- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.301
canım benim harika fikirler çıkıyor senden, valla dr dan daha çok ek gıda ile ilgili bilgiyi bu topikten özellikle de senden daha çok aldım, çok teşekkür ederim
inşallah toparlar ya, insan böyle kendini iyi besleyemediği için çok yetersiz hissediyor ama canı sağ olsun, ne yapsın çocuk geçen ay boyunca hastalık, diş derken böyle oldu şimdi iyi şükür ama boğazda kızarıklık tam geçmemiş oda iştahsız yapar dedi dr, artık beklicez, sağlıklı olsunlarda ne yapalım tek derdimiz yedi yemedi olsun...
tahini dediğin gibi yumurtasız günlerde vereyim, kuru kayısılı tarifi denedim çok sevmedi ama tekrar deneyeyim iyi hatırlattın, birde dr muhallebiyi keçi sütü ile yap dedi ama daha denemedim
kerem ismini eşim ve bende çok seviyoruz, inşallah senin kardeşin gibi düzgün efendi akıllı biri olur bizimki de...
öpüyorum kuzuyu ve seni
kemece'cim canım benim oğlun kilo vermiş herhalde senin için çok zor bir durum anlıyorum ama kafana takma mamaya çalış çünkü üzüldükçe süt daha da çekiliyor zorlamadan yedirmeye çalış oğlunu seni emmiyorsa sütün de azaldıysa sağıp biriktir uykuda içirmeye çalış ya da formül süt içir uykusunda, yemiyorsa balkonda bakınırken ya da park gibi bir yerde yedirmeye çalış imkanın varsa ben kahvaltısına ceviz ve tereyağı koyuyorum koymuyorsan sen de ekle ayrıca kahvaltısını ilk günden beri milupanın ballı 8 tahıllısıyla hazırlıyorum ve meyve püresi ve yoğurdun içine de koyuyorum o sekiz tahıllıyı benimki kıvamlı yemeyi seviyor herşeyi benim aklıma bunlar geliyor Allah yardımcın olsun iştahsız çocuk çok zor
usha hoşgeldin aramıza.
Emire amade kolay gelsin ne çok işin varmış yahu.. çok da zor beğeniyorsun sanırım. Bu arada sana tavsiyem sen aklındaki o elbiseyi unut ve kendi kriterlerine uygun ama modelini önceden düşünmediğin bi elbise ara çünkü az vaktin kaldı hayalindeki elbise çok detaylı omzu sırtı boyu hepsi bi arada imkansız gibi görünüyor :) Düşündüğün hediye de ayrıca çok güzel umarım bulursun
Bu arada topik can çekişiyor şu aralar sürekli takipçileri de yok piyasada neredesiniz kızlar..
canım çok sağol tavsiyelerin için, gerçekten çok zor oluyor aklım hep evde, birde ben işte oluyorum bakıcı yediriyor bana "yedi yedi bir yedi bir yedi "diye öyle bir anlatıyor ki, bende çocuk iyi besleniyor zannediyorum, eve gidince akşam öğünü muhallebiyi ben yediriyorum sadece, yiyeceklerini de akşamdan hazırlayıp kavanozlara koyuyorum hazır yedirsin diye. kızım evde bugünlerde artık gözlemliyor zaman zaman, geçen diyor ki " anne kerem yerine peçete yedi yemeğini" kadın ağzına veriyor bu açmayınca dökülüyor peçeteye bu böyle böyle sile sile bitiriyor yemeği, yemek bitti mi bitti ona göre. Zaten nerdeyse günde 1 havlu peçete rulosu bitiyordu anlamam lazımdı, kendime kızdım. Beni yanlış yönlendiriyor, zaten kişilik olarakda hata kabul etmeyen, hep kendini iyi göstermek isteyen bir tip, bana dürüsçe yemedi bugün yemeğini dese de canımı yese, her lafı abartı, bilmiyorum bu bakıcı bana batmaya başladı sabret sabret herhalde kreşe vericem ben bu gidişle...
