUZ VE METSİL VE NEO BABY KULLANIYORUZ BU DAHA NE KADAR DEVAM EDER BİR BİLGİSi OLAN VARMI ?
Günaydın canım..
Amiiiinnn. Allah yüreği yanan tüm ana babalara, eşlere, yavrulara sabır versiin.
Elleri dilleri kurusun bunları yapanların, yaptıranların, yapanlara imkan tanıyanların...Allah cehennem ateşinde sonsuza kadar yaksın bu yaratıkları...
Havva canım çok geçmiş olsun...
Burcu geçmiş olsun annen ameliyat olmuş inş.kısa zamanda toparlanır eski sağlığına kavuşur canım...
Hasta olan bebişlerde inş.hemencecik düzelirler...
Herkese günaydın...
artık benim kızımda oyuncaklarına uzanabiliiiyoooorrrr.... yakaladığını direkt ağzına götürüyor... hatta iki üç gündür bacaklarını kaldırarak tutuyordu. dün de ayaklarını yakalamış çoraplarını çıkarmaya çalışıyor.... hatta birinde çıkarıp çorabı ağzına götürüyordu... ayy bir alem bu çocuk... yakında ayağını da emmeye başlar.... ama hala daha tam dönemiyor....:bbo:
gunaydin kizlar..
Benim kiz 3,4 gundur tek parca seklinde kakasini yapiyor..ne yapicagimi bilmiyorum..3 haftadr ek gida veriyorum ama boyle yeni oldu.. onceden biraz koyulasmisti..
birde kizimin biraz akintisi var..bir bebisin de vardi burda okumustum galiba oyle hatrliyorum..hemsiresini aradim kokuyorsa gotur dra dedi.. sizce neden olabilir?
günaydın canım ,
üşütmüş olabilir akıntısı var ise.
tek parça mı ?Durunun kide artık bayagı katılastı koyulaştı ama tek parça değil ek gıdalardandır merak etme .akıntı için götür ama bi dr a .
ilk bata baya katiydi ama simdi tek parca. zeytinyagi verdim ama kuzum sanki yaparken zorlaniyo..bir titreme gibi hareket yapiyo ondan sonra az bisicik yapiyor.. masaj falan yapiyorum... akinti da 3 gun once azicik vardi bugun de biraz vardi asiri degil ama..butungun bir daha gelmedi. bir daha geldigi anda dra gidicem..
Aslında gündüz götürsen daha iyi sizde saat 17.30 falan galiba akşam olunca ordada nöbetci dr lar mı var ben nöbetci dr lara pek güvenmiyorum geçici iş yapıyorlarmış gibime geliyor
sabah sabah içim daraldı yazık oldu gencecik fidanlara helede babalar gününde ne yapacak şimdi onların anaları babaları zaten çok üzülüyordum anne olunca içim daha bir çok acıyor tören yapıyorlardı izlerken yüreğim dayanmadımafoldumben hepimizin başı sağolsun o köpeklerde sürüm sürüm sürünsün gebersin inş. Alllahım şehitlerimizin ailelerine çok ama çok sabır dayanma gücü ihsan etsin benim içim kan ağladı kimbilir onların yüreği nasıl yanıyordur nasıl dayanacaklar yazık çok yazık :çok üzgünüm:
papatyacım ben bugün wee in küçük ağızlıklı su alıştırma bardağından aldım. biberon gibi ama kapağında kendinden ağızlık var. biberon emziği gibi değil yani. kızım sevdi sen de dene istersen ucuz bişey zaten.
havvaesen geçmiş olsun. ben de aynı dertten muzdaribim. muayene oldum. bana da ameliyat dedi ama lazer değil normal. dr. spinal anestezi yaparız dedi. sonra bakacak kimsem yok deyince birilerini çağır yanına spinal çok başağrısı yapar bebeğe bakamazsın dedi. ben de vazgeçtim kimse yok gelebilecek. belki türkiyede olurum.
akpakcım ankaraya deniz gelmedi henüz yada iki sene önce yoktu en azından. ben foruma bekarken kaydolmuştum. o zaman ankaradaydım. iki yıldır da girnedeyim kuzey kıbrısta yani. ama iki ay sonra da kocaelinde yaşamaya başlayacağız.bizim durumlar karışık yani. :bbo:
koptum resmen kaydirigubbakcemile3
aman allah korusun elifçim. birşeyi yoktur inşallah canım...
aaa evet biraz pat gibi oldu havvacım. geçmiş olsun canım. umarım daha iyisindir şimdi... bende de doğumdan sonra başladı hemoroid mi yırtık mı bilmiyorum ama. ben dr. gitmeye resmen korkuyorum... neyse canım inşallah biran önce düzelirsin tatlım.
canım bir sancısı falan olmasın.... aman bırakma sen kendini öyle... bebişlerinin sana ihtiyacı var....
