kızlar yeterince yüklenmiş ben susayım dua edelimde ceremesini çekme inşallahsıradakı adayyy ben olurum belkııı:26:...ablam ılk cocugunda 7, 2. cocugunda da 8 aylık hamıstı ve ıkısınıde evın tum halısını cıkkadar banyoda kıçı cıkana kadar yıkamaya ugrastı sonunda yıkadıda ama gece doguma gıttı ...
bende bugun sadece yollukları yıkayalım dıye esımı kandırdım..balkona attık aksam 7 gıbı baktım gonulsuz gonulsuz ıs yapıyo kı hıc sevmem baskasına mıdana (muhtaclık)etmeyı...aldım elıme fırcayı yıkadım yollukları guya yardım edıyor ,askım kaldırma falannn..tam ıkısınıde yıkadıkkı kırtasıye kapanmadan gıtsem ıyı olcak dedı ıyı kos hadı hemen gıt gel dedım..onun suratını cekmektensegıdıp gelmesı takrıben 1 saatı bulacagından :82::82:yatak odamın 5 m2 ,oturma odamın 3 m2 ve mascidimin 4 m2 halısını o gelmeden yıkadım.. bu arada soguk suyun altında kıcıma kadar da ıslandım ..ona sinirimden ...sonrada ablam aklıma geldı oda halı yıkadıktan sonra doguma gıdınce dedım aman kızım akıllı ol gelıyım deme..ama halıları kaldırıken karnıma agrı gırdı yas oluncada essek ölüsü kadar agırlasmıs mubarekler..velasılın o geldıgınde son halıyı kaldırmak uzereydım kı artık onuda kendı yaptı..attık balkon demırlerıne kuruyolar sımdık..yarında evı temızlettırırım tabııııı ben dogurmazsamm...
gogsumdekı sancıya gelınce suan canımı cıkartmak uzere..kaburga kemıklerımı üsütmusum..aksama kadar hafıf ten dokunduruyordu ama soguk suyun altında 2 saat kalınca yıne sancımaya basladı..ıste boleeee
hmm bende feribot kullanıyodum geliboludacanım saolasıın ,enişten çöok memnun oldu yazdığını gösterince ,bende teşekkür ederimm
bu arada eveet boş zamanlarımdada vapur ve yolcu uçağı kullanıyoruummsonradan okuyunca bende farkettim ,komik olmuş gerçekten ,ama varya dönüşte trenöyle kalabalıktıki ,makinistin yerine şöööle bi bakmadım diil hani alıcı gözlee..
off ya senin bu dişin kabusun oldu resmen sormadınmı dr a canım yayooo deneyemem.tuzlu su iyi geldi şimdi tekrar tuttu
takım değil ama çok şirin sade ve güzel hmm evet evet bencede kalmalı tırnakların öyle çünkü gerçekten güzel görünüyorlar
canım hamılelıgımın basından berı naz nıyaz yapmadım ben..bızım aılenın kadınlarında yok bu huy galıba..hepımız işin canını cıkartırırz yaptıgımızda..hergun 5 km yol yürüyorum ustelık bırde yarım saate yakın parklardakı jımlastık aletlerıne bınıyorum..aklınıza ne gelırseee..bunları yapınca dınamık oluyorum ha yapmazsam ertesı gune hantallasıyor sankı bedenım alısmıs cunku heryanım agrıyor..bıde yuruyusmuz oyle aheste aheste de olmaz kosar adım elımızde su bıdonları yarıs yaparız esımle..bılmıyorum su aya kadar hıc sıkıntım olmadı hamıslıkle alakalı..son zamanlarda gogsumu usutmem falan derken sıkıntılıyım ıste bırde ramazandan berıdır bu dedıklerımı yapamadım ben buna yoruyorum ..ve bunları hamileyken yapıyosun ha maşşşşaaaallllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