canım çok sağol tavsiyelerin için, gerçekten çok zor oluyor aklım hep evde, birde ben işte oluyorum bakıcı yediriyor bana "yedi yedi bir yedi bir yedi "diye öyle bir anlatıyor ki, bende çocuk iyi besleniyor zannediyorum, eve gidince akşam öğünü muhallebiyi ben yediriyorum sadece, yiyeceklerini de akşamdan hazırlayıp kavanozlara koyuyorum hazır yedirsin diye. kızım evde bugünlerde artık gözlemliyor zaman zaman, geçen diyor ki " anne kerem yerine peçete yedi yemeğini" kadın ağzına veriyor bu açmayınca dökülüyor peçeteye bu böyle böyle sile sile bitiriyor yemeği, yemek bitti mi bitti ona göre. Zaten nerdeyse günde 1 havlu peçete rulosu bitiyordu anlamam lazımdı, kendime kızdım. Beni yanlış yönlendiriyor, zaten kişilik olarakda hata kabul etmeyen, hep kendini iyi göstermek isteyen bir tip, bana dürüsçe yemedi bugün yemeğini dese de canımı yese, her lafı abartı, bilmiyorum bu bakıcı bana batmaya başladı sabret sabret herhalde kreşe vericem ben bu gidişle...
Merhaba arkadaşlar,
Bu topiği ilk mesajından itibaren takip eden,tek msj bile atlamadan okuyan ve herbirinizi tanıyormuş gibi
hisseden ben ilk msjımla aranıza katılmak istiyorum.tabi öncelikle sizdde beni biraz tanıyın istiyorum.
Astım ve yüksek tansiyon hastası biri olarak hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim.
rahatsızlıklarım nedeniyle 6.ayımda işten ayrıldm ve çok zor bir hamilelik süreci geçirmeme rağmen bu süreçte
eşim 2 kez(1.ve 9. ayda)ameliyat oldu.7,5 aylık hamileykende tek başıma ev taşıdım ev temizledim ve yerleştirdim(1 ayda tabii).
Belli dönemlerini düşük tehlikesi nedenyle istirahatle geçirdiğim hamileliğim 10.11.2011 de sezeryan doğumla
kızım Merve Beyza'yı (3 kg 47 cm doğdu)kucağıma almamla sonlanmış ve annelik dönemine geçmiş oldum.
Ailelerimizle aynı şehirde olmamıza rağmen zaruri(hastalık gibi)sebeplerden dolayı 5.günden bu yana kızımla başbaşa
birbirimizi büyütüyoruz(yaş 32 ama anne alunca anlarsın dönemini yaşayarak büyüyorum)
Kızım çok gazlı bir bebekti ve malesef bütün gün ve gece çok yorulduğum için 1. aydan sonra akşamları ana kucağıyla babasının bilgisayar
masasını yanındaki koltuğa koyma gafletinde bulunmaya başladım.1 ay sonra kızım artık başı hep aynı tarafa dönük
yatar oldu.rutin kontrolde incelendi, TORTİKOLLİS teşhisi kondu ve ameliyat dendi.
başka hastanelere başka doktorlara götürdük(iyikide götürmüşüz) fizik tedavi ile tedavi edildi ve geçti çok şükür.
4 aylık olduğunda önce babası sonra ben ardındanda onca dikkate rağmen kızımız üst solunum yolu enfeksiyoru geçirdik.
devlete bağlı çocuk hastanesinde bronşiyolit teşhisi ile 1 gece yatırdılar baktım daha kötü oluyoruz
kızımıda alıp kaçtım hastaneden.eve nebülizatör alıp buhar yolu ile ilaçlarını verdik 1 haftaya iyileştik.
derken diş çıkarmaya başladı kızım annesi gibi erkenden.alttaki ilk 2 diş rahat çıktı.üstteki 2 dişte hafif ateş(37,5)oldu.
sonra birden yaz geldi ve kızımın bezinin ön tarafında turuncu-pembe lekeler görmeye başlayıp doktora götürdük(özel hast.).leke suzuzluğa bağlı ama böbreklere
bakalım dediler.böbrek ultrasonu çekip böbreklerinde taş olabilir incelensin dediler.üniversite hastanesine götürdük 15 gün boyunca
yok o tahlil yok bu tahlil uğraştık asistanlar ''birşey söyleyemeyiz tüm tahliller bitince hocalar bakacak ''deyince
orayıda bırakıp başka bir özel hastaneye götürdük.
bu arada sadece idrarda leke olan kızım ateşlenmeyede başladı.son doktorumuz
yaptığı tahliller sonundaidrar y.e teşhisi koyup 7 adet iğne verdi.iğnelere başladık ateş arttı,kusma ve ishal başladı.ek gıdayı tamamen reddetti,
memeyide zorla ve çok az emer oldu.2 gün sonra kusma 4gün sonra ateş geçti.6. günüde ishali koyulaştı bu arada
üstte 2 dişi daha patladı.iğneler dün bitti.dünden beride kızım biraz daha neşeli.ama iştahı hala yok.üzülme dişlerdendir 1haftaya düzelir diyor
çevremdekiler umarım öyle olur.
