2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ıyı geceler kızlar..takıp edıyosunuzdur ekım annesıyım(yanı umarım oyle olurum olasılıklar oyle olsada) sızdede bızım gıbı ayından once doguran varmı ..bızım ekımde doguracak hamıs kalmadı nerdeyse herkes eylulde hallettı ısını..:1:

evet cicili arkadaşımız bugün doğum yaptı ilk bebişimiz geldi yani,seninde az kalmış allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

bu zaman nasıl geçecek yaa çok sıkılıyorumm! hep sabahlıyorum böle nolcak bilmiyorum kızlarrr

evet cicili arkadaşımız bugün doğum yaptı ilk bebişimiz geldi yani,seninde az kalmış allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

evet yazdıktan sonra farkettım dogum oldugunu..umarım sız bıze benzemezsınız bebıkler zamanında gelır..cok sukur bızde erken dogumlar cok olsada saglık sorunu olmadı..rabbım bızıde bır an evvel kolaycacık kurtarsın ınsaallah..Allah razı olsun...

zaman sımdı sıze gecmıyo asıl bı son donemece gırın o zaman saatler gecmıcek..accık canını yansa dogum mu yapıyorum dıye telaslancaksınız.Allah cumlesını kurtarsın erken olmasıda geçe kalmasıda kolay degıl..son ay sıkayetler 3 e 5 ee katlanıyor...dayanmak sabretmek cok zorlasıyor..

evet yazdıktan sonra farkettım dogum oldugunu..umarım sız bıze benzemezsınız bebıkler zamanında gelır..cok sukur bızde erken dogumlar cok olsada saglık sorunu olmadı..rabbım bızıde bır an evvel kolaycacık kurtarsın ınsaallah..Allah razı olsun...

zaman sımdı sıze gecmıyo asıl bı son donemece gırın o zaman saatler gecmıcek..accık canını yansa dogum mu yapıyorum dıye telaslancaksınız.Allah cumlesını kurtarsın erken olmasıda geçe kalmasıda kolay degıl..son ay sıkayetler 3 e 5 ee katlanıyor...dayanmak sabretmek cok zorlasıyor..

sizin topikte okuyorum hep canım heyecan panik birarada son zamanlar çook zor gerçekten sizlerin çoğu kurtuldu allahın izniyle inşallah darısı bize :))

Günaydınlar.. İyi pazarlar herkese..

Günün ilk sorusu benden :) Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar, şu meşhur ne zaman bırakmalıyız sorunsalına yanıt bulabildiler mi ?
Malum her dr farklı birşey söylüyo bu konuda.

Clexane'ı doğumdan 1 önce, Coraspin'i birkaç gün önce dedi benim 2 dr.um.
Bu ilaçları bana ilk veren Tüp Bebek Merkezi Coraspin'i 34-35.haftalarda kesileceğini söylemişti.

Şimdi de nette şöyle bişey okudum ;

Aspirin tedavisi kaçıncı hamilelik haftasına kadar devam ettirilmelidir?
Aspirin ve ağrı kesici olarak kullanılan diğer Non-steroid antienflamatuar ilaçlar hamileliğin 32-33. haftasından sonra kesilmelidir. Aksi takdirde bebeğin kalbinde bulunan “ductus arteriosus” damarının doğumdan sonra kapanması önleyerek bebekte “doğuştan (konjenital) kalp hastalığı” oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Read more: gebelikte coraspin kullanımı « Online Doktora Sor Doktora Soru Sor Doktora Danış Doktor Deva

Sizler ne yapacaksınız kullanan arakadaşlar ? Bıraktınız mı ya da bırakmayı düşünüyor musunuz bu haftalarda Coraspin'i ?

Herkese günaydın kızlar :)))
geceyi hastanede geçirdik :(
sanırım bizim kızda pek yerinde duramu-ıcak gibi ...
erken doğum tehlikem var
detayları anlatıcam gidip bişeyler yiyip ilaç içmem gerek öptüm şimdilik ...

Günaydınlar.. İyi pazarlar herkese..

Günün ilk sorusu benden :) Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar, şu meşhur ne zaman bırakmalıyız sorunsalına yanıt bulabildiler mi ?
Malum her dr farklı birşey söylüyo bu konuda.

Clexane'ı doğumdan 1 önce, Coraspin'i birkaç gün önce dedi benim 2 dr.um.
Bu ilaçları bana ilk veren Tüp Bebek Merkezi Coraspin'i 34-35.haftalarda kesileceğini söylemişti.

