2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

daha ilk hatalığı, sen daha doktora götürsem mi diye mi soruyon, bide üstüne kafana göre gittin eczaneden bir ilaç aldın.. ölemi? inşallaah yanlış anlamışımdır.. canım benim bak şimdi, bu öksürük şuruplarının hepsi farklı bir işe yarıyodur, öksürüğün neden kaynaklandığını bilmeden kafana göre kullanmamalısın şurupları.. kimi şurup öksürüğü arttırır, balgamı daha rahat çıkarsın diye, tabi geniz akıntısı varsa, kimi öksürüğü keser ciğerlerinde bir problem varsa,öksürüp tahriş olmasın diye.. yani doktora danışmadan öksürük şurubu bile kullanmak bence sakıncalı bir durum.. Allah korusun mesela seninkinin geniz akıntısı vardır, ama sen öksürüğü kesmek için şurup verirsin yanlışlıkla, çocuğun ciğerlerine dolar akıntı, mesela örnek olsun diye dedim, ama kaş yaparken göz çıkartmak deniyo bunlara.. Allah korusun canım benim, lütfen üşenme ve bebeğini bir doktora götür.. İnşallah önemli bişeyi yoktur, boşuna götürmüş olursun, ama bunu doktor söylesin emi..

ya herkes bizi terk mi eyledi noldu ya? küscem size, ve başka diyarlara doğru yelken açacaz sonunda oğluşumla birlikte.. bu ne ya,kendim çalıyom kendim sölüyom resmen.. bu ifadeyide pek sevdim ya, şimdiye kadar nasıl farketmemişim ki..

Son düzenleme:
kızlar merhaba,

nasıl keyifler? can tuba sen yine de gir topiğe uygun olduğun vakitler, sen, karaca ve gamze topiği canlı tutan kişilersiniz siz de girmezseniz daha az hareket olur topikte.bak sana bunları yazıcam diye hasta oğlum kucağımda yazıyorum bunları. sahi diğerleri neredesiniz bu sıcaklarda tatilde olanlar hariç diyelim evden çıkamıyoruz akşama kadar, girin topiğe sohbetimizle serinletelim ortalığı...

nutella bence de dr a götür canım, öksürük ilacı hemen verme belki kendiğinden de geçer, dr daha iyi bilir tabi geçmiş olsun

oğlum daha iyi gibi ağzının içide pamukçuk olmuş, inşallah bir an çnce toparlanırlar nutella...

Kızlar oğlumu eski neşeli hallerine döndürmek için yapmadığım şaklabanlık kalmıyor tabi yemek yedirirken de. Siz neler yapıyorsunuz yazın da birbirimizden fikir almış olalım. bizimkinin en sevdiği oyunlar ce-ce, poşet hışırdatmaca, balon, gıdıklama ve boğuşma (hava çok sıcak ter içinde kalıyor diye yapmıyorum bu aralar), el yüz yıkama, küvette cıp cıp, vurgulu yada ritmik konuşmak, şarkı söylemek gibi, ama bu aralar keyfi olmadığından bunları pek eğlenceli bulmuyor gibi sizde hangi numaralar var bakiiiiim...

Birde oğlum ek gıdaya geçtiğimizden beri pütürüklü şeyleri az az yerdi mesela salatalık kemirme, yeşil zeytini küçük verme yada ekmek parçacıkları gibi bir kaç gündür sanki ilk defa yiyormuş gibi çıkarmaya çalışıyor, pütürüklü kabul etmiyor, sizde de böyle bir durum oldu mu? ay bu bebişlerinde bir hali bir haline uymuyor en azından benimki öyle, bol gülücüklü günler...

