2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

havva cım kulaklarını elleyince ağlıyo çok fena öle anladık..

escos benimkide hem biberon hem meme hem emzik alıyor sen bence fazla takma.. mama vericem diyede kendini suçlayıp stres yapma.. hem bazı insanın sütü çok olsada kalitesi düşük olduğu için yaramazmış.. sen bol bol kalitesini artıracak besin tüket

geçmiş olsun benim ilk kızda olmuştu 40 derece ateşle hastaneye yatmıştım 1 hafta antibitikle serunm taktılar sabah akşam geçti bide her emzirmeden sonra sağdım süt sağdırmadan önce dayanabileceğin sıcaklıkta duş al hastanedede göğüsleine sıcak kompres yaptırım öyle sağdır ben hep öyle yapmıştım o zman hastanede çalışıyodum iki taraflı ohastane pompasıyla rahat olmuştu kendimde gün içinde hep evde sağdım sende öyle yap inşallah hemen geçer

Benim de sütüm az diye doktor günde bir kere mama ver demişti ya benim bebeğim iki gündür mama içince hepsini geri kusuyor. Hem de ne kusma. Burnundan blile çeşme gibi mama akıyor. Yavrum benim. Bugün yedi saat uyumadı hem memede. Ağlamaya da başladı. Mamayı verdim ben de en sonunda. ıçtikten bir süre sonra hepsini çıkarttı. Dün içerken çıkarmıştı. Doktoru aramıştık. Doktor hızlı vermişsinizdir gaz gelmiştir çıkaramayınca hepsini birden kusmuştur demişti. Oysa ki bugün korkumdan yavaş yavaş verdim yine aynısı oldu. Ne zormuş sorunun ne olduğunu tam olarak bilemeden şundan mı bundan mı deyip fikir yürütüp çözüm aramaya çalışmak....

fazla geliyor olmasın..bide daha az ver baklım aynısınımı yapacak..

60cc veriyoruz. Normalde bir öğün için daha fazlası gerek aslında ama bi de öyle deneyelim bakalım.

selam canlar ya emziren annelere bi sorum olucak benim göğüslerim bir haftadır yumuşadı bakıyorum sıkıyorum ucunu süt geliyo acaba süt varmıdır ki içinde çok merak ediyorum annemde o taş gibi olduğu zamanlar geçti diyor artık böle olurmuş doğruluk payı nedir ki sizin başınıza da geldimi böle bişey...bilmiyorumkismile

canım geçmiş olsun
anladım canımda zaten gece lambası yanıyor ve ben fazla konuşmauyomki zaten zamanla alışır herhalde...
canım arasta her emmeden sonra mama yiyo bazen kusuyo fazla olunca oluyo gnelde belkide göğsünden fazla alıyodur 60 cc çok geliyodur bende çok zorlanıyom çünkü göğüsten ne kadar aldıklarını bilmiyoruz allah yardımcımız olsun bana kalsa sütüm az cocuk hep aç ama bazen emdikten sonra mama almıyo demeki yetiyo bazende hiç emmemiş gibi mam yiyo çok zor anlayamamamk...
slm kızlar
ecenaz hiç uyumuyo psikolojim alt üst senağlama:bbo:

canım benin neden ki zorumu var acaba...kimyonu denedin mi ben arasa vermedim ama ben içiyorum işe yaradı gibi...

Canım küçük delikli biberonlardan dene bakalım. Esra da baştan kusmuştu mamayı. Sonra alıştı yavaş yavaş.

Canım benimkiler de yumuşak ama anladım ki süt yumuşaklıkla ilgili, değil. Sabahları çok sert oluyo gece süt birikince. Ben de gece de bi posta sağıyom.

zehracım yazacktım unutmuşum canım geçmiş olsun zoru kulağıymış ha kıyamam...
sağol canımyaa ama genede çok huysuz bi kızım var.. sanada allah yardım etsin çok yoruluyosundur gece uyumuyosa.. gündü uyutma yada akşam 6 dan sonra 11 de felan ytaır öle alışır ilk zaman zor olur ama bş dene

sorma canım hemde ne alışma evet bi şekilde alıştırmam lazım gülşahınki uyumuyo benimki uyanmıyo ah bu bebişler...

gunaydin kizlar iyi gunler bugun dogum gunum ve kizimlayiim en buyuk hediyemm ve kizim da 1 aylik oldu kizim 23 subat ben 23 mart dogumluyum kaydirigubbakcemile3nasil ama kizim 23 subati beklemis hep yaramaz
Dogum günün kutlu olsun melekcim nice mutli senelere ailenle

melekçim kutlarım canım....

evet ayşegül yakınlar çok şükür öle olmasa yapamazdım kaç gündür çok zor sabrettim meğer kulağı ağrıyomuş kızımın
Zehracim geçis olsun canim Allah hayirli sifalar versin yavruna

çok çok geçmis olsun canim hafif bi sertlesme oldumu bekleme sag sütünü

slm kızlar
ecenaz hiç uyumuyo psikolojim alt üst senağlama:bbo:
Evet fatosunda dedigi gibi kimyonu dene canim bi kaç çay kasigi Ecenaza ver gerisini sen iç ben her aksam Eceme veriyorum gece çok rahat uyuyor

