- 10 Ağustos 2011
- 2.810
- 210
- 173
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.361
Ya kızmazsanız bir şey söyleyeyim.Ben bayılırım ütüye.En sevdiğim ve zevk alarak yaptığım işlerdendir. Benim nefret ettiğim astığım çamaşırı toplayıp katlamak,yerleştirmek,bir de bulaşık makinesini boşaltmak.
şuan mersindeyim hafta içi hatay a gezmeye gidiyorum Eylül sonuna eve geçecem ya gelmezsen cam silmeye alaşehir e ne olacak o zaman:18: toplamda 6 aydır temizlenmemiş ev var ortada gelirsen çok sevinirim çok yardıma ihtiyacım var nede olsa hmm ütü de ne hafif kalır bir bilsen
anaa yakınmışız kız
sen geldiğinde haber ver alaşehir burdan 2 saat noolcek
doldurum ütülencekleri valize
sen ütü yaparsın bide kirlilerini falan makinaya atarsın
ben denedim 1 günde banyo ve mutfak dolapları hariç evin (3+1)diğer taraflarını temizleyip kapısını camını da silebiliyorum
tabi sonra 3 gün yatış o ayrı
lojman larda dolap ne olacak çok az ve küçük dolaplar bak bende öyle konsol muş ıvır zıvırım salon takımım yok sadece masa zigon sehpa tv bile duvara astım birde tv ünitesi veya sehpa tozu olmasın eee birde tayin zamanı sıkıntı oluyor ıvır zıvırlar ben süs eşyalarını bir topladım açmadım arkadaş larda bize hep süs eşyası aldılar bu kez hepsini kaldırmadım yoksa devamı gelecek 1 kolilik ortada var uffffff gelenlere de sakın evimin eşyasını çoğaltmayın diyorum kalabalığı hiç sevmiyoruz karı koca sen nerdesin gel yaparım valla hem sadrazam lokumu kek te yaparım yanına yeşil çay tarçınlı karanfilli offffff istersen yemek olarak içli köfte bile yaparım sen yeterki gel
kızlarrrrr şuan misafir olduğum arkadaşımın kayınvalidesi kavanozlara her sene kompostolar yapıyor tadı da çok güzel oluyor geçen sene çok yemiştik oğluma bende yapacam şu bildiğimiz konserve kavanozlarına örneğin şeftalileri kuşbaşı doğruyor dolunca da kavanozun boyuna göre 1 lt lik için 1 çay bardağı şeker ekleyip kaşığın sapı ile 3 -4 yerine kavanozun dibine batırıp hafasını alıyor baloncuklar çıkma işi bitince kavanozların kapağını sıcak suya atıp çıkoyupkacak sonrada kavanozlar kapanıp ters çevrilecek hatalı olmuş olan akan varmı diye tabi bukadar değil sonra kavanoz adetine göre (burası mustakil ev ateş de var ocak ta kazan da) kazana kavanozlar yerleştikten sonra üstünü 4 -5 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynatılıyor sular azalınca yani yine kavanozların üstünde 1-2 parmak kalınca ocaktan indirilip suyun soğuması da bekleniyor zahmetli ama bebişlere iyi bir hormonsuz kendimizn yaptığı meyve suyu olur mikserden geçince ben yapacam çeşitli meyvelerden yarım kiloluk kavonozlara denemelik olsun diye 5 - 10 kavanoz işimi bu sene görür ben hazır meyve suyunu kolay kolay içmem oğlumda içmesin