hoşgeldiniz canım... elifçik kalabalıktan bunalmıştır... bazen evdeki yalnızlığı arıyorlar tatlım...
aynenn havvacım...
hadi bakalım iyi gezmeler... biliyorsun meliste ööyle... ben geçen gün uykuluyken veriyim biberonu dedim. aldı hatta 30 cc içti ama uyanıkken almıyor belki böyle böyle alışır... istersen sende dene...
hemde babalar gününde olacak iş değil haklısın... bunu yapanlar insan olamaz ya... allah sabır versin sevenlerine... aynen tuğba anne olunca bende daha iyi anladım bazı şeyleri... allah rahmet eylesin.....
herkeslere gunaydın bu arada :)
açılış benden olsun...
ogleden sonra halamlar gelcek yenı ev zıyaretı :)
günaydın herkese...
günaydın,,
günaydın kızlar...nasılsınız..bebişler nasıl...biz bugün aşı olcaz...çok korkuyoruz....
günaydın kızlar.
şehitlerimizin yakınlarına Allah sabır versin, ne acı..
Herkese günaydın...
artık benim kızımda oyuncaklarına uzanabiliiiyoooorrrr.... yakaladığını direkt ağzına götürüyor... hatta iki üç gündür bacaklarını kaldırarak tutuyordu. dün de ayaklarını yakalamış çoraplarını çıkarmaya çalışıyor.... hatta birinde çıkarıp çorabı ağzına götürüyordu... ayy bir alem bu çocuk... yakında ayağını da emmeye başlar.... ama hala daha tam dönemiyor....:bbo:
gunaydin kizlar..
Benim kiz 3,4 gundur tek parca seklinde kakasini yapiyor..ne yapicagimi bilmiyorum..3 haftadr ek gida veriyorum ama boyle yeni oldu.. onceden biraz koyulasmisti..
birde kizimin biraz akintisi var..bir bebisin de vardi burda okumustum galiba oyle hatrliyorum..hemsiresini aradim kokuyorsa gotur dra dedi.. sizce neden olabilir?
bu saatten sonra gidersem hastaneye gitmek zorunda kaliriz..hastanelerde beklemek de olum burda hele boyle birsey icin sabaha kadar bekleriz...yarin sabah giderim olmazsa..
Havva canım çok geçmiş olsun...
Burcu geçmiş olsun annen ameliyat olmuş inş.kısa zamanda toparlanır eski sağlığına kavuşur canım...
Hasta olan bebişlerde inş.hemencecik düzelirler...
günaydın kızlar...nasılsınız..bebişler nasıl...biz bugün aşı olcaz...çok korkuyoruz....
ayrica HAVVAcim gecmis olsun sana da
pat diye mi pat pat diye olmuş canım çok geçmiş olsun ablamdada var tahmin edebiliyorum oda işgence çekiyor ama gitmiyor.totonun üstüne rahat oturabilirsin artık wc 'de .
selam kızlar...
2 gundur sokak supurgesı olduk aılecek...
dun sabah kahvaltıyı dolmabahcede denız kıyısında yaptık. ordan ortakoye gıttık gezdık. aksamda sahıle ındık gene cay ıcmeye. bugunde esımle pıknıge gıttık aılecekcok guzeldı ya. mangal falan yaptık. ıpek hıc uzmedı bızı acık hava ıyı geldı heralde bol bol uyudu dınlendı... dolu dolu 1 hafta sonu gecırdık. butun kurtlarımızı doktuk kaydirigubbakcemile3
onlar ınsan degıller canım...
beddua etmek ıstemıyorum ama Allah bıldıgı gıbı yapsın ne dıyeyım.
cok gecmıs olsun...
ınsallah yukselmez tekrar...
canım gecmıs olsun annen adına sevındım. kısa zamanda eskı saglıgına kavusur ınsallah.
Duru'ma da kocaman gecmısler olsun. noldu kuzuma ya? havalar dengesız soguk mu aldı acaba yavrum?
canım ben butun kış ipege nane-lımon ve ıhlamur verdim. tıpkı bızım ıctıgımız gıbı.
çok sukur koca kış geldi geçti 1 kere hastalanmadı daha. bitkilerin gucune cok ınanırım ben. etkısı olduguna emınım...
ay cok alemmiş yaaaaaaa iri bebek dogurmus he Allah ıyılıgını versın kaydirigubbakcemile3
aman aman bız sıramızı savdık darısı olmayanlara akannehir
amaannn bende delı oluyorum boceklere hıc tahammulum yoklmaz:
hadı bakalım hersey gonlunuzce olsun yenı hayatınız sıze hep guzellıkler getırsın canım.
canım oyle okudugun seylerın etkısınde kalma. nette olur olmadık turlu turlu sey yazıyor. korkma bıseycıgı yoktur. cok cok gecmıs olsun...
kızlar evet kesınlıkle zeynebe katılıyorum...
doktorumla konustum dun gunes kremını sordum.
