2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Keçi sütünü ben de duymuştum, daha za alerjikmiş, öneriliyordu. İnşallah daha iyi olur. Aman sağlıkları yerinde olsun da, iştah olmayınca biz bile yiyemiyoruz ki bişey. Naapsın bebecikler. Öpüyoruz biz de sizi

chromaggus benim oğlan da yoğurdu başta pek yemiyordu ben de çorbayla bir yedirmiye başladım, ayrıca üçte bir muz yarım şeftali iki üç yemek kaşığı yoğurt ve bir iki tatlı kaşığı 8 tahıllıyla yediriyorum hoşuna gidiyor eskide 5 öğün halinde kahvaltı, meyve, corba,yoğurt,muhallebi veriyordum kimini yiyiyor kimini yemiyordu ama bu kadar fazla öğün süt içmesini engelliyordu sanırım şimdi üçe duşürdüm kahvaltı, çorba ve meyve hep var yoğurdu genelde hem çorbayla hem meyveyle veriyorum muhallebi hiç vermiyorum onun yerine süt içsin istiyorum yoksa süte hiç gereksinim duymuyor bu öğünleri de keyfine göre yiyiyor bazen hepsini bitiyor bazen bir iki kaşıktan sonra ağzını kilitliyor

canım çok sağol tavsiyelerin için, gerçekten çok zor oluyor aklım hep evde, birde ben işte oluyorum bakıcı yediriyor bana "yedi yedi bir yedi bir yedi "diye öyle bir anlatıyor ki, bende çocuk iyi besleniyor zannediyorum, eve gidince akşam öğünü muhallebiyi ben yediriyorum sadece, yiyeceklerini de akşamdan hazırlayıp kavanozlara koyuyorum hazır yedirsin diye. kızım evde bugünlerde artık gözlemliyor zaman zaman, geçen diyor ki " anne kerem yerine peçete yedi yemeğini" kadın ağzına veriyor bu açmayınca dökülüyor peçeteye bu böyle böyle sile sile bitiriyor yemeği, yemek bitti mi bitti ona göre. Zaten nerdeyse günde 1 havlu peçete rulosu bitiyordu anlamam lazımdı, kendime kızdım. Beni yanlış yönlendiriyor, zaten kişilik olarakda hata kabul etmeyen, hep kendini iyi göstermek isteyen bir tip, bana dürüsçe yemedi bugün yemeğini dese de canımı yese, her lafı abartı, bilmiyorum bu bakıcı bana batmaya başladı sabret sabret herhalde kreşe vericem ben bu gidişle...

Umarım daha iyi bir bakıcı çıkar karşına kendin bakabilseydin böyle olmazdı ama şartlar işte insanın elini kolunu bağlıyor, bakıcıyı da iyice tembihle olmazsa ya da alabiliyorsan bir hafta izin ya da rapor al çocuğa nasıl bakıyor bi takip et

merhabalar arkadaslar
kemece cnm gecmş olsn. bakıcı işine gelınce hatrlarsan ben cok guvenme demştm sana. içine sinmiyorsa krese ver dycem ama cooooook kucukler daha. ben d annemı ıkna ettm gıbı seneye gelip bakıcak. annm bel fıtgı amelıyatı oldu o yuzden bakabılır mı dye korkyrm. ona da kıyamıyorm. cunku dıkkat etmesi gerek. hiç olmadı annemr evde olur bır de bakıcı tutarm annem evde idare eder. bakıcıya getr gotr işlerını yaptrr artk. kendıı de rahat eder. o da olmassa burda bebeklere bakan bı kres var. ama bır bakıcı iki bebege bakıyor. karsı komsumun da bebegı var. olmadı oraya verecegz. yanııı zorr işler bunlar. kafana cok takma cnm benm başka yollar dusun bakalm belkı bi çözm bulursun...

usha hosssss geldn gerci braz gec geldnn ama... bebegn inş. bundan sonra hep saglıklı mutlu huzurlu olur...

tuba sana yetişmek zor valla. ben de 2 gun ara verdm cunku adet oldm belm coook agryrdu. ama bugn devam edecegm....

gamzeeee ne zaman donyrsuuunnn???

