Şimdi sağlı ocağından geldik. Bebeğin boyu 48 iken 56 almış.Ama kilo az yine. Boya mı gidiyor ne aldıkları. Kafa çevresi 36 idi hala 36. Sağlık ocağı yenikart verdiği için ilk defa yazdılar. Ben de eve gelince hastaneninkine bakınca farkettim. Sorun var mıdır? Sizin baş çevresi bir ayda değişti mi?
canlarım merhaba nasılsınız bebişler nasıl hasta bebişler var üzüldüm.bizde bugün hastanedeydik bizde kalça usgnde sağ bacağında bi sorun varmış demişlerdi prematüre olduğu için gelişmeyen yer galiba vardı doktor prematüre olduğunu uyunca 1 buçuk ay sonra gel deişti bu gün gittik çok şükür gelişiş bi sorun yok dedi 5 ay olunca kontrole getir dedi çekirdek varmış o 5 aydan sonra oluşurmuş üşütme güneşe çıkar dedi devit3 damlasını ağzına damlat dedi ben mamaya katıyodum taburcu edilirken öle demişlerdi söledim büyümüş artık ağızdan kullanabilir dedi...öle işte...gripten koruyan aşıyıo hala yapmadılarsüresi dolldu yarında mevlüdü var çocuğu koruduk okadar aşısı varkrn şimdi aşı olmadı kalabalığa gircek bakalım inşallah gripli kimse olmaz... allaha emanet artık hep öle diyoz. bide müjde kızlar gaz sorunu gerçekten büyüdükçe azalıyo ama bizim daha tamamen bitmedi ama en azında gaz ağlatmıyo yarın mevlüdümüz var toplanmasını bekledik kırk mevlüdü oldu 3 ay mevlüdü napalım allah kabul etsin zaten normal doğulu olsaydı 34 günlük bebkti daha...eve geldim temizlik yaptım bide çok yoruldum allahtan dün camları silip perdeleri tülleri yıkamıştım bu günde kaynanam geldi yardım etti sağ olsun ha bide kızlar sizler mevlütte ikram olarak ne verdiniz..yine çenem düştü...sizde o0lmasanız napçam bilmem.
ya benım oglanda oksuruyo ama bendaha goturmedım doktora
ayyyyyyyy gotursemmı benım kızım cok opuyo kardesını ondan gectı dıye dusunuyorum
korktum şimdi yaaaaaaa
kızlar biz aşımızı olup geldik
oğlum benim dudağını büküp büküp ağladı
çok üzüldüm ama birşey yapamıyorsun tabiki
onu sağlığı için olduğunu bilmek insanı sakinleştiiyor
Şimdi sağlı ocağından geldik. Bebeğin boyu 48 iken 56 almış.Ama kilo az yine. Boya mı gidiyor ne aldıkları. Kafa çevresi 36 idi hala 36. Sağlık ocağı yenikart verdiği için ilk defa yazdılar. Ben de eve gelince hastaneninkine bakınca farkettim. Sorun var mıdır? Sizin baş çevresi bir ayda değişti mi?