asla dedi. tenı kremı gecırır krem surcegıne guneşe cıkarma dedi.
oglen 11 aksam 4 arası gunesten koruyoruz bebeklerı. sapka takıyoruz,bol sıvı takvıyesı yapıyoruz (yanı emzırıyoruz)
denız ıcınde 6-7 aydan once tavsıye etmem dedı. havuz zaten kesınlıkle yok. e dogal olarak cunku mıkrop yuvası. hıc ama hıc sevmem havuzu. en pis deniz bile en temız havuzdan cok daha temızdır benım ıcın... denız ıcın de eger korkmuyosa aksam 4 ten sonra 5 dk hemen sokup cıkarabılırsın ama ıyıce kurulancak ve gunese direk maruz kalmayacakmış.
krem almaktan vazgectım anlıcagınız...
tatıle agustosun ortasında gıdıcez bızım kız 6 ayını bıtırmıs olucak o zaman aksam 4 ten sonra korkmazsa 5 dk sokar cıkarırım ama su an dusunmuyorum. hele havuza asla...
aynen aynen... ıpekte sureklı cıglık cıglıga. ses cıkardıgını farkettı ondan yapıyo bence... gozu sureklı uzerımde. hıc yalnız kalmaya gelemıyor...
kız hakkaten pat dıye oldu...
cok gecmıs olsun canım sımdı nasılsın ıyımısın?
kesınlıkle korkmustur.
bızım kız oyle kalabalık ve gurultulu yerlerde avazı cıktıgı kadar bagırıyor aglıyor.
2 hf once bı dugune gıttık eve zor geldık. nası aglıyo nası yırtıyo kendını.
alısık degıl o kadar sese. bende hıc sokmuyorum oyle ortamlara artık...
bı derdı olmasın? gaz falan olabılır mı???
kızlar ıpege bıseyler oldu.
yabanileşti.
son 15 gundur bariz şekilde benden ve babasından baska kımsede durmuyor.
benım kucagımda yada pusetınde falan sevdıklerınde sorun yok ama bırı kucagına alsın azcık sevsın en cok 5 dk sonra kıyametler kopuyor. hele bıde bagırarak yuksek sesle sevıyolarsa Allahhhhh yandık...
bı de azcık sesını yukselt hemen dudagını buzup aglıyo resmen anlıyor kızdıgımızı zilli...
şu yabanileşme işini nasıl etcez bilmem...
evybaby nin paketini açtım ve morlim çok bozuldu.bak bakalım nasılmıs bızede haber et...
kutladık babamızın yazlık şapkası yokmuş ona şapka aldık pikniğe gittik babamız bizi gezmelere götürdü...
günaydın kızlar.
şehitlerimizin yakınlarına Allah sabır versin, ne acı..
organik olanlarından mı aldın canım ülkerinHaa kızlar birde şu gdo lu mamalar konusunda kafam çok karışık... aldığımız kaşık mamalarında bisküvilerinde hep soya lesitini denen madde var... bu madde gdo lu... zaten soyanın kendisi gdo lu... hafta sonu bütün mamaları araştırdım. hemen hemen hepsinde var... sadece sütlü pirinçli ve iyi geceler bisküvisinde yoktu onları aldım. bu ülkerin numune olarak gönderdiği muzlu bisküvili kaşık mamasında da vardı o yüzden onu kullanmadım.. artık bebişime aldığım herşeyin içindekilere dikkatlice bakıcam....
benim kızındı. doktorunu aramıştım getirme bunun için hastaneye dedi. götürmedim ve geçti.birde kizimin biraz akintisi var..bir bebisin de vardi burda okumustum galiba oyle hatrliyorum..hemsiresini aradim kokuyorsa gotur dra dedi.. sizce neden olabilir?
bende bunu anlamıyorum biraz eğitim görsün öğrensin değil mi ya mafoldumbenateş düştüğü yeri yakıyor ama benimde canım acıyor kızlar 20 yaşında çocuk onlar daha 3 aylık askeri tam silah eğitimi almadan dağa çıkartırsak olacağı bu.Nur içinde yatsınlar.
ayyy Duru da çoraplarını yakalamaya çalışıyor yakalamayıncada ağlıyor ee be kızım ben ne yapayım gözümün içine bakıyor bide yardım etsene diyelmaz: kendi kendine yapmayı öğren.hele birde çorapları desenli ve kırmızı ise var o çograbın halkine kesin çıkacak ayaktan.
Duru dönüyor kızlar az az ama tamamen dönebiliyor.eyvahedigeldismile işimiz artık daha zor sürekli kollamak lazım.
burak da yabancılara dudağını büküp ağlıyo :sinifsinif:
rüvüş öyle anlatıyonki şu bezleri..kız hemen alasım geldi
ama şu bimdekini denemeyi düşünüyordum.neden vazgeçtin bacım.almasammı bende..direk evybaby mi alsam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?