aaaaaa bi haftaya bebekmi gelliyoooiyi gecelr kızlar ne var ne yok geçmişi okuyayım dedim ama yok sabaha bakarım artık.güzel bebiş haberleri varmı acaba doğum yapan falan.bugün teyse oldukmu acaba.bizimde öğleden sonrada kontrolümüz vardı nst ye girdik alttan muayenede yaptı dr.bi arkadaşım yazmış sabahtan sanırım kötü geçmiş muayenesi.insan ister istemez kasılıyo.ama benim dr um şeker gibi bir bayan bende biraz bağırdım ama gülmeyle karışıkkendi kendime de diyorum bu kadar sıkacak ne var diye sanırım korkarak gittiğimizden böyle oluyor.neyse sonuç olarak bi haftan var yok dedi bi tuhaf oldum sanki hep karnımda kalacakmış gibi geliodu.nst güzel çıktı bebeğin başı güzel bası yapıyor yürüyüşlere devam doğumun çok kolay olacak dedi çok sevindik bizde artık elimiz kulağımızda kızımı bekliyoruz ama sağ kaburgam çürüdü resmen
başta oda yapmayacağım demiştim ama boş bi odamız vardı sonradan kızımın küçük bi odası olsun dedim ufak bişey yaptık tabi siz teyzoşlar görmeden fikriniz alınmadan olmaz akşam yaptığım süslerimizide ekledim bakalım beğenecekmisiniz
Eki Görüntüle 255087 Eki Görüntüle 255079 Eki Görüntüle 255080 Eki Görüntüle 255081 Eki Görüntüle 255086 Eki Görüntüle 255082 Eki Görüntüle 255083 Eki Görüntüle 255084 Eki Görüntüle 255085
filiz gül böreği tarifi senin için affedersin artık beni :)
Öncelikle içinin harcını neli yapacağına karar vermelisin. Aşağıya birkaç harç tarifi yazıyorum, seçtiğin herhangi biriyle gül böreğini yapabilmen mümkün :)
ıspanaklı harç
yarım kilo ıspanağı yıkayıp doğra. ıspanak harcı yaparken lezzetli olması için bol soğan kullanmalısın. yarım kilo ıspanak için 5 adet soğanı kıyıp zeytinyağında kavur, içerisine bir yemek kaşığından biraz az domates salçası ve biraz pul biber ekle daha sonra doğradığın ıspanağı ve tuzunu ekle. ıspanaklar hafif ölene kadar pişir ama tam pişmesin. daha sonra harcı soğumaya bırak.
Eğer salçalı, soğanlı bir harç istemem süt koksun istersen ıspanağı yıkayıp doğra daha sonra beşamel sos yap ve ikisini karıştır. bu şekilde yaparsan hafif süt kokusu gelir canım buda farklı bir lezzet ama benim favorim soğanlı olan muhteşem oluyor.
beşamel sos 2 yemek kaşığı unu 50 gram margarinle kavur üzerine 1 su bardağı süt ekle ve puding kıvamını alana kadar karıştırıp puding kıvamına gelince doğramış olduğun ıspanaklara ekleyip karıştır.
peynirli harç beyaz peynir yada taze lorun içerisine maydonoz ekle ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştır. peynir ve maydonozu yufkana göre göz kararı ayarla canım.
Kıymalı harç 1 adet soğanı incecik kıyıp kavur içerisine 2 tane rendelenmiş domatesi ve biraz pul biberi at. daha sonra 3 adet ince kıyılmış sivri biberi ekle. ardından 150 gram az yağlı kıymayı ekle. baharat olarak karabiber ve kimyon varsa sevdiğin baharatları ve tuzu ekleyip harcı 10 dk kadar pişir. üzerine son olarak ince kıyılmış 2 avuç kadar maydonoz ekleyip karıştır ve harcı soğumaya bırak.
patatesli harç 3-4 adet patatesi rendele içerisine nane,kırmızı biber,karabiber, kimyon,tuz, ıyılmış yeşil biber ve maydonoz ekle. istersen hafifçe teflon tavada 5-10 dk kadar pişir istersen harcı direk çiğdende koyabilirsin.
gül böreğininde yufkaya sürmek için sos hazırlanması
2 adet yumurtanın akı ( sarılarını daha sonra üzerine sürmek için başka bir kaseye koy)
küçük çaybardağının yarııs kadar sıvı yağ
5-6 yemek kaşığı yoğurt
bir çay kaşığı karbonat.
malzemeleri derin bir kasede çırpın.