Selam kızlar :) Sınav zamanı işlerim çok yoğunlaştı, topiğe giremiyorum pek. En son kızımın doktor kontrolünden haberler vermiştim. Bizde ek gıda tam gaz gidiyor, yeni tariflerle. Mutfağı oldum olası sevdim, şimdi kızım için kullanıyorum bu ilgimi. Aklımda hep mama tarifleri Bir de sıcaklardan muzdaribiz. Klimayı açmak istemiyoruz pek ama bugün mecburen açtık, üzerine gelmeyecek şekilde. Nasıl rahat uyudu kuzum. Hafif isilik olmuş ensesi. Günde üç kez duşa sokuyorum, sabah,öğle ve akşam. Biraz serinliyoruz işte. Ama iyi ki bebişlerimiz yazın doğmamış. Nasıl başederdik bilemiyorum.

ah canım kemececim teşekkürler yazdığın için.. oh be valla toplaşıp başka yere gittiniz sandım bize haber vermeden..
senin söylediğin oyunları hemen hemen bizde yapıyoruz, ancak balon vermeni tavsiye etmiyorum, uzmanlar 1 yaşından önce balon verilmesini uygun bulmuyolarmış, bebek ölümlerine sebep olan oyuncakların başında balon geliyormuş, ALLAH KORUSUN.. ama bence bişi olurmu olmaz mı diye düşünmekten iyidir hiç vermemek.. kendin yap balonunu, ben buzdolabı poşetini şişirip ağzını bağlıyom, ooh mis gibi, rahat rahat mıncıklıyo sıpam..

bide Emir en çok müzikli oyuncaklardan hoşlanıyor, onları çalıp çalıp oynuyo.. daha 2 aylıktı eline bu oyuncakları verdiğimizde, ondan acayip alıştı, artık şarkılarını bile ezberlemiş, eşlik ediyo hmm hmmm diye, bide sallanıyo, oynuyo göya.. zaten oğlumun 3 beş oyuncağı var, onlarında çoğu müzikli, istersen böyle şeylerde verebilirsin eline.. bi dene bakalım..

küvette de cıp cıp yapmıyoz biz, baya doldurup yüzüyoz, bizimki öyle seviyo, deliriyo suyun içinde çırpınırken, arada da kafayı suya sokup çıkarıp bana bakıp gülüyo, çok şebek bu çocuk, çooookkk...

oyun halısını da seviyo hala, tabi artık yatmıyoruz oturuyoruz, o oyuncak takılan sopalar da yerlerde, mıncık mıncık, herşeyi çekiştiriyo, yetişemezse yatıp yuvarlanıyo ona doğru, alt üst ediyo halıyı, ama baya 1 saat falan oyalıyo onu.. mesela şuan siyah beyaz yastığını mıncıklamakla meşgul..

senemy canım şu tarifleri bizimlede paylaşsana ya, valla beynim durdu artık benim..

Can-tugba, araya haftasonu girdi ya ondan götüremedim doktora. Biraz evvel acile gittik ama çocuk doktoru yokmuş malesef göstermedim.. Pts yi bekliycez artık ama ne zor ya valla o öksürdükçe benim canım acıyoo

çok geçmiş olsun bencede dr. a götür için rahatlasın haftasonu araya girdiği için zeytinyağı ile veya kanturun yağı ile göğsü ve sırtını yağlayabilirsin oğluma iyi geliyor hem rahatlıyorda sonuçta ikiside zeytinyağı tabiki dr a götürmeyide ihmal etmiyorum yoksa içim rahat etmiyor dr konusunda ben çok şanslı değildim nede olsa göçebeyiz hala şimdilik idareten bulduk memnunum gibi yada güvenmek istiyorum ateşlendiğinde biir hast. aciline götürmüştük bizim burda bir çok kişi dr beğeniyordu çok iyi dediler bana çok kötü şeyler demişti test istedi kanında çok yüksek oranda mikrop var dedi hemen iğneler yapılacak geçmezse hast. yatırcağız dikkat etmezseniz bebeği kaybedebilirsiniz dedi ben mahfolmuştum hemen yaptırmıştım gecenin bir yarısı tek dr o olduğu için ve başka dr bile düşünemedim eşim az daha yurtdışından geliyordu beni netten görünce ertesi gün ark iyi birhast ve dr tavsiyesi aldım götürdüm çok şükür sadece üşütmüştü iğnelerde oğlum için çok ağır iğnelermiş sadece antibiyotik calpol ve dolvenle atlattık kontrolunde de iyi dedi hafif hırlama var dedi onada şurup vermişti meğerse o yüksek değerler ateşlendiği için yükselirmiş ve bizim değerler devede kulak düzeyindeymiş. çok şükür oğlum çok mutlu dr en iyi bebeğinizi siz anlarsınız dedi çocuğun varsa güvenilir iyi bir çocuk dr. da şart bence...