Velhasıl bizim bugüne kadarki hikayemiz böyle ve bu zorlu(tabi bana göre Allah kimseye dermansız dert vermesin)süreçte
sizleri okuyup gün geldi güldüm gün geldi ağladım gün geldi merak ettiklerimi öğrendim ve gün geldi evhamlarımın
yersiz yada kuşkularımın doğru olduğuyla yüzleştim.dolayısıyla öncelikle sizlerden bir ricam olacak LÜTFEN HAKKINIZI HELAL EDİN.
bu zamana kadar kendimce sıkıntılı süreçler geçirdiğimi düşünüp bunlarıda burda paylaşıp kimseyi üzmek istememiştim.
ama zamanla farkettimki her yaşanmışlık(kendimiz yaşamasakta) bize birşeyler oğretiyor(okuduğumuz ktaplarda öyle değilmi?)
ve bu nedenle artık bende sadece okuyarak değil yazarakta aranıza katılmak istiyorum tabi kabul ederseniz.
Aaaaa çok sevindim sevdiğineYoğurdu Nehir sade seviyor ama ben akşamları muhallebi yapacağıma bazen üç çorba kaşığı yoğurt, beş taze kayısı rendesi, bir çay kaşığı kayısı reçeli ve bir çorba kaşığı milupa 7 tahıllı koyuyorum kaseye. İyice karıştırıyorum. Doktorumuz ev yapımı reçel verebilirsin dedi. Damak zevki gelişsin azıcık Bazen reçel yerine bir tatlı kaşığı pekmez koyuyorum. Valla sonuna kadar bitiriyor bunu. Hem serin serin, hem besleyici. Meyve püresini, yoğurdunui pekmezini, tahılını bir seferde yemiş oluyor. Şeftali ile de yapabilirsin. Kivi denedim, acı acı oldu, yoğurtla buluşunca iyi olmadı yani. Ama kızım en çok şeftali ve kayısılı seviyor. Bi dene bakalım.
Canım ya gördüm ricanı ama bir türlü yazmadım. Bebişler artık 8 aylık oldu, tahin verebiliriz. Tahin hem besleyici, hem de enerji kaynağı. Ben bir patatesi haşlayıp çatalla eziyorum, bir tatlı kaşığı tahin, bir tatlı kaşığı pekmez koyuyorum içine. Bir de kuru meyveli tarifim vardı hatırlarsan. Bir elma, üç kuru kayısı ve bir çorba kaşığı kuru üzümü 3/4 su bardağı suda üzümler şişene kadar kaynatıyorum. İçine bir çorba kaşığı irmik ekleyip beş dakika daha pişiriyorum. Ocaktan alınca bir tatlı kaşığı pekmez, biraz tarçın, dövülmüş bir tam ceviz ve kıvamını açmak için az anne sütü koyuyorum. Bunu hafif serin verirsem daha güzel yiyor Nehir. Kıvamını bebişe göre ayarlarsın. Kahvaltılarına falan tahin-pekmez karıştırmayı dene ama yumurta vermediğim günler veriyorum ben tahini. Çok ağır olmasın diye. Bir de kızım yemek yerken sıkılyıor bazen, ben de çorbadan ziyade püre şeklinde veriyorum öğle yemeğini. Az kaşıkta çok enerji alsın diye. Miktar olarak çok yiyemiyorsa bir seferde öğünlerini arttırmayı dene. Kahvaltı-meyve püresi-öğle yemeği-yoğurt-muhallebi şeklinde gidiyoruz biz şimdilerde. Önceden uyuyordu çok, üç öğün yiyordu. Aralarda da sağdığım sütü içiriyor annem, ben işte olduğumdan. Ama artık az süt içiyor. Ben yokken 150 ml falan içiyor artık. Ek gıdayı giderek arttırıyoruz miktar olarak. Sabah emiyor güzel. Akşam- gece ve sonra da sabaha kadar bir-iki fırt. Sütüne moralini bozma, artık yavaş yavaş ek gıda arttırılmalı zaten. Doktorumuz öyle dedi. İlk ay iki çay bardağı normal ama artık 8 aylık oldu, reklamlara aldanma, giderek katı gıda miktarı artmalı dedi. Hiç merak etme, toparlar Kerem'cik. Bu arada benim de kardeşimin adı Kerem. Çok güzel bir isim, çok da akıllı, efendi oluyor Kerem'ler
bu tarifler çok mu gerilerde senemcim ben hepsini dönüp okuyamıyorumki.
tarifler nerde diye sormuştum yakınmış .kuru meyveli tarifte en son çatalla mı neziyosun bilandırdan mı çekiyosun acaba..
tarifler nerde diye sormuştum yakınmış .kuru meyveli tarifte en son çatalla mı neziyosun bilandırdan mı çekiyosun acaba..
