- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.321
kubi hoşgeldin
diyala merhaba
sevdalinka sağol canım herşey daha iyi olacak
gamze özledik seni
edibe anneanne yanında 3 kuşak birlikte herhalde, sevgiler...
kızlar biraz önce oğlumu odasındaki halının kenarını emerken yakaladım:) bi saniyeliğine elimi yıkamaya gittim bu arada dönmüş yuvarlanarak gitmiii halı yiyor, bide napıyosun sen bakim diyorum heycanlı haycanlı kikir kikir gülüyor :) çok hareketli emeklemiyor ama bir ileri iki geri yuvarlanarak gözüne kestirdiği şeye istediği açıyla alıyor kerata...
oğluş kucağımda zor zabdediyorum artık yorucu olmaya başladılar ya...
Usha´cim hosgeldin canim,yazdiklarina üzüldüm ama yasanmasi gerekiyormuski yasandi diye düsünüyorum insaallah bundan sonragönlünce gecer.Merhaba arkadaşlar,
Bu topiği ilk mesajından itibaren takip eden,tek msj bile atlamadan okuyan ve herbirinizi tanıyormuş gibi
hisseden ben ilk msjımla aranıza katılmak istiyorum.tabi öncelikle sizdde beni biraz tanıyın istiyorum.
Astım ve yüksek tansiyon hastası biri olarak hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim.
rahatsızlıklarım nedeniyle 6.ayımda işten ayrıldm ve çok zor bir hamilelik süreci geçirmeme rağmen bu süreçte
eşim 2 kez(1.ve 9. ayda)ameliyat oldu.7,5 aylık hamileykende tek başıma ev taşıdım ev temizledim ve yerleştirdim(1 ayda tabii).
Belli dönemlerini düşük tehlikesi nedenyle istirahatle geçirdiğim hamileliğim 10.11.2011 de sezeryan doğumla
kızım Merve Beyza'yı (3 kg 47 cm doğdu)kucağıma almamla sonlanmış ve annelik dönemine geçmiş oldum.
Ailelerimizle aynı şehirde olmamıza rağmen zaruri(hastalık gibi)sebeplerden dolayı 5.günden bu yana kızımla başbaşa
birbirimizi büyütüyoruz(yaş 32 ama anne alunca anlarsın dönemini yaşayarak büyüyorum)
Kızım çok gazlı bir bebekti ve malesef bütün gün ve gece çok yorulduğum için 1. aydan sonra akşamları ana kucağıyla babasının bilgisayar
masasını yanındaki koltuğa koyma gafletinde bulunmaya başladım.1 ay sonra kızım artık başı hep aynı tarafa dönük
yatar oldu.rutin kontrolde incelendi, TORTİKOLLİS teşhisi kondu ve ameliyat dendi.
başka hastanelere başka doktorlara götürdük(iyikide götürmüşüz) fizik tedavi ile tedavi edildi ve geçti çok şükür.
4 aylık olduğunda önce babası sonra ben ardındanda onca dikkate rağmen kızımız üst solunum yolu enfeksiyoru geçirdik.
devlete bağlı çocuk hastanesinde bronşiyolit teşhisi ile 1 gece yatırdılar baktım daha kötü oluyoruz
kızımıda alıp kaçtım hastaneden.eve nebülizatör alıp buhar yolu ile ilaçlarını verdik 1 haftaya iyileştik.
derken diş çıkarmaya başladı kızım annesi gibi erkenden.alttaki ilk 2 diş rahat çıktı.üstteki 2 dişte hafif ateş(37,5)oldu.
sonra birden yaz geldi ve kızımın bezinin ön tarafında turuncu-pembe lekeler görmeye başlayıp doktora götürdük(özel hast.).leke suzuzluğa bağlı ama böbreklere
bakalım dediler.böbrek ultrasonu çekip böbreklerinde taş olabilir incelensin dediler.üniversite hastanesine götürdük 15 gün boyunca
yok o tahlil yok bu tahlil uğraştık asistanlar ''birşey söyleyemeyiz tüm tahliller bitince hocalar bakacak ''deyince
orayıda bırakıp başka bir özel hastaneye götürdük.
