2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

senin adına sevndm cnm ya ya belrtiler nası bizimkide cıkarıo sankiiiii

hadi hayırlı ugurlu olsn ılk dısınız. ilk gören hediye alır bebeğe. bizde adet oledir. ben gorsemde gormemezlıkten gelcem o yuzden... he he ... benm ifadelerkaybolmus da. cın fıkırlı sımgeyı koycaktmmmm

gamze hosssssssssss geldnnnnnnnnnnnnnn

kızım bugun emmek ıstemedi pek
benı şaşrttı acıkcası
bırazdan pompayla sagmaya başlycam
patataes puresi yapcam onun içine koyarm

kızlar ben kacar
da musait bi zamanda gırerm artk
tuba sitemlerini hep okuyorm
ama cevap yazmaya gelince hep biş eler cıkar oldu
bir zamanla sen yoktun ugramazdn buralara
sımdı sen canlandırır olmussun

hosbulduk cnm ya elinde sogan acılanıo kızım

kızlar hepinize sıcacık bir merhaba:119:

oğlumun dün ilk dışı çıktı şimdi kucağımda meyve filesindeki salatalığı hırslı hırslı kemiriyo, dişi çıktıya artık... sevdalinka senin oğlunda çıkarmış hayırlı uğurlu olsun ne hediye aldın bakim? dişi ilk gören ben olunca bugün işten elim boş gelmedim oğluma basketçi t-shirt ü ve şortu aldım, giyince küçük adam oldu, ya bizimki baya laptop u çekiyor yerindenYavrumun iştahı iyice gitti kızlar sütümde az diye canım sıkkın işte sağdım bugün 60 cc çıktı, senemgy cantuba tariflerin hepsini denedim tık yok çocuk resmen eriyor ya, gözlerinin altı mor mor oldu, diş yüzünden diye dr götürmedik haftaya kadar düzelmezse dr götüreceğim, ciddi kilo kaybı oldu evde tarttım 400 gr az çıkıyo, bu diş bizi çok yordu sizinkiler kolay çıkar inşallah, öptüm hepinizi...

merhaba cnm ya gecmiş olsun hayrlı olsun o dişleri yerim ben bizde baya sıkıntılıyız cıkıo galiba ne zaman cıkcakk acaba

merhaba cnm ya gecmiş olsun hayrlı olsun o dişleri yerim ben bizde baya sıkıntılıyız cıkıo galiba ne zaman cıkcakk acaba

canım sizle buluştuğumuz zamanlar kabarmıştı ve acayip salya akıyordu biliyorsun sonra 1 haftadır hasta ve acayip iştahsız ve keyifsizdi salyada azalmıştı baya, dün sabah dellenince jel süreyim dedim baktım kırmızı ortası beyaz bi çizgiydi bişi yoktu, öğlen elledim jilet gibi bi keskinlik hissettim akşamda kırık pirinç tanesi gibi çıkıverdi. Senin ki de kafayı sallaya sallaya hırslı kaşıyorsa, salyada artmışsa yakındır, allah kolaylık versin ipek kuzuya

evt aynı belirtiler ve emerken kafasına vurup sacını cekio bide herseyi ısırmaya calısıo inş. cıkarda kurtuluruz ama bi hfta sürcek o zaman sizin bi haftadan cok sürdü

aynen canım 1 hafta sürdü bizim ama her çocuk bir değil inşallah sizinki daha kısa sürer ve kolay olur, valla biz perişan olduk, oğlumun neşesi yok diye benimde yok, bekliyorum bugünlerde geçecek diye... şimdi kucağımda artık sıcakta bunaltıyor bunları biz bile perişan oluyoruz onlar ne yapsın, birde hareketlendi o oturan ağır abi gitti şimdi yere bırakınca falan zaptedemiyorum, emeklemez gecikir bizimki diyordum bu antremanlarla yakında emeklerde...

maşallah kuşuma ya emeklsn bidahakine emekleme yarışı yaptırrırz inş. cok sürmez cok sıcak ya sorma benim kızda benle gidip gelio biraz zorlanıoz ama ayrılmıoz ya bugü:n iştahsız iştahı olmayınca bende zorlamıcam artık yazık ya

Son düzenleme:
Bebeklerde Diş Çıkarma: Yoldaki misafirlere hazır mısınız?

Bebeğin dişlerinin çıkması da aslında büyüdüğünün, geliştiğinin ifadesidir ve bizi mutlu eder. Oysa aynı durum huzursuz, iştahsız günlere neden oldugunda anneleri sıkıntıya soksa da bunların olması tamamen normaldir ve hepsi geçecektir.

İlk dişler, altıncı aydan itibaren çıkmaya başlar
Her ne kadar ilk diş genelde 6. aydan, hatta bazen bir yaştan sonra çıksa da, 2. aydan itibaren görülmesi de mümkündür. Ender olarak bazen bebekler bir veya daha fazla diş ile doğabilirler. Çok sallanıyorlarsa bunların çekilmesi gerekebilir çünkü onları yutma olasılığı vardır veya emzirme esnasında sorun teşkil edebilirler. Genelde ilk çıkan diş ön taraftandır. Diş, diş etine yaklaştıkça o bölgede kızarıklık, şişlik, hassasiyet görülebilir. Hatta bazen dişin çıkacağı bölgede ufak sıvı ile dolu bir oluşum da gelişebilir. Bu kistik yapılar genelde zararsızdır ve özel bir girişime gerek yoktur. 20 adet süt dişlerinin tamamının çıkması genelde üç yaşına doğru olur. Kalıcı dişler altı yaş civarında çıkar. Bazı dişler çıkarken diğerlerine kıyasla daha ağrılı olabilir. İlk çıkan diş bazen en kötüsü olabilir. Bazen daha büyük azı dişleri de sorun çıkartabilir. Bir anda birden fazla dişin çıkması da mümkündür.

