2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

okudum ama tek tek cevap yazamadım sizlere.
nazın çantasını hazırlayayım mama suyu-mendil-bez-hırka-çorap-pişik kremi
çantamız kütük oluyo biyere giderken zor taşıyom
hadi kaçtım baybayyy

ignelerinide olursa biseycigi kalmaz merak etme. bu arada ömür sünnet olmuşmuydu?

yok canım sünnet olmadı.. enfeksiyon bi geçsin dr le görüşüp uygunsa yaptırmayı düşünüyouz

allah sizin ve görevğ başında olan herkesşn yardımcısı olsun

anca gelebıldım kızlar.
sabahtan hastaneye gıttık ıpek gene dogru duzgun emmedıgı ıcın cıs yapamadı ıdrar veremedık halıyle... dunden berı bı tahlıl yaptırcaz. kontrolumuz cumartesıydı ben evhamlandım yarına aldım ki zaten asıl gunu yarın 5.ayımız doluyo cunku :)
hastaneden çiş torbası aldım ipeğin kukusuna bagladım meme emmedı gene bende 50 cc meyve suyu ıcırdım sımdı beklıyorum ciş yapsın dıye. yapınca gene gıdıcez hastaneye tahlıle vermeye. ıns bısey cıkmaz...
yarında kontrolumuz war. popomuzunda kontrol zamanı geldı onuda gostercem.
esım gelemıcek ben kızımla gıdıcem ınsallah arabada huysuzluk yapmaz doktorumuz buraya bıraz uzak kalıyo. doktordan sonrada arkadasıma gıdıcem bebegının dun 40 ı cıktı ozledım cımcımemı bı goreyım...

secılcım cok gecmıs olsun canım. kasıkla falan bol bol su ıcır kı vucut enfeksıyonu daha cabuk atsın. meyve suyu yada baska bısey suyun yerını tutmaz bencede. sekerlı su verme derım sade su ıcmeye alısması acısından ama yınede sen bılırsın tabı tatlım. zarla zorla suyu ıcır bence... ıgnelerıde olunca cabukcak atlatır bak gorursun...

fatos kuzum sanada cok gecmıs olsun. aras guclu bı bebek bıseycık cıkmıcak bak goruceksın. nedır bu kuzuların bı ayakları hastanede doktorda ya nazara gelıyolar wallahı...

zeynep evet ıpegın elı habıre kulagında. kulagını yolup duruyo... kıpkırmızı oluyo kulakları cekıstırırken...

hılalcım dun bızde o yuzden uyuyamadık ya. mecburmus gıbı hop yuzustu donuyo o zamanda daha tam dalmadıgı ıcın uyanıyo halıyle aglıyo. sankı mecbur donmeye :) bı alemler ya :)
ama zeynebınde dedıgı gıbı sıcaktan da olabılır...

kızlar gece bebıslerı nası yatırıyosunuz ne gıydırıyosunuz corap falan gıydıren warmı? termometre 28 dereceyı gosterıyo. cok gıydırınce de sıcak uyuyamıyo...

canım benim sağol...
insanın derdini anlatabileceği birilerini olması çok güzel..
hele onların güzel tavsiyelerle yanında olması daha bi güzel..

secıl ben sabahları mesela ıcme suyunu kaynatıp ılıtıyorum koyuyorum bıberone 40-50 cc falan butun gun tok oldugu zamanlarda verıyorum aldıgı kadar ıcıyo.
ılk zamanlar ıcmıyodu ama sımdı alıstı lıkır lıkır ıcıyo su walla.
sende oyle yap bak hazırla gunluk suyunu tokken ara ara daya ne kadar içse kardır sudan zarar gelmez hem havada cok sıcak ıclerı yanıyodur kuzuların...

slm kızlar net yok sabahtır yeni geldi...sinir oldum..birazdanda parka inicez...evlerde durulmuyor..yanıyor..feci sıcakkk...
zeynep belki sıcaktan yatamıyodur...biz dayanamıyoruz bebişler napsın...
hülya çok üzüldüm Allah yardımcısı olsun..bunlarda drum diye geçiniyo işte....çok üzüldüm...
seçilcim bence sünnet yaptırın biraz faydası olur bence.....su içimiyosa rezene ıhlamur yap bol suyla içer belki...
fatoşcum aras paşa bunuda atlatır merak etme...güçlüdür o....inş temiz çıkar...
atladğım varsa kusura bakmayın...patates salatası yapıcam bi bakıym gelmişmi net dedim oda gelmş...sevindirik oldum...
kaçıcam...

Zeynep ben sadece çıtçıtlı badiyle yatırıyorum çorap falan giydirmiyorum örtmüyorum da. Termometrem yok almam da zaten. Biz nasılsak ona da öyle davranıyorum aslında.

