Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar. En son diğer topiğimize yazmıştım doğru düzgün girmiyorum uzun süredir. 1 ay kaldıktan sonra kayınvalidemle kayınpederim geçen hafta gitti bu hafta annem de gelmiyor artık, psikolojim çok bozuldu kalabalıkla yavaş yavaş kendime geliyorum.
Bizim sarılığımız hala devam ediyor. 15 günlükken 12.9 du iyi demişti hemşire 29 günlükken 10.5 çıktı çok yavaş düşüyor dedi doktor. 10 güne kadar takip et yine gel dedi. Sütünden olabilir dedi çok üzülüyorum bi geçse rahatlıcam. Bol bol emziriyorum su da veriyorum zaten bugün serum suyu aldım hep etrafımdakiler söylüyor. Onu da korkuyorum kullanmaya şaşırdım iyice ne yapacağımı.
İlk zamanlar çok zorluk çektim bi de sütüm 5. günden sonra gelmeye başladı. İlk zamanlar süt gelmiyor diye çok sinirleniyordu memeyi almak istemedi. Zaten sütüm de azdı. Azcık azcık sağıp memeden akıyormuş gibi kandıra kandıra tutturdum memeyi. Sanıyorum sütünün yetmediğini düşünen tek ben değilim. Oğlum ağlamıyor, 6-7 idrar 6-7 kaka yapıyor uyku ve emmede sorun yaşamıyoruz ama oğlum 15 gün kilo verdi sonraki 15 gün 300 gr alarak ancak doğum kilosuna erişti. Bazen sürekli meme istiyor herhalde doymuyor diyorum bazen emiyor mutlu mutlu duruyor veya uyuyor.Şimdiye kadar 2 kere doymadığını düşünerek mama verdim birini kustu zaten. Doktorda hiç mamadan falan bahsetmedi vereyim mi vermeyim mi şaşırdım. Sütümü sağmaya çalışıyorum bazen hiç gelmiyor bazen az geliyor gibi ama emerken sürekli yutkunuyor. Sağmayı mı beceremiyorum bilmiyorum. belki sarılık ta yetersiz beslenmeden oldu. Bi de iyi doktor bulmalıyım sanırım kendime.
Kafam karmakarışık:uhm: Hamileyken daha mı kolaymış..
selam canlar ya emziren annelere bi sorum olucak benim göğüslerim bir haftadır yumuşadı bakıyorum sıkıyorum ucunu süt geliyo acaba süt varmıdır ki içinde çok merak ediyorum annemde o taş gibi olduğu zamanlar geçti diyor artık böle olurmuş doğruluk payı nedir ki sizin başınıza da geldimi böle bişey...bilmiyorumkismile
kzım saat başı emiyor ve nerdeyse yarım saati geçiyor emmesi
bıktım artık
göğüs uclarım çok acıdı
saat başı emmek istemesi normal mi?
Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar. En son diğer topiğimize yazmıştım doğru düzgün girmiyorum uzun süredir. 1 ay kaldıktan sonra kayınvalidemle kayınpederim geçen hafta gitti bu hafta annem de gelmiyor artık, psikolojim çok bozuldu kalabalıkla yavaş yavaş kendime geliyorum.
Bizim sarılığımız hala devam ediyor. 15 günlükken 12.9 du iyi demişti hemşire 29 günlükken 10.5 çıktı çok yavaş düşüyor dedi doktor. 10 güne kadar takip et yine gel dedi. Sütünden olabilir dedi çok üzülüyorum bi geçse rahatlıcam. Bol bol emziriyorum su da veriyorum zaten bugün serum suyu aldım hep etrafımdakiler söylüyor. Onu da korkuyorum kullanmaya şaşırdım iyice ne yapacağımı.