kızlarrrrr şuan misafir olduğum arkadaşımın kayınvalidesi kavanozlara her sene kompostolar yapıyor tadı da çok güzel oluyor geçen sene çok yemiştik oğluma bende yapacam şu bildiğimiz konserve kavanozlarına örneğin şeftalileri kuşbaşı doğruyor dolunca da kavanozun boyuna göre 1 lt lik için 1 çay bardağı şeker ekleyip kaşığın sapı ile 3 -4 yerine kavanozun dibine batırıp hafasını alıyor baloncuklar çıkma işi bitince kavanozların kapağını sıcak suya atıp çıkoyupkacak sonrada kavanozlar kapanıp ters çevrilecek hatalı olmuş olan akan varmı diye tabi bukadar değil sonra kavanoz adetine göre (burası mustakil ev ateş de var ocak ta kazan da) kazana kavanozlar yerleştikten sonra üstünü 4 -5 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynatılıyor sular azalınca yani yine kavanozların üstünde 1-2 parmak kalınca ocaktan indirilip suyun soğuması da bekleniyor zahmetli ama bebişlere iyi bir hormonsuz kendimizn yaptığı meyve suyu olur mikserden geçince ben yapacam çeşitli meyvelerden yarım kiloluk kavonozlara denemelik olsun diye 5 - 10 kavanoz işimi bu sene görür ben hazır meyve suyunu kolay kolay içmem oğlumda içmesin
komposto sevmem ben
biri yapar getirirse kırmamak için yerim,yada içerim
komposta sana değil sadece bebişler için meyve suyu olacak ev yapımı her mevsim elinin altında olsun sen zaten içmesen de olur sen içli köfte ye gel yaparım beni dolaptan eksik olmazdı kocam bıktı artık yapmaya yapmaya unutacam mersin usülü ama ben alaşehire taşına bir sene yeni olacak gel görki evde kaç ay oturdum manisayı da gezmedim hiç içinden geçtim sadece salihlide doğum yaptım ben tarsusluyum eve bir gidelim arabayı da eşim gelince alsın gezeriz artık
siz gelin manisaya ben sizi gezdiririm ama gelirken köfteleride getir
yok sen gel temizlenecek evi nasıl getirecem ütülenecek çamaşır değil ki bu valize koyup da gelinsin
hehehehe kandıramadım demii
2 sene önce bir iş görüşmesi için gelmiştim oraya.son anda 1,5 yıllık evli olduğumu öğrenince almadılardı beni.
alsalardı şimdi orda oturuyo olabilirdik bizde.o zaman bütün ütüleri sana getirirdim
Kizlar selammm.Dün benim günüm vardi,son temizlikleri tamamladim,bundan sonra bakarim artik,ramazanada giriyoruz zaten :)))))))Temizlik muhabbetine cok güldüm,ben ütüyü mecburiyetten yaparim,ama kizimdada oglumdada bütün esyalarini her zaman ütülerim.Ama pek hos degil aram.En cok Yemek yapmayi severim,birde temizlikten sonra söyyyylllleee birkahve keyfi (yada evde degisik ne varsa):1
eline sağlık maşallah sananazar değmesin gel her zaman bekleriz bizde yeseydik pasta börek hem acıkmıştımda hani nerde nerde
Kizlar selammm.Dün benim günüm vardi,son temizlikleri tamamladim,bundan sonra bakarim artik,ramazanada giriyoruz zaten :)))))))Temizlik muhabbetine cok güldüm,ben ütüyü mecburiyetten yaparim,ama kizimdada oglumdada bütün esyalarini her zaman ütülerim.Ama pek hos degil aram.En cok Yemek yapmayi severim,birde temizlikten sonra söyyyylllleee birkahve keyfi (yada evde degisik ne varsa)
Kizlar selammm.Dün benim günüm vardi,son temizlikleri tamamladim,bundan sonra bakarim artik,ramazanada giriyoruz zaten :)))))))Temizlik muhabbetine cok güldüm,ben ütüyü mecburiyetten yaparim,ama kizimdada oglumdada bütün esyalarini her zaman ütülerim.Ama pek hos degil aram.En cok Yemek yapmayi severim,birde temizlikten sonra söyyyylllleee birkahve keyfi (yada evde degisik ne varsa):1