bu arada sadece idrarda leke olan kızım ateşlenmeyede başladı.son doktorumuz
yaptığı tahliller sonundaidrar y.e teşhisi koyup 7 adet iğne verdi.iğnelere başladık ateş arttı,kusma ve ishal başladı.ek gıdayı tamamen reddetti,
memeyide zorla ve çok az emer oldu.2 gün sonra kusma 4gün sonra ateş geçti.6. günüde ishali koyulaştı bu arada
üstte 2 dişi daha patladı.iğneler dün bitti.dünden beride kızım biraz daha neşeli.ama iştahı hala yok.üzülme dişlerdendir 1haftaya düzelir diyor
çevremdekiler umarım öyle olur.
Velhasıl bizim bugüne kadarki hikayemiz böyle ve bu zorlu(tabi bana göre Allah kimseye dermansız dert vermesin)süreçte
sizleri okuyup gün geldi güldüm gün geldi ağladım gün geldi merak ettiklerimi öğrendim ve gün geldi evhamlarımın
yersiz yada kuşkularımın doğru olduğuyla yüzleştim.dolayısıyla öncelikle sizlerden bir ricam olacak LÜTFEN HAKKINIZI HELAL EDİN.
bu zamana kadar kendimce sıkıntılı süreçler geçirdiğimi düşünüp bunlarıda burda paylaşıp kimseyi üzmek istememiştim.
ama zamanla farkettimki her yaşanmışlık(kendimiz yaşamasakta) bize birşeyler oğretiyor(okuduğumuz ktaplarda öyle değilmi?)
ve bu nedenle artık bende sadece okuyarak değil yazarakta aranıza katılmak istiyorum tabi kabul ederseniz.
Canim sana hediye bulma isinde kolay gelsin.ben tatil heyecanı ve hazırlıklarının yoğunluğu ile ihmal ettim azcık sizi farkındayım, kusura bakmayın ciciler diyecektim kiiii, bide baktım herkes ihmal etmiiş.. yaz telaşı, sıpalarda büyüdü tabiii, hadi gezin bakalıım..
ben son bikaç gündür acayip yoğunum, 2 gündür spor bile yapacak fırsat bulamadım düşünün yani, oda beeeen
bitaraftan tatil için alışveriş, bi taraftan düğün için kılık kıyafet hediye bilmem ne koşuşturması, bu arada misafir ağırlayıp, arkadaşlarla piknikler vs ler.. arada oğluma örümcek aramalar ki olmadı hiç biri, bizimkine göre örümcek bulamadık, sıpam örümcek için biraz fazla büyük geldiii..bizde ona ilk adım arabası aldııık.. şimdilik üstünde oturuyo sadece oyuncaklarıyla oynuyo henüz bi ilerleme katedemedii..
vee düğüne 4 gün kalmasına rağmen ben halaaa bir elbise beğenip alamadım kendimeee, hepsi tüllü uçuş uçuş taşlı maşlı, ya çook miniler ya da fazla dekolte, tarzıma göre bi elbise bulamaadııım... ben siyah, dapdar, diz altı, kocaman karpuz kollu ki kolları rengarenk kumaşlarla süslü, sırtta uygun açıklıkta yukardan aşağıya doğru oval pencereli, şık sade ama albenili bir elbise istiyoruum, altınada kollarının rengine uygun uçuk bir ayakkabı, mesela turkuaz mavisi olabilir, dün pendik e gittiğimde gördüm bayıldııım, tabi elbiseyi alamayınca ayakkabılarıda alamadım o ayrıı...
ay çoook şey istiyosun diyo herkes banaaaa....öle mii?