gül böreği tarifi
yufkayı ikiye katlayıp elinizle üç eşit parçaya bölün. daha sonra parçaların geniş kısımları sizden tarafa gelecek şekilde çevirin ve yufkanın üzerine hazırladığınız sosu fırça ile sürün. daha sonra yukarıdaki harçlardan birini yufkanın sizden tarafta olan kısmına tıpkı sarma içi koyar gibi koyun ve sıkıca yuvarlayarak sarın. elinizde küçük bir hortuma benzeyen bir yufka olmuş olacak bunu tıpkı gül gibi kıvırın uıcu bırakmasın diye ucuna azcık sos değdirin ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin. bu şekilde tüm yufkaları sarın. üzerine çırptığınız yumurta sarılarını sürün ve çıtır olabilmesi için her birinin göbeğine nohut büyüklüğünde tereyağı koyun. önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun 20 dakika içinde pişecektir. piştiğini kokuusndan anlayabilirisniz. eğer gözetim altında üst kısmı pişirmye ayarlayıp 5 dk daha pişirirseniz çıtır çıtır olacaktır.
not: eğer çok çıtır isterseniz yufka katları arasına eritilmiş tereyağını fırçayla incecik sürebilirsiniz.
üzeri nar gibi olsun isterseniz yumurta sarısına hafif bir damla pekmez ekleyin
Eğer parlak görünsün isterseniz yumurta sarısına çok az sıvı yağ ekleyip çırpın ve üzerine o şekilde süürn.
umarım anlaşılır olmuştur..
iyi gecelr kızlar ne var ne yok geçmişi okuyayım dedim ama yok sabaha bakarım artık.güzel bebiş haberleri varmı acaba doğum yapan falan.bugün teyse oldukmu acaba.bizimde öğleden sonrada kontrolümüz vardı nst ye girdik alttan muayenede yaptı dr.bi arkadaşım yazmış sabahtan sanırım kötü geçmiş muayenesi.insan ister istemez kasılıyo.ama benim dr um şeker gibi bir bayan bende biraz bağırdım ama gülmeyle karışıkkendi kendime de diyorum bu kadar sıkacak ne var diye sanırım korkarak gittiğimizden böyle oluyor.neyse sonuç olarak bi haftan var yok dedi bi tuhaf oldum sanki hep karnımda kalacakmış gibi geliodu.nst güzel çıktı bebeğin başı güzel bası yapıyor yürüyüşlere devam doğumun çok kolay olacak dedi çok sevindik bizde artık elimiz kulağımızda kızımı bekliyoruz ama sağ kaburgam çürüdü resmen
aaaaaa bi haftaya bebekmi gelliyooohaydi hayırlısı sağlıkla kucağına al inşallah normalmi olucak doğum canım
biz gidiyoruz dişimiz çok kötü.öptük hepinizi
teşekkür ederiz canım beniimmmarkadaşları saolsu kocişe sıra sıra partiler yapıyolar,ben bişi yapamıyciim valla,geçen hafta bi saat almasına izin verdim ,ihtiyacı vardı ..benden ona hediye oldu iştee...
iyi gecelr kızlar ne var ne yok geçmişi okuyayım dedim ama yok sabaha bakarım artık.güzel bebiş haberleri varmı acaba doğum yapan falan.bugün teyse oldukmu acaba.bizimde öğleden sonrada kontrolümüz vardı nst ye girdik alttan muayenede yaptı dr.bi arkadaşım yazmış sabahtan sanırım kötü geçmiş muayenesi.insan ister istemez kasılıyo.ama benim dr um şeker gibi bir bayan bende biraz bağırdım ama gülmeyle karışıkkendi kendime de diyorum bu kadar sıkacak ne var diye sanırım korkarak gittiğimizden böyle oluyor.neyse sonuç olarak bi haftan var yok dedi bi tuhaf oldum sanki hep karnımda kalacakmış gibi geliodu.nst güzel çıktı bebeğin başı güzel bası yapıyor yürüyüşlere devam doğumun çok kolay olacak dedi çok sevindik bizde artık elimiz kulağımızda kızımı bekliyoruz ama sağ kaburgam çürüdü resmen
evet aslında gün saymak iyimi kötümüm bilemedim şimdi düşününce daha bi panik oldum1 haftamı ay çok heyecanlı :18:
ya zamanını bilmek bi yandan iyi bi yandanda kötü hayırlısı olsun bacım umarım bi avazda kurtulursun (şahsen bu aralar herkes bana öyle diyo)
evet canım herşey normal doğumu gösteriyor hiçbir sakıncamız yok dedi doktorum üstelik çokta kolay olacağa benzeiyor dedinasıl mutlu olduk anlatamam çılgın gibi gezmelerimin dolaşmalarımın faydasını gördüğümü söyledi aynen devam et dedi
Üff kocişten zor aldım PC yi. karnım acıktı dedi bende kıyamadım yumurta kırdım. Hazııır diye bağrınıyom adamdan ses seda yok. Bi baktım, yerime kurulmuş, eline de pc yi almış.Zorla kaldırdım, yedikten sonra ben namazı kılana kadar geri almış. Bak sinirleniyom dedim, aşkım bana yoğurt getirir misin diyor Bulduğum en küçük kaseye yoğurdunu koyup, yatağa postaladım.