İlk zamanlar çok zorluk çektim bi de sütüm 5. günden sonra gelmeye başladı. İlk zamanlar süt gelmiyor diye çok sinirleniyordu memeyi almak istemedi. Zaten sütüm de azdı. Azcık azcık sağıp memeden akıyormuş gibi kandıra kandıra tutturdum memeyi. Sanıyorum sütünün yetmediğini düşünen tek ben değilim. Oğlum ağlamıyor, 6-7 idrar 6-7 kaka yapıyor uyku ve emmede sorun yaşamıyoruz ama oğlum 15 gün kilo verdi sonraki 15 gün 300 gr alarak ancak doğum kilosuna erişti. Bazen sürekli meme istiyor herhalde doymuyor diyorum bazen emiyor mutlu mutlu duruyor veya uyuyor.Şimdiye kadar 2 kere doymadığını düşünerek mama verdim birini kustu zaten. Doktorda hiç mamadan falan bahsetmedi vereyim mi vermeyim mi şaşırdım. Sütümü sağmaya çalışıyorum bazen hiç gelmiyor bazen az geliyor gibi ama emerken sürekli yutkunuyor. Sağmayı mı beceremiyorum bilmiyorum. belki sarılık ta yetersiz beslenmeden oldu. Bi de iyi doktor bulmalıyım sanırım kendime.
gunyadın kızlar
dun gece hastanedeydık oglumun gaz sancısı cok fenaydı gece 12 ye kadar agladı doktor surup verdı eve gelıncede duzelme olmadı ama ancak ılaclar gece yarısı fayda ettı gaz surubunu ıcırıyorum sımdı bıraz duzelsın dıye cok agladı mafoldumben annelık ne kadar zormus hıc dayanamıyorum aglamasına o aglarken benımde gozlerım doluyor.babasıyla aramız hıc ıyı degıl,oglumun bı yerı agrıdıgında hep benı sucluyor sebebını soruncada senden baska kım bakıyor bu cocuga dıyor ne yapacagımı sasırdım oglumu gectım esım ondanda bebek cok degıstı hemen sınırlenıyor ama bana caktırmıyor ben bısey dıyınce oda patlıyor anlamıyorum.benım yerımde olsa acaba ne yapar aksam bıraz kızdım bana davranıslarından dolayı hıc sesını cıkarmadı sabah hıc bısey olmamıs gıbı uyandırdım ama benımle hıc konusmadı,o kadar bunalıyorum kı bı psıkolaga bıle gıtmeyı dusunuyorum artık.ya oglumun gaz sancısını atlatabılırım dıyorum esımın suratı yanında ınsan bı destek beklerken esının de boyle yapması cok uzuyor ınsanı mafoldumben
kızlar bugün aşı günümüz birazdan gideceğiz 3lü aşısını olacak oğlum
dua edinde çok canı yanmasın oğluşumun
inşallah aşıdan sonrada rahatsızlanmaz yavrum benim
merhaba kızlar ne zamandır giremiyordum oğlum hastalandı çünkü.
geçen hafta perşembeden başlayan bir öksürük hapşuruk ve burun tıkanıklı var.dr gittik bronşlarına inmek üzere dedi.antibiyotiğe başladık ve her gün sabah akşam hastanede gittik maskeyle buhar veriyorlar burnu açılsın göğsü yumuşasın diye.
dün yine gittik dr a kontrole baktı buhara devam edin solunumu normal ama perşembe tekrar bakıcam eğer tamamiyle geçmemişse hastaneye yatırmamız gerekebilir dedi. senağlama çok salgın var muayene sırası beklerken çoğu bebek aynı şikayetle geldi hastaneye. şimdi sürekli damla döküyorum burnuna, evi havalandırıyorum, buhar yapıyorum odasında, bide üstüne kullandığı ilaç pişik yaptı poposunda normalmiş antibiyotik yaparmış mafoldumben
dua edin ne olur yarın herşey yoluna girmiş olsun da hastaneye yatmasına gerek kalmasın oğlumun.