canlarım merhaba nasılsınız bebişler nasıl hasta bebişler var üzüldüm.bizde bugün hastanedeydik bizde kalça usgnde sağ bacağında bi sorun varmış demişlerdi prematüre olduğu için gelişmeyen yer galiba vardı doktor prematüre olduğunu uyunca 1 buçuk ay sonra gel deişti bu gün gittik çok şükür gelişiş bi sorun yok dedi 5 ay olunca kontrole getir dedi çekirdek varmış o 5 aydan sonra oluşurmuş üşütme güneşe çıkar dedi devit3 damlasını ağzına damlat dedi ben mamaya katıyodum taburcu edilirken öle demişlerdi söledim büyümüş artık ağızdan kullanabilir dedi...öle işte...gripten koruyan aşıyıo hala yapmadılarsüresi dolldu yarında mevlüdü var çocuğu koruduk okadar aşısı varkrn şimdi aşı olmadı kalabalığa gircek bakalım inşallah gripli kimse olmaz... allaha emanet artık hep öle diyoz. bide müjde kızlar gaz sorunu gerçekten büyüdükçe azalıyo ama bizim daha tamamen bitmedi ama en azında gaz ağlatmıyo yarın mevlüdümüz var toplanmasını bekledik kırk mevlüdü oldu 3 ay mevlüdü napalım allah kabul etsin zaten normal doğulu olsaydı 34 günlük bebkti daha...eve geldim temizlik yaptım bide çok yoruldum allahtan dün camları silip perdeleri tülleri yıkamıştım bu günde kaynanam geldi yardım etti sağ olsun ha bide kızlar sizler mevlütte ikram olarak ne verdiniz..yine çenem düştü...sizde o0lmasanız napçam bilmem.
Canım çok geçmiş olsun...Üzüldüm. Benim kız da emmiyo. İyice bıraktı emmeyi. Üzülmemeye çalışıyorum. Medela kullanıyorum ben de. Dikkat etmek lazım sağarken bi ara sanki süt bitmiş gibi damla damla geliyo. Ardından yine bol geliyo süt. Biraz zaman ayırmak gerekiyo. Bitti diye bırakmamak lazım. İnşallah cerrahi müdahaleye gerek kalmaz. Arkadaşımın da olmuştu.ç. Memeyi boşalttılar geçti. Ameliyat falan olmadı.
ah canım bende seni kıskanıyordum. hem biberon hemde eiyor diye. ama uğraşmaya devam ediyorsundur sen. seni çok azimli görüyorum. bu arada ben sağdığım halde öle şişlik oluştu gögsümde. hala sağıyorum .dün hastanede medelanın daha profosyonel makinasıyla sağdım. benimkinde çok da farketmedi. benimkide medela mini elektirikli olanından. şaşırdım doğrusu bende . ondan daha büyük performans bekliyorudum.ben sütü damla damla sağıyorum. çok nadiren fazla geliyo.zaten tek gögsümden süt geliyor. 1 saati aşkın sağıyorum. şilik hala var ve gögsümün kesilmesi beni çok korkutoyor.
geçmiş olsun.sen hafif bi şişlik bile olsa bekleme emmesini sag.bende öyle yapıyom.kaç kere gösüm taş gibi oldu haliyle küçük oldugu çini bitiremiyordu .kıvranmaktansa.pompayla çekiyordum.ben bazen çektigimi döküyordum bile.emmiyo doygun oluyo.onun emmesini beklersem iyice kötüleşecegim.yani sütü boşaltmak en iyisi...
canım bende boşalttım. ama meme ucumda hala yara var. emmesede geçmiyor yara. lansinoh kullandım ben hep bir ay önceden başlamıştım. şimdi sağdığım için geçmiyor sanırım. meme ucundan bakteri girmiş içeri sanırım. anlamadım doğru dürüst.allah sütünü eksik etmesin
geçmiş olsun benim ilk kızda olmuştu 40 derece ateşle hastaneye yatmıştım 1 hafta antibitikle serunm taktılar sabah akşam geçti bide her emzirmeden sonra sağdım süt sağdırmadan önce dayanabileceğin sıcaklıkta duş al hastanedede göğüsleine sıcak kompres yaptırım öyle sağdır ben hep öyle yapmıştım o zman hastanede çalışıyodum iki taraflı ohastane pompasıyla rahat olmuştu kendimde gün içinde hep evde sağdım sende öyle yap inşallah hemen geçer
bence yazmayı unutmuşlardır.nasıl boy ve kilo artıyorsa baş çevrisininde bir ayda degişmesi lagzım.ya yazmamışlardır.yada unutmuşlardır ölçmeyi.bence sen evde varsa bi ölç..