çook yoruldum şimdiden, bu tatil olayı neyse de bide düğünle karışınca valla işin içinden çıkamadım, bi taraftan da evlenecek arkadaşımın kız kardeşi evlenmişti geçen yazda, ona gidememiştik malum hamileydim o ara, şimdi izmirde onlarda kalacağız, bende elim boş gitmek istemiyorum, bir hediye arayışı içindeyim, aslında şu büyük tablo şeklinde ki duvar saatlerinden almak istiyorum, internetten sipariş versem, biz izmire gidip döndükten sonra ulaşacak bana, e bende giderken elimde olsun kendim vereyim istiyorum, izmitte arıyorum hiç biyerde yoook, anlayacağınız bide ona ev hediyesi arıyorum, şöle şık ve tarz bişi.. bide hamile bizim kız, oğluşuna da güzel bi hediye alacaaam.. ay ne çoook işim var dahaaaa.... yorulduuuummm.. pöööffffffffff..
hmmmm, bu aradaaaa usha o nasıl bir özgeçmiş öyle yaw... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavvvv diye okudum yazdıklarını çünkü film gibi geldi bana, sonra kendime geldim tuba bi dur gerçek bunlar diye.. neyse ki şuan iyisiniz sanırım ailecek.. hoşgeldin aramıza, ne demek kabul etmek, tabikiii ederiz, çook sıcacık insanlarıızz, takip etmişsin yaa bilirsiin.. hoş geldin aramıza, ama yanlış zamanlama bence, gördüğün gibi topiğimiz pek bi hareketsiz bu ara, ama sen takipte kal, ramazanda tekrar hareketlenir diye düşünüyoruum..
ramazan demişken, tecrübeli annelere bir soruuu? oruç tutmak sütü keser mi? geçen sene malum hamileydik tutamadık, şimdi de emziriyoruz, napacaz? ben tutmak istiyorum, ama çevremdekiler tutma diyo, çok kararsız kaldım.. sütüm kesilmeden bu iş nasıl olur acabaa..??
ay ne çook birikmiş ne çook.. napsak nasıl yapsak, oğlan uyansın kahvaltısını yiyiiip doğruuuu dışarı, akşama kadar koşuşturma devaammm... Allahtan annemde benimle birlikte koşturuyo,fikir veriyo, yoksa çocukla bu tempo, yook yetişemezdim vallaa..
edibeee, izmite gelicem demişsin yaa, sakın bu 10 gün içinde gelme canım emii..bide kaç gündür izmitte ilgi çekici görülmeye değer diyebileceğim ne var acaba diyeee düşündüüm durduumm, buca hengamede.. amaa yok bişi,:44: tabiii bizden başkaaaaa
ay çook uzun oldu okuyamayacaksınız, ben şimdi çıkayım da, oğluş uyanana kadar hazırlanayım bari.. öpüldünüz cümleten..
Kubi´cim seni unutmak ne mümkün,hosgeldin tekrar.merhababeni unuttunuz mu yoksam kızlar yepyeni hayat başladı benim için taşındık nete giremedim fazla araya tatilde girince bundan sonra sizinleyim geçmişi bir göz atayım sizleri çok özledim kızlar
Merhaba arkadaşlar,
Bu topiği ilk mesajından itibaren takip eden,tek msj bile atlamadan okuyan ve herbirinizi tanıyormuş gibi
hisseden ben ilk msjımla aranıza katılmak istiyorum.tabi öncelikle sizdde beni biraz tanıyın istiyorum.
Astım ve yüksek tansiyon hastası biri olarak hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim.
rahatsızlıklarım nedeniyle 6.ayımda işten ayrıldm ve çok zor bir hamilelik süreci geçirmeme rağmen bu süreçte
eşim 2 kez(1.ve 9. ayda)ameliyat oldu.7,5 aylık hamileykende tek başıma ev taşıdım ev temizledim ve yerleştirdim(1 ayda tabii).
Belli dönemlerini düşük tehlikesi nedenyle istirahatle geçirdiğim hamileliğim 10.11.2011 de sezeryan doğumla
kızım Merve Beyza'yı (3 kg 47 cm doğdu)kucağıma almamla sonlanmış ve annelik dönemine geçmiş oldum.