bu arada ozlemzafer nickli arkadaşımız özlemde aynı dr a gidiyoruz.dün oğlu çınarı bronşit teşhisi ile hastaneye yatırdılar.gittiğimiz hastanede yer olmadığı için başka hastaneye yönlendirdiler.Allah bebeklerimizi korusun.biran önce iyileşsinler ne olur mafoldumben
kızlar bebeklerinize ıhlamur rezene gibi çay veriyomusunuz
Sorma canım bende aynı durumdayım ayın 27 sinde kızım 2 aylık olacak bizde hala sarılıkla uğraşıyoruz bitürlü doktor da bulamadım doğru düzgün en sonunda cerrahpaşa dan randevu aldım yarın oraya gidecem bizim 15 gün önce ölçüldü sarılık değeri 14 dü hala doğduğunda fototerapide gördü ama gene yüksek doktor anne sütü sarılığı labilir 2 gün sütten kesmek gerekiyomuş onuda anlamak için şimdi emen çocuğu nasıl memeden 2 gün kesecem emmeyi bırakırmı acaba diye korkum var yarında bi başka doktora gidimde bakalım orası ne dicem bize birsürü tahliller yapıldı acaba başka bişeydenmi sarılık diye çok şükür onlarda bişey çıkmadı ama genede benim içim rahat değil.bizimkinin kilo alımında emmesinde çok şükür bi sorun yok...ama çok zor şimdi gene tahlil yapacaklar kesin o sonucu beklerken kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo ne olur dua edin bana kötü bişey çıkmasın...
gunyadın kızlar
dun gece hastanedeydık oglumun gaz sancısı cok fenaydı gece 12 ye kadar agladı doktor surup verdı eve gelıncede duzelme olmadı ama ancak ılaclar gece yarısı fayda ettı gaz surubunu ıcırıyorum sımdı bıraz duzelsın dıye cok agladı mafoldumben annelık ne kadar zormus hıc dayanamıyorum aglamasına o aglarken benımde gozlerım doluyor.babasıyla aramız hıc ıyı degıl,oglumun bı yerı agrıdıgında hep benı sucluyor sebebını soruncada senden baska kım bakıyor bu cocuga dıyor ne yapacagımı sasırdım oglumu gectım esım ondanda bebek cok degıstı hemen sınırlenıyor ama bana caktırmıyor ben bısey dıyınce oda patlıyor anlamıyorum.benım yerımde olsa acaba ne yapar aksam bıraz kızdım bana davranıslarından dolayı hıc sesını cıkarmadı sabah hıc bısey olmamıs gıbı uyandırdım ama benımle hıc konusmadı,o kadar bunalıyorum kı bı psıkolaga bıle gıtmeyı dusunuyorum artık.ya oglumun gaz sancısını atlatabılırım dıyorum esımın suratı yanında ınsan bı destek beklerken esının de boyle yapması cok uzuyor ınsanı mafoldumben
kızlar bugün aşı günümüz birazdan gideceğiz 3lü aşısını olacak oğlum
merhaba kızlar ne zamandır giremiyordum oğlum hastalandı çünkü.
geçen hafta perşembeden başlayan bir öksürük hapşuruk ve burun tıkanıklı var.dr gittik bronşlarına inmek üzere dedi.antibiyotiğe başladık ve her gün sabah akşam hastanede gittik maskeyle buhar veriyorlar burnu açılsın göğsü yumuşasın diye.
dün yine gittik dr a kontrole baktı buhara devam edin solunumu normal ama perşembe tekrar bakıcam eğer tamamiyle geçmemişse hastaneye yatırmamız gerekebilir dedi. senağlama çok salgın var muayene sırası beklerken çoğu bebek aynı şikayetle geldi hastaneye. şimdi sürekli damla döküyorum burnuna, evi havalandırıyorum, buhar yapıyorum odasında, bide üstüne kullandığı ilaç pişik yaptı poposunda normalmiş antibiyotik yaparmış mafoldumben
dua edin ne olur yarın herşey yoluna girmiş olsun da hastaneye yatmasına gerek kalmasın oğlumun.
