- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.281
canım iyi düşünceler seninle Allah yardımcın olsun.. bizim gözümüzü korkutma ya bizde sonuçta ikinciyş yapacagız anlıorum ben bi taneyle evimde cok <zorlanıordum ikinci olsa naparım keşke ailem yanımda olsa diordum ama insan herseyden bunalıo bak ddez avantajlarıda var güzellikleride o yüzden kafana göre büyüt bebişlerini
hem canım ikinciyi kıskanıyorsa cok üzerine düşme TRT DE DADI die bi program var kızlar hepinize tavsiye ederm biz okulda napıosak benzer şeyler yapıolar cok güzel sana yardımcı olacaktır birde canım ikisiiinide sevdiğini onun bebek olduğu için sevgiye ilgiye daha cok ihtiyacı oldugunu hissettir ve onun kardeşi icin bişeyler yapmasına izin ver mesala ıslak mendilini getirsin yada bezini bu vb. sen ona arada sorumluluk yükleki onun kardeşi olduğunu anlasın geldide yerimi aldı die düşünmesin arkadaşlarda elbet tavsiyeler verir birde kendi kendine sakin ve stressz olmaya çalış cocuklar sayende daha rahat olur sen gerildikce onlarda gerili hersey üstüste gelio
Sprey cim bildigin üzre benimde ikinci cocugum ilk günler baya problem yasamistim bende ama cok sükür atlattik sayilir büyük kismini arada minik minik vuruyo onu sevmiyorum filan desede bizi cok rahatsiz etmiyor sükür.Bizde yeme olayi birazfarkli oldu maalesef istahi cok azaldi yemek istemiyor,neyse Türkiyeyde o iraz verdi bu biraz verdi agzinada simdi daha iyi sükür.Bende aman üzülmesin filan derken baktim fazla kullanmaya basladi bebekle ilgilenince biraz agirligimi koydum bebegin senden daha fazla ihtiyaci var sen yiyebilirsin,uyuyabilirsin ama o yapamiyor filan sonradan kabullenmeye basladi,birde uzmanlar bebek olmadan önce nasil davraniyorsaniz aynini davranin ne fazla ne eksik diyorlar canim.Ama hicbir zaman bebis yaptigina pisman olma bu günler gecici yarin bigün büyüyünce keska daha fazla kardesimiz olsaydi derler :
bizimki bebekliğinden beri yemiyordu küçük tuz biber oldu.pişmanlığım ikisi de aynı anda ağlıyor bu süreç o zamaaşlıyor.mesala büyüğe yedirirken küçük ağlıyor o sırada aç aç uyuya kalıyor üzülüyorsun çünki o da yemiyor.küçüğe yedirirken diğeri.büyük oynamak aşağıya inmek istiyor küçük uyucak vs vs uzatmayayım işte.sizinkilerin arası ne kadar merak ettim aslında.ama sen aşmısın tebrikler ne güzel...paylaşırsak sevinirim yine
Canim benim bizimkilerin arasi 3 yas 2 ay.Umarim en kisa sürede asarsin sende bu sorunu.Sprey cim bildigin üzre benimde ikinci cocugum ilk günler baya problem yasamistim bende ama cok sükür atlattik sayilir büyük kismini arada minik minik vuruyo onu sevmiyorum filan desede bizi cok rahatsiz etmiyor sükür.Bizde yeme olayi birazfarkli oldu maalesef istahi cok azaldi yemek istemiyor,neyse Türkiyeyde o iraz verdi bu biraz verdi agzinada simdi daha iyi sükür.Bende aman üzülmesin filan derken baktim fazla kullanmaya basladi bebekle ilgilenince biraz agirligimi koydum bebegin senden daha fazla ihtiyaci var sen yiyebilirsin,uyuyabilirsin ama o yapamiyor filan sonradan kabullenmeye basladi,birde uzmanlar bebek olmadan önce nasil davraniyorsaniz aynini davranin ne fazla ne eksik diyorlar canim.Ama hicbir zaman bebis yaptigina pisman olma bu günler gecici yarin bigün büyüyünce keska daha fazla kardesimiz olsaydi derler :
bizimki bebekliğinden beri yemiyordu küçük tuz biber oldu.pişmanlığım ikisi de aynı anda ağlıyor bu süreç o zamaaşlıyor.mesala büyüğe yedirirken küçük ağlıyor o sırada aç aç uyuya kalıyor üzülüyorsun çünki o da yemiyor.küçüğe yedirirken diğeri.büyük oynamak aşağıya inmek istiyor küçük uyucak vs vs uzatmayayım işte.sizinkilerin arası ne kadar merak ettim aslında.ama sen aşmısın tebrikler ne güzel...paylaşırsak sevinirim yine
Herkese güzel bir hafta diliyorum
Selam millet,gerçi ortalıkta kimsecikler yok ama...