senemy canım şu tarifleri bizimlede paylaşsana ya, valla beynim durdu artık benim..

Tabi paylaşırım.
1-ATOM BOMBASI :) 3 Kuru kayısı, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, yarım su bardağından biraz fazla su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Bir tepeleme çorba kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Sonrasında bir tatlı kaşığı pekmez,yarım çay kaşığı tarçın eklenerek blendırdan geçirilir. Kıvamını bebeğinin zevkine göre ayarlamak için de bir miktar anne sütü ekleniiiiir. Daha önce muz ve elma ile yapılanı denemiştim bi sitede görüp. Bunu biraz kendim uydurdum. Nehir çok seviyor. Özellikle hafif serin verirsem.

2-YOĞURTLU AKŞAM SEFASI :) 3 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt, bir şeftalinin rendesi, bir çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, bir tatlı kaşığı ev yapımı kayısı reçeli(doktorumuz boş enerjiye de ihtiyacı olduğunu ve şekeri direkt koymazsak zararlı olmadığını söyledi) Mazemelerin hepsi iyice karıştırılır. Serin serin akşam muhallebisi olarak yedirilir. En favori yemeğimiz bu. Milupanın tahıllı karışımını tahıl ihtiyacını gidermek için çok rahatlatıcı buluyorum. Ekmekten ve bebek bisküvisinden daha besleyici. Kahvaltısında da anne sütüyle hazırlıyorum. Tavsiye ederim.

3-KAHVALTI : 2 Çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, 100 ml. anne sütü, bir tatlı kaşığı pekmez, bir minik parça tereyağı ve bir elma,muz veya şeftali püresini karıştırıyorum. 2 Çorba kaşığı labne peyniri ve bir yumurta sarısını, bir de bu mamayı ayrı ayrı veriyorum. Labne peynirine bayılıyor. Tatlar karışmayınca daha tatlı yiyor. Yumurta sarısını tam veriyoruz artık.

4-KABAK PÜRESİ : 1 kabak, biraz dereotu ile birlitke bir su bardağından biraz az suyla haşlanır. Bir çorba kaşığı labne peyniri ve bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla blendırda püre haline getirilir.

******* Bir de artık tavuğa başladık biz. Köy tavuğu aldım. Güzelce haşladım ve üzerinde biriken yağın büyük kısmını attım. Kalan suyu pet bardaklara doldurarak içlerine 50'şer gr. kadar didiklenmiş tavuk koyup dondurdum. Bugün bir enginar göbeğiyle ve biraz soğanla pişirip püre yaptım. Bayılmadı ama yedi. Farklı sebzelerle de olabilir.

Umarım işinize yarar. Küçük gurmem genelde severek yiyor bunlar. Kahvaltı sonuna kadar bitiyor. Yoğurtlu mamayı ve atom bombasını da öyle. Emmesi de azalmadı. Sabah 8'de emiyor. 10'da kahvaltısını yapıyor. 12 gibi sağıp bıraktığım 150 cc sütü içiyor. Öğlen 3'te etli sebze püresi, 6'da emziriyorum. Akşam 8.30 gibi de atom bombası veya yoğurtlu mama. Bazen de muhallebi. Gece 12 gibi emiyor uyanıp. Bir de sabaha karşı gibi. İşte bu ay 900 gr. almış. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek

Tabi paylaşırım.
1-ATOM BOMBASI :) 3 Kuru kayısı, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, yarım su bardağından biraz fazla su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Bir tepeleme çorba kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Sonrasında bir tatlı kaşığı pekmez,yarım çay kaşığı tarçın eklenerek blendırdan geçirilir. Kıvamını bebeğinin zevkine göre ayarlamak için de bir miktar anne sütü ekleniiiiir. Daha önce muz ve elma ile yapılanı denemiştim bi sitede görüp. Bunu biraz kendim uydurdum. Nehir çok seviyor. Özellikle hafif serin verirsem.