Bebeğiniz diş çıkarırken karşılaşacağınız belirtiler
Birçok çocuk diş çıkarırken hiçbir sorun yaşamazken bazıları önemli derecede sıkıntı çekebilirler. Genelde diş çıkarma ile ilgili ağrı dalgalanma şeklinde gelir, gider ve başladıktan sonra birkaç dakika içinde geçer.

Diş çıkarma esnasında aşağıdaki belirtiler oluşabilir
• Artan tükrük
• Uyku düzensizliği
• İştahsızlık
• Gelen giden huzursuzluk
• Ellerini ısırması
• Ağız çevresinde hafif döküntü

Diş çıkarma ile ilgili olduğu henüz ispatlanmamış belirtiler
• Ateş
• İshal
• Sürekli huzursuzluk
• Vücutta cilt döküntüsü

Ne zaman doktora başvurmalısınız?
Diş çıkarma çok olağan bir durum olduğundan ve ateş, ishal huzursuzluk da sık görüldüğünden, birçok zaman aynı dönemde karşımıza çıkabilirler. Diş çıkarma bu belirtilere neden olmayabilir. Başka bir hastalığın ateş, ishal ve huzursuzluğa neden olması daha olasıdır. Bu veya sizi endişelendiren başka belirtiler söz konusu olursa doktorunuza başvurmanızda fayda vardır. Yalnızca diş çıkarmadan kaynaklandığını hemen varsaymayın. Diş hekimine normal kontrol için başvuru birinci yaş sonrası olabilir.

Evde uygulanabilcek basit ve faydalı öneriler
1. Sıkıntı çeken bebeğinizin diş etine hafif basınç uygularsanız genelde rahatlar. Bu nedenle ellerinizi yıkadıktan sonra parmağınızı o bölgeye hafifçe bastırmanız veya temiz bir bezi ısırmasına izin vermeniz uygun olacaktır.

2. Eğer sizce ağrı iştahsızlığa yol açıyorsa, bazen beslerken farklı bir biberon ucu veya ağızlı bardak kullanmanız onun daha rahat beslenmesine zemin sağlayabilir.

3. Soğuk nesneler diş etindeki kızarıklık ve şişliği azaltabilir. Bu nedenle tecrübeli ebeveynler temiz, dondurulmuş bezleri kullanırlar. Aynı zamanda su içeren dişlikler de vardır ve buzdolabında soğutularak kullanılırlar. Bununla birlikte diş etlerine uzun süreli aşırı soğuk uygulama önerilmez. Unutmayın, bebeğinizin boğulmasına neden olabilecek herhangi bir şeyi ağzına götürmesine izin vermeyin.

Ağrı kesicilerin kullanılması
Kullanılmaması tercih edilen, ihtiyaç duyulduğunda doktorunuzun önerdiği şekilde bebeğinizin diş etlerini rahatlatmak amacıyla aşağıdaki gibi ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Diş etlerine sürülen ilaçlar: Eczaneden alabileceğiniz bazı ilaçlar ağrı kesmek amacıyla doğrudan diş etlerinin üstüne sürülebilir. Diş etlerini belirli bir süre için uyuşturan maddeler içerirler. Kısa süreler için yardımcı olabilirler, ancak bazı çocuklar bunların tat veya yarattığı etkiyi beğenmeyebilirler. Bu ilaçların boğazına deymemesini sağlamak önemlidir çünkü o bölgenin uyuşması öğürme refleksini hafifletebilir ve yemeklerin akciğerlere kaçmasına neden olabilir.

Ağız yoluyla alınan ağrı kesicilerarasetamol veya ibuprofen içeren ilaçlar ağrının azaltılmasında faydalı olabilirler. Bunlar daha önce bahsettiğimiz yöntemler denendikten sonra birkaç kez verilebilir. Diş çıkarırken çok ilaç kullanmamak daha uygundur. Çünkü altta yatan başka bir hastalığın yarattığı ateşi düşürebileceğinden sizi ve doktorunuzu o hastalıktan habersiz bırakabilir.

Daha önce bahsettiğimiz gibi diş çıkarmak normaldir. Bu nedenle bundan doğabilecek sorunlara geniş bir bakış açısıyla yaklaşın. Çoğu bebek ve çocuklarda eninde sonunda 20 süt dişi çıkar, daha sonra bu dişler düşer ve yerine 32 kalıcı diş gelir.

bu arada ben de karaca83 ü merak ediyorum, arkadaşım nerdesin?

asu24 bahsettiğin bebek arabasını aldın mı? özellikleri nasıl? ben de bi tane alıcam sanırım elimdeki külüstür miadını doldurmuş gibi, baston alırım diyordum ama sen ben de var kullanışlı değil dedin aklım karıştı şimdi? kızımda baston kullanmıştım ama 2-3 yaş döneminde sanki büyüktü, çok memnun kalmıştım.Oğlum için daha kullanışlı olacak aynı zamanda baston gibi hafif ve esnek bişi de olsa iyi olur benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…