bu arada ozlemzafer nickli arkadaşımız özlemde aynı dr a gidiyoruz.dün oğlu çınarı bronşit teşhisi ile hastaneye yatırdılar.gittiğimiz hastanede yer olmadığı için başka hastaneye yönlendirdiler.Allah bebeklerimizi korusun.biran önce iyileşsinler ne olur mafoldumben
bizim babamızda grip maalesef.çocukların yanına yaklaşmıyor ama maalesf bende olmak üzeriym grip başlangıcı var.burnum karıncalanıyoveburnum akıyo.agzımda bi kuruluk var.off okadar kızdımki adama bu sıcakta nasıl grip olmaya becerdin diyom.oda çok üzgünüm deyip durdu.şimdi ilaç aldı yatıyo.bende maskeyle çocukların yanındayım.ne yapayım portakal limon takviyise ve ıhlamur içiyorum.inşallah ilerlemez.çocuklarıma geçecik diye baya korkuyorum..
kızlar bebeklerinize ıhlamur rezene gibi çay veriyomusunuz
canım benim saol güzel bilgiler lazım olacak çok bizehttp://www.webanne.com/bebekgelisimi.html
Kızlar belki biliyosunuz bu sayfaları ama paylaşmak istedim yine de
canım gözün aydın bakıcı bulmuşun bu sivilceler bizdede var ya bende kessem yumurta tatlıyıselam herkese, bugun kocişin dogum gunuydu ancak bilg basına gectim bir bakayım neler var diye,
mujdler olsun bakıcı buldum oglusumaperşembe baslayacak, erken tutalım benim iznim bitene kadar bana da yardım etsin hem ben de icim rahat bırakayım zamanım gelince dedim, kısmetimiz acıkmıs hemen alt sokagımızdan bir hanım bulduk, isanbulda trafik zor iş bakalım nasıl olacak ilk haftamız, bu arada ümraniye civarında da bir tanıdıgımın akrabasını bulmustuk ama mesafe uzak oldugu icin istemedim, eger o civarda arayan var ise ihtiyacı da olan bir hanım uygun bir ucretle, ilgilenen olursa bana yazın ben adını nosunu vs iletirim,
oglusun yuzu hızla duzeliyor bu arada bana sut tatlı yumurta yassakneyin sebep oldugunu bilemedigimizden alerjik ihtimalleri kaldırdık, gaz yapanları da ekleyince neticede sadece su icebiliyorum gibi bir durumdayım,
bugun hava pek bir guzeldi cıktık yuruduk uzun uzun bana da iyi geldi oglan da mıssıl mıssıl uyudu temiz hava gibisi yokmuş ya,
zehracım geçmiş olsun, hastalıgın en zoru bebekte olanı en kısa zamanda iyileşir inşallah,
camdankalp canım gunu gecesi mi sasmıs yoksa gazdan mı uyumuyor, 1-1.5 ay daha sabredecegiz en kotu, dereotlu bir suruptan bahsetmiştim om-x diye yerli bir ilaç, hazım ve gaz konusunda bizde cok ise yaradı canım tavsiye ederim, bir de ne kadar dogru bilmem ben yapmadım ama elma yagı aktardan alıp gobege ve ayak tabanlarına surup kapatın diyorlar surekli artık onu da deneyebilirsin care olursa.
aykızz, bir de MINIK KIZIM BENIM yazmışsın, kimi kandırıyorsun senin kız 6.5 kilo cekmiyor muydu en son? neresi kucuk kız onun? tosun tosun ohaoldumsmile
herkese selamlar, hepimize kolay gelsin
canım benim geçmiş olsun inşallah kısazamanda atlatırsınız...Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar. En son diğer topiğimize yazmıştım doğru düzgün girmiyorum uzun süredir. 1 ay kaldıktan sonra kayınvalidemle kayınpederim geçen hafta gitti bu hafta annem de gelmiyor artık, psikolojim çok bozuldu kalabalıkla yavaş yavaş kendime geliyorum.