senem senn tarıfler baya yol gosterıcı oluyr. yenı tarfler beklerız her zman açığıız yanıııııı

bakıcı işi gerçekten zor vicdanına kalmış gerçekten .kimi kendi evladı gibi bakıyor kimi de benim bakıcım gibi evden çaktırmadan hırsızlık yapıyor.bütün apartman bunu farkediyor bir saf ben anlamamışım bir de evladını bırakıyorsun.yazık ihtiyacı var deyip ekstradan yardım etmeye çalışıyordum.şimdi iki tane bebek bakalım çalışmaya başlayınca ne yapıcam şimdiden sardı stres allah yardımcımız olsun

arkadaşım hoşgeldin inş bundan sonra kolay geçsin herşey hepimiz için

bu tarifler çok mu gerilerde senemcim ben hepsini dönüp okuyamıyorumki.

tarifler nerde diye sormuştum yakınmış .kuru meyveli tarifte en son çatalla mı neziyosun bilandırdan mı çekiyosun acaba..

bu tarifler çok mu gerilerde senemcim ben hepsini dönüp okuyamıyorumki.

tarifler nerde diye sormuştum yakınmış .kuru meyveli tarifte en son çatalla mı neziyosun bilandırdan mı çekiyosun acaba..

Aynen kopyalıyorum Canım eski mesajı.
1-ATOM BOMBASI :) 3 Kuru kayısı, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, yarım su bardağından biraz fazla su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Bir tepeleme çorba kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Sonrasında bir tatlı kaşığı pekmez,yarım çay kaşığı tarçın eklenerek blendırdan geçirilir. Kıvamını bebeğinin zevkine göre ayarlamak için de bir miktar anne sütü ekleniiiiir. Daha önce muz ve elma ile yapılanı denemiştim bi sitede görüp. Bunu biraz kendim uydurdum. Nehir çok seviyor. Özellikle hafif serin verirsem.

2-YOĞURTLU AKŞAM SEFASI :) 3 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt, bir şeftalinin rendesi, bir çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, bir tatlı kaşığı ev yapımı kayısı reçeli(doktorumuz boş enerjiye de ihtiyacı olduğunu ve şekeri direkt koymazsak zararlı olmadığını söyledi) Mazemelerin hepsi iyice karıştırılır. Serin serin akşam muhallebisi olarak yedirilir. En favori yemeğimiz bu. Milupanın tahıllı karışımını tahıl ihtiyacını gidermek için çok rahatlatıcı buluyorum. Ekmekten ve bebek bisküvisinden daha besleyici. Kahvaltısında da anne sütüyle hazırlıyorum. Tavsiye ederim.

3-KAHVALTI : 2 Çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, 100 ml. anne sütü, bir tatlı kaşığı pekmez, bir minik parça tereyağı ve bir elma,muz veya şeftali püresini karıştırıyorum. 2 Çorba kaşığı labne peyniri ve bir yumurta sarısını, bir de bu mamayı ayrı ayrı veriyorum. Labne peynirine bayılıyor. Tatlar karışmayınca daha tatlı yiyor. Yumurta sarısını tam veriyoruz artık.

4-KABAK PÜRESİ : 1 kabak, biraz dereotu ile birlitke bir su bardağından biraz az suyla haşlanır. Bir çorba kaşığı labne peyniri ve bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla blendırda püre haline getirilir.

******* Bir de artık tavuğa başladık biz. Köy tavuğu aldım. Güzelce haşladım ve üzerinde biriken yağın büyük kısmını attım. Kalan suyu pet bardaklara doldurarak içlerine 50'şer gr. kadar didiklenmiş tavuk koyup dondurdum. Bugün bir enginar göbeğiyle ve biraz soğanla pişirip püre yaptım. Bayılmadı ama yedi. Farklı sebzelerle de olabilir.

