2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar nasılsınız...uzun zamandır giremedim bir türlü fırsat olmadı yazmaya...kemece gecmiş olsun canım...hasta bebişlere Allah şifa bversin...bizde oglsumla oturuyoruz... öptük hepinizi...

sevdacım üzülme. bol bol kuru incir ye...birde rezene iç günde 2 3 fincan...artar sütün işallah.ben hala bırakmadım inciri ve rezeneyi sende bol bol tüket canım...

sevdalinkacım bazı bebekler bu dönemlerde emmeyi bırakabiliyorlarmış, diş sancısından dolayı, sen uyurken emzirmeye devam et, ama emmiyo diye de çok üzülme bence, çünkü artık ek gıda alıyor oğlun, ek gıdaların içine katıp verebilirsin, sütünüde emmese bile sık sık sağarak arttırabilirsin.. merak etme sağmak da bir çözüm sütün kesilmez, sadece emzirmek gerekmiyo bunun için..
tabiki emzirmek çok ayrı bir bağ, anne ile bebek arasında, tabiki gönül emsin istiyor ama, kısmet canım, eğer memeyi bırakacaksa oğluşun sen ne yaparsan yap bırakacaktır zaten, bunun için üzülme lütfen, tabiii son ana kadar da savaşmayı bırakma..

merhaba kızlar,
adaşımda gelmiş teşekkürler iyi dileklerin için, daha iyi şükürde burnu çok tıkalı, çok afedersiniz yeşil sümüğü akıyor, nefes alamıyor, şimdi uyudu birazdan uyanır zaten.

sevdalinka aynı sorunu bizde yaşadık zaman zamanda yaşıyorum daha önce yazmıştım şimdi hasta yine öyle. Zorla veriyorum uyku öncesi, çok çok zor allah kolaylık versin, sıkma canını sadece elimizden geleni yapıcaz gerisi bebeklerimize kalmış.Süt işi de insanın canını sıkıyor kısır döngü yaratıyor, sık sık emince süt oluşuyor, sık red edince süt de zamanla azalıyor, çekince az süt geliyor diye red ediyor çok zor oluyor, seni çok iyi anlıyorum. Cantubanın dediği gibi sağmaya çalış benim gibi, benimki sağılanı da içmiyor ama ben süt devamlılığını sağlamak için sağıyorum, dökülüyor çoğunlukla, makinada dayanamadı artık tek başlığı çalışmıyor artık, benimde sabrım kalmıyor bazen, işteyken kücücük sistem odasında sağıyorum hücre evi gibi zaten ter içinde kalıyorum, 1 yaşına kadar az buçuk emseler bütün çabamız bu. Dert atme yalnız değilsin bir çok anne aynı durumda bir sürü bebek aynı şekilde davranıyor, zamanlamaya dikkat et, ek gıdayı da çok verme bence. Kolay gelsin

Sıcaklar hakikaten mahfetti bizi de ..benim oğlumun atopik dermatiti var bı de ..garibimin her yani kızardi..ben de üstü tshirt altı şort olan tutumlardan almıştım onları giydiriyorduk ama o kadar sıcak ki bı body giydirebiliyorum artik..her gun yıkamaya çalışıyorum.bi tek oyle rahatlıyor cunku.gecen gun banyo leğeninin icine ılık su koyup oynamasına izin verdik.cok mutlu oldu..terlemesi iyi bir bakıma ..ter bezleri iyi gelismeyince terle atamadığında dokuntusu daha cok oluyor..

elimden geleni yapmaya çalışıyorum, umarım bırakmaz

Hic üzülme canım.inan olsun yapabileceğin pek bir şey yok bu konuyla ilgili.sen zaten elinden geleni yapmışsın..gerisi artik ona kalmış .insana baslarda cok acayip geliyor , sınır bozuyor âma alışıyorsun.benim dizimi bile ısırmaya çalışan ,vücudumun her köşesinin bı kere tadına bakmış oglum konu meme olunca oyun için bile ağzına almıyor gunduzleri..:) mümkün olduğunca sağmaya çalış ,zor is biliyorum aylardır bebegininsagdigi sütlebesleyen bı anne olarak bunu cok iyi bilirim..sağdiğin sütleri atma buzluguna koy ..belki lazım olur.dedikleri gibi yemeklerine karıştırabilirsin..anne sütünden yoğurt mayala,pirinç unu muhallebisi yapabilirsin..sutlu çorba olabilir ..sut artırmak için de still tee iyi oluyor .bulgur pilavi da..bı de bol su..kolay gelsin ,Allah yardımcın olsun insallah atlatirsiniz bu donemi..