canım vardır bi zoru muhakkak.ah bi anlasak dillerinden...Bana da öyle geliyor. Bizim sarılığımız olmadı ama çok az kilo alıyoruz. İki gündür de acaip ağlamamız var. Kusmamız arttı. Uyurken ağlayarak uyanıyor. Emerken bırakıp ağlıyor. Var bebeğimin bir sorunu ama ne? Doktorlara çok evhamlı geliyoruz. Sanki gidince rahatsız oluyorlarmış gibi hissediyorum artık.
canım geçmiş olsun inşallah inşallah çabuk atlatırsınız...Sorma canım bende aynı durumdayım ayın 27 sinde kızım 2 aylık olacak bizde hala sarılıkla uğraşıyoruz bitürlü doktor da bulamadım doğru düzgün en sonunda cerrahpaşa dan randevu aldım yarın oraya gidecem bizim 15 gün önce ölçüldü sarılık değeri 14 dü hala doğduğunda fototerapide gördü ama gene yüksek doktor anne sütü sarılığı labilir 2 gün sütten kesmek gerekiyomuş onuda anlamak için şimdi emen çocuğu nasıl memeden 2 gün kesecem emmeyi bırakırmı acaba diye korkum var yarında bi başka doktora gidimde bakalım orası ne dicem bize birsürü tahliller yapıldı acaba başka bişeydenmi sarılık diye çok şükür onlarda bişey çıkmadı ama genede benim içim rahat değil.bizimkinin kilo alımında emmesinde çok şükür bi sorun yok...ama çok zor şimdi gene tahlil yapacaklar kesin o sonucu beklerken kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo ne olur dua edin bana kötü bişey çıkmasın...
canım çok geçmiş olsun bu gaz çok büyük sorunmuş vvalla sorma onların sıkıntısı bizlerimahvediyogunyadın kızlar
hadi canım yarasın oğluşuna aşılar..kızlar bugün aşı günümüz birazdan gideceğiz 3lü aşısını olacak oğlum
canım geçmiş olsun inşallah hastaneye yatmadan atlatırsınız özlemede çok üzüldüm allah şifa versin....tezzamanda inşallah.merhaba kızlar ne zamandır giremiyordum oğlum hastalandı çünkü.
aman canımmçok dikkat et valla....bizim babamızda grip maalesef.çocukların yanına yaklaşmıyor ama maalesf bende olmak üzeriym grip başlangıcı var.burnum karıncalanıyoveburnum akıyo.agzımda bi kuruluk var.off okadar kızdımki adama bu sıcakta nasıl grip olmaya becerdin diyom.oda çok üzgünüm deyip durdu.şimdi ilaç aldı yatıyo.bende maskeyle çocukların yanındayım.ne yapayım portakal limon takviyise ve ıhlamur içiyorum.inşallah ilerlemez.çocuklarıma geçecik diye baya korkuyorum..
canım ben 2 kere rezene verdim ama artık vermiyorum..mama yediği için su veriyorum...kızlar bebeklerinize ıhlamur rezene gibi çay veriyomusunuz
canım götür ihmal etme....inşallh bişisi yoktur...ya benım oglanda oksuruyo ama bendaha goturmedım doktora
ayyyyyyyy gotursemmı benım kızım cok opuyo kardesını ondan gectı dıye dusunuyorum
korktum şimdi yaaaaaaa
geçmiş olsun canım dualarımız seninle inşallah herşey yolunda giderde hastanede yatmazsımerhaba kızlar ne zamandır giremiyordum oğlum hastalandı çünkü.
Şimdi sağlı ocağından geldik. Bebeğin boyu 48 iken 56 almış.Ama kilo az yine. Boya mı gidiyor ne aldıkları. Kafa çevresi 36 idi hala 36. Sağlık ocağı yenikart verdiği için ilk defa yazdılar. Ben de eve gelince hastaneninkine bakınca farkettim. Sorun var mıdır? Sizin baş çevresi bir ayda değişti mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?