Umarım işinize yarar. Küçük gurmem genelde severek yiyor bunları. Kahvaltı sonuna kadar bitiyor. Yoğurtlu mamayı ve atom bombasını da öyle. Emmesi de azalmadı. Sabah 8'de emiyor. 10'da kahvaltısını yapıyor. 12 gibi sağıp bıraktığım 150 cc sütü içiyor. Öğlen 3'te etli sebze püresi, 6'da emziriyorum. Akşam 8.30 gibi de atom bombası veya yoğurtlu mama. Bazen de muhallebi. Gece 12 gibi emiyor uyanıp. Bir de sabaha karşı gibi. İşte bu ay 900 gr. almış. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek

sevdalinka aynen canım dediğin gibi bugün izin aldım, ben evdeyim diye hemen kendine hastanede işim var kontrolüm var falan diye izin istedi, bende bebek bakamayacak kadar rahatsızsan bize önceden haber ver dedim yoo olur mu falan dedi, bende k. validemden yardım istedim gelip onunla birlikte duracak ve ben bakıcı arıcam,öyle işte...sağol desteğin için tabi diğer arkadaşlarada teşekkür ederim

asu aynen dediğin gibi

usha hoşgeldin

bişiler daha yazacaktım ama unuttum çıkmam lazım öptüm hepinizi

merhaba beni unuttunuz mu yoksam kızlar yepyeni hayat başladı benim için taşındık nete giremedim fazla araya tatilde girince bundan sonra sizinleyim geçmişi bir göz atayım sizleri çok özledim kızlar

Merhaba kızlar, ama bana selam veren yok sanırım. Bende 22 Kasım annesiyim ve hala bizimde dişimiz yok. 2 Ağustosta işe başlayacagım bende inşallah. Kayınvalidem gelip bakacak 1 ay sonra Allah kerim bakalım ne olacak((((

bunu yazdım il ama kimse cevap vermedi(((

Dün can_tuğbanın dediğine hak verdim.hakikaten çok hareketsizleşmiş topic.ben 2-3 günde biriktirerek okuduğum için farketmiyomuşum

Arkadaşlar (özellikle hala emziren anneler) dişimiz çıkmıyor diye üzülmeyin sakın.benim kızımda 6 tane oldu ve artık emerken ısırmasından geçtim memeyi bile ısırarak alıyor ağzına.
tabi sonra bende hafiften bir çığlık ve ondada feryatlı bir ağlama.dolayısıyla emzirme işlemi kabusa dönüşüyor ilk günlerdeki gibi acı çekmeye başladım emzirirken.
annem dua ette sana çekmesin der dururdu ne kadar haklı olduğunu dişler çıkana kadar anlamamışım.Ben kesinlikle ''yapma'' dediğimde anlayacağı bir zamana kadar çıkmasaydı diyorum dişler.
bu arada üst dişler daha sorunlu çıkıyor ve daha fazla rahtsızlık veriyor.bizdede çevremde 1,5 yaşa kadar olan tüm bebeklerde de aynı şeyi gördüm diyebilirim

kızlar selamlar saygılar hepinizi kocaman kocaman öpüyorum bu hafta durgun olan topik eminim ramazana hareketlenir zira biz ramazana evdeyiz şuan eşimin köyündeyiz kızımm mışıl mışıl uyuyo

öncelikle durumumuzu özet geceyim kızım uyanmadan size sonra g
zelce hepinize cevap yazcam biz salı corumdan döndük eve bir gittim 10 günde ev yerinden oynamış eşiim saolsun yol yorgunluğu piskolojik olarak biraz annemin yaşadıklarına üzülme falan eklenince cok yorgun düştüm evi tam toparlayamadan sabah köye geldik kızımında keyfi bi öle bi böyle garibim yer degişikliği zor geldi valla edibeye heleal olsun bu arada EDİBE deyince kızlar edibe msj attı annesinin köyündeymiş 2hafta orda olacakmıs beni unutmayn dedi size slm söledi gelecek yaniiiiiiiii

köyde hayat güzel sakin hep aynı... gelelim size
kemece canım arkadasm üzüldüm durumuna öle dalavereci tipler zor oluyo ama olsun tecrübedir düzelecek gibi ise dursun eger düüzelmez dersen bakıcı oda olmassa kres napalım bizim bakma işininde garantisi yokki canım üzülme hayırlısı

asuuu haftaya tamamen sizinleym inş. burdadaq fırsaT buldukca vınnı elime alırım öyküye öpücük
tugba senin işler zor ya kolay gelsn cnm edibe 2 hafta gelemez üzülme
kubi hoşgelsnseni unutmak mümkünmü
DİYALA ben döneyim bol cevap veririm haftaya kadar sabret