2-YOĞURTLU AKŞAM SEFASI :) 3 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt, bir şeftalinin rendesi, bir çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, bir tatlı kaşığı ev yapımı kayısı reçeli(doktorumuz boş enerjiye de ihtiyacı olduğunu ve şekeri direkt koymazsak zararlı olmadığını söyledi) Mazemelerin hepsi iyice karıştırılır. Serin serin akşam muhallebisi olarak yedirilir. En favori yemeğimiz bu. Milupanın tahıllı karışımını tahıl ihtiyacını gidermek için çok rahatlatıcı buluyorum. Ekmekten ve bebek bisküvisinden daha besleyici. Kahvaltısında da anne sütüyle hazırlıyorum. Tavsiye ederim.

3-KAHVALTI : 2 Çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, 100 ml. anne sütü, bir tatlı kaşığı pekmez, bir minik parça tereyağı ve bir elma,muz veya şeftali püresini karıştırıyorum. 2 Çorba kaşığı labne peyniri ve bir yumurta sarısını, bir de bu mamayı ayrı ayrı veriyorum. Labne peynirine bayılıyor. Tatlar karışmayınca daha tatlı yiyor. Yumurta sarısını tam veriyoruz artık.

4-KABAK PÜRESİ : 1 kabak, biraz dereotu ile birlitke bir su bardağından biraz az suyla haşlanır. Bir çorba kaşığı labne peyniri ve bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla blendırda püre haline getirilir.

******* Bir de artık tavuğa başladık biz. Köy tavuğu aldım. Güzelce haşladım ve üzerinde biriken yağın büyük kısmını attım. Kalan suyu pet bardaklara doldurarak içlerine 50'şer gr. kadar didiklenmiş tavuk koyup dondurdum. Bugün bir enginar göbeğiyle ve biraz soğanla pişirip püre yaptım. Bayılmadı ama yedi. Farklı sebzelerle de olabilir.

Umarım işinize yarar. Küçük gurmem genelde severek yiyor bunlar. Kahvaltı sonuna kadar bitiyor. Yoğurtlu mamayı ve atom bombasını da öyle. Emmesi de azalmadı. Sabah 8'de emiyor. 10'da kahvaltısını yapıyor. 12 gibi sağıp bıraktığım 150 cc sütü içiyor. Öğlen 3'te etli sebze püresi, 6'da emziriyorum. Akşam 8.30 gibi de atom bombası veya yoğurtlu mama. Bazen de muhallebi. Gece 12 gibi emiyor uyanıp. Bir de sabaha karşı gibi. İşte bu ay 900 gr. almış. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek

senemgy teşekkürler tarifler için deneyeceğim hemen,oğlumu iyi beslemem lazım son bi haftadır ana besini su oldu, çocuk muslukta akan suya bile ağlıyor, hastalık halsiz düşürdü beslenemedi. Ben de hep değişik şeyler vermek istiyorum, hergün aynı verince sıkılıyor, bu aralar yemek konusunda kendimi çaresiz hissediyordum iyi oldu tariflerin birde tavuğu ve kırmızı eti nasıl veriyorsun nelerin içinde

amaaaan okurken içim hopladı valla, Allah korumuş Alperenini.. Aman çok şükür atlatmışsınız, ya bazı doktorlar ne kadar acayipler ya, valla insanı yani insanlıktan çıkarırlar, madem bilmiyon bu işi yapma, minicik bi bebeğin hayatıyla oynuyo işte, sonra insanlar neden katil oluyo.. neyse canım Allah korumuş, bence de tanıdık bildik güvenilir doktor şart.. Allah yardımcınız olsun..