Zeynep ya kundak yapmayı denesen dönemez hem böylece. Kundak dediğim kollarının sıkılması aslında bunu bir tülbentle yapabilirsin. Altına ince pijama giydirip kollarını içine sokabilirsin dicem ama uyudu mu ondan çıkarır kollarını yani Berkin öyle yapıyor. Ama uykuda dönmediği için daldıktan sonra çıkarsa da sorun olmuyo..

elif gibi bir bebek daha var mı anne sütünden başka hiçbirşey yemeyen?
az kaldı keçileri kaçıracağım aç ama yemiyor hiçbirşey yemiyor bıktım bir aydır böyle
bu kız neden böyleeeeee mafoldumben

Canım doktoruyla konuştun mu o sana bir şey önerebilir belki..

akpak canım bizim dorukta sadece anne sütü alıyor. ben bazen kendim biseylerin tadına baktırıyorum. yoksa dr. sadece anne sütüne devam dedi....
ama dedigim gibi sen bana yaz bakim gün içinde kızının beslenme saatlerini ve şekillerini. kaç dk emiyor. yani bir günlük programını. ben sana yardımcı olmaya çalışayım elimdeki kitaptan okudugum kadarıyla.... ama sabırlı ol, sakin ol.... senin duygularını tamamen anlıyor kızın.

zeynep bende doruka sadece bady giydiriyorum. cok sıcaksa kolsuz bady. biraz serinlik varsa kısa kollu bady, corapta giydirmiyorum. kendinden düşün sen corapla uyuyabilirmisin bu sıcakta.... geceleride uyurken bakıyorum kendim bi serinlik hissedersem onunda ayaklarına cok ince bir peştemal tarzı bir örtüsü var onu örtüyorum. Onuda atıyor zaten bir süre sonra..... ama cok sıcak bizim ev cıplak yatırsam yine de rahatsız olur... nefes almak bile zor. napıcaz bilmiyorum.

zeynepcim bende tek çıt çıtlı badiyle yatırıyorum çokda rahat uyuyor valla benimde termometre yok odada zaten anlıyorum..bizimde eller hep kulakta diş çıkarıcaz galiba ah bu bebişer ahhçok dikkat etmeliyiz yüz üstü dönüveriyolar valla büyüdükçe çok daha zor oluyor kızlar

Akpak sakı ol canım elbet alıcak aÇ kalıcak halı yok ya bak trucyy hogg un kıtabını tavsıye ederım kızlar Çok gÜzel bılgıler var akŞamları okuyorum Önemlı yerlerın altını Çızıyorum aklımda daha ıyı kalıyo sabırlı ve bılınÇlı anneler olucaz bızdee zeynep6672 sende de vardı sanırım bu kıtap Çpok gÜzel

sagolun kızlar bende tek zıbınla yatırıyorum ustune de ınce bısey ortuyorum ama acıyo durmuyo.
serap ıpege kundak mumkun degıl yerınde durmuyo sıkılmayıda sevmıyo basar cıglıgı walla...
deryacım dr ıle bı gorus mama falan vermeyı denedın mı hıc yada sebze puresı falan? nasıl beslıyosun bı yazsana kac dk emıyo?

ya hastaneden 2 tane ıdrar torbası aldım bırını taktım bızımkının kaka yapıucagı tuttu o arada cıs te yaptı tabı gıttı boşa...
sımdı banyo yaptırdım 2.yı taktım saat 5 e kadar yaptı yaptı yapmadı bugunde veremeyız tahlılı.
dunden berı 2 gıdım çiş yolu gozluyorum ya delı olucam
ya kaka yapıyo yada torba kukudan kayıyo bosa gdıyo yaptıgıda.
yarın doktoruna gıdıcem bugun 5 e kadar cısı laboratuara versem 6 da verıcek sonucunu kapanmadan offf....
sımdıde emzırmeyı denedım emmedı. su verdım almadı nasıl 5 e kadar cıs yapcak merak edıyorum.

ıcmıyo serap denedım.
sabah verdım meyve suyu ıctı 50 cc cısınıde yaptı ama kakasınıda yaptı o ara gıttı
banyodan sonra yıne denedım ıcmedı...
sımdıde devırdı popoyu uyuyor.

Ay kıyamam sana yaaa valla benımde bugÜn dıkkatımı Şey Çektı derının ıkı gÖĞÜsÜnÜn arasında bÖle sankı nohut gıbı bıŞey kıpraŞıyo kemık gıbı geldı bana ama ŞÜphelendım varmı Öle bıŞey dıkkatını Çekennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…