Size bir sorum olacak.Bilgehan'ın şu 3 gündür kaka sayısı arttı.İshal değil,farklı bir şey yedirmiyorum,kızımın da bir sıkıntısı,sancısı falan yok gibi,keyfi yerinde ama...İşte 3 gündür günde 1kez kaka yapan çocuk günde 3-4-5 kez kaka yapar oldu.Neredeyse her yemekten sonra yapıyor.:44:Sayısı çok ama miktarı pek öyle çok değil.Dişle alakası olabilir mi acaba ya da üşüttük mü ki yavrucağı bilemedim.Diş çıkaranlardan ya da tecrübeli annelerden cevap bekliyorum sorumu okuyup da es geçmeyeceğinizi umarak.
Tatilimiz başladı çok şükür.Gerçi biz hiçbir yere gidemiyoruz.Eşim bana sürpriz yapıp erken rezervasyonla tatil ayarlamıştı,Kuşadası'na gidecektik,ordan annemlere ordan da kayınvalideme...Ama kısmet değilmiş,eşimin sürpriz bir işi çıktı,bütün yaz evdeyiz.:26:İlk kez tatili evde geçireceğiz bakalım nasıl olacak?Şimdilik iyiyiz çok şükür.Ben yavaştan temizlik yapıyorum.Kızım her uyuduğunda bir işe girişiyorum,mesela bir odanın camını siliyorum.Uyanınca onu doyurup oyun oynuyoruz,tekrar uyuyunca kapıları siliyorum falan.Böyle yavaş yavaş acele etmeden,kızımı da ihmal etmeden evin işini yapıyorum.Çalışırken hiç yapamıyordum,içim hiç rahat etmiyordu.
Bu arada her akşamüstü kızımızla yürüyüşe çıkıyoruz,o güneşlensin bahanesiyle bize de spor oluyor.Sizin spor maceralarınızı da takip ediyorum merakla,kim bıraktı,kim ne kadar forma girdiBen,daha önce de söylemişimdir belki,çok iştahsız bir insanım yapı olarak.Bu sebepten istemesem de kilo veriyorum.Geçenlerde size özenip şu Jillian'ın 30day shredine ben de başlayayım dedim karnım biraz kaslansın,dümdüz ama çok gevşedi doğumdan sonra.Eşime söyledim spora başlayacağım diye "O zaman iyi ye de daha fazla zayıflayıp şu haline dönme." dedi düğün fotoğraflarını göstererek.
Bizde durumlar böyle.Tatilcilere iyi eğlenceler,bizim gibi evcilere de bol keyifli,huzur dolu günler diliyorum.
Canım evet benim oğlum da diş çıkarıyor şu aralar ve dişinin patlamasına yakın günlerde kaka sayısı çok artmıştı, patladıktan sonra da sıvılaştı iyice.. Alt iki dişi birkaç gün arayla patladı, gözüktüler ama tamamlanması meğer ne uzun sürüyomuş, 1 haftayı geçti ama tam anlamıyla çıkmadı dişler.. Gözünaydın bu arada, seninkinin de dişi yakındır.. Ve de kolay gelsin zor bir süreçmiş..
Canim ya gercekten izmire gelince cok yogun oluyoruz nete girmeye firsat bulamiyom desem yeridir,kismet bir daha gelince insaallah.Himmel'cim hoşgeldin tekrar aramıza. İzmir'e geldiğinde çok yoğundun ya da internete girme fırsatı bulamadın sanırım. Belki denk gelir görüşelim dersin diye bekledim. Ama kısmet değilmiş.
Size bir sorum olacak.Bilgehan'ın şu 3 gündür kaka sayısı arttı.İshal değil,farklı bir şey yedirmiyorum,kızımın da bir sıkıntısı,sancısı falan yok gibi,keyfi yerinde ama...İşte 3 gündür günde 1kez kaka yapan çocuk günde 3-4-5 kez kaka yapar oldu.Neredeyse her yemekten sonra yapıyor.:44:Sayısı çok ama miktarı pek öyle çok değil.Dişle alakası olabilir mi acaba ya da üşüttük mü ki yavrucağı bilemedim.Diş çıkaranlardan ya da tecrübeli annelerden cevap bekliyorum sorumu okuyup da es geçmeyeceğinizi umarak.
Tatilimiz başladı çok şükür.Gerçi biz hiçbir yere gidemiyoruz.Eşim bana sürpriz yapıp erken rezervasyonla tatil ayarlamıştı,Kuşadası'na gidecektik,ordan annemlere ordan da kayınvalideme...Ama kısmet değilmiş,eşimin sürpriz bir işi çıktı,bütün yaz evdeyiz.:26:İlk kez tatili evde geçireceğiz bakalım nasıl olacak?Şimdilik iyiyiz çok şükür.Ben yavaştan temizlik yapıyorum.Kızım her uyuduğunda bir işe girişiyorum,mesela bir odanın camını siliyorum.Uyanınca onu doyurup oyun oynuyoruz,tekrar uyuyunca kapıları siliyorum falan.Böyle yavaş yavaş acele etmeden,kızımı da ihmal etmeden evin işini yapıyorum.Çalışırken hiç yapamıyordum,içim hiç rahat etmiyordu.