Kız Nidaaa sana ne diyeyim. Helal valla :)) Bu arada kocişinin doğum günü kutlu olsun. Umarım hayırlısıyla bebğinizi kucağınıza alırsınız.
heyt be haftaya yine teyze oluyosssMaşallah Zeametcim...
Elifcim çok güzel olmuş sudenaz prensesin odası maşallah güzel günler kullanın inşallah sağlıkla sıhhatle.süslerede bayıldım ellerine sağlıkbaşta oda yapmayacağım demiştim ama boş bi odamız vardı sonradan kızımın küçük bi odası olsun dedim ufak bişey yaptık tabi siz teyzoşlar görmeden fikriniz alınmadan olmaz akşam yaptığım süslerimizide ekledim bakalım beğenecekmisiniz
Eki Görüntüle 255087 Eki Görüntüle 255079 Eki Görüntüle 255080 Eki Görüntüle 255081 Eki Görüntüle 255086 Eki Görüntüle 255082 Eki Görüntüle 255083 Eki Görüntüle 255084 Eki Görüntüle 255085
Maşallah sübhanallah allah nazardan saklasın sağlıkla gelsin.hayirli aksamlar cicekler ve bocukleri noruyonuzherkezin bi derdi var bizimkiside tansiyon hic yukselmiyor neyaptimsa uzandigim halde basim donuyor bugun bebegi gormeye gittik 2.168kg olmus hersey yolunda dogum posizyonunu almis yuzunu gostermedi hanimefendi gelecek hafta geri gidicem normal muayene basladik artik her 2 hafta gitmelere belli olmuyor bu kizlar heran gelebilir
Geçmiş olsun canım ama bu ağrılar kaçınılmaz artık malesef yapacak bişey yok alışmak lazım :) ayrıca bebeğine Maşallah sübhanallah allah nazardan saklasın sağlıkla gelsin.bende dün gece çok sancılandım sol kasığıma bıcak saplandı sanki belki bir saat sürdü karnıma doğruda geldi ağrısı tabi elimle ovalaya ovalaya geçirdim sabahta hemen doktora gittim bebek meğer sol kasığıma girmiş buda bana sancı yapmış neyseki kötü bişe yokmuş bu arada 34. haftam bitti oğluşum 2500 kg 45 cm olmuş teyzoşları maşallah diyelim doktor doğana kadar 3500 kg olur dedi sağlıklı olsunda gerisi önemli değil tabi ben onu doğuncada emzirir emzirir tombişletirim bendende haberler böyle işte.
eveeeett bak bunu düşünmemiştiiimmm...ne hediyesi alcam dimiisen daha ne hediyesi alacaksınki cnm benim elvinden değerli başka bi hediye olabilirmi onun için
ayy bunu okurken Acı yok rocky acı yooookk diyesim geldiiiicanım hamılelıgımın basından berı naz nıyaz yapmadım ben..bızım aılenın kadınlarında yok bu huy galıba..hepımız işin canını cıkartırırz yaptıgımızda..hergun 5 km yol yürüyorum ustelık bırde yarım saate yakın parklardakı jımlastık aletlerıne bınıyorum..aklınıza ne gelırseee..bunları yapınca dınamık oluyorum ha yapmazsam ertesı gune hantallasıyor sankı bedenım alısmıs cunku heryanım agrıyor..bıde yuruyusmuz oyle aheste aheste de olmaz kosar adım elımızde su bıdonları yarıs yaparız esımle..bılmıyorum su aya kadar hıc sıkıntım olmadı hamıslıkle alakalı..son zamanlarda gogsumu usutmem falan derken sıkıntılıyım ıste bırde ramazandan berıdır bu dedıklerımı yapamadım ben buna yoruyorum ..