ya gamzacan sertıfıka falan ne iş?
ben doğum iznindeym ama bana vermycekler mı sımdı sertfka???
anlmdm coookkkkk???
olmadı ya..
anlamdm hiiççççççç???

valla bilmiorum cnm yeni duydumarastırıyorum.....
hafta sonu yokum kayınvalideye gidiyoruz görüşrz öptkkkkkkkkk

destek için teşekkürler kızlar insan az da olsa moral buluyor, emmek istemeyen çocuk çok zor gerçekten, fiziki olarak yorulmayı bir yana bıraktım psikolojik olarak yıpranıyor insan, doğduğundan beri neredeyse aynı problem, emmeyince aç kalıyor aç kalınca da uyuyamıyor, şimdi ek gıdaya geçtik de kaka problemi ortadan kalktı bari bir hafta yapmadığı oluyordu iyi beslenemediği için, gönlümden hep 2 yaşına kadar emzirmek geçiyordu ama şimdi 1 yaşına bile razıyım, memeyi bırakması da çok üzücü anne için ne yapalım sağlığı yerinde ona şükür hiç emziremeyenler var.
kemece kıyamam oğluna ya emerken hepten güç oluyordur şimdi nefes alamayınca daha da sinir oluyordur Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Selam kızlar!Herkes iyidir inşallah.Gerçi ben hep buralardaydım da yazmaya fırsatım olmadı hiç,okudum okudum kapattım hep.Hepinizden haberim var yani.Denis'ciğim kızının daha iyi olmasına çok sevindim.Allah daha iyi etsin.Ve bebekleri hasta olan diğer tüm anneler size de acil şifalar,kolaylıklar olsun inşallah.

Ya kızlar Erran vardı hani...Kızının ayağında doğuştan bir rahatsızlık vardı kendiliğinden düzelmezse ameliyat ya da zorlu bir tedaviden bahsetmişti galiba...Ne oldu haberi olan var mı?Ne zaman sayfayı açsam "İnşallah Erran girip iyi haberlerini vermiştir."diyorum ama...Neyse haber vermese de inşallah iyileşiyordur.

Havalar korkunç sıcak İstanbul'da da.Ben de sadece çıtçıtlı atlet giydiriyorum.Gece de üstünü örtmüyorum.Can_tugba gibi sabaha karşı serin olursa beline kadar bir pike örtüyorum bacakları üşümesin diye,o kadar...

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum.Bilgehan sabah kalktığında,gece yatmadan önce ve gece uyandığında iyi emiyor(Artık pek uyanmıyor gerçi,akşam 9'da yatıyor sabah 6-7'ye kadar uyuyor,doğal olarak ememiyor.Uyuduğuna sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum,içim bir tuhaf...)Ama gündüz sadece uykulu haldeyken emiyor o da kısa süre.Benim de sütüm bazen çok azalıyor,zaten hiç bol olmadı diyebilirim.Biraz da benim genelde iştahsız olmam sebep.Saatlerce yemesem aklıma gelmez.Bazen eşim soruyor ne yiyeceğiz diye,yemek hazırlamak o anda aklıma geliyor,o kadar yani...Neyse ki su içmeyi çok severim,günde 2-3 litre içerim her zaman.Su nefes gibi bir şey benim için.Sütümüz az ya da çok...Yavrucaklar istediği sürece biz vermeye hazırız.Bu arada aklınızda bulunsun.Sütü arttırmanın en iyi yollarından biri gece emmeleriymiş.Bebeğiniz gece uyanmıyorsa kalkıp sağmak çok işe yarar,diyordu bir profesör.Çünkü süt üretim miktarını gece belirlermiş vücut.Gece ne kadar çok sağarsak o kadar çok süte ihtiyaç var diye algılayıp üretimi arttırırmış.Bilginize...

Kesinlikle dert etmeyi bırakıp emmiyorsa düzenli sağmak yapacağımız en doğru şey.Başka da elimizden gelen yok.Ne yapalım?...