Şimdi de nette şöyle bişey okudum ;

Aspirin tedavisi kaçıncı hamilelik haftasına kadar devam ettirilmelidir?
Aspirin ve ağrı kesici olarak kullanılan diğer Non-steroid antienflamatuar ilaçlar hamileliğin 32-33. haftasından sonra kesilmelidir. Aksi takdirde bebeğin kalbinde bulunan “ductus arteriosus” damarının doğumdan sonra kapanması önleyerek bebekte “doğuştan (konjenital) kalp hastalığı” oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Read more: gebelikte coraspin kullanımı « Online Doktora Sor Doktora Soru Sor Doktora Danış Doktor Deva

Sizler ne yapacaksınız kullanan arakadaşlar ? Bıraktınız mı ya da bırakmayı düşünüyor musunuz bu haftalarda Coraspin'i ?

bu konu beni çok endişelendiriyo.şimdi ben ilk günden beri fraxiparine kullanıyorum.iki dr sordum bunu bi tanesi sezeryandan 10 gün önce,diğeride 1 hafta önce bırakırsın dedi.bazı yerlerde de 1 gün önce yazıyo.ne yapacağımı bilmiyorum bi kaç kere daha sorup iyice didiklicem hangisinden emin olursam öyle yapıcam artık.

diğer bi merak ettiğim konuda doğum şekli.bununla ilgili bilgisi olan var mı?kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlar hangi doğum şeklini tercih edeceksiniz?

şimdi ben epidural sezeryan istiyorum bazı yerlerde bu tarz iğneleri kullananlar için sakıncalı yazılmış,genel anestezi olunması gerekiyo denmiş.bunu dr uma sordum üstüne de fırçamı yedim sende yazabilirsin istediğin heryere yok öle bişe diyo.diğeride eğer bebek ani gelmez ise 10 gün önceden iğneni bırakmaya vaktimiz olursa yapabiliriz hiç bi sakıncası yok diyo.ay bi türlü karar veremiyorum.çok istiyorum ama çok mu panik yaparımki,nasıl olur?zaten normalde heyecanlı bi yapım var.bilmiyorum işde hayırlısıyla sağlıkla kızımı kucağıma alsam,rahat bi nefes alıcam.bi de böyle endişelendikçe dr lara anlamsız geliyo ya iyice gıcık oluyorum hepsine.bakalım artık 19 unda randevum o zaman netleşir herşey.

geldim ...
32. haftadan beri kasılmalarım vardı zaten istirahat halindeydim
ama dün öğleden sonra çok rahatsız etmeye başladı
akşam 6ya kadar sabrettim eşim geldi aradık doktoru
hasteneye gidin nst yapsınlar dedi
yani meşhur cihazla tanışmış olduk kızımla :)
hastanedede kasılmalarım devam edince 2 serum 2 ağızdan hap 1 iğne
eşliğinde tedavimize devam edildi

bir de hala içim bi garip tuşe denilen parmakla muayne yapıldı :(
1 parmak açılmam çıktı :(

gece yarısından sonra çıktık
pazartesi doktor randevumuz vardı bakalım herşey o zaman netleşicek
ama hastenden dedikleri şu ;
yatak istirhatı bol su gündelik işleri bile yapma yatıcaksın
kasılmaların şimdilik normal ama bu kadar erken başaldığına göre artabilir
her duruma hazır ol ...

bizden kızımla haberler bu teyzeleri
Rabbim sağlıkla zamanında nasip etsin kuzucuklarımızı :nazar:
çok korktum erken doğurcam diye :s

geldim ...
32. haftadan beri kasılmalarım vardı zaten istirahat halindeydim
ama dün öğleden sonra çok rahatsız etmeye başladı
akşam 6ya kadar sabrettim eşim geldi aradık doktoru
hasteneye gidin nst yapsınlar dedi
yani meşhur cihazla tanışmış olduk kızımla :)
hastanedede kasılmalarım devam edince 2 serum 2 ağızdan hap 1 iğne
eşliğinde tedavimize devam edildi

bir de hala içim bi garip tuşe denilen parmakla muayne yapıldı :(
1 parmak açılmam çıktı :(

gece yarısından sonra çıktık
pazartesi doktor randevumuz vardı bakalım herşey o zaman netleşicek
ama hastenden dedikleri şu ;
yatak istirhatı bol su gündelik işleri bile yapma yatıcaksın
kasılmaların şimdilik normal ama bu kadar erken başaldığına göre artabilir
her duruma hazır ol ...

bizden kızımla haberler bu teyzeleri
Rabbim sağlıkla zamanında nasip etsin kuzucuklarımızı :nazar:
çok korktum erken doğurcam diye :s

canım sanki beni yazmışsın:))) aynı senin gibi 2 gün yattım aynı tedaviyi gördüm..cuma da benim kontrol var..
Zamansız gelmezler inşallah..Bana pre par diye erken doğum önleyici bi hap verdi..onu kullanıyorum..sana verdimi böyle bişy? çok geçmiş olsun..

Bana nidilat diye bir ilaç verdi günde 3 defa alıcakmışım
bu kadarla geçmiş olsun inşaallah ...

geçmiş olsun kızlar aman nolur dinlenin ozaman, uzanın hiç bişey yapmayın,
artık yavaş yavaş bizdede başlıcak galba,
inşallah hepimiz kolayca doğurup döncez topiğe

Back
X