Sorma canım bende aynı durumdayım ayın 27 sinde kızım 2 aylık olacak bizde hala sarılıkla uğraşıyoruz bitürlü doktor da bulamadım doğru düzgün en sonunda cerrahpaşa dan randevu aldım yarın oraya gidecem bizim 15 gün önce ölçüldü sarılık değeri 14 dü hala doğduğunda fototerapide gördü ama gene yüksek doktor anne sütü sarılığı labilir 2 gün sütten kesmek gerekiyomuş onuda anlamak için şimdi emen çocuğu nasıl memeden 2 gün kesecem emmeyi bırakırmı acaba diye korkum var yarında bi başka doktora gidimde bakalım orası ne dicem bize birsürü tahliller yapıldı acaba başka bişeydenmi sarılık diye çok şükür onlarda bişey çıkmadı ama genede benim içim rahat değil.bizimkinin kilo alımında emmesinde çok şükür bi sorun yok...ama çok zor şimdi gene tahlil yapacaklar kesin o sonucu beklerken kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo ne olur dua edin bana kötü bişey çıkmasın...
gunyadın kızlar
dun gece hastanedeydık oglumun gaz sancısı cok fenaydı gece 12 ye kadar agladı doktor surup verdı eve gelıncede duzelme olmadı ama ancak ılaclar gece yarısı fayda ettı gaz surubunu ıcırıyorum sımdı bıraz duzelsın dıye cok agladı mafoldumben annelık ne kadar zormus hıc dayanamıyorum aglamasına o aglarken benımde gozlerım doluyor.babasıyla aramız hıc ıyı degıl,oglumun bı yerı agrıdıgında hep benı sucluyor sebebını soruncada senden baska kım bakıyor bu cocuga dıyor ne yapacagımı sasırdım oglumu gectım esım ondanda bebek cok degıstı hemen sınırlenıyor ama bana caktırmıyor ben bısey dıyınce oda patlıyor anlamıyorum.benım yerımde olsa acaba ne yapar aksam bıraz kızdım bana davranıslarından dolayı hıc sesını cıkarmadı sabah hıc bısey olmamıs gıbı uyandırdım ama benımle hıc konusmadı,o kadar bunalıyorum kı bı psıkolaga bıle gıtmeyı dusunuyorum artık.ya oglumun gaz sancısını atlatabılırım dıyorum esımın suratı yanında ınsan bı destek beklerken esının de boyle yapması cok uzuyor ınsanı mafoldumben
güzelim geçmiş olsun.iyi degerleri düşüyormuş artık endişelenme .bi 10 güne kadar iyice geçer gibi geliyo.deger 10 olmuş çünkü..sütüne gelince geçenlerde bende dedim.pompayla sagıyorum sütüm gelmiy o yani çok az geliyo ama emince çok güzel emip yutkunarak emiyo.bence pompaya güvenme.iyi emdiginden şüphen yoksa boşver hi pompayla ugraşma ben o gunden beri elime almadım.ayın sonunda iki aylık olacagız o zaman anlarım sütüm iyimi yoksa yoktmu belli olur..
merhaba kızlar ne zamandır giremiyordum oğlum hastalandı çünkü.
geçen hafta perşembeden başlayan bir öksürük hapşuruk ve burun tıkanıklı var.dr gittik bronşlarına inmek üzere dedi.antibiyotiğe başladık ve her gün sabah akşam hastanede gittik maskeyle buhar veriyorlar burnu açılsın göğsü yumuşasın diye.
dün yine gittik dr a kontrole baktı buhara devam edin solunumu normal ama perşembe tekrar bakıcam eğer tamamiyle geçmemişse hastaneye yatırmamız gerekebilir dedi. senağlama çok salgın var muayene sırası beklerken çoğu bebek aynı şikayetle geldi hastaneye. şimdi sürekli damla döküyorum burnuna, evi havalandırıyorum, buhar yapıyorum odasında, bide üstüne kullandığı ilaç pişik yaptı poposunda normalmiş antibiyotik yaparmış mafoldumben
dua edin ne olur yarın herşey yoluna girmiş olsun da hastaneye yatmasına gerek kalmasın oğlumun.
