2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hacer kıyamam ya ek gıdadandır ne veriyonki çokmu katı şeyler verdin yoğurt gaz yapmadı bizde...

ben tam olarak ek gıdaya geçemedim daha ya...doyuyo gibi ama...karnı şöyle tıka basa şiş deil...gören diyo doymuyo bu...
bugün sağlıkocağına gidicem..sağlık raporu alıcam kendime ..bir tarttırym diyorum...
ya 6 emziriym diye direniyorum...bakıcam bugün duruma...
bikaç kez şeftali verdm..yedi yani..bide numune gelen kaşık mamasını erdm onuda yedi..bu kadar başka bişey vermedim...bilmiyorum nasıl etsem...

saol fatoşcum... verdiklerimin çok koyu olmamasına dikkat ediyorum. kaşık mamasını bile sulu yapıyorum. bisküviyi desen ıhlamurun içine 2-3 adet atıyorum. meyvede dün üzüm suyu verdim. yoğurduna da kayısı kattım öyle yedirdim...

ha birde dün tarhana çorbası vermiştim bir kaç kaşık. ondan mı oldu acaba? ama baharatsız tuzsuz birşeydi. ondan olduğunu sanmıyorum. çünkü ben ne zaman yoğurt versem bizimkinde gaz olayı oluyor... ama hiç bu kadar çok olmamıştı...

ben bugün nasıl davranıcamı şaşırdım. gece hiç uyumadım. sabah 7 de artık eşime verdim meliside bir saat uyuyup 8 de geri kalktım. kafam davul gibi.. hiçbirşey düşünemiyorum... başımda ağrıyo... bir çay içeyim de kendime geleyim... gündüz gündüz de hiç uyuyamam ki....

Kaşık maması ve meyve olarak ne veriyorsun?

bülbülcüm. meyve olarak genelde kayısı veriyorum. bazen elma suyu üzüm suyu o kadar... şeftaliyi bile vermiyorumki aman kabız yapmasın diye...

kaşık mamasını da öyle hergün vermiyorum. numune gönderilen sütlü irmikli vardı onu verdim bir kaç kez. birkaç kezde sütlü pirinçli...

hayırlı kandiller burcucum, sağol tatlım yaaa. allah herşeyin hayırlısını versin.

aynı sorun mirayda da var canım. evet, bu pırtlardan bize de gına geldi. 5 ayı doldurcaz hala gaz sancısıyla uğraşıyoruz. ama eninde sonunda ek gıdaya geçecek çocuk, bu aşamadan geçmek durumunda. şeftali gibi elmada kabızlık yaparnmış: bi süre verme onu.
kayısı düzenli vermek gerekecek zeynep gibi. doğal şeyler vermeye özen göster bence: kaşık maması, bebe bisküvisi çok sağlıklı gelmiyor bana. ( tabi bu benim düşüncem. herkes kendi doğrusunu uygular bebişinde..!)

.

2 gün önce dr daydık sırf bu problem nedeniyle: özellikle kayısı, yanı sıra kiraz, üzüm vb meyveler ver dedi. yoğurdu meyveli verebilirmişiz ki, zaten ben öyle veriyordum. kaka problemi için de şurup verdi ama ben ilaç kullanmaktan hoşlanmadığım için 2 gün verdim ve bıraktım. yavaş yavaş alışırlar herhalde

Bizim doktor sen kontrol edeceksin dedi. Eğer verdiğin bi besin kabızlık ya da gaz yaparsa onu bırak biraz ara ver sonra tekrar dene demişti. Besinleri tek tek kontrol ede ede verecekmişiz. Neyin dokunduğu belli olsun diye. 4 gün birini, o dokunmuyorsa diğerini azar azar başlayarak 4 gün sonra başka bişey. 4 günde dokunmayanları devam edebilirmişiz yenisini denerken de.

kızlar, ne kadar doğru bulursunuz bilmiyorum ama dün teyzemden bebeğin kolay kaka yapmasıyla alakalı bişey öğrendim. sabah istediğiniz bi saatte: önce bebeğin poposuna bi kibriti (yanacak olan kısmı) değdiriyorsunuz. az içine girsin ama. sonra bi leğenin içine ayaklarınızı vak vak yapıp birleşitiriyorsunuz ve bebeği tuvalete oturtur gibi topuklarınıza oturtuyorsunuz. ben bezini de açık olarak altına yerleştirdim. sonra yapması gereken şeyi önce siz yapıyorsunuz ve ıkınma sesi çıkarıyorsunuz. ve bebiş kakasını yapıyorrr.