Merhaba kızlar bende kasım annesiyim.22 Kasım gerilerde bişeyler yazmıştım ama çok oldu hatırlamayabilirsiniz. Çooookkk oldu foruma girmeyeli. Sanırım diş ve kilolarla uğraşıyorsunuz. Benim kızım hala diş çıkarmadı. Biraz canımı sıkıyor o yüzden...((((((Cıkaran bebekleri görünce kötü oluyoruz haliyle.
Kilolar ise ben eski halime döndüm çok şükür. Eski halime demeyeyim eski kiloma diyelim. Çünkü vücut ister istemez esi haline dönemiyormuş onu anladım. Bir gram baseni olmayan ben şimdi hafif cıkıntılıyım ve eski kiloma dönmeme ragmen eskiye nazaran alt tarafım daha kalın....Bu konuda önerisi olan varmı????
Merhaba kızlar, ama bana selam veren yok sanırım. Bende 22 Kasım annesiyim ve hala bizimde dişimiz yok. 2 Ağustosta işe başlayacagım bende inşallah. Kayınvalidem gelip bakacak 1 ay sonra Allah kerim bakalım ne olacak((((
Dün can_tuğbanın dediğine hak verdim.hakikaten çok hareketsizleşmiş topic.ben 2-3 günde biriktirerek okuduğum için farketmiyomuşum
Arkadaşlar (özellikle hala emziren anneler) dişimiz çıkmıyor diye üzülmeyin sakın.benim kızımda 6 tane oldu ve artık emerken ısırmasından geçtim memeyi bile ısırarak alıyor ağzına.
tabi sonra bende hafiften bir çığlık ve ondada feryatlı bir ağlama.dolayısıyla emzirme işlemi kabusa dönüşüyor ilk günlerdeki gibi acı çekmeye başladım emzirirken.
annem dua ette sana çekmesin der dururdu ne kadar haklı olduğunu dişler çıkana kadar anlamamışım.Ben kesinlikle ''yapma'' dediğimde anlayacağı bir zamana kadar çıkmasaydı diyorum dişler.
bu arada üst dişler daha sorunlu çıkıyor ve daha fazla rahtsızlık veriyor.bizdede çevremde 1,5 yaşa kadar olan tüm bebeklerde de aynı şeyi gördüm diyebilirim
Diş mevzuu muamma oldu iyice valla. Anemein dediğine göre ben 11, kardeşim 12 aylıkken diş çıkarmışız. Böyle her şeyi dişe bağlamaktan sıkıldım artık aylardır. Geç çıkması daha iyi diyorlar ama bu kez de ortodontik bozukluk riski artıyormuş. Edibe olsa da aslı var mı söylese bi. Benim kızıma 8 aydır, yani doğduğundan beri annem bakıyor. Yazık Bodrum'a yerleşti bizim için. Ben Nehir iki aylık olduğundan itibaren çalışıyorum. Alıştık sayılır artık bu düzene. İlk başlarda sıkıntılı olabilir ama dert etme. Kayınvaliden anlayışlıysa sorun olmaz hiç. Benim annem sağolsun her dediğimi yapar. Ben de iki çocuk yetiştirdim, daha iyi bilirim, bana mı öğretiyorsun demedi hiç şimdiye kadar. Şanslıyım bu konuda. Umarım her şey kolay olur sizler için de.
Ya aslında o emerken ısırma olayı benim kabusumDaha dişimiz yok ama kızım ağzından memeyi çıkaracağı zaman ağzını açmadan, böyle damaklarını sıkarak, çekerek çıkarıyor. Ömrümden ömür gidiyor. Bu hareketi dişlerle yaptığında artık kan gövdeyi götürecek valla :18: Emerken uyuduğunda da bi kilitliyo ağzını... Ben caydım diş olayından. Gelmesin, var daha zamanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?