Bu arada her akşamüstü kızımızla yürüyüşe çıkıyoruz,o güneşlensin bahanesiyle bize de spor oluyor.Sizin spor maceralarınızı da takip ediyorum merakla,kim bıraktı,kim ne kadar forma girdiBen,daha önce de söylemişimdir belki,çok iştahsız bir insanım yapı olarak.Bu sebepten istemesem de kilo veriyorum.Geçenlerde size özenip şu Jillian'ın 30day shredine ben de başlayayım dedim karnım biraz kaslansın,dümdüz ama çok gevşedi doğumdan sonra.Eşime söyledim spora başlayacağım diye "O zaman iyi ye de daha fazla zayıflayıp şu haline dönme." dedi düğün fotoğraflarını göstererek.
Bizde durumlar böyle.Tatilcilere iyi eğlenceler,bizim gibi evcilere de bol keyifli,huzur dolu günler diliyorum.
Canım ya gördüm ricanı ama bir türlü yazmadım. Bebişler artık 8 aylık oldu, tahin verebiliriz. Tahin hem besleyici, hem de enerji kaynağı. Ben bir patatesi haşlayıp çatalla eziyorum, bir tatlı kaşığı tahin, bir tatlı kaşığı pekmez koyuyorum içine. Bir de kuru meyveli tarifim vardı hatırlarsan. Bir elma, üç kuru kayısı ve bir çorba kaşığı kuru üzümü 3/4 su bardağı suda üzümler şişene kadar kaynatıyorum. İçine bir çorba kaşığı irmik ekleyip beş dakika daha pişiriyorum. Ocaktan alınca bir tatlı kaşığı pekmez, biraz tarçın, dövülmüş bir tam ceviz ve kıvamını açmak için az anne sütü koyuyorum. Bunu hafif serin verirsem daha güzel yiyor Nehir. Kıvamını bebişe göre ayarlarsın. Kahvaltılarına falan tahin-pekmez karıştırmayı dene ama yumurta vermediğim günler veriyorum ben tahini. Çok ağır olmasın diye. Bir de kızım yemek yerken sıkılyıor bazen, ben de çorbadan ziyade püre şeklinde veriyorum öğle yemeğini. Az kaşıkta çok enerji alsın diye. Miktar olarak çok yiyemiyorsa bir seferde öğünlerini arttırmayı dene. Kahvaltı-meyve püresi-öğle yemeği-yoğurt-muhallebi şeklinde gidiyoruz biz şimdilerde. Önceden uyuyordu çok, üç öğün yiyordu. Aralarda da sağdığım sütü içiriyor annem, ben işte olduğumdan. Ama artık az süt içiyor. Ben yokken 150 ml falan içiyor artık. Ek gıdayı giderek arttırıyoruz miktar olarak. Sabah emiyor güzel. Akşam- gece ve sonra da sabaha kadar bir-iki fırt. Sütüne moralini bozma, artık yavaş yavaş ek gıda arttırılmalı zaten. Doktorumuz öyle dedi. İlk ay iki çay bardağı normal ama artık 8 aylık oldu, reklamlara aldanma, giderek katı gıda miktarı artmalı dedi. Hiç merak etme, toparlar Kerem'cik. Bu arada benim de kardeşimin adı Kerem. Çok güzel bir isim, çok da akıllı, efendi oluyor Kerem'lerkızlar merhaba, bugün oğlumu dr a kontrole götürdüm, 1 ay 1 hafta boyunca çocuk hiç kilo almadığı gibi 200 gr da vermiş çok üzüldümsütümde baya azaldı canım çok sıkkın anlayacağınız
SENEMGY kuzu bana acil atom tarifler lazım
Canım ya gördüm ricanı ama bir türlü yazmadım. Bebişler artık 8 aylık oldu, tahin verebiliriz. Tahin hem besleyici, hem de enerji kaynağı. Ben bir patatesi haşlayıp çatalla eziyorum, bir tatlı kaşığı tahin, bir tatlı kaşığı pekmez koyuyorum içine. Bir de kuru meyveli tarifim vardı hatırlarsan. Bir elma, üç kuru kayısı ve bir çorba kaşığı kuru üzümü 3/4 su bardağı suda üzümler şişene kadar kaynatıyorum. İçine bir çorba kaşığı irmik ekleyip beş dakika daha pişiriyorum. Ocaktan alınca bir tatlı kaşığı pekmez, biraz tarçın, dövülmüş bir tam ceviz ve kıvamını açmak için az anne sütü koyuyorum. Bunu hafif serin verirsem daha güzel yiyor Nehir. Kıvamını bebişe göre ayarlarsın. Kahvaltılarına falan