Ailelerimizle aynı şehirde olmamıza rağmen zaruri(hastalık gibi)sebeplerden dolayı 5.günden bu yana kızımla başbaşa
birbirimizi büyütüyoruz(yaş 32 ama anne alunca anlarsın dönemini yaşayarak büyüyorum)
Kızım çok gazlı bir bebekti ve malesef bütün gün ve gece çok yorulduğum için 1. aydan sonra akşamları ana kucağıyla babasının bilgisayar
masasını yanındaki koltuğa koyma gafletinde bulunmaya başladım.1 ay sonra kızım artık başı hep aynı tarafa dönük
yatar oldu.rutin kontrolde incelendi, TORTİKOLLİS teşhisi kondu ve ameliyat dendi.
başka hastanelere başka doktorlara götürdük(iyikide götürmüşüz) fizik tedavi ile tedavi edildi ve geçti çok şükür.
4 aylık olduğunda önce babası sonra ben ardındanda onca dikkate rağmen kızımız üst solunum yolu enfeksiyoru geçirdik.
devlete bağlı çocuk hastanesinde bronşiyolit teşhisi ile 1 gece yatırdılar baktım daha kötü oluyoruz
kızımıda alıp kaçtım hastaneden.eve nebülizatör alıp buhar yolu ile ilaçlarını verdik 1 haftaya iyileştik.
derken diş çıkarmaya başladı kızım annesi gibi erkenden.alttaki ilk 2 diş rahat çıktı.üstteki 2 dişte hafif ateş(37,5)oldu.
sonra birden yaz geldi ve kızımın bezinin ön tarafında turuncu-pembe lekeler görmeye başlayıp doktora götürdük(özel hast.).leke suzuzluğa bağlı ama böbreklere
bakalım dediler.böbrek ultrasonu çekip böbreklerinde taş olabilir incelensin dediler.üniversite hastanesine götürdük 15 gün boyunca
yok o tahlil yok bu tahlil uğraştık asistanlar ''birşey söyleyemeyiz tüm tahliller bitince hocalar bakacak ''deyince
orayıda bırakıp başka bir özel hastaneye götürdük.
bu arada sadece idrarda leke olan kızım ateşlenmeyede başladı.son doktorumuz
yaptığı tahliller sonundaidrar y.e teşhisi koyup 7 adet iğne verdi.iğnelere başladık ateş arttı,kusma ve ishal başladı.ek gıdayı tamamen reddetti,
memeyide zorla ve çok az emer oldu.2 gün sonra kusma 4gün sonra ateş geçti.6. günüde ishali koyulaştı bu arada
üstte 2 dişi daha patladı.iğneler dün bitti.dünden beride kızım biraz daha neşeli.ama iştahı hala yok.üzülme dişlerdendir 1haftaya düzelir diyor
çevremdekiler umarım öyle olur.
Velhasıl bizim bugüne kadarki hikayemiz böyle ve bu zorlu(tabi bana göre Allah kimseye dermansız dert vermesin)süreçte
sizleri okuyup gün geldi güldüm gün geldi ağladım gün geldi merak ettiklerimi öğrendim ve gün geldi evhamlarımın
yersiz yada kuşkularımın doğru olduğuyla yüzleştim.dolayısıyla öncelikle sizlerden bir ricam olacak LÜTFEN HAKKINIZI HELAL EDİN.
bu zamana kadar kendimce sıkıntılı süreçler geçirdiğimi düşünüp bunlarıda burda paylaşıp kimseyi üzmek istememiştim.
ama zamanla farkettimki her yaşanmışlık(kendimiz yaşamasakta) bize birşeyler oğretiyor(okuduğumuz ktaplarda öyle değilmi?)
ve bu nedenle artık bende sadece okuyarak değil yazarakta aranıza katılmak istiyorum tabi kabul ederseniz.
canım ne kadar güzel anlatmışsın yaşadıklarını zor ama geriye dönüp baktığında ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığımız süreçlerden geçtiğimizi görüyoruz benim oğlumda 15 11 2011 de doğdu yazdıklarını okuyunca o güne geri döndüm zorlukları bile gülümseyerek anıyor insan dediğin gibi allah dermensız dert vermesin bu arada paylaştıklarında eminim ki çok kişi faydalanacaktır
yaşadığım süreci kısaca özetlemeye çalıştım aslında,birilerine faydam olursa ne mutlu.tabi ayrıntıya girecek olursak doğumdan sonra yaşamadığım sıkıntı kaldımı diye düşünüyorum.