bu arada ozlemzafer nickli arkadaşımız özlemde aynı dr a gidiyoruz.dün oğlu çınarı bronşit teşhisi ile hastaneye yatırdılar.gittiğimiz hastanede yer olmadığı için başka hastaneye yönlendirdiler.Allah bebeklerimizi korusun.biran önce iyileşsinler ne olur mafoldumben
kızlar bebeklerinize ıhlamur rezene gibi çay veriyomusunuz
Canım inşallah en kısa zamanda geçer sarılığı.Allah miniklerimizin yardımcısı olsun...
Anormal bir durum var biraz araştırdım da. Bebeğin aylık ortalama 1 kilogram alması gerekiyor boyu ortalama 3 cm uzamalaı ve baş ölçüsü de 1-2cm değişmeli. Benimki çok az kilo aldı yarım kilo bile değil. Ama boyu 8 cm uzadı ve baş çevresi de sabit kaldı.eyvahedigeldismile
Geçmiş olsun canım. Bende bugün sağlık ocağındaki aile hekimini aradım sordum anne sütünden olabilir demişti doktor diye anne sütünü kestirmiyouz dedi sen değerini ölçtür gerekirse fototerapi dedi. Çok çok yüksek olursa kan değişimi dedi. Valla ben de şaşırdım artık. Bende Pazartesiye kadar kontrol edicem yine olmazsa tekrar kontrole ama aynı doktora gitmek istemiyorum çok ilgisiz geliyor bana:sinifsinif:
Bana hep büyüklerim serum suyu vermedin mi dediler. Duydunuz mu hiç kızlar yapan var mı ya da ?
Geçmiş olsun canım kıyamam miniğine. Senin kocan da girmiş lohusa depresyonuna herhaldeklava: Geçecek hepsi herkesin dengesi bozuldu takma kafana canım.
Sağol canım düşüyor ama çok yavaş bugün aile hekimi idrar kültürü ve tahlili yaptırt enfeksiyon olabilir o da neden olabilir dedi. Zaten bu süt işi de kafama takılıyor. Dün gece ve öğlen 50 cc mama verdim daha fazla direnemicem:sinifsinif:
Çok geçmiş olsun canım. Özleme de tabi umarım bir an evvel iyileşirler.
Ben oğluma vermiyorum neden vermiyorsun falan diyorlar ama ne bileyim.Bi tek Milupa stil-tee içiyorum.
Sağol canım amin. Senin de kızın hastaneye falan yatmış atlatmışsınız neyseki çok çok geçmiş olsun. Geçmişi okumaya çalıştım biraz geç oldu kusura bakma.
Fatoşçum fazla yaklaştırma insanları bi de öpmeye kalkıyorlar şuursuz insanlar.
Bizim mevlütlerde tavuklu pilav yanında yoğurt ikram ediliyor. Şerbet ve türk kahvesi yapılıyor canım. Biz de öyle yaptık.
Canım sen doktora git konuş bence kafana takacağına. oof of inşallah bu ay kilo alırız biz de. Günde 3 kez mama vermeye karar verdim zaten artık ben de ne yapayım :gitme:
canım senin değerler kaçtı en son bizim 14 deydi bilurıbın degeri bbide kaç aylık bebeğin bu aile hekimi neoluyo ben hiç bilmiyom sadece aşı için sağlık cağına gidiyoz biz
aykızz, bir de MINIK KIZIM BENIM yazmışsın, kimi kandırıyorsun senin kız 6.5 kilo cekmiyor muydu en son? neresi kucuk kız onun? tosun tosun ohaoldumsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?