teyzem 1 hafta sonra senin bişey söylemene ve kibrite gerek kalmadan bu şekilde yaptığın anda ıkınmaya başlar ve kolayca yapar kakasını dedi. veee sabah uyguladım: benle beraber ıkınmaya başlayan kızım kolayca yaptı kakasını. bugün tam 4. gündü kaka yapmadığı. şurupta içti bikaçgün, kayısı da yedi ama tık yoktu. çok şükür yarabbim.

kibrit olayı benim de çok hoşuma gitmedi ama kaskatı bir karın ve sıkıtı içindeki çocuğuma bakınca denemekten ne çıkar diye düşündüm. ne yapayım!!! hem tuvalet alışkanlığı da kazanmış olacak erkenden.

AMAAA şimdi de öksürmeye başladı bu çocuk yaaaa. biri bitmeden diğeri başlıyorrrrrrrr..
tam kaka problemini hallediyorum dedim, öksürük başladı. ıhlamur kaynattım, ılık ılık içircem inş geçer bir an evvel.

analık zor zanaatmiş, her geçen gün daha iyi anlıyorummm.!

Hacer bencede kasik mamasi biskuvi yerine sebze çorbasi ver kendin yap içinede azcik zeytin yagi koy
geçer insallah

Eflal de öksürüyordu kendi kendine geçti Hulen. Bazen olurmuş ya kustuğu zaman boğazına sıvana sınava öksürük yaparmış. ınşallah öyle bişeydir. Kaka için de annem bana zeytin yağı ver demişti şimdi aykızz yazınca hatırladım. 3 gün yapmamıştı geçen hafta ben de zeytinyağı verdim bir kaşık bikaç saat sonra yaptı. Daha önce de aynısı olmuştu. Gerçi denemişsinizdir herhalde burda da çok yazılmıştı.

Hülyacim geçmis olsun canim insallah bu öksürükte geçer ihlamur iyi gelir insallah Ah yavrum rahatlamistir 4 gün az degil valla

kızlar diş çıkarırkende bebekler öksürüyor. ona dikkat edin. seyrek olarak öksürüyorlar ama geçiyor hemen panik olmayın...

ayy inşallah öyle bişeydir canım yaa.
zeytinyağını çorbasına da koyuyorum, bazen şurup gibi çay kaşığıyla da içiriyorum ama olmadı olmadı. zeytinyağının asit oranına da dikkat edin derim. bazılarının çok yüksek oluyor ve bebeği daha da zorluyor. amman dikkat.

Eflal nasıl? ek gıdalarla arası iyi mi?

Hülyacim geçmis olsun canim insallah bu öksürükte geçer ihlamur iyi gelir insallah Ah yavrum rahatlamistir 4 gün az degil valla

çok sağol güzelim yaa. evet çok şükür rahatladı.
sizin hazırlıklar ne alemde???

kızlar artık burak ı koyduğum yerde bulamıyorum...emekleyecek nerdeyse popoyu kaldırıyo..kollarıyla destek yapa yapa kayıyo..çok komik oluyo...kaydirigubbakcemile3

kızlar havvadan haberi olan varmı....sesi çıkmıyo kaç gündür....banamı denk gelmiyo desem..???

çok sağol güzelim yaa. evet çok şükür rahatladı.
sizin hazırlıklar ne alemde???

Valla valizler açik aklima bisey geldikçe yerlestiriyorum napiyim
ama nedense hiç gidesim yok bu sene ne heyecan ne bisey
önceden bir ay önceden hazir ederdim valizleri simdi yok

kızlar artık burak ı koyduğum yerde bulamıyorum...emekleyecek nerdeyse popoyu kaldırıyo..kollarıyla destek yapa yapa kayıyo..çok komik oluyo...kaydirigubbakcemile3

oy onun poposunu sevsinler bizim Ecemde artik yüz üstünden sirt üstüne dönüyo:teytey: hele sükür
bazen emekler gibi oluyo yüzünü yere dayiyo poposunu dikiyo havaya kendi ileri atmaya çalisiyokaydirigubbakcemile3 emeklemeleri yakin bunlarin Sibel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…