ben de bir kere yazmaya başladımya içimi dökmeden duramıycam sanırım.yazanda pek yok nasılsa arada sizlerede okumalık bişiler çıkmış olur hem dimi
kayınvalidemle başlayayım isterseniz.doğuma kadar hiçbir sorunum olmamıştı kendisiyle.evlendiğimden beri ben çalıştığım için çok sıkta görüşmezdik zaten.kendi annem alzheimer hastası annaneme ve felçli babanneme aynı anda bakıyordu.hamileliğimin başlarında annanem vefat etti.babannemde git gide kötüleşti.doğumumdan 3 ay sonrada vefat etti zaten.tabi rahmetli babannem çok ağırlaşmışt doğumumda.annem sadece 5 gece kalabildi yanımda(gece kalması benim tercihimdi)
5 gecnin gündüzlerindede kayınvalidem kalacaktı.
bu arada benim beldede fıtık var(nerem doğru ki) 5. gün ancak kendim girebildim wc ye.geceleri annem.gündüzleride her ne kadar istemesemde eşim yardımcı oldu.
neyse konuya geleim annem ben rahat uyuyayım diye çıkmadan bebeğin altınıda alırdı.kayınvalidem gelince ''anne bak altı temiz,karnınıda doyurdum bende 1 saat uyuyayım''
derdim. tamam sen uyu ben biraz bebeği seveyim deyip uyuyan çocuğu kaldırıp ''anne sana meme vermedimi kızım''diye severdi. gelde uyu bakalım.zaten lohusalık var kafam garip bide o böyle konuşunca arkamı dönüp ağladım 5 gün boyunca.hala da biri anne sana meme vermedimi dese nevrim döner.
bununla kalsa iyi hastaneden geldiğimiz gün yani doğumun ertesi günü bebeğimin kollarını bacaklarını birleştirmeye başladı.anne naapıyosun dedim böyle yapılır dedi.iyi dedim bende biliyorumda daha 2 günlük bebeğe yapılmaz 15-20 günlük olsun bi en azından.dinletebildimmi tabiki HAYIR o 3 çocuk büyütmüş ben ondan iyimi bilecekmişim klasiğine bağladı.bende çareyi eşime söylemekte buldum.Allahtan eşim çok mantıklı ve anlayışlı bir insandı(bi ara onada bi haller oldu onuda sonra anlatırım) ve annesine müdahaleetmeye çalıştı mümkün olduğunca.
5.gün ne dedi o anda hatırlamıyorum ben bir başladım ağlamaya(eşimde allahtan o onda ordaydı).eşim ağlama sütün kesilcek dio k.validede tık yok.çok sert bişey söylemedim aslında neden böyle yapıyosun falan gibi şeylerdi gerçi gene anlamdı o pek ne yapıyorum falan dedi ama neyse sakinleşip uyudum ogün.ertesi günde kayınpederim hastalandı hastaneye kaldırdılar önemli bişey değildi 2 saate çıktı ama oda bahanesi oldu dahada gelmedi.
yoruldum ben ya şimdilik bu kadar.
öpüyorum bu saatte ayakta olan varsa
Usha´cim hosgeldin canim,yazdiklarina üzüldüm ama yasanmasi gerekiyormuski yasandi diye düsünüyorum insaallah bundan sonragönlünce gecer.
amin.inşallah herkesin hayatı gönlünün aktığı yöne doğru ilerler.
cnm benm ınankı senınkının aynısı olmasa da onlara benzer sorunları hepmz yasyrz genelede. herkesn ımthanı baska oluyor tabııı... kımısı kocasından kımısı kaynvaldeden kımısı cocugundan kımısı komsusundan kımısı arkadasından ve hatta kımısı de kendı anne babasından cekıyorr..... ama dunya cennet degıl işte. herkes hersey gulluk gulıstanlık olsun... degıl mı??? bıze bu sorunlar karsısında karakterımızden odun vermemek dusuyor. neden mı??? cunku ınsan sıkıntı ıle karsı karsıya gelınce hemen tavırlarından konusmalarından odun veryr. ama bızım karakterımızn bozulmaması gerek hem de hıc bı sekılde....