Kızlar bu arada bebişlere özel şekersiz denenmiş kek tarifi olan var mı?
Bugün kakaolu kek yiyordum.Benim kızım pek iştahsız bu aralar ama elimdeki keke saldırınca bir tadına baksın dedim.Çok hoşuna gitti,ağzını şapırdata şapırdata yedi verdiğim o mercimek büyüklüğündeki parçayı.Madem hoşuna gitti kek yapayım kahvaltıda vereyim dedim.İnternette tarifler var ama denenmiş,sizlerden biri tarafından beğenilmiş bir şey olsun istiyorum.Var mı tarifiniz pekmezle falan pişirebileceğim?

Kızlar ben de size değişik bişey söylym, benim oğlum 5. aylıkken bıraktı emmeyi.. Birkaç gün önce birdenbire göğsüme uzandı emmeye çalıştı, ben de verdim, aman allahım nasıl emiyo.. Ve normalde ben sıktığımda süt gelmeyen göğsümden o emince süt geliyo... Doğum kontrol hapına başladığım için çektim memeden, ama versem emicek şimdi tekrardan. hay allahım o kdr uğraştım zamanında emmedi, şimdi aranıyor:)

bu çocuklar bi alem ya, hapı bırak olmazsa belki devam eder..

ASU-GAMZE sertifika olayından bahsedeyim dedim.uzaktan eğitim seminerinin sonunda sertifika veriyolarmış.ben de ilk 2 gün gidemedim.raporluydum.çarşambadan itibaren gidiyorum.zaten 1 haftalk seminer.yarın bitiyo yani.ve yarın sertifika verilecekmiş.1gün bile katınılmazsa sertifika verilmeyeceğini söylendi.bugün gidip milli eğitimden sordum.çarşambadan itibaren katıldığım için diğer günlerde raporlu olduğum için sorun çıkmaz dedi.bakalım artık yarın verilecek mi verilmiyecek mi?ama sanırım bu seminer her sene sonunda yapılacak.sertifikayı almayan öğretmenler de dahil edilecek gibi.

KEMECE canım bebeğin daaha iyidir umarım.

SEVDALİNKA bebeğin kısmetine düşeni kadar içecektir.süt konusu gerçekten çok zor.onu en zor bir biçimde yaşayanlardan birisi de benim biliyosunuz.6ay iyi kötü bi şekilde anne sütü aldı en azından.ek gıda da alması gereken vitaminler alır zaten artık.

bu sıcaklar bunalttı bizi.bi de biz midyattayız kızlar düşünün halimizi.ramazanıı düşünmek bile istemiyourmm.hele buranın ağustoss sıcağıı.o yüzden tatilimizi ağustosa ayarlamayı düşünüyoruzz..

güzel annelere,yavru kuşlara tatlı uykular...öpüldünüzz

günaydın kasım anneleriii....
sabah herzamanki gibi erken kalktım, eşimi gönderdim, sporumu yaptım, duşumu aldım, bide üstüne uzandım şimdi oğlanın uyanmasını bekliyorum.. oooohhhh hayat ne kadar güzel, ççoook şüküürr... Allah hiçbirimize ve hiç birimizin bebeklerine, canlarına bi dert, bi sıkıntı, bi hastalık vermesin, gülen yüzlerimiz hiiiç hiiiç solmasın inşallah.. en büyük derdimiz; memeyi bırakan bebişlerin tekrardan meme peşinde koşması olsun inşallaaaahhhh... ohh cuma duamızıda yaptık, herkese hayırlı günler olsun..

slm kızlar kızımı sık sık emzirmeyince iştahı yerine geldi şükürrrrrrrr bugn gidioz öptm sizi

iyi yolculuklar canım, umarım iyi geçer kaynana ziyaretin.. topik zaten hareketsizdi, şiimdi sende gittin iyice ölür burası.. bazı arkadaşlarda sadece okuyup çıkıyo zaten.. hiç hal hatır soran da yok.. ooffff sıkıldım, nerdesinizzz....

ya kizlar oglum cok oksuruyo.. yattim simdi o da uyuyo ama köh köh benim icim aciyo resmen.. oksuruk surubu aldik ama bugun.. daha sonuc vermedi doktora mi gotursem acaba.. ama atesi burun akintisi falan yok cok sukur... yine de kotu bisey olur ilerler diye korktum simdi

Daha ilk hastaligi cok kotu oldum allah beterinden korusun hepimizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…