eline sağlık maşallah sananazar değmesin gel her zaman bekleriz bizde yeseydik pasta börek hem acıkmıştımda hani nerde nerde
ben almiim canım zaten doğumda aldığım kiloları 1 ayda verip sonraki 2 ayda 2 katını aldım
rejim yapmak tabiatıma aykırı ööle zora gelemem ben ama pisboğazlığı bi kenara bırakmaya karar verdim dünden beri
tühhhh tüüüüh yazık olmuşşşşşşşş kaçırdık gül gibi ütüleri
valla o iş olsa kendime özel ütücü tutardım canım ya sanada haftada 1 gündelikçi
ben almiim canım zaten doğumda aldığım kiloları 1 ayda verip sonraki 2 ayda 2 katını aldım
rejim yapmak tabiatıma aykırı ööle zora gelemem ben ama pisboğazlığı bi kenara bırakmaya karar verdim
ben verdim maşallah bana ne spor ne diyet 4 kilo verip de 50 olsam bekarlık likoma dönsem hiçte fena olmaz
valla o iş olsa kendime özel ütücü tutardım canım ya sanada haftada 1 gündelikçi
çok merak ettim o işi neydi acaba
çok merak ettim o işi neydi acaba
intertek diye uluslararası bi lab vardı orda bilmem biliyomusun.üzümcülere yakın olsun diye orada kurmuşlar.gıda analizi yapıp uluslararası geçerlilikte sertifikasyon yapıyolardı.
işte orada lab sorumlusu olcektim.
hem o sırada çalıştığım iş dolayısıyla lab müdürü ile tanışıklığımda vardı.
herşey çok güzel gidiyodu maaş bile konuşuldu.
onlar beni 5 sene falan olmuştur evliliği sanıyomuş bide çocuk falanda var sanıyomuş
1,5 senelik evlilik ve çocuk olmaması (heran hamile kalabilir endişesi) bozdu işi.
valla düşünmüyoz dedim.
hatta bakın dedim maya takvimi 2012 de bitiyo sonumuz belli değil.biz daha 5 sene istemiyoz dedim
dinletemedim
intertek diye uluslararası bi lab vardı orda bilmem biliyomusun.üzümcülere yakın olsun diye orada kurmuşlar.gıda analizi yapıp uluslararası geçerlilikte sertifikasyon yapıyolardı.
işte orada lab sorumlusu olcektim.
hem o sırada çalıştığım iş dolayısıyla lab müdürü ile tanışıklığımda vardı.
herşey çok güzel gidiyodu maaş bile konuşuldu.
onlar beni 5 sene falan olmuştur evliliği sanıyomuş bide çocuk falanda var sanıyomuş
1,5 senelik evlilik ve çocuk olmaması (heran hamile kalabilir endişesi) bozdu işi.
valla düşünmüyoz dedim.
hatta bakın dedim maya takvimi 2012 de bitiyo sonumuz belli değil.biz daha 5 sene istemiyoz dedim
dinletemedim
şansını tekrar denersin bu kez çocuk oldu dersin tabiii şimdi boşdaysan
şansını tekrar denersin bu kez çocuk oldu dersin tabiii şimdi boşdaysan
denerim denemesinede manisa organizeyede açmışlar bu sene lab.
yani alaşehire gelmem artık.
kızım 2 yaşını doldursun öyle çalışırsın istersen diyo babamız ama ne yaparım bilmiyorum
Pasta börekten ziyade dolma,icli köfte,cigköfte falan filan pasta,muffin cok severim birde uydurmasyon pasta yapmaya bayilirim :))))))))))))Kizlar selammm.Dün benim günüm vardi,son temizlikleri tamamladim,bundan sonra bakarim artik,ramazanada giriyoruz zaten :)))))))Temizlik muhabbetine cok güldüm,ben ütüyü mecburiyetten yaparim,ama kizimdada oglumdada bütün esyalarini her zaman ütülerim.Ama pek hos degil aram.En cok Yemek yapmayi severim,birde temizlikten sonra söyyyylllleee birkahve keyfi (yada evde degisik ne varsa):1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?