bugün doğum yapcak olab peroidyaydı canım ,bide duygu görmemiş sanırım ,bildiğim kadarıyla lansinohun manuel pompasını kullanıyo ve çok memnun ,ama neye dolduruyo onu söylemedi.iyi geceler kızlar.. bugün yine mide ve gırtlak yanmasıyla öldüm yaw.. bu ara cok oluyo niyeki.. bu zamana kadar bişi kullanmadım, tutyim kendimi diyip süt içiyorum.. herkes iyi mi? doğuran yok di mi geçmişi tam bitiremedim.. nejlanın doğumu bugünmüydü ben mi kısa devre yaptım:44:
bi de duygucum, süt sağma olayı için ne tavsiye ediyosun? manuel bi pompa yeterli mi acep?
bu arada sensencim, doktoruna yuh diyorum yaa
amin cnm inş işe yarar çok sağol bu arada odamızı beğenmene çok sevindikevet aslında gün saymak iyimi kötümüm bilemedim şimdi düşününce daha bi panik oldumallah hepimize kolaylık versin bu bi avazda kurtul duasını bende çok aldım umarım işe yarar bu arada bebişininodası harika huzur dolu görünüyo allah sağlıcakla kullanmayı nasip etsin...
Elifcim çok güzel olmuş sudenaz prensesin odası maşallah güzel günler kullanın inşallah sağlıkla sıhhatle.süslerede bayıldım ellerine sağlık
Maşallah sübhanallah allah nazardan saklasın sağlıkla gelsin.
Geçmiş olsun canım ama bu ağrılar kaçınılmaz artık malesef yapacak bişey yok alışmak lazım :) ayrıca bebeğine Maşallah sübhanallah allah nazardan saklasın sağlıkla gelsin.
Nidacım eşinin doğum günü kutlu olsun nice güzel senelerinizi prensesinizle birlikte geçirin inşallah
maşallahhhhh bebişeeeeeehayirli aksamlar cicekler ve bocukleri noruyonuzherkezin bi derdi var bizimkiside tansiyon hic yukselmiyor neyaptimsa uzandigim halde basim donuyor bugun bebegi gormeye gittik 2.168kg olmus hersey yolunda dogum posizyonunu almis yuzunu gostermedi hanimefendi gelecek hafta geri gidicem normal muayene basladik artik her 2 hafta gitmelere belli olmuyor bu kizlar heran gelebilir
aboooooo rüyalar gerçek olsaaaaaaMeraba kızlar... Herkesler iyi mi bakalım?
Bizim bugün odamısın geldiii. Ama akşam geldiği için hiçbişey yapamadım. Yarın heyecanla içini temizleyip, eşyalarını koyarım inş..
Sabah bi rüya gördüm perolidya, canom ve ben arka arkaya doğuruyormuşuz... Hayır olsun inşallah...
maşallahhhhhbende dün gece çok sancılandım sol kasığıma bıcak saplandı sanki belki bir saat sürdü karnıma doğruda geldi ağrısı tabi elimle ovalaya ovalaya geçirdim sabahta hemen doktora gittim bebek meğer sol kasığıma girmiş buda bana sancı yapmış neyseki kötü bişe yokmuş bu arada 34. haftam bitti oğluşum 2500 kg 45 cm olmuş teyzoşları maşallah diyelim doktor doğana kadar 3500 kg olur dedi sağlıklı olsunda gerisi önemli değil tabi ben onu doğuncada emzirir emzirir tombişletirim bendende haberler böyle işte.
Hadi yaaa. bak rüyam çıkarsa sıra Canom da... Ama onunki daha 36 ya girmedi sanırsam. Ay yok rüyam çıkmasın o zaman..
Maşallah oğluşuna... benimki de leğen kemiklerini avucuna almaya çalışıyor sanırım
duydum vallllaaaaaaageçmiş olsun canım benim..benimde az önce eşime söylüyorum ,eklem yerlerim daha sıcak ,diz kapaklarım falan çok ağrıyo ,bu arada ben soluma yatamıyorum yaaa...sola yatıca heme wc ihtiyacı duyuyorum ,sağa yatınca uyuyorum anca ,napıyımm:5 ...rüyanı canom duymasın bahaneye bakıyo zatenn
evet canım herşey normal doğumu gösteriyor hiçbir sakıncamız yok dedi doktorum üstelik çokta kolay olacağa benzeiyor dedinasıl mutlu olduk anlatamam çılgın gibi gezmelerimin dolaşmalarımın faydasını gördüğümü söyledi aynen devam et dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?