yazdıklarını okumak guzel oluyr en azından bızım de ders cıkaracagmz durumlar okuyrm kımı zman. sen ve bebegn ıyı olun yeter.
yazmaya devam ushaaaa
devamını merakla beklıyorm
yazcam yazcam. pembe dizi tadı vercem size.
hımmelcm senn oglusa kocamanafern ona. bzmkı de kesfeyr adeta. cok komıkler yaaaaa...
ya bu arada benm kız 2 gun once hafıf atesı vardı o gunden berı agznı acıp bı lokma bıle yemıyr. ben zar zor bı kac kasık yedryrm. ne oldu buna anlamadm. gayet ıstahlı bır bebektı. keyfı de yarınde ama ınanırmısınız o kadar cok salya akıtyr kı bı kac gundur, resmen halıda benek benek onun salya ızlerı olustu. o derece yanııı... bu dıs belırtılerden sonra kac gun ıcınde cıkar kı acaba??? bı haftayı bulurmu dersınız???
diştendir kuvvetle muhtemel.diş çıkmadan birkaç güm önceden yeri beyazlıyor.sıpalar ağızlarını açmak istemiyolar ama güldürürken falan bakabilirsin.
diş yerinde beyazlama varsa haftasına gelir engeç diyorum ben
Benim küçüğümde geri geri emekliyo ileri emeklemiyo ama köprü kuruyo bide elinden tutup yürütürken bırakın ellerimi diyo sanki yürüycek ablamız sağlamcıydı güvende hissetmeden adım atmazdı ama bu hiiiç direk dönüyo düşermiyim falan yok yürütüçle koşuyo zaten
Aynen usha her çocuk farklı büyük kızım 6 aylık diş çıkardı 8 aylık sıraladı (erken yürür dediler) 10 aylık emekledi 13 aylık yürüdü küçüğüm 7 aylık diş çıkardı 7.5aylık geri emeklemeye başladı ablamızda ek gıdalarda hiç sorun yaşamadık ama küçüğümle çoj mücadele ettim neyseki emeklerim boşa gitmedi düzene girdi 4 aylıkken başladık 6.5tan beri düzenli maşallah
ben ek gıda olayınıa halen tam geçemedim.
önce kilosu fazla die doc. vermesen olur 6. aya kadar dedi die vermedim.
sonra allah korusun bu obez neyim olmasın die korktum da vermedim.
6.ayda yoğurda başladık bitek.
7. aydada kahvaltı püresi (yumurta,peynir vs),arada meyve
mümkün olduğuncada meyve ve çorba vermeye çalışıyorum günlük olarak son bikaç haftadır ama hem hastalığından(i.y.e) hemde dişlerinden yemiyo bişey
gece muhallebisi hala yapmıyorum(yalan söylemiş olmayayım 2 kez yaptım belki uykusu düzene girer diye yok anam uyumayacak çocuğa hiçbişey kar etmiyo)
velhasıl seninde dediğin gibi her çocuk farklı büyüyo.sağlıklı olsunda acıkınca zaten yiyecek ilerde
idar yolu enf. oldunu nasıl anladnz cnm???
ateş omusmu ıdı bebekte???aslında anlamadık
yani anladıkta anladığımız şey enfeksiyon değildi.
tahlil yaptırıp durduk anlamadığımız(doktorlarda anlamadı) için.
en sonunda bir doktor enfeksiyon var dedi.
biz bezde turuncu-pembe leke var şikayetiyle gitmiştik doktora
bol su içirdim geçti.sonra diş çıkarmaya başladı ve suyuda az içmeye başladı(bu arada böbrekte bişey varmı yokmu diye habire tahlil yapılıyodu)
şeffaf idrar rengi sarıya döndü ve son yapılan idrar tahlili temiz çıkmasına rağmen kültürde bakteri üremesi görüldü.
sonuç 7 adet i.e.s.e.f iğne
bu hafta doc. izinliymiş bizim pazartesi gidip tekrar tahlil vercez geçmişmi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?