Can-tugba, araya haftasonu girdi ya ondan götüremedim doktora. Biraz evvel acile gittik ama çocuk doktoru yokmuş malesef göstermedim.. Pts yi bekliycez artık ama ne zor ya valla o öksürdükçe benim canım acıyoo

canım benim Allah sabır versin, çok çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda iyileşir.. ah canım benim ya, nasıl zorlanıyodur şimdi, bide bu sıcaklarda hasta olmak, off offf offf..

senemgy çok teşekkürler tarifler için, hemen not alıyorum, unutuyom yoksa, çook saoll.. bakalım bizimki sevecek mi bunları?
ya ben hiç hazır mama kullanmıyorum, bu kaşık mamalarının yerine başka bir alternatif üretmem gerekiyo benim.. neyse, çook teşekkürler..

Son düzenleme:
hmm bende size oğluşumun kahvaltısını yazayım, seneminkinden epey farklı, alternatif olsun size isterseniz..

1 meyve püresi (elma, kayısı, şeftali, armut, muz favorilerimiz)
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı labne peyniri
2 cici bebe bisküvisi
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dut pekmezi
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 ceviz
2 fındık
3 çam fıstığı (şu dolmalara ve helvalara konan) önce allerji testi yaparak tabiki..

hepsi güzelce karıştırılır, özellikle fındık çok güzel bir tat veriyo, blendırdan geçiriyoz, oooh mis, Emir yalayıp yutuyo bu kahvaltıyı her sabah.. bi deneyin isterseniz..

Son düzenleme:
gunaydın kızlar
uzun bır aradan sonra herkese mrb lar. burası faceden sonra baya durulmustu bakıyorumda baya kaynasılmıs buradada cok sevındım.eskılerı bıraz okumaya calıstım ama okuyabıldıgım yere kadar artık bırının kuzucgu uykusunda aglıyormus heralde aynı dert benım basımdada benım kı de baya aglıyor hemde hıckıra hıckıra uyandıramıyorumda ne yaparsam yapıyım baya ugrasıyorum uyandırmak ııcn uyanınca galması kesılıo guluyor yuzune ...
tarsuslu arkadaslar varmıs cok sevındım bende mersılıyım ve mersınde oturuyorum...

kızlar günaydın...millet yavaş yavaş tatile gidiyo heralde.durulmuş biraz topik.bi kaç gündür ben de giremedim.ev temizliği yapmam gerekiyodu.oğlumdan fırsat buldukça temizlik yaptım.ütü birikmişti.etrafı toparlamaya çalışıyorum.10 gün sonra ben de memlekete gidecem.ailemin yanına.
benim kuşum dün babasını tutatark ayağa kalktı 2 sefer.bugün de yatağının kenarını tutuup kalktı.park yatak bizimkisi.alt kata geçirecem artık bugün.gittikçe tehlikeli oluyolar.aman 2.bi düşüş yaşamıyalım da allah korusun.
SENEM-TUĞBA tarifleriniz çok güzel.ben de oğluma yapayım.ama biz kahvaltıyı karıştırmıyoruz.ayrı ayrı seviyo oğlum.ben de zorlamadım.daha kolay alışır belki tek tek yemeye...

CNM bu arada pütürlü seyleri bizm kızda istemio.. kabak ve patates pişirdim az önce yemedi emmek istedi galiba diş cıkarıo kalkınca yedirmeye calsıcam bu ara idare eder ek gıda aslında ama bakalım.. kızımla köy havası aldık kızım oğlak eti bile yedii baya hareketlendi bizimkide tutunup kalkmaya calısıo yatagın icinde oturunca tutunp kalkmaya calsııo baya kalkıo ama mobilya yanda tutuo devrilmez sanırım ama bi aya alt kata indircem kızlarrrrr

kızlar maş. ne güzel seyler yediiriosunz inş. bende veririm yerse off...........nabersnz biz ehr sabah okula gidioruz kızımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…