tahin-pekmez karıştırmayı dene ama yumurta vermediğim günler veriyorum ben tahini. Çok ağır olmasın diye. Bir de kızım yemek yerken sıkılyıor bazen, ben de çorbadan ziyade püre şeklinde veriyorum öğle yemeğini. Az kaşıkta çok enerji alsın diye. Miktar olarak çok yiyemiyorsa bir seferde öğünlerini arttırmayı dene. Kahvaltı-meyve püresi-öğle yemeği-yoğurt-muhallebi şeklinde gidiyoruz biz şimdilerde. Önceden uyuyordu çok, üç öğün yiyordu. Aralarda da sağdığım sütü içiriyor annem, ben işte olduğumdan. Ama artık az süt içiyor. Ben yokken 150 ml falan içiyor artık. Ek gıdayı giderek arttırıyoruz miktar olarak. Sabah emiyor güzel. Akşam- gece ve sonra da sabaha kadar bir-iki fırt. Sütüne moralini bozma, artık yavaş yavaş ek gıda arttırılmalı zaten. Doktorumuz öyle dedi. İlk ay iki çay bardağı normal ama artık 8 aylık oldu, reklamlara aldanma, giderek katı gıda miktarı artmalı dedi. Hiç merak etme, toparlar Kerem'cik. Bu arada benim de kardeşimin adı Kerem. Çok güzel bir isim, çok da akıllı, efendi oluyor Kerem'ler
Canim ya gercekten izmire gelince cok yogun oluyoruz nete girmeye firsat bulamiyom desem yeridir,kismet bir daha gelince insaallah.
Canim bizdede ayni durum var,distir diye bekliyorum kabardi ama gelen giden yok bizdede.
canım kolay gelsin, aynen bizde de nutella nın dediği gibi oldu diş çıkarırken ikisi birden çıktı, en az 5-6 kez altını kirletiyordu. Ben de bol su veriyordum su kaybediyor diye, emmeyide red ediyordu köftehor, baya zor geçti. Tabi herbebek bir değil belki siz daha kolay atlatırsınız, tavsiyem bol su ver yada daha iyisi sık sık emzir su kaybı için salyada çok salgılıyorlar sonuçta, bir de az az sık besle, kilo kaybetmesin bebiş, öpüyorum kolaylıklar dilerim...
Aaaaa çok sevindim sevdiğineTeşekkürler kızlar.Bizde emmeyi reddetme 1-2 ay kadar önce başlamıştı,bitti çok şükür.Şimdi emmezse doymuş saymıyor kendini bıcırık.Katı gıda işinde de sanırım Bilgehan'ın damak tadını yavaş yavaş keşfediyorum.Yapıp yapıp bir kaşık yediremeden atmak zorunda kalıyordum bir ara.Şimdilerde şunu yapayım yer,bunu katmayayım beğenmez diyebiliyorum ve haklı da çıkıyorum çoğunda.Bu sayede az çok bir şeyler yedirebiliyorum.Aman nazar etmeyeyim kendi kendime,Maşallah Sübhanallah.Diş konusuna gelince bizde görünürde ne kızarıklık ne beyazlık var.Ama sık kaka yapma ve arada hafiften huysuzluk tam gaz devam.
Bu arada Senemgy senin atomic vardı ya(ben buzdolabıma astığım tarife öyle başlık attım,artık adı bu) ,Bilgehan onu çok sevdi.Artık her gün yiyor bir kase.Kıvam açmaya yetecek kadar sütüm olmadığı için ben su miktarını biraz arttırarak pişiriyorum,iki küçük mama kavanozunu dolduracak kadar çıkıyor.Birini akşamüstü pişirip ılık ılık,diğerini de ertesi sabah serin veriyorum.Menümüzün demirbaşlarından oldu sayende.Bilgehan ve benden sana bol bol teşekkür. Bir de yoğurtlu tarif arıyorum bu arada.Sade,pekmezli,armutlu,elmalı gibi birçok denemem başarısız oldu.İlk kez bugün iki bisküviyi şeftali püresiyle yumuşatıp üzerine iki tatlı kaşığı yoğurt koyduğum karışımdan birkaç kaşık yedi.Varsa yoğurtla yapabileceğim farklı bir tarifi olan bizimle de paylaşsın lüütfeen.:26:Kızımın yoğurt yemesini istiyorum çünkü,eşim de ben de çok severiz yoğurdu.Her öğün soframızda mutlaka bulunur.Faydalı bir yiyecek sonuçta.Neyse uzattım galiba.
Haydi hoşçakalın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?