Benim gögüslerimde yumusak ama süt var sagdigim zaman baya çikiyo
sadece geceleri sertlesiyo oda fazla kalkip emmedigi için sütler doluyo bazende tasiyo
kaydirigubbakcemile3

hıhhh aykızz aynen benimde öle gündüz yumuşak sabaha karşı öykü emmeye kalkınca sert demekki sadece benimki öle değilmiş çünkü bende sağdığımda çıkıyo süt sağol canım yaa...

selam herkese, bugun kocişin dogum gunuydu ancak bilg basına gectim bir bakayım neler var diye,
mujdler olsun bakıcı buldum oglusuma perşembe baslayacak, erken tutalım benim iznim bitene kadar bana da yardım etsin hem ben de icim rahat bırakayım zamanım gelince dedim, kısmetimiz acıkmıs hemen alt sokagımızdan bir hanım bulduk, isanbulda trafik zor iş bakalım nasıl olacak ilk haftamız, bu arada ümraniye civarında da bir tanıdıgımın akrabasını bulmustuk ama mesafe uzak oldugu icin istemedim, eger o civarda arayan var ise ihtiyacı da olan bir hanım uygun bir ucretle, ilgilenen olursa bana yazın ben adını nosunu vs iletirim,

oglusun yuzu hızla duzeliyor bu arada bana sut tatlı yumurta yassak neyin sebep oldugunu bilemedigimizden alerjik ihtimalleri kaldırdık, gaz yapanları da ekleyince neticede sadece su icebiliyorum gibi bir durumdayım,

bugun hava pek bir guzeldi cıktık yuruduk uzun uzun bana da iyi geldi oglan da mıssıl mıssıl uyudu temiz hava gibisi yokmuş ya,

zehracım geçmiş olsun, hastalıgın en zoru bebekte olanı en kısa zamanda iyileşir inşallah,
camdankalp canım gunu gecesi mi sasmıs yoksa gazdan mı uyumuyor, 1-1.5 ay daha sabredecegiz en kotu, dereotlu bir suruptan bahsetmiştim om-x diye yerli bir ilaç, hazım ve gaz konusunda bizde cok ise yaradı canım tavsiye ederim, bir de ne kadar dogru bilmem ben yapmadım ama elma yagı aktardan alıp gobege ve ayak tabanlarına surup kapatın diyorlar surekli artık onu da deneyebilirsin care olursa.
aykızz, bir de MINIK KIZIM BENIM yazmışsın, kimi kandırıyorsun senin kız 6.5 kilo cekmiyor muydu en son? neresi kucuk kız onun? tosun tosun ohaoldumsmile

herkese selamlar, hepimize kolay gelsin

kzım saat başı emiyor ve nerdeyse yarım saati geçiyor emmesi
bıktım artık
göğüs uclarım çok acıdı
saat başı emmek istemesi normal mi?

Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar. En son diğer topiğimize yazmıştım doğru düzgün girmiyorum uzun süredir. 1 ay kaldıktan sonra kayınvalidemle kayınpederim geçen hafta gitti bu hafta annem de gelmiyor artık, psikolojim çok bozuldu kalabalıkla yavaş yavaş kendime geliyorum.
Bizim sarılığımız hala devam ediyor. 15 günlükken 12.9 du iyi demişti hemşire 29 günlükken 10.5 çıktı çok yavaş düşüyor dedi doktor. 10 güne kadar takip et yine gel dedi. Sütünden olabilir dedi çok üzülüyorum bi geçse rahatlıcam. Bol bol emziriyorum su da veriyorum zaten bugün serum suyu aldım hep etrafımdakiler söylüyor. Onu da korkuyorum kullanmaya şaşırdım iyice ne yapacağımı.
İlk zamanlar çok zorluk çektim bi de sütüm 5. günden sonra gelmeye başladı. İlk zamanlar süt gelmiyor diye çok sinirleniyordu memeyi almak istemedi. Zaten sütüm de azdı. Azcık azcık sağıp memeden akıyormuş gibi kandıra kandıra tutturdum memeyi. Sanıyorum sütünün yetmediğini düşünen tek ben değilim. Oğlum ağlamıyor, 6-7 idrar 6-7 kaka yapıyor uyku ve emmede sorun yaşamıyoruz ama oğlum 15 gün kilo verdi sonraki 15 gün 300 gr alarak ancak doğum kilosuna erişti. Bazen sürekli meme istiyor herhalde doymuyor diyorum bazen emiyor mutlu mutlu duruyor veya uyuyor.Şimdiye kadar 2 kere doymadığını düşünerek mama verdim birini kustu zaten. Doktorda hiç mamadan falan bahsetmedi vereyim mi vermeyim mi şaşırdım. Sütümü sağmaya çalışıyorum bazen hiç gelmiyor bazen az geliyor gibi ama emerken sürekli yutkunuyor. Sağmayı mı beceremiyorum bilmiyorum. belki sarılık ta yetersiz beslenmeden oldu. Bi de iyi doktor bulmalıyım sanırım kendime.
Kafam karmakarışık:uhm: Hamileyken daha mı kolaymış..

Bana da öyle geliyor. Bizim sarılığımız olmadı ama çok az kilo alıyoruz. ıki gündür de acaip ağlamamız var. Kusmamız arttı. Uyurken ağlayarak uyanıyor. Emerken bırakıp ağlıyor. Var bebeğimin bir sorunu ama ne? Doktorlara çok evhamlı geliyoruz. Sanki gidince rahatsız oluyorlarmış gibi hissediyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…