USHA yaşadıkalrına üzüldüm ama herks bi şekilde sınav olur boşver sınavları geçmeyi başarmışsın inş. önümüzdeki maçlara bakacagız

sevdalinka kuşunu öptüm
senem tarifleri eve gidiyim de tek tek deneyecgm...
ben ourç konusunda gecen yıl başında tuttum sonra kansızlıktan bırakmak zorunda kaldım eltimde emziriken ortasından sonra dayanamadı gecen yıl bakalım ben deneyecegim kısmettt..........
kızlar himmel ,sprey daha adını yazamadıgım charamaggus sizleride cok özledm diş oalyı iştahsızlık hep bizdede var...
ben iştaha takmıorumm artık kısmettttttt öptm by dönermmmmmmmmmmmmm zaman olursa

Diş mevzuu muamma oldu iyice valla. Anemein dediğine göre ben 11, kardeşim 12 aylıkken diş çıkarmışız. Böyle her şeyi dişe bağlamaktan sıkıldım artık aylardır. Geç çıkması daha iyi diyorlar ama bu kez de ortodontik bozukluk riski artıyormuş. Edibe olsa da aslı var mı söylese bi. Benim kızıma 8 aydır, yani doğduğundan beri annem bakıyor. Yazık Bodrum'a yerleşti bizim için. Ben Nehir iki aylık olduğundan itibaren çalışıyorum. Alıştık sayılır artık bu düzene. İlk başlarda sıkıntılı olabilir ama dert etme. Kayınvaliden anlayışlıysa sorun olmaz hiç. Benim annem sağolsun her dediğimi yapar. Ben de iki çocuk yetiştirdim, daha iyi bilirim, bana mı öğretiyorsun demedi hiç şimdiye kadar. Şanslıyım bu konuda. Umarım her şey kolay olur sizler için de.

Ya aslında o emerken ısırma olayı benim kabusum Daha dişimiz yok ama kızım ağzından memeyi çıkaracağı zaman ağzını açmadan, böyle damaklarını sıkarak, çekerek çıkarıyor. Ömrümden ömür gidiyor. Bu hareketi dişlerle yaptığında artık kan gövdeyi götürecek valla :18: Emerken uyuduğunda da bi kilitliyo ağzını... Ben caydım diş olayından. Gelmesin, var daha zamanı

aynen öyle oluyor maalesef.bazen uyuduğunda sıkınca dişini benim çığlımla uyanıyo garibim.sonrada ağlama krizine giriyo.tekrar sakinlestirip uyutabilmek 1 saat sürüyo,dişlerinin memede bıraktığı acı sabaha kadar

bu arada sana özel olarak teşekkür etmek istiyorum senemgy.ben hayatım boyunca pekmezden nefret ettim.daha doğrusu kan yapar dedikleri ne varsa kan kokusu aldım hep ve ağzıma sürmedim pekmezde buna dahil.
keçiboynuzu pekmezini ise ilk kez senden duydum burda.bi alayım deneyeyim dedim kızım için.sonra tadına baktım çok güzeldi.1 ay falan oldu sanırım bende günde 1tatlı kaşığı yiyorum.1 haftadır farkediyorum ki astım tıkanmalarımı daha hafif atlatmaya başladım.
bunun için sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
birde pınar hanımın çiftliğini de burada paylaştığın için çok saol.yine senden duyup merak edip sitesine falan baktım.sonra mail attım hemen döndü saolsun.sayende keşfettim ve onunda çok faydasını görüyorum.

kemececim kayınvalidenin gelecek olmasına çok sevindim bundan sonra için rahat eder kadın da kendine çeki düzen verir hiç değilse sen de üzülme artık herşey yoluna girecek inşallah.

kubicim bizim minik annemiz unutur muyuz seni hiç hadi bitir işlerini gel de neler yaptın, şeymamız iyi mi, kayınvaliden nasıl oldu anlat bekliyoruz

diyalacım bu aralar tatil zamanı olduğu için topik durgun o nedenle cevap yazılmamıştır yoksa bütün arkadaşlarımız çok candan hele gamze19 kendisinin de söylediği gibi kimse yazmaza